Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals de uitgebreide zoekfunctie, het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken en direct met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto

Windows 7 Images maken á la Ghost


  • Login om te beantwoorden
13 reacties in dit onderwerp

#1 Online Jürgen - Geplaatst: 7 april 2010 - 10:58

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6514 berichten
Tot nu toe gebruik ik Ghost 14 om van mijn XP configuratie elke week een incrementele back-up (herstelpunt) te maken.
Omdat ik nu voornemens ben om op mijn laptop XP door Windows 7 te vervangen vraag ik me af of ik Ghost ook voor Windows 7 moet gebruiken of heeft één van de Windows 7 versies een optie waarmee ik een image van de C-schijf kan maken?
Zo niet dan moet ik waarschijnlijk Ghost 15 kopen want 14 schijnt niet goed te functioneren.


VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 8.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3




#2 Online winwiz - Geplaatst: 7 april 2010 - 11:32

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 7158 berichten
  • LocatieCentraal Nederland
Kijk eens naar Acronis True image... Voldoet prima bij mij.

En een stuk gebruiksvriendelijker dan Ghost vind ik.
<p>7700HSCI + Stab + Visiosat90cm + Invacom + Archsat90 + 3LNB + Cas2 + Addon + ..PS3 160GB + Popcornhour C200 + iPad Air 2 64Gb (iOS8.1) + iPhone 5 (iOS8.1) Microsoft Gecertificeerd.

#3 Offline jalza - Geplaatst: 7 april 2010 - 13:26

jalza

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 8958 berichten
  • LocatieZutphen
in de ultimate kan het met windows zelf ,of het met andere versies ook kan weet ik niet.
Maxdigital 225HD combo 60cm draaibaar
Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 60cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

#4 Online Jürgen - Geplaatst: 7 april 2010 - 13:57

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6514 berichten
Origineel bericht van: jalza
in de ultimate kan het met windows zelf ,of het met andere versies ook kan weet ik niet.

Hoe beschrijft Microsoft HET wat met Windows Ultimate kan want dan kan ik in de vergelijkingslijst zien of Windows 7 Pro HET b.v. ook kan.

VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 8.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3


#5 Offline jalza - Geplaatst: 7 april 2010 - 16:26

jalza

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 8958 berichten
  • LocatieZutphen
uit mijn hoofd Backup zal later kijken zit nu op xp machine.
even gekeken en in het configuratie scherm staat backup maken en terugzetten ,kan je ook nog kiezen hele schijf of systeem.
Maxdigital 225HD combo 60cm draaibaar
Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 60cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

#6 Online Jürgen - Geplaatst: 7 april 2010 - 17:55

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6514 berichten
Ok, bedankt ik heb nog even naar de verschillen tussen de onderlinge Windows 7 versies gekeken en schijnbaar kun je met alle versies een systeemimage maken.
Bij alle versies staat namelijk zowel bij Systeemimage maken als bij Systeemherstel een Ja dus mijn vraag is hiermee beantwoord.

VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 8.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3


#7 Online Jürgen - Geplaatst: 27 juli 2010 - 10:50

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6514 berichten
Origineel bericht van: winwiz
Kijk eens naar Acronis True image... Voldoet prima bij mij.
En een stuk gebruiksvriendelijker dan Ghost vind ik.

Sinds begin juni maak ik gebruik van een nieuwe laptop met daarop WIN7 Home Premium 64.
Ook heb ik toen gelijk Acronis True Image Home 2010 besteld maar ben er om uiteenlopende redenen niet tevreden over.
Het grootste probleem is dat Acronis soms de gemaakte images niet op de externe USB HDD terug kan vinden en dan heb je een serieus probleem.
Het herstel vanuit WIN7 opgestart gaat meestal goed maar vanuit een Recovery disk gaat het meestal fout, dit zowel met complete images als incrementals.
Tot nu toe heeft dat nog niet tot problemen geleid maar vertrouwen doe ik er niet meer op.
Eigenlijk wil ik wel weer terug naar Ghost en dan versie 15 want zowel met Ghost 9, 10 en 14 heb ik nog nooit problemen ondervonden.

Mijn vraag is nu, zijn er misschien nog andere backup programma die onder WIN7 64 werken en betrouwbare images van een HDD maken.

VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 8.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3


#8 Online winwiz - Geplaatst: 27 juli 2010 - 10:53

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 7158 berichten
  • LocatieCentraal Nederland
Origineel bericht van: Jürgen

Mijn vraag is nu, zijn er misschien nog andere backup programma die onder WIN7 64 werken en betrouwbare images van een HDD maken.


Als je Ghost gebruikt ben je toch niet afhankelijk van het onderliggende os? Ik neem aan dat je met een cd opstart dan....

Trouwens van bovengenoemde problemen met trueimage heb ik totaal geen last.
<p>7700HSCI + Stab + Visiosat90cm + Invacom + Archsat90 + 3LNB + Cas2 + Addon + ..PS3 160GB + Popcornhour C200 + iPad Air 2 64Gb (iOS8.1) + iPhone 5 (iOS8.1) Microsoft Gecertificeerd.

#9 Offline iemand - Geplaatst: 27 juli 2010 - 11:04

iemand

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 1963 berichten
De vraag is dan, vanaf welke versie van Ghost worden SATA disken goed ondersteund ?

gr. Erik


#10 Online Jürgen - Geplaatst: 27 juli 2010 - 13:51

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6514 berichten
Origineel bericht van: winwiz
Als je Ghost gebruikt ben je toch niet afhankelijk van het onderliggende os? Ik neem aan dat je met een cd opstart dan....

In feite heb je gelijk maar alleen als ik een image terug wil zetten dan gebruik ik een Ghost opstart CD.
Als ik wekelijks mijn image wil veilig stellen doe ik dit automatisch vanuit het OS, in dit geval dus WIN7. Ik heb immers geen zin om elke keer de backup vanuit een CD op te starten.
Ghost 14 wordt door WIN7 geweigerd en pas vanaf Ghost 15 wordt WIN7 ondersteunt en uiteraard worden ook de SATA schijven ondersteunt.

Dat de één wel en de ander geen last heeft van een bepaald programma zoals b.v. Tru Image zie je wel vaker.
Feit is dat ik het wel heb en ik dan de applicatie niet meer vertrouw, zeker als het hierbij om het maken en terugzetten van images gaat.

VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 8.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3


#11 Offline Crest - Geplaatst: 27 juli 2010 - 18:11

Crest

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 1237 berichten
Met Acronis True image 2010 gaat het prima, ook vanaf een externe HDD.

#12 Online Jürgen - Geplaatst: 27 juli 2010 - 20:25

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6514 berichten
Dat zou ik ook zeggen maar het volgende probleem doet zich voor.
Mijn interne HDD van mijn DELL Inspiron is van fabriek uit verdeeld in 4 partities (zie bijlage1).

Ik start mijn laptop op met de door mij aangemaakte Recovery Disk van Acronis en maak een back-up van mijn hele HDD dus incl. de 4 partities.
Ik noem het aan te maken archief 'Complete DELL disk 27-07-10" en start de backup.
Dat gaat prima en de back-up is zichtbaar in de daarvoor aangemaakt map.
Als ik nu onmiddellijk een herstel vanuit dit nieuwe archief opstart is er niets aan de hand.

Als ik echter Acronis afsluit en na het booten weer vanuit de Recovery Disk opstart en ik wil de zo net gemaakte back-up via Herstel terugzetten dan krijg ik eerst het volgende beeld in zicht:

Schijf 2
NTFS (Recovery)(C:) Prim,Act.
NTFS (Systeem) (D:) Prim
NTFS (Data)(E:) Log
FAT16(Naamloos) Prim

Een wat vreemde volgorde want binnen Windos schijfbeheer staat de FAT16 partitie aan het begin van de schijf en bij de weergave Acronis aan het eind.

Als ik nu alle 4 de partities aanvink dan krijg ik de melding "Kan volume 1 van archief 'Complete DELL disk 27-07-10" niet vinden met de toevoeging dat ik via 'Bladeren' het volume 1 moet opzoeken maar in feite valt er niets te zoeken want ik weet niet wat met Volume 1 bedoeld wordt.

Mijn vraag is nu, wat wordt hier nu met Volume 1 bedoeld?

Ik hoop dat e.e.a. een beetje verstaanbaar overkomt.



VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 8.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3


#13 Online winwiz - Geplaatst: 27 juli 2010 - 21:53

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 7158 berichten
  • LocatieCentraal Nederland
Aangezien je toch op deze manier back-upt.. wat gebeurt er als je die FAT16 partitie weg laat? De herstel partitie heeft weinig nut.

Persoonlijk zie ik deze manier van back-uppen niet zo zitten of je moet meerdere versies bewaren. Een fout die later aan het licht komt maakt je back-up sowieso waardeloos.


<p>7700HSCI + Stab + Visiosat90cm + Invacom + Archsat90 + 3LNB + Cas2 + Addon + ..PS3 160GB + Popcornhour C200 + iPad Air 2 64Gb (iOS8.1) + iPhone 5 (iOS8.1) Microsoft Gecertificeerd.

#14 Online Jürgen - Geplaatst: 28 juli 2010 - 09:17

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6514 berichten
Origineel bericht van: winwiz
Persoonlijk zie ik deze manier van back-uppen niet zo zitten of je moet meerdere versies bewaren. Een fout die later aan het licht komt maakt je back-up sowieso waardeloos.

Ik bewaar inderdaad meerdere versies zodat ik terug kan als er zich een probleem voordoet welk al wat langer aanwezig is.
Heeft mij al een keer een hoop werk gescheeld.

Ik ben er overigens naar veel zoekwerk eindelijk achter wat het probleem is.
Eigenlijk is het heel simpel maar je moet het wel weten.

Als ik vanuit WIN7 een Acronis backup maak dan worden in het archief de drive letters van WIN7 gebruikt, b.v. de letter I: die aan de externe USB drive is toegekend.
Als ik nu vanuit de recovery disk een herstel wil opstarten wordt naar de drive letter I: gezocht terwijl dezelfde drive nu b.v. de letter D: heeft gekregen.
Er wordt dus niet gekeken of gezocht naar de partitienaam.

Als ik dan via 'Bladeren' naar de juiste drive en map ga wordt het archief herkent en kan ik het herstel uitvoeren.
Op zich wel simpel maar met Ghost gaat dit automatisch waardoor ik nu op het verkeerde been werd gezet.

Voorlopig ga ik dus verder met Acronis.
En weer bedankt voor de input.

VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 8.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht