Ga naar inhoud


Jürgen

V.I.P.
  • Items

    10809
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    35

Alles dat geplaatst werd door Jürgen

  1. Ja, ik heb het ook gelezen dat het te omzeilen is maar dan moet je toch wel enigszins goed in deze materie thuis zijn en dat is mijn zoon niet en ik heb op mijn leeftijd ook geen zin om straks alle mogelijke gevolgen op te lossen. Ik veronderstel dat je de officiële installatie weet te omzeilen je dan problemen ondervind bij updates van Windows 11, toch? Is er trouwens ergens een lijst van HP waarop je kunt controleren of de hardware geschikt is voor W11 of is het feit dat Windows update dit al afwijst.
  2. Vandaag de data van de WIN10 naar de WIN11 laptop succesvol uitgevoerd, grotendeels via OnDrive. Bij die gelegenheid ook nog even gekeken of de WIN 10 laptop naar WIN 11 kon worden ge-upgrade maar dat schijnt niet mogelijk te zijn. Er kwam de melding dat de laptop niet aan de systeem eisen voldoet. Vreemd voor een HP Elitebook met een i7 processor en veel geheugen, jammer eigenlijk.
  3. Op de nieuwe HP Elitebook staat zowel Windows Defender als HP Wolf Security automatisch geïnstalleerd als geactiveerd. Nu weet ik echter niet of HP Wolf Security een alternatieve virusscanner is zoals o.a. ook Windows Defender. Nu is het in de regel af te raden om 2 virusscanners tegelijkertijd actief te hebben. Heft iemand ervaring met HP Wolf Security en zo ja, kunnen die twee tegelijkertijd gaan draaien of anders HP Wolf Security maar dat laatste is nog niet zo simpel.
  4. Alvast allen bedankt, heb ik zondag aanstaande weer wat uit te proberen…👍
  5. Bedankt maar dan krijg je toch wel hele oude meuk… Ik zag net ook nog een optie zoals Google Docs, is dit nog een goed alternatief?
  6. Oh ja, was nog even vergeten om te melden dat het vervelend is dat op W11 geen WordPad meer wordt meegeleverd. Mijn zoon gebruikt op W10 uitsluitend WordPad omdat hij voor Microsoft Word niet wil kan betalen. Is er voor WordPad een goed alternatief, eventueel tegen een reeële prijs?
  7. Vandaag alles naar wens geïnstalleerd en geconfigureerd en met een Microsoft account die hij overigens al in gebruik had...😉 Het is wel een behoorlijk verschil tussen het gebruik van W10 en W11 maar gewoon een vorm van gewenning. Eind deze week ga ik ook proberen om zijn oude HP Elitebook (W10) naar W11 over te zetten als dat tenminste nog mogelijk is maar dat geeft Windows denk ik wel aan of dat nog kan, toch? Was wel weer even vreemd om na meer dan 10 jaar met Windows te knutselen.
  8. Bedankt allen…👍 Ik hoor eigenlijk geen nadelen dus voor het gemak lijkt het mij dat mijn zoon gewoon een account aanmaakt al zal dir enige overredingskracht van mijn kant nodig hebben.
  9. Ja, die procedure had ik ook al in mijn openingsbericht genoemd. Echter zou ik ook willen weten welke voor- en nadelen er zijn bij het aanmaken van een account. Ik wil ook voorkomen dat hij bij de eerste de beste update vastloopt omdat hij het aanmaken van een account heeft omzeild.
  10. Mijn zoon is als de dood om waar dan ook accounts op het Internet aan te maken, hij ziet over alle de bekende grote beren in het bos…😉 Nu ga ik morgen bij hem zijn nieuwe HP Elitebook (W11 met Windows Pro) installeren en daar zal tijdens het installeren ongetwijfeld de vraag voorbijkomen om een account aan te maken. Ik probeer dat in eerste instantie te omzeilen door via Shift + F10 de opdracht: “oobe\bypassnro” in te voeren maar ik weet niet of dit nog wel werkt. Maar goed, ik ben sowieso nieuwsgierig wat de voor- en nadelen zijn als je een account gaat aanmaken.
  11. Pfff ouderdom?….😂 Ik dacht dat het om 2 opties ging die d.m.v. een Registry wijziging kon aanbrengen.
  12. Hmmm, misschien dat het aan mij ligt maar volgens mij mis ik het bericht welk onmiddellijk na mijn openingsbericht werd geplaatst waarin één van de forumleden een tweetal links neerzette met daarin opties om de lay-out van W11 aan te passen naar die van W10.
  13. @Tonskidutch In mijn reactie van gisteren vermelde ik dat mijn zoon Gmail gebruikt op zijn Windows 10 laptop.
  14. Alvast allen bedankt voor de heldere adviezen en ik denk dat ik hiermee een eind in de goede richting kom…👍 Hij heeft een Gmail account en volgens mij weet hij daarvan het wachtwoord niet meer maar voor het eventuele herstel daarvan staan er verschillende opties op het Internet en daar kom ik wel uit. Wat dat betreft is Apple wat gemakkelijker want daar kun je de zogenaamde Migratie assistent gebruiken, die zet alles 1:1 over van de een naar de andere computer.
  15. De titel omschrijft de vraag feitelijk al. De vraag is alleen of het wel aan te bevelen is en zo ja, is er een beschrijving op het Internet te vinden? In principe kan het ook dmv een USB HDD want er is niet al teveel data aanwezig maar dan kan ik waarschijnlijk de instellingen zoals bv voor Mail account en dergelijke niet overzetten. De oude laptop is een HP Elitebook van zeker 10 jaar oud, de nieuwe is eveneens een HP Elitebook.
  16. Ik heb voor mijn zoon een nieuwe Windows laptop besteld waarop Windows 11 is geïnstalleerd. Tot nu toe gebruikte hij Windows 10. Maandag aanstaande ga ik bij hem zowel de nieuwe laptop als ook een nieuwe HP printer installeren. Omdat mij zoon dyslectisch is is hij nogal snel van slag als er iets veranderd tov wat hij gewend was. Om dit te voorkomen is mijn vraag, zijn er in W11 essentiële wijzigingen in het normale gebruik tov het gebruik in W10? Zelf ben ik ook al jaren geleden van Windows overgestapt naar Apple dus als er tijdens de installatie aandachtspunten zijn hoor ik die ook graag zodat ik niet voor verrassingen kom te staan.
  17. Ik begrijp niet zo goed waarom u dan toch weer een hobby ontvanger zoals de VU+ hebt besteld als u geen ervaring hebt met Linux ontvangers. Bestel een ontvanger bij Canal Digitaal en u bent overal vanaf. Overigens hoeft uw leeftijd geen drempel te zijn om het gebruik van dergelijke ontvangers te belemmeren. Ik wordt dit jaar 80 en snap het nog steeds maar ja ik toon al jaren interesse in deze materie en houd het ook bij.
  18. @pirrewit, misschien eens hetzelfde proberen met Chrome. Ik constateer regelmatig op mijn iPad en Mac dat iets in Safari niet functioneert maar in o.a. Chrome wel. Dit meestal bij de laatste versies software.
  19. De ‘gewone’ Apple TV HD heeft een 100 Mbps Ethernet poort en de Apple TV 4K heeft een 1 Gb Ethernet poort.
  20. Ik sluit mij volledig bij het antwoord van @Thijs-Rallye aan. De gemeten Wifi snelheid zegt eigenlijk heel weinig en is ook niet bepalend of Odido aan zijn leerplicht voldoet. Bepalend is de de snelheid die direct op de WLAN aansluiting van de door Odido geleverde modem / router is gemeten, die moet toch echt rond de 900 Mbps down / up liggen. Voorwaarde is dat een goede CAT 5 / 6 ethernet kabel wordt toegepast. Mocht je toevallig een van de nieuwere CAT 7 kabels in gebruik hebben dan zou ik die willen afraden. Niet alle modems / routers kunnen daar al goed mee omgaan. Ook komt het helaas te vaak voor dat een al dan niet meegeleverde kabel de snelheid negatief beïnvloed.
  21. Ja, dat klopt, dit model heeft nooit 1 Gb Ethernet gehad. Zelf het latere 4K model met 64 Gb heeft geen Gb Ethernet, wel het 128 Gb model. Maar ja, zoals @ceesv al opmerkt voor TV kijken heb je aan 100 Mb ruimschoots voldoende.
  22. Het probleem is opgelost, de SOLO2 werkt weer en laat de gedecideerde zenders zien. Voordat hij ging eten heeft hij de ontvanger aangezet en op NPO1 laten staan. Na terugkomst bleken alle zenders het te doen dus de nieuwe installatie OpenPli was toch succesvol uitgevoerd. Allen bedankt voor het meedenken en de gegeven adviezen. Her was weer eens een genoegen om met elkaar actief te zijn maar ik ben toch blij dat ik geen SAT ontvanger meer in gebruik heb …😉
  23. Tja, dat zou ik ook doen als ik het direct op mijn eigen ontvanger zou moeten uitvoeren. Mijn vroegere buurman is op dit gebied absoluut een digibeet, laat staan dat hij op de Windows verkenner de genoemde map moet opzoeken / kopiëren en dan weer naar de andere ontvanger terugzetten.
  24. Ja, er is beeld op de ongecodeerde zenders. Wij zijn nu van plan op het voorstel van @bellejt overmorgen te nemen om een Image backup van de nog goed functionerende SOLO2 te maken en die op de niet werkende SOLO2 te plaatsen. Dit lijkt mij voorlopig de meest makkelijke oplossing.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...