Jump to content

Spotvogel

Members
 • Posts

  1,337
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Spotvogel's Achievements

 1. Leuk, begin tijd van de schotel ontvangst, Amstrad SRX 200..... 🙂 De 1e set die ik in handen had ging ik meteen uitproberen met de schotel op / tegen de leuning van een stoel, met een kompas, en, na een kwartier had ik beeld...
 2. Ik vind die Open Suse wel ERG mooi, maar, nog steeds ingewikkeld,, daarbij vergeleken is Mint lekker simpel. Bij Mint zie ik bij Netwerk meteen al m'n Dreamboxen, bij Open Suse zie ik helemaal niets..? Extra browsers is ook wat lastig. Slimjet is bij Open Suse niet te vinden, en rechtstreeks wil nog niet lukken. DuckDuck Go is er wel, maar die installatie mislukte met Yast. Open Suse blijft een uitdaging..
 3. Uhhh, al mijn belangrijke laptops, 4 stuks, draaien nog steeds op W10 hoor. Dat geëxperimenteer met Linux doe ik op een extra laptop, nummer 5, met een aantal harde schijfjes er bij voor de verschillende images. Ik had nu een nog oudere nummer 6 gepakt, (ander type) omdat ik even zeker wilde weten dat dat niet werken van DCC niet aan de hardware lag, of de combinatie van die hardware en Linux. Gelijk voor de lol Gnome meegeprobeerd. Effect was hetzelfde, ook geen DCC dus, en Gnome vond ik niets. Toen met een andere Wine versie gaan spelen, en DAT was het....
 4. Soms is het leven zooooo simpel. Heb in plaats van de gewone Wine, die bovenaan stond, de Wine -Staging er op gezet. Geen idee wat het verschil is... En dan werken plots al m'n DCC versies! Hoef ik niet na te denken als ik dat niet wil.... :-) Heb trouwens tussendoor op een nog oudere weggooi laptopje nog even open suse met gnome geprobeerd, maar dat vond ik niets.. KDE toch beter / leuker..
 5. Klopt. Toen ik van rechts naar links sleepte was ik het bestand kwijt, zal wel iets fout gedaan hebben. Bij DCC copier je dan. Rechtermuis en kiezen voor bewerken kon ik ook wel raden, maar, dat bewerken ging gek genoeg niet. Moet er later deze week 's mee verder, had er maar een paar minuten aan besteed..
 6. Ik heb voor de lol op OpenSuse even Filezilla gezet, da's simpel. Ik kom dan wel heel simpel de dreambox in, geen probleem. Maar toen ik even ging testen hoe je een bestandje over zet (in dit geval een toch niet gebruikte CCcam.cfg) was ik 'm zomaar kwijt. En hoe je met Filezilla een bestandje qua text bewerkt is me ook nog niet helemaal duidelijk. Da's het nadeel van nieuwe programmaatjes.... 🙂
 7. Euh, stomme vraag, maar, kan je RasbPi kaartserver dan niet gebruiker bij de VU+ zijn?
 8. Dank je Tonski. Het is meer dat ik op een heel aantal plekken, in verschillende panden laptops heb staan, en met Windows best wel handig ben. Een overgebleven laptop met Linux gebruiken is hobby, en, een leerproces, simpele oudere laptops doen het op Linux nou eenmaal veel beter. Dat oude Acer Lellebel waar ik nu mee speel is met W10, hoe ik die ook uitkleed en aanpas echt TE langzaam, maar draait zowel met Mint als OOK met Open Suse prima. Dingen als Thunderbird, tektsverwerking, m'n favoriete browsers, allemaal geen probleem. Die Mint doet nu echt alles wat het moet doen, die OpenSuse is nog een beetje een uitdaging. Ik moet wel zeggen dat ik alle Linux varianten een stuk beter vind dan een paar jaar geleden, alles lukt nu ik er weer 's mee ben gaan spelen veel beter en makkelijker, en, ik ben zeker NIET slimmer geworden. Ik zette de firewall van Open Suse gewoon even uit om te kijken of het daar aan lag, maar, schijnbaar niet dus? Op zich vind ik het al een wonder dat Wine überhaupt werkt, bij Mint werkt 1 van m'n 3 verschillende DCC's, bij OpenSuse geen een.. Die ene op Mint werkt door de check uit te zetten, maar op OpenSuse start 'ie gewoon niet op. Wat ik ook doe gezeur over de ping. Dat zou zonder firewall dan toch over moeten zijn? Nog even antwoord WAAROM ik m'n gebruikelijke Dreambox hulpjes ook op Linux wil kunnen gebruiken? Ik speel nu met laptop 5, gewoon, voor de lol, dat ding staat op zolder naast laptop 2, maar, overweeg ergens in een ander pand, waar laptop 4 staat dat ding ook over te zetten op Linux, omdat die met W10 ook al niet al te vlot is. Alleen, ik moet daar heel soms wel 's iets met DCC doen, en, het is daar koud, en, het is maar heel, heel soms, om daarvoor nou het werken met Linux vervangers te gaan leren...... Ik ben daar bijna nooit, en, wat je maar soms doet onthoud je niet.. Overigens heb ik met Mint volgens mij niet eens een vervangend programma nodig, als DCC niet zou werken met Wine (wat het wel doet), ik zag laatst dat ik ook rechtstreeks de Dreambox makkelijk helemaal in kon en daar dingen kon doen. Dat zie ik bij Open Suse nog niet. Maar, liever DCC, dat kan ik dromen. Mocht ik ooit alles over gooien naar Linux, ja, dan zou ik er anders over denken...
 9. Mmm, ik heb in YaST de firewall uitgezet, (denk ik), maar, dat maakt niets uit?
 10. Dreamset doet het door 'm op passive te zetten, maar ik krijg geen een van m'n DCC versies aan de gang.
 11. Wine loopt vast bij openen DCC, "unable to get ping handle", Dreamlan wil ook niet, Dreamboxedit doet het wel
 12. Wow, dat Open Suse is heftig? Heb inmiddels de cpu monitor aan de gang, maar, ook met Yast wil de Nederlandse taal nog niet lukken. Staat in Yast aan, nu ook in de gewone instellingen als default ingesteld, nu werkt het. Nu op zoek naar Wine.
 13. Ha, ik had het al op verschillende laptops geprobeerd, met verschillende browsers. Ik loop net naar m'n linux laptop, daar werkt het ook niet met de browser die ik normaal gebruik, maar, DAAR zit ook nog Firefox op, en, dat werkt wel meteen.... 🙂 Zal het later 's testen..
 14. Ja, hallo, rufus gebruik ik altijd al hoor! :-)\ https://get.opensuse.org/leap Wat ik ook doe, welke browser ik gebruik, ook al ga ik naar een mirror, ik kan daar niets downloaden?
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.