Ga naar inhoud


MarkViaSat

Lid
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MarkViaSat

  1. Ja dan zal het wel weer de LNB zijn. Het is nog zo'n oude Alps en daar was er laatst ook al eentje stuk van.
  2. Ik heb sinds vandaag bijna geen ontvangst meer van alle zenders op de Astra1 (19.2E). Het beeld is op z'n best blokkerig en ontbreekt bij veel zenders helemaal (bijv. BVN). Hebben jullie ook problemen?
  3. Nou het is December en mijn "oude" CI module (met zwarte wereldbol) werkt nog steeds. Ik heb ook nog niets van CD gehoord over een nieuwe module of zo. Weet iemand wat de status is van die coderingswijzigingen bij CD?
  4. Ik had gisteren avond slechte ontvangst op alle zenders op de 19.2E? O.a. Al Jazeera English, BVN etc. De bitfoutfrequentie schoot steeds naar meer dan 1000 waardoor het beeld verdween. Vandaag lijkt alles weer goed. Zijn er meer mensen die hetzelfde hadden of is mijn Alps lnb het aan het begeven?
  5. Als ik tegen de paal aankijk (dus vanaf de lnb's richting de paal kijk) dan zitten ze rechts van de beugel bij mij. Maar het kan best zijn dat de ringen die aan de linkerkant zaten zijn vervangen door gewone ringen in het verleden. Het gaat om een gebruikte schotel.
  6. Ik heb een zwarte Aston crypt en een CI module van CD (die zwarte met wereldbol). Blijven die nog wel werken?
  7. Bij mij zat de ring met uitsparing voor instelling van de elevatie dus aan de andere kant van de beugel. Weer wat geleerd.
  8. Ik zal morgen eens kijken of ik dat ringetje met uitsparing over het hoofd heb gezien. Maar het is dus inderdaad het midden van die bout waarmee je hem vastzit. Probleem opgelost. Dank voor de hulp.
  9. Zo vandaag even lekker verder geprutst met die schotel. Ik heb hem nu gericht op de 19.2 i.p.v. de 23.5 en over het algemeen heb ik nu een wat beter signaal (wat betreft signaalkwaliteit) op alle lnb's. Wat betreft die elevation denk ik nu eigenlijk dat ik het verkeerde indicatiepunt had genomen voor het aflezen van de schaal; eerst dacht ik dat het indicatiepunt de rand van de beugel was maar nu denk ik dat het het midden van de bout is waarmee je hem vastzet. Ik kom dan in de buurt van de 28 graden voor de 19.5. zoals op dishpointer staat. Wat mij verder opvalt is dat de theoretische skew van dishpointer niet het beste signaal geeft in mijn situatie; met name op de 28.2 en de 23.5. Als ik de skew meer naar 0 draai dan wordt de signaalkwaliteit beter. Heeft iemand hier een verklaring voor? Ik ga het verder even afwachten hoe het signaal nu met slecht weer is maar ik heb goede hoop dat het toch een verbetering is. Iedereen bedankt voor de hulp!
  10. Dank je Sprietje, Ik ga dit morgen zo doen. Ik laat hier dan wel even de resultaten weten.
  11. Ik had ergens gelezen dat je de schotel op de 23.5 richt omdat deze het minste signaal geeft bij deze opstelling, maar dat klopt dus blijkbaar niet. Ik zal hem morgen eens op de 19.2 richten en kijken of de elevation dan wel klopt met dishpointer. Verder zit de schotel muurvast aan de beugel/muur. Geen speling. Ik had verder begrepen dat je alle lnb's eerst op 0 hoogte instelt en dan eventueel na het uitrichten van de schotel nog wat bijstelt als dat nodig is. Klopt dit? Verder vroeg ik mij af of iemand een overzicht heeft van de 'draaiing' van de verschillende lnb's bij deze opstelling. Volgens mij ligt dit allemaal redelijk bij 0 graden toch voor alle lnb's?
  12. Ik probeer mijn Visiosat HD schotel met 4 lnb's (3xAlps voor Hotbird, Astra1, Astra2 en 1xInverto Ultra Twin voor Astra3) opnieuw af te stellen. De schotel is waterpas tegen de muur bevestigt en ik kijk op dishpointer.com voor de azimuth en de elevation van de Astra3 om de schotel te richten. De elevation zou volgens dishpointer 27,2 graden moeten zijn maar mijn satbieper (en ook mijn ontvanger) vind daar geen signaal van de 23.5. Het beste signaal van de 23.5 vind ik op een elevation van 20 graden (bevestigt door mijn ontvanger). Hoe is dit mogelijk? De beugel van de schotel is haaks en hij is waterpas tegen de muur bevestigt. Hoe kan de elevation zo afwijken?
  13. @ceesv Dank voor deze uitleg, dit maakt het voor mij allemaal wat duidelijker. Wat mij bijvoorbeeld opvalt als ik de lnb voor de Astra2 (28.2E) met een sat-bieper probeer beter af te stellen (door hem wat omhoog/omlaag te schuiven of wat te kantelen, dan hoor ik duidelijk verschil in de toonhoogte van de bieper. Doe ik dit echter met de lnb voor de Hotbird (13E) dan hoor ik geen verschil in toonhoogte van de bieper. Om deze laatste optimaal af te stellen heb je dus een echte sat analyser nodig om op signaal-kwaliteit af te stellen als ik het goed begrijp?
  14. Ik heb een Samsung TV met geintegreerde DVB-S2 ontvanger. In het menu van de TV (onder Signaal informatie) kan ik per kanaal de Signaalsterkte en de Signaalkwaliteit van dat kanaal zien. Kan iemand mij uitleggen wat exact het verschil tussen deze 2 is? Ik bedoel als de signaalsterkte 100% is dan is mijn schotel toch optimaal uitgericht? En wat is het probleem als ik een signaalsterkte van 100% heb maar de signaalkwaliteit is maar 50% of minder? Ik zou denken dat dit dan aan de verzender van het signaal ligt toch? En als ik met een sat-bieper de koppen op mijn schotel uitricht dan meet deze toch alleen de signaalsterkte?
  15. Ik ben maar voor een nieuwe gegaan. In de satshop vroeg ik naar de Relook twin easyconnect maar op advies van de satboer heb ik nu een Inverto Ultra twin geïnstalleerd als vervanging van de Alps lnb. Volgens hem was deze beter en zeker voor de Astra 3 die toch altijd wat meer ontvangstproblemen heeft. Het probleem lijkt nu verholpen.
  16. Ik heb blijkbaar met de verkeerde zoektermen gezocht. Sorry. Die nieuwe in Engeland is niet interessant want de verzendkosten naar Nederland zijn iets meer dan 46 euro. Kijk maar eens op de Nederlandse site van dat bekende handelsplatform 😉 Het is niet de connector denk ik. Ik heb als test de kabels op de aansluitingen omgewisseld en dan nog steeds storing als ik eraan wriemel. Ik heb inmiddels contact opgenomen met de aanbieders en denk dat het wel gaat lukken om er eentje te scoren. Iedereen bedankt voor de verwijzingen!
  17. 1 van mijn 4 LNB's op mijn Visiosat schotel lijkt wat problemen te geven. Ik heb regelmatig storing op deze LNB en als ik aan 1 van de aansluitingskabels (het is een twin lnb) op de lnb wat wriemel dan kan ik het probleem reproduceren. Ik heb al gekeken of ik de lnb open kan maken maar dat wil helaas niet lukken. Dit type lnb wordt volgens mij niet meer verkocht. Ik kan hem nergens nieuw vinden. Is er een nieuw type Alps wat dit oude type vervangt of heeft iemand nog zo'n oude Alps lnb liggen en wil er vanaf (tegen betaling natuurlijk)?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...