Ga naar inhoud

Davy147

Leden
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Davy147

 • Titel
  Sat4all Lid

Recente bezoekers van dit profiel

186 profielweergaven
 1. Ik heb dus idd 2x 2 coax kabels laten voorzien, 1x naar de woonkamer en 1x naar de zolder. Dus moet ik een LNB kopen met 4 uitgangen neem ik aan. Is deze een geschikte? Quad LNB: heeft 4 uitgangen voor een ontvanger met 4 DVB-S2 tuners of voor twee Twin ontvangers of voor vier ontvangers met elk 1 DVB-S2 tuner Voor de rest wil ik eigenlijk geen extra dingen gaan doen, enkel de Vu+ (of beide) moeten zichtbaar zijn in mijn netwerk, zoals diegene die ik nu heb zichtbaar is. Welke type ontvanger is momenteel de beste voor hetgene ik nodig heb? Is er iemand die de schotel kan komen afstellen? Tegen betaling uiteraard.
 2. Rond nieuwjaar ga ik verhuizen naar een nieuwbouw woning. Omdat ik nu nog de kans heb om 1 en ander te voorzien zou ik graag willen weten wat ik precies nodig heb? Momenteel is mijn set up, een TV Vlaanderen schotel (ik heb nochtans geen TVV) en een VU+ duo2 ontvanger. De schotel staat gericht op 28.E, ik wil namelijk alle vrije Britse zenders blijven ontvangen. Vooral BBC 1, BBC 2, en alle ITV kanalen. Momenteel heb ik slechts 1 coax van de schotel naar de ontvanger lopen, ik gebruik de 2de tuner namelijk nog niet. Wat ik wil gaan doen in het nieuwe huis is iets ingewikkelder vrees ik. Ik wil namelijk vanaf mijn schotel 2 ontvangers gaan aansluiten. Liefst ook beide met elk 2 tuners die ik dan effectief ook wil gaan gebruiken. dwz dat ik natuurlijk een 2de ontvanger moet bij kopen. Iemand tips hierin? Ik blijf het liefst bij VU met openpli. Mijn schotel zal op het dak van de carport geplaatst worden, ik wil 1 ontvanger in de woonkamer en de andere op zolder. Wat moet ik hiervoor voorzien? Momenteel zit de ontvanger in mijn netwerk via de samba config, met dank aan oa Tonskidutch, zodat ik de HDD opnames van mijn vu naar mijn laptop kan copieren. Dit zou uiteraard moeten blijven werken en ook vanaf de 2de ontvanger. Evenals de stream die perfect loopt naar laptop/ ipad/ samsung tablet. Ik heb dus eigenlijk een compleet nieuwe set up nodig. Zijn er eventueel hobby specialisten die dit kunnen komen bekijken/ installeren? Ook de schotel zal opnieuw afgesteld moeten worden. Uiteraard tegen betaling. De woning staat niet al te ver van Westerlo. Alvast bedankt voor jullie hulp.
 3. Dat klopt Tonskidutch, had een modem reset vanuit Telenet gehad, hij heeft daardoor het IP adres met 1 cijfertje veranderd. De Vu+ met de knop achteraan uit/ aan gezet en probleem was opgelost. De webif werkt ook schitterend nu. Streaming op zowel Apple als Android werkt ook. Het enigste wat ik nu nog moet hebben is een goed knip/ plakprogramma voor de .ts bestanden. Iets dat niet te moeilijk is voor mij.
 4. Ik heb hetzelfde voorgehad. Tenminste via Telenet. Om mijn vu+ geen last van de ongewenste ondertitels. Je gaat gewoon op de zender staan, via de AB van telenet naar instellingen decoder gaan, en daar kan je het uitzetten.
 5. Ondertussen werkt alles naar behoren Alleen heb ik nu weer het probleem dat de stremming niet meer werkt. Ik gebruik de vu app zowel voor iPad, iPhone en Samsung tablet. Hiervoor werkte dit wel. Als ik de app open ziet hij de box niet meer bij de auto configuratie. Manueel de box ingeven zegt hij geen verbinding. Iemand een idee aan wat dit kan liggen? Op de box nagekeken of die webif open staat, maar dat is het geval. Ik heb ook geprobeerd het ip adres in te geven in de browser maar doet niks.
 6. Ik doe mijn best, maar ik ben er niet zo goed in. Ik moet echt alles uitzoeken. Daarom dat ik dankbaar ben voor uw, en de anderen, hun hulp.
 7. Dus concreet wil dit zeggen als ik mijn externe USB schijf zou mounten, dat ik dan deze bestanden niet kan bekijken op windows?
 8. Ok dank u wel! Hoe moet ik eigenlijk mounten? Heb je daar specifiek Linux voor nodig? Of waar doe ik dat? Welk programma kan ik best gebruiken om .ts bestanden in te korten/ bewerken?
 9. Dat is net de hele opzet van dit verhaal Tonski. Ik wil echt opnames kunnen bewerken en dan schrijven op een dvd'tje. Het gaat mij om snooker, bv O'Sullivan tegen pakweg Murphy, live uitzending. In de mid session interval krijgen we bv Selby tegen Ebdon.. Je wilt niet weten hoe snel die Selby eruit moet zijn :-) Dat is de hele opzet van dit verhaal. Daarom ook speciaal laptop met goede videokaart, dvd schrijver, enz gekocht. Vroeger copieerde ik VHS banden, later dvd'tjes en nu moet het dus zo maar. Straks gaan we de kabel eraan hangen, dan zou het vlotter moeten gaan.
 10. Ja daarom dat we het zo gaan proberen. Heb ook iets gelezen van 2.4 en 5, iets met Telenet. Ik heb die 2.4, dus zal naar 5 moeten, ik neem aan downloadsnelheid. Ben benieuwd.
 11. Alles is geinstalleerd en werkt. Ik zie de interne hdd dus gewoon staan in mijn netwerk en ik kan er alles afhalen. Alleen duurt het copieren van de vu naar de laptop wel heel erg lang. Dit zal wss te maken hebben met een te traag netwerk? Dus ik ga nu proberen om het rechtstreeks via de kabel te laten gaan ipv via wifi. En mss moet ik maar een interne 2 terra hdd laten inbouwen. Maar voorlopig zal het zo ook wel lukken. Allemaal heel erg hartelijk bedankt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid