Ga naar inhoud


bobje

Lid
  • Items

    123
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over bobje

  • Verjaardag 13 juni

Contact methoden

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Flevoland
  • Interesses
    Ict, rtv, modelbouw, vakanties, gamen, bier en vrouwen :-) Ow en af en toe een beetje varen, duiken of skieen. niet te veel is erg inspannend. Kan me tere lijfje niet aan :-)

Recente bezoekers van dit profiel

460 profielweergaven

bobje's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (3/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Ben nu wederom wat onderdelen voor de houders aan het printen. Even foto's gemaakt van normaal resin (grijs, breekt en kan niet tegen vastdraaien) Abs like resin (wit.) werkt goed, waterdicht en kan goed tegen parkers en vastdraaien, breekt bij mij niet. Abs like fdm (zwart.) Nieuwe batch, is niet helemaal waterdicht en hol. Ik zou dit eer moeten voorzien van een coating alvorens te monteren. Anders vergaan deze met een jaar. (vocht blijft erin, bij vriezen barsten ze, dat weet ik nu al.)
  2. Hoi, ik weet niet zeker wat er allemaal is aangepast, ik heb immers geen t90/td90. Op dit moment ik heb aardig wat stl's van diverse houders en opties gedowned. Voor diverse lnb's . Mocht er vraag naar zijn en er is niet eentje precies 23 mm dan kan ik kijken of ik dat geregeld kan krijgen bij voldoende animo.
  3. Leuk om te lezen, ik ga deze distro ook maar weer eens testen, alweer een tijdje geleden dat ik deze heb gezien. Wat ook een zeer mooie distro is , is Makululinux. Grafisch en qua pluggins erg mooi. Alleen draait ie stabiel bij mij in virtualbox, native is ie bij mij buggie. Bijna alle Linux distro's zijn te vinden op distowatch.org of com
  4. @sprietje, Bedankt voor het compliment. Als het goed is heb ik ergens ook nog stl's van aangepaste t90 td90 lnb houders wie weet is daar ook interesse voor. Voor o.a. wavefield en wave fronter, is een Gregorian als ik me niet vergis.
  5. Mochten er meer mensen hun lnb houders met 3d resin printen of willen gaan printen, dan adviseer ik een transparant abs like resin. De niet transparante kunnen een kern van niet uitgehard resin blijven houden, hetgeen je merkt met boren ed. Bij transparant kun je ze na het curen op de arm/rail bevestigen en ze zullen langzaam volledig uitharden door de zon. (Ik had hier last van, en wil dat liever niet meer zien aangezien het op je kleding en of huid kan komen.)
  6. @Boldor, graag gedaan. Is voor mij de reden om een oude mac aan te schaffen. Beetje geheugen erbij en het moet werken. Heb sonoma nog niet draaiend gekregen, mee hdd wordt aan het eind van de installatie niet meer herkend. FF uitvogelen waarom en hoe te fixen.
  7. Hoi, Als iemand deze heeft liggen en er voor een schappelijke prijs vanaf wil, verneem ik dit graag. Liefste de Venton EXL-QS
  8. Zoals de titel het aangeeft. Je kun t dus alle oude macs vanaf ca 2008 patchen en met de laatste software uitrusten. Is een pure patch en niet illegaal, updates werken ook. Speciaal voor non supported mac's. Zo geef je je oude mac een 2e leven, info ff googlen, tutorials op youtube.
  9. De eerste lnb houders zijn vervangen, ik stap volledig over op de geprinte. Vorig jaar een paar test batches geprint en na een jaar ongeveer, helemaal in orde. De niet abs breken sneller en zijn minder sterk. De abs like kun je gewoon met parkers en een electische schroeven draaier in elkaar draaien. Ik heb er nu 11 lnb's op en ik wil de kleine sab lnb's ook nog vervangen, liefste venton's. Emp Centauri ook geplaatst. (@ trust nog bedankt.) De drie punt inverto's hebben voor het geld leuk werk geleverd, echter nu heb ik met deze upgrade wel stabieler, beter signaal en gfeen uitval meer met regen/onweer ( @ edgar nog bedankt.) Ze gaan niet de kliko in maar op de plank. Wie weet komt er nog eens eentje langs met een kleine beurs kan ik die weer helpen. Bijgaand foto's hoe het er nu bij staat, wordt nog anders. Is nog niet klaar. En weer even wachten dat er budget is.
  10. Hoi Sprietje. Alle foto's staan er al in deze post kijk: Uitgericht op 16e, middelste van de 3 oude inverto' s. En afstellen met me digitale sat meter, kun je op signaal of op beeld afregelen. Skew ed op gevoel en signaal kwaliteit, niet sterkte. Ik zal nu een foto maken, hoe het nu bij staat morgen ga ik dus e.e.a vervangen. Dishy zie je die moet schuin achter de schotel komen.
  11. Hey Sprietje, Leuk dat je weer even reageert. Ik heb er inderdaad nu 10 op zitten, Ik moet wel eerlijk bekennen Dat 5w en 39e wel wat zwakkere zenders missen. Maar echt een leuke set voor een klein budget. De grootste vooruitgang was jou advies om koka9 te gaan gebruiken. Alles performde beter! En wie weet heeft de centauri een betere performance dan de sab. Anders i het prijsverschil niet te verklaren. (als je ze nieuw zou moeten kopen.) Als de arm breekt...jammer, Ik heb er een leerzaam hobby project aan gehad. En dat is dan meteen een reden om een 2e hands td 90 aan te schaffen 🙂 Morgen komen de lnb's binnen als de transport goede me goed gezind zijn anders het weekeinde. Tevens wil ik de set dan afmonteren en op het dak zetten, en dishy erboven mounten. Even testen of er geen instralings problemen zijn. Recht onder de schotel heb je signaal verlies. Dat heb ik al wel getest.
  12. Zoals jullie weten heb ik Starlink hier draaien en tot nu ben ik zeer tevreden. Op mijn adres kan ik adsl, kabel en glasvezel krijgen. Mijn keuze was makkelijk daar ik een sat freak ben. Prijs is concurrerend. Snelheden altijd boven de 150mb, terwijl dishy eigenlijk nog niet goed staat, ik wilde het testen in me tuintje alvorens haar op het dak te plaatsen. Maar we krijgen meer aanbieders die via laaghangende satellieten internet/radio/tv en telecom willen gaan aanbieden. Dus ik zie alleen maar positieve kanten. Tevens betaald je per maand..Komt het even niet uit nou dan een maandje niet. Dat zie ik op dit moment niet bij andere aanbieders. Ik ben echt een tevreden Starlink gebruiker.
  13. Update, De grote set voor klein budget gaat worden geüpdatet. Er is was een beetje budget dus we gaan wat lnb's vervangen en erbij plaatsen. De centauri s16/1pcp-w3 wordt dan ook meteen geplaatst. (gekocht van een sat4all medelid voor een schappelijke prijs, mijn dank daarvoor nog!) Die gaat de 10 voudige switch van sab vervangen. Doel gaat worden: 5w, 0.8w, 1.8e,4.8e,9e,13e,16e,19.2e,23.5e,28.2e,36e,39e. Nu is dat : 5w, 0.8w, 4.8e,9e,13e,16e,19.2e,23.5e,28.2e,39e. Doordat de performance van de inverto's op 13,16,19.2 zwaar zuigt gaan deze worden vervangen. Deze vallen direct uit wanner er slecht weer opkomst is, en bij regen vallen er veel kanalen weg.
  14. @tonski, de huur is een 10tje ik zou dus w88 met hardware aanschaffen. Hier is het nog een beetje pionieren. Denk dat de prijzen binnenkort wel zullen dalen. kijk inderdaad maar bij landen als frankrijk en spanje. @ceesv Het regent flink hier geen uitval @penthe, die latency haal ik nog niet...zit gemiddeld op 58, wat ook geen probleem is met gamen. Ga nog wel even wandelen met dishy kijken of er verandering in snelheid of latency is als ik dishy verplaats.
  15. @ sat4allers heerlijk deze feedback! Eindelijk ongezouten meningen! Top dit is waar het omgaat..Vind ik. Nogmaals waar vind ik dat abo voor 31 eu @penthe wat is je locatie en welke provider heb je dan? Dit is een nl board toch? of zit ik verkeerd. @ ceesv en mojo..misschien een teleurstelling..ik rook niet..maar vind goede discussies generen wel leuk. Coole reacties thx! Ook al vallen die voor mij misschien negatief uit...keep sat alive (thx voor de feed back cees en mojo)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...