Jump to content

Coliseo

Members
 • Content Count

  1,246
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Coliseo

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 02/28/1957

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Vlaams-Brabant

Recent Profile Visitors

5,531 profile views
 1. De laatste in de rij is ongetwijfeld de Toyota Corona van de nachtwaker...
 2. Hoewel... Gisteren hoorde ik in het Nieuws dat de milde vorm van besmetting niet zou leiden tot immuniteit. Over die immuniteit is er tot nu toe weinig concreets verteld.
 3. Een beetje zielig in de context van de problematiek. Amen.
 4. De reproductiegraad in België daalt onder 1. Dit betekent dat elke besmette persoon minder dan één andere besmet. https://m.hln.be/nieuws/binnenland/besmettingsgraad-gedaald-naar-0-8-epidemie-is-aan-het-krimpen~a863df30/
 5. https://m.standaard.be/cnt/dmf20200330_04907098 Johnson & Johnson zit niet stil. Parallel naast het testen, blijken ze al in productie.
 6. Tenzij ik me vergis situeert het rapport de piek voor België in week 3 van de maand mei. De lock down zou kunnen opgeheven worden tussen de tweede week van juni en de vierde week van juli. Met het isolement kun je wel degelijk de dans ontspringen, aangezien nooit 100 % van de bevolking zal besmet geraken. Het is effectief zo dat er in hoofdzaak geprobeerd wordt om tijd te kopen om de ziekenhuizen niet te overbelasten. Hoe sneller er een vaccin beschikbaar wordt, hoe sneller het tij zal keren.
 7. Zou dat dan niet te maken hebben met het slecht bewaren van hun (Belgische) strategische stock van 6 miljoen maskers, die daardoor vernietigd diende te worden ? Geïnterviewde betrokkenen die hierop werden aangesproken, draaiden steeds rond de hete brij, door te stellen dat er beter gesproken zou worden over de actuele problemen die zich aanbieden... Ces millions de masques sont partis en fumée l'an dernier. "Le stock approvisionné lors de la dernière pandémie est arrivé à péremption et a été détruit l'année dernière", déplorait-on, au RMG, le 6 février... "L'ancien stock stratégique était stocké à la Défense mais pas dans de bonnes conditions. Les masques étaient ainsi devenus inutilisables", objecte-t-on au cabinet de la ministre, où l'on ajoute qu'ils ont été détruits "en 2017", contrairement à ce qui a été affirmé par les experts du RMG. Ce qui aurait donné à Maggie De Block trois ans, plutôt qu'un, pour reconstituer cette réserve stratégique... (Le Vif, 23.03.2020) Vertaling : Deze miljoenen maskers zijn vorig jaar in rook opgegaan. "De voorraad die tijdens de laatste pandemie is geleverd, is verlopen en is vorig jaar vernietigd", betreurde men op 6 februari bij de RMG (Risk Management Group) ... "De oude strategische voorraad werd opgeslagen bij Defensie, maar niet in goede omstandigheden. De maskers waren daardoor onbruikbaar geworden ", wierp het kabinet van de minister op, waar men eraan toevoegde dat ze" in 2017 "zijn vernietigd, dit in tegenstelling tot wat de experts van de RMG hebben verklaard. Dit zou Maggie De Block drie jaar in plaats van één jaar hebben gegeven om deze strategische reserve weer op te bouwen ... https://www.levif.be/actualite/belgique/quand-maggie-de-block-faisait-detruire-six-millions-de-masques-contre-le-coronavirus-sans-les-remplacer/article-normal-1268215.html https://www.hln.be/nieuws/binnenland/belgie-vernietigde-stock-uit-2009-van-zowat-zes-miljoen-ffp2-maskers-zonder-ze-te-vervangen~a58fea2c/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F
 8. ...of hoe het corona-virus de toekomst van Thunberg hypothekeert...
 9. Als ze dan toch besmet zijn, mogen ze van mij gewoon onbeschermd corona-overledenen opbaren. Misschien wat helpen in Madrid ?
 10. Ook verplicht een afstand van minstens 1,5 m te respecteren
 11. Ziedaar de essentie. Het virus is niet overdraagbaar via de huid, dus handschoenen hebben weinig meerwaarde. Wat je met je handen al dan niet aangeraakt hebt (deurklinken, verpakkingen, knop verkeerslichten,...), van je hoofd wegblijven met je handen, tenzij je ze grondig met water en zeep gewassen hebt. P.S. één taalfoutje verbeterd in de geciteerde tekst 🤭
 12. Daar heb ik ook al over nagedacht. Maar je hebt dan wel met je door het karretje bevuilde handschoenen (net zoals met je blote handen trouwens) al je koopwaar in je karretje aangeraakt. En het virus zou verschillende uren overleven op plastic, metaal en karton. Dus meenemen doe je het altijd, met of zonder handschoenen. De kunst is uiteindelijk om jezelf niet te besmetten door je neus en ogen niet aan te raken. Handen wassen is en blijft de boodschap. Handschoenen geven volgens mij een vals gevoel van veiligheid, want al bij al is het virus niet overdraagbaar via de huid van je handen en met bevuilde handschoenen man je evenmin je neus of ogen aanraken. Het enige voordeel van het dragen van wegwerp handschoenen is dat je het interieur van je wagen virusvrij houdt, op voorwaarde natuurlijk dat je ze wegwerpt voor het instappen.
 13. Hier in België mag er slechts één klant per 10 m2 winkeloppervlakte aanwezig zijn. Deze aanwezigheid is beperkt tot 30 minuten. De "Social distancing" blijft uiteraard ook van kracht.
 14. Ik zag een gelijkaardig patroon zo een maand geleden in Vlaanderen tussen Diest en Tienen. Toen was het ook middernacht. Bleek een vliegtuigje te zijn dat in Noord-Frankrijk was opgestegen. Voor zover ik mij herinner, gaf flightradar24 een link naar een publiciteitsfirma als eigenaar.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy