Jump to content

Coliseo

Members
 • Content Count

  1,240
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Coliseo

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 02/28/1957

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Vlaams-Brabant

Recent Profile Visitors

5,403 profile views
 1. Zou dat dan niet te maken hebben met het slecht bewaren van hun (Belgische) strategische stock van 6 miljoen maskers, die daardoor vernietigd diende te worden ? Geïnterviewde betrokkenen die hierop werden aangesproken, draaiden steeds rond de hete brij, door te stellen dat er beter gesproken zou worden over de actuele problemen die zich aanbieden... Ces millions de masques sont partis en fumée l'an dernier. "Le stock approvisionné lors de la dernière pandémie est arrivé à péremption et a été détruit l'année dernière", déplorait-on, au RMG, le 6 février... "L'ancien stock stratégique était stocké à la Défense mais pas dans de bonnes conditions. Les masques étaient ainsi devenus inutilisables", objecte-t-on au cabinet de la ministre, où l'on ajoute qu'ils ont été détruits "en 2017", contrairement à ce qui a été affirmé par les experts du RMG. Ce qui aurait donné à Maggie De Block trois ans, plutôt qu'un, pour reconstituer cette réserve stratégique... (Le Vif, 23.03.2020) Vertaling : Deze miljoenen maskers zijn vorig jaar in rook opgegaan. "De voorraad die tijdens de laatste pandemie is geleverd, is verlopen en is vorig jaar vernietigd", betreurde men op 6 februari bij de RMG (Risk Management Group) ... "De oude strategische voorraad werd opgeslagen bij Defensie, maar niet in goede omstandigheden. De maskers waren daardoor onbruikbaar geworden ", wierp het kabinet van de minister op, waar men eraan toevoegde dat ze" in 2017 "zijn vernietigd, dit in tegenstelling tot wat de experts van de RMG hebben verklaard. Dit zou Maggie De Block drie jaar in plaats van één jaar hebben gegeven om deze strategische reserve weer op te bouwen ... https://www.levif.be/actualite/belgique/quand-maggie-de-block-faisait-detruire-six-millions-de-masques-contre-le-coronavirus-sans-les-remplacer/article-normal-1268215.html https://www.hln.be/nieuws/binnenland/belgie-vernietigde-stock-uit-2009-van-zowat-zes-miljoen-ffp2-maskers-zonder-ze-te-vervangen~a58fea2c/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F
 2. ...of hoe het corona-virus de toekomst van Thunberg hypothekeert...
 3. Als ze dan toch besmet zijn, mogen ze van mij gewoon onbeschermd corona-overledenen opbaren. Misschien wat helpen in Madrid ?
 4. Ook verplicht een afstand van minstens 1,5 m te respecteren
 5. Ziedaar de essentie. Het virus is niet overdraagbaar via de huid, dus handschoenen hebben weinig meerwaarde. Wat je met je handen al dan niet aangeraakt hebt (deurklinken, verpakkingen, knop verkeerslichten,...), van je hoofd wegblijven met je handen, tenzij je ze grondig met water en zeep gewassen hebt. P.S. één taalfoutje verbeterd in de geciteerde tekst 🤭
 6. Daar heb ik ook al over nagedacht. Maar je hebt dan wel met je door het karretje bevuilde handschoenen (net zoals met je blote handen trouwens) al je koopwaar in je karretje aangeraakt. En het virus zou verschillende uren overleven op plastic, metaal en karton. Dus meenemen doe je het altijd, met of zonder handschoenen. De kunst is uiteindelijk om jezelf niet te besmetten door je neus en ogen niet aan te raken. Handen wassen is en blijft de boodschap. Handschoenen geven volgens mij een vals gevoel van veiligheid, want al bij al is het virus niet overdraagbaar via de huid van je handen en met bevuilde handschoenen man je evenmin je neus of ogen aanraken. Het enige voordeel van het dragen van wegwerp handschoenen is dat je het interieur van je wagen virusvrij houdt, op voorwaarde natuurlijk dat je ze wegwerpt voor het instappen.
 7. Hier in België mag er slechts één klant per 10 m2 winkeloppervlakte aanwezig zijn. Deze aanwezigheid is beperkt tot 30 minuten. De "Social distancing" blijft uiteraard ook van kracht.
 8. Ik zag een gelijkaardig patroon zo een maand geleden in Vlaanderen tussen Diest en Tienen. Toen was het ook middernacht. Bleek een vliegtuigje te zijn dat in Noord-Frankrijk was opgestegen. Voor zover ik mij herinner, gaf flightradar24 een link naar een publiciteitsfirma als eigenaar.
 9. Het lijkt me eerder een gebrek aan elementaire beleefdheid en gebrek aan opvoeding. Waterpas geeft geen eigen mening. Hij heeft een blind vertrouwen in de politiek en hij blaft gewoon iemand af die iets naar voor schuift dat hem niet zint. Als je ziet dat er vandaag alleen al zo'n 800 Corona-doden bijgekomen zijn in Italië, een Europees land, dan is het duidelijk dat ze daar de zaak niet meer onder controle hebben. Het zal je, of een van je naasten, maar overkomen dat er op basis van je leeftijd beslist wordt dat je niet meer in aanmerking komt voor medische opvolging. Nederland lijkt trouwens ook het geweer van schouder te veranderen door een en ander strikter aan te pakken om het aantal besmettingen in te dijken. Ofwel laat je de boel maar waaien en word je op een bepaald moment geconfronteerd met een capaciteitstekort aan medische zorg, ofwel tracht je het aantal zieken te beperken of te spreiden in de tijd. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn. De logica van ceesv is nog niet zo verkeerd.
 10. Staat gewoon in Van Dale touw (het; o; meervoud: touwen)1koord van hennep- of vlasdraden: ik kan er geen touw aan vastknopen ik begrijp er niets van; de touwtjes in handen hebben, aan de touwtjes trekkenalles regelen en besturen
 11. Tja, inderdaad, toen was de aarde nog rond 🙂
 12. Misschien iets van dit ? https://www.rubbermagazijn.be/pvc-kantafwerkprofiel-zwart-1-2-5mm-bxh-8-5x14mm_zwart_16547.html?utm_campaign=shopping&utm_source=google&utm_medium=cpc&gclid=EAIaIQobChMI4qqn0_Wf6AIVhsjeCh3pkgKNEAYYAyABEgLwG_D_BwE
 13. Eén van de windingen van de motor beschadigd ?
 14. Boeiend : dan kun je reliëf zien op pakweg de maan. Zie je door het dieptezicht dan effectief de bolvorm ? Ik zou het niet weten, want ik heb er geen ervaring mee.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy