Ga naar inhoud


Zitzak

Lid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Denmark
  • Interesses
    Zo veel mogelijk uit mijn schotelantenne halen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Zitzak's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Ton de Dutch uit Langhold van het Blauwe huis. ?
  2. Hallo Sprietje. Even terug komend op de instellingen van mijn lnb s voor de Astra 1 . 19.2 En de astra 3 . Op 23.5 . Hoever moeten die van elkaar staan. ? Bedoel van middelpunt tot middelpunt natuurlijk . Ze staan nu beide tegen de Arm van mijn maximum e85 schotel aan in het midden. Moeten de lnb s trouwens in noord europa dichter of verder van elkaar staan ? BVD . Groet uit aalborg dk
  3. Precies MrDish. De mazen in het gaas waren te groot. Een bunzing of marten had de kippen aangevreten. De kippen hadden alleen bijtwonden in de nek. Dus bloed afgezogen. Werkt van een Wezel of Hermelijn. Buizerd is en blijft aas eter.
  4. Ceesv. Bedankt dat je het bewijs hebt geleverd. De Havik valt De kippen aan en maakt er een dood. De Buizerd komt later in spel om een vorkje mee te prikken. Duidelijk te zien . een buizerd jaagt niet zelf dat liet hij in dit geval ook door de Havik opknappen. BUIZERD = AAS ETER
  5. Sommigen kunnen blijkbaar het Verschil tussen een Buizerd of een andere Roofvogel niet Zien. Probeer het nu voor de laatste keer: een Buizerd zal NOOIT een kip in een Ren aanvallen en dood maken. De verwondingen van de beschreven kippen zijn 100% van een bunzing. Wezel. Marter. Hermelijn. GROETEN VAN HET BOS RIJKE PLATTELAND.
  6. Schijn aanvallen dat is wat Buizerds ook doen op mensen als ze jongen hebben. Werd onlangs nog aandacht aan besteed in het NOS journaal. Maar een Buizerd gaat never nooit een kip aanvallen als prooi. En zeker niet als kippen in een Ren zitten. Ook niet als de Ren van boven open is . De betreffende kippen hadden bijtwonden in de nek. De mazen in het gaas waren zoals beschreven ook veel te groot. Typisch gevalletje van een Bunzing/ wezel/marter/ hermelijn .die vanwege de mazen van het gaas vrij spel hadden. Zoals Drente de Mc Donalds voor wolven is.
  7. Con geloof me nou. Dat een Buizerd zo nu en dan en slak of een muisje pakt dat toevallig voorbij komt kan zijn. Maar een kip zo vanuit de lucht aanvallen of meenemen never nooit niet. En al helemaal niet kippen in een Ren. De kippen die met bijtwonden in de nek dood gevonden worden in een Ren zijn slachtoffers van een Bunzing/ wezel /marter/ hermelijn. Of een klein soort kip wordt nog wel eens door een grote Rat doodgebeten. Ik kan uit al je kommentaren goed lezen dat jij niet op het platteland bent geboren en opgegroeid Con .en je buren waarschijnlijk ook niet.
  8. Gerrit . ik kom oorspronkelijk ook uit het oosten dus samen met de man uit Slagharen moeten wij haast de 3 wijzen uit het oosten zijn 😆 we hadden vroeger veel pluimvee los rond het huis lopen. Valken pakten wel eens een sier duif als die een beetje te ver van huis op het land zat want Valk achtigen zoals de rode kiekendief en sperwer Valk enzv zijn nogal schuw. Een buizerd is een aas eter . Die op het land nogal eens de resten van een Duif opruimde. Een Buizerd zal never nooit een ren in gaan en zelf een kip doodmaken. Daarom zitten Buizerds ook vaak langs de snelweg om doodgereden dieren op te peuzelen. Vaak zitten ze op een paaltje te wachten tot er een dier wordt overreden. Heb ook wel Dieren in een Ren gehad zoals kippen en konijnen. Als die werden doodgebeten was het het werk van een Bunzing/ wezel/ Hermelijn/marter. Of een grote Rat kon het soms ook zijn.
  9. ik lees kippen hadden verwondingen aan de Nek . Werk van een Bunzing/wezeltje/marter. Die gaan voor het bloed van de kippen en laten de kippen liggen. Buizerds zijn aas eters. Valken en soortgelijke als Rode wouw enzv vallen aan en eten ze op . Niet helemaal natuurlijk.
  10. ik lees kippen hadden verwondingen aan de Nek . Werk van een Bunzing/wezeltje/marter. Die gaan voor het bloed van de kippen en laten de kippen liggen. Buizerds zijn aas eters. Valken en soortgelijke als Rode wouw enzv vallen aan en eten ze op . Niet helemaal natuurlijk.
  11. Mensen die op het platteland wonen weten dat buizerds aas eters zijn . Daarom zie je ze ook vaak langs de snelweg op een paaltje zitten. Wachtend to er een andere vogel of dier wordt doodgereden. Ze jagen niet zelf. Als je bij je kippen geen verwondingen kan ontdekken zou ik ze laten onderzoeken op Vogelgriep.
  12. Denk dat je satelliet schotel naar beneden is gevallen. Precies in de Nek van je Kippen 🫣
  13. Bedankt allemaal. Dus het is normaal dat de Astra 3 zwakker is dan de astra 1 satelliet. Had alleen niet gedacht dat het verschil tussen de 1en 3 zo groot was. De rtl zenders komen wel veel sterker binnen dan de npo zenders. Zal het maar moeten accepteren. Nog geen uitval gehad.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...