Jump to content

drz

Members
 • Content Count

  2,783
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by drz

 1. Dit is wel heel bizar.. Het is trouwens erg stil op de straten. Wanneer je op de diverse webcams kijkt, te vinden in de settingslijst van ‘hensat’, dan zie je dat wegen en straten bijna uitgestorven zijn. ..angstvallig stil. In onze omgeving beginnen mensen zich grieperig te voelen.. ...het lijkt akelig dichtbij te komen als een soort van giftig onkruid wat ons lichaam stilaan overwoekerd.. In de verte een nies, een kuch... ...Door de straat slenterend met de hond zie ik mensen voor de tv zitten, kijkend naar programma’s die niet te definiëren zijn maar het woordje ‘corona’ is vaak in beeld te zien...op grote afstand.. ....Zelf heb ik zo nu en dan een kuchje, maar dat heb ik wel vaker maar ik vraag mij nu af of ik misschien ook ziek ga worden...en misschien de rest van het gezin ook. ...verder is alles erg stil, zo’n stilte alsof er een dik pak sneeuw is gevallen tijdens een ijskoude winternacht.. Geen vliegtuig in de verte, geen auto’s, geen mensen. (...ja, de verveling slaat hier ook toe) 😉
 2. ....om maar weer eens een oude discussie op te rakelen, Nu.nl meldde vandaag het volgende: 04 april 2020 20:22Laatste update: 39 minuten geleden Onderzoekers hebben op Antarctica de resten gevonden van een regenwoud dat 90 miljoen jaar geleden de tegenwoordige ijsvlaktes van het continent bedekte. Zij beschrijven de vondst in het vakblad Nature. In de zeebodem nabij het continent vonden de wetenschappers onder meer boomwortels en pollen. Analyse op deze sporen laat zien dat het vroeger aanzienlijk warmer was op Antarctica, waar het tegenwoordig op het koudste punt -55 graden Celsius kan worden. De restanten stammen uit het krijt, een tijdsperiode die duurde van ongeveer 145 tot 66 miljoen jaar geleden. Het was bekend dat er miljoenen jaren geleden een regenwoud was op het continent, maar over het klimaat op Antarctica tijdens het krijt was nog weinig bekend. Nu concluderen wetenschappers dat de temperaturen tijdens de zomers op West-Antarctica 90 miljoen jaar stegen tot 19 graden Celsius. Het water van rivieren en moerassen kon tot 20 graden worden. Wat dit extra fascinerend maakt voor de onderzoekers, is dat het vier maanden per jaar op de zuidpool non-stop nacht is. Voor een derde van een jaar is er dus geen zonlicht, wat plantengroei bemoeilijkt. Wel was er een grote hoeveelheid koolstofdioxide in de atmosfeer. Hoe Antarctica zo kon afkoelen dat regenwoud werd vervangen door ijsschotsen, is nog onbekend
 3. Verbranden ze daar nou dode mensen??
 4. Er is geen enkele medische reden waarom in één keer stoppen met roken dodelijk zou zijn, laat staan schade zou toebrengen. En trouwens, ik ken er zat die in eens zijn gestopt met roken en die daar geen enkel probleem van ondervonden, dus schaar ik dit verhaal als de zoveelste smoes om toch maar door te gaan met roken....ik heb al vele non-argumenten en smoesjes gehoord.. Stoppen met roken is ook een mentaliteitsomslag. Wanneer je besluit om voor je eigen welzijn en je eigen zelf te stoppen, dan is afscheid nemen van tabak de eerste stap. Stoppen met roken doe je voor jezelf omdat je weet dat het slecht is en omdat je weet dat fabrikanten jou in je macht hebben.....letterlijk! De meeste mensen die in één keer zijn gestopt en afscheid hebben genomen, hebben daarna noot meer gerookt...ook niet tijdens een zwak moment. ...en waarom zou je?
 5. Verhip, nu je het zo zegt.😄😄
 6. @Mojo, de uitzondering bevestigt de regel, niet elke roker is hetzelfde en het is mij opgevallen dat het meestal de wat oudere mensen zijn.. Gelukkig is het merendeel van de rokers wel oplettend en houden zij er wel rekening mee.
 7. @Michel, op terrassen gebeurt het vaak dat mensen gaan roken terwijl je net met je diner of lunch bezig bent. ZIJ mogen roken op het terras DUS ZIJ gaan roken op het terras. Vraag je of ze misschien even uit de wind willen roken dan kijken ze je aan of je van een andere planeet komt en begrijpen niet dat mensen het gerook vies vinden. Vaak komt er dan zo’n grijns op hun gezicht en gaan gewoon stoïcijns door.. ...die grijns zal er niet zijn omdat zij genieten van het feit dat je er last van hebt, maar gewoon uit stompzinnigheid omdat ze het niet begrijpen..
 8. drz

  Zomertijd, oops...

  Foei Tonski, let een beetje op je taalgebruik.. 😁😁😁
 9. Ik hoor de kooplui al roepen: “Verse kadavers te koop” “ nu met coronatoevoeging”! By the way, zijn er al ontslagcijfers bekend voor Nederland? In de wandelgangen hoorde ik al cijfers van een half miljoen werklozen, maar in de media is daar weinig over te vinden.
 10. Te meer omdat volgens de huidige cijfers ongeveer 35% van de ziekenhuisopnames sterft. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625) Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.339 (+166) Het totaal aantal positief geteste patiënten: 14.697 (+1.083) Ik weet niet de exacte cijfers van andere landen, als deze al kloppen, maar ik denk dat het daar niet anders zal zijn..
 11. Toeval denk ik.. Of misschien worden de overledenen op de oneven dagen aangemeld.
 12. drz

  Zomertijd, oops...

  Humor is belangrijk en zeker in deze tijd. Wees jezelf en ga vooral door!!
 13. Aantal doden en ziekenhuisopnamen door corona stijgt weer Het aantal mensen dat door het coronavirus is overleden, is met 166 toegenomen, meldt het RIVM. Gisteren werden er nieuwe 134 doden gemeld. In totaal zijn nu in Nederland voor zover bekend 1339 mensen overleden aan het virus. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen (geweest), is met 625 toegenomen tot 5784. Ook die toename is groter dan een dag eerder; toen werden er 477 ziekenhuisopnames gemeld. NOS Het aantal coronapatiënten op de intensive care-afdelingen in Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen naar 1273. Dat zijn er 82 meer dan gisteren. Op alle IC-afdelingen in Nederland liggen inmiddels coronapatiënten. Gisteren steeg het aantal bezette bedden nog met 40. De dagen daarvoor was het gemiddeld 100. In totaal hopen de ziekenhuizen volgende week 2400 IC-bedden te hebben, waarvan zo'n 1900 coronabedden. NOS Het RIVM wijst er steeds op dat het hier om dagkoersen gaat en dat er pas een trend te zien is door naar een langere periode te kijken. Ook worden ziekenhuisopnames en sterfgevallen soms pas na een aantal dagen doorgegeven. Het instituut zegt wel al enige tijd te constateren dat het aantal doden en ziekenhuisopnamen wordt geremd door de genomen maatregelen. Peel en Maas De meeste door de GGD gemelde coronapatiënten zijn nog altijd in Noord-Brabant, al lijkt de piek in die provincie al een tijdje gepasseerd. Daarna volgen Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg. De meeste ziekenhuisopnames per inwoner zijn in de Noord-Limburgse gemeente Peel en Maas, met 251 patiënten op de 100.000 inwoners. Ook in het Brabantse Bernheze zijn er veel ziekenhuisopnames (208 patiënten op de 100.000 inwoners). Klik hier voor de interactieve kaart. NOS Leeftijden Volgens het RIVM is de helft van alle gemelde patiënten 65 jaar of ouder. Bij de overleden patiënten was de helft 81 jaar of ouder. De jongste overleden patiënt was in de leeftijdscategorie 35-39. Deze persoon had net als de meeste andere overledenen ernstige andere kwalen. NOS Opvallend blijft de oververtegenwoordiging van mannen bij zowel de overledenen als de ziekenhuisopnames. Bij 63 procent van de opnames gaat het om mannen, tegenover 37 procent vrouwen. Bij de overledenen zijn de cijfers vergelijkbaar: 61,5 procent mannen, 38.5 procent vrouwen. Bron. NOS
 14. Bij de cijfertjes in china zou je nog even een kanttekening kunnen plaatsen. In de regel is daar de berichtgeving wat minder transparant dan in de westerse wereld.
 15. Het gegeven: Cijfers & Context Ruim een vijfde van de Nederlanders rookt Kosten rokengerelateerde zorg Roken verantwoordelijk voor 2,4 miljard euro zorgkosten In 2015 werd in Nederland 2,4 miljard euro besteed aan zorg aan ziektegevallen die door roken zijn veroorzaakt. Het gaat om (long)kanker, COPD, hart- en vaatziekten en diabetes. De kosten van deze ziekten als gevolg van roken vormen 2,8% van de totale zorgkosten (VTV-2018 (link is external)). Bron: RIVM (https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/roken/kosten/kosten ) Reken maar uit.. 17 miljoen mensen in nederland, daar 20% van zijn ongeveer 3,5 miljoen rokers - 2.4 miljard extra zorgkosten als gevolg door roken. Deze extra zorgkosten betalen de niet-rokers dus. Voordat ik mijn huidige vrouw leerde kennen had ik een vriendin die de ziekte van Buerger kreeg (geen tikfout). Deze ziekte is 100% gerelateerd aan roken en zij is daar uiteindelijk aan gestorven. https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/133589-ziekte-van-buerger-symptomen-diagnose-en-behandeling.html Als je nagaat hoeveel zorg zij had moeten genieten, ziekenhuis in, uit, in, uit , medicatie etc etc, dan is dat domme gerook een enorme belasting voor de zorg en dan heb ik het over een enkel geval. Er zijn mensen die tientallen jaren met longaandoeningen moeten lopen. En of ik vind dat rokers een hogere premie moeten betalen of niet, dat doet niet ter zake. Feit is dat roken niet echt sociaal is en rokers anderen tot last zijn. Zowel direct als indirect voor mensen die zorg moeten verlenen aan domme rokers terwijl misschien andere mensen veel belangrijkere zorg nodig hebben. ...ok, mijn opmerking over domme rokers is te ver gezocht, maar ik neem deze niet terug. Door chemicaliën in tabak, niet eens de nicotine want deze is vrijwel uit het lichaam verdwenen na enkele weken, blijft er een geestelijke behoefte achter. Dit maakt de mens letterlijk dom en afhankelijk. Want, elke roker weet dat roken slecht is, maar deze kan geen weerstand bieden aan de door de fabrikanten toegevoegde stoffen en gaat willoos door als een soort van zombie. Elk argument wordt terzijde geschoven en alle denkbare excuses worden aangegrepen om toch maar weer een tabakstok op te steken. ...en ik heb als naaste van een dergelijke roker echt wel alle argumenten aangehoord, tot de meest belachelijke dingen aan toe. In die zin zijn rokers dus dom! (gemaakt)
 16. De zorgkosten wegen niet op tegen de opbrengst van de accijnzen.. Daarom wordt roken ontmoedigd.. Rokers zouden een 150x hogere zorgpremie moeten betalen dan niet rokers om het eea te kunnen dekken.
 17. Dat is erg herkenbaar! Zelf drink ik alleen water(spa) en af en toe een rood wijntje of een goed (belgisch)biertje... Die frisdranken zijn veeeeel te zoet sinds ik 20 jaar geleden gestopt ben met het drinken van die zooi. Nou, ok, een goede whiskey op zijn tijd, meestal met koud en guur weer, is ook wel eens een guilty plesure, maar het blijft meestal bij een tulpje en een centimeter. Verder koffie en veel thee en ik voel mij daar het beste bij.
 18. Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) Wijzigingsdatum 01-04-2020 | 13:58 Positief geteste personen 13.614* (+1.019) Ziekenhuis-opnames 5.159 (+447) Overleden personen 1.173** (+134) *Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt ** Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.
 19. Je weet toch dat roken stoer is en dat mensen denken dat het heel interessant is om te roken? Het moet namelijk geweldig zijn om een slaaf van een fabrikant te zijn en om niet meer buiten chemicalien te kunnen. Slaaf van een product en geen weerstand kunnen bieden aan genotsmiddelen moet toch wel het hoogst haalbare in het leven zijn, zeker als men allerlei uitvluchten en smoesjes gaat bedenken om het roken rechtvaardigen! Heerlijk, willoos je lichaam naar de hel toe helpen, anderen tot last te zijn en bovendien een geweldig voorbeeld te zijn voor de jeugd! Echt, zwaar stoer! ...en te zwak van geest zijn om er weerstand tegen te kunnen bieden.. Dapper!
 20. Velen hadden het nieuwsbericht al gezien en sinds vandaag is het zover! De brandweerauto's zijn voortaan groen van kleur ipv het bekende rood. De motivatie is dat de auto's beter zichtbaar zijn wanneer er ergens brand is en mensen de brandweerauto's over het hoofd zien wanneer deze voor een uitslaande brand staat. Groen steekt namelijk veel beter af tegen het oranje, geel en rode gloed van ene brand.
 21. Vannacht was het -5 ! 😳 Op het moment van schrijven op de thermometer boven de schuur is het -3.5. ..Lekker fris!
 22. drz

  Zomertijd, oops...

  Het coronavirus pakt de mensen met het slechtste afweersysteem. Een kwestie van genen en DNA. En ja, een gevalletje 'darwin', de genen die zich het beste hebben aangepast tegen virussen overleven het, al het andere gaat dood. Er zijn mensen van tegen de honderd die het overleven en er zijn mensen van beneden de 60 die sterven..... Alleen hoort deze opmerking hier niet echt thuis... Van het verzetten van de klok zal niemand doodgaan!
 23. drz

  Zomertijd, oops...

  Dat lost zich vanzelf op.. Wet van Darwin weet je nog? Aanpassen of sterven..
 24. drz

  Zomertijd, oops...

  Vroeger, toen de mannen van staal waren en de boten van hout! ..en je 'poep' nog met een lange 'oe' schreef..
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy