Ga naar inhoud


phum3

Lid
  • Items

    127
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door phum3

  1. Hallo

     

    Mocht ik dit in een verkeerde forum hebben gepost, mag dit uiteraard verplaatst worden door een moderator.

     

    Een nonkel die in een zorgcentrum verblijft kijkt telenet via een CI+ kaart. Om hem de mogelijkheid te geven om programma's op te nemen (ze gaan daar vroeg slapen en zo kan hij overdag kijken naar de programma's die hij de dagen ervoor heeft opgenomen) heb ik bij hem een Vu+Duo2 geïnstalleerd met ingebouwde harde schijf en OpenATV (deze werd door mij niet meer gebruikt wegens overgestapt naar een 4K ontvanger). Hij gebruikt dit reeds enkele maanden naar grote tevredenheid.

    Nu was ik daar straks op bezoek en heb ik vastgesteld dat telenet slechts 2 dagen EPG geeft voor de CI+ kaarten (tegenover 14 dagen voor de TV-boxen en digi-recorders). Op sommige zenders is de EPG zelfs beperkt tot het huidige en het volgende programma. Ik heb dit opgezocht op hun site en dit blijkt effectief zo te zijn (maximum 2 dagen EPG).

     

    Omdat de EPG voor hem noodzakelijk is (hij is ondertussen 82 jaar) om gemakkelijk zijn opnames (timers) te kunnen plannen, heb ik EPGimport geïnstalleerd. Probleem is dat hij geen internetconnectie heeft en dus enkel EPG via de kabel ontvangt. En deze is dus beperkt tot 2 dagen of minder. Daarom dacht ik de EPG bij mij thuis te downloaden en via een USBstick bij hem op de Vu+Duo2 te kopiëren. Als de EPGimport plugin deze dan kan importeren kan hij ook een EPG van 14 dagen gebruiken. Ik heb informatie opgezocht, maar het lukt me niet om dit voor elkaar te krijgen.

     

    Vandaar mijn berichtje, in de hoop dat iemand van jullie onmiddellijk kan zien wat ik fout doe.

     

    In bijlage kunnen jullie mijn 3 XML bestanden vinden (in een ZIP-bestand omdat ik XML niet kon uploaden). EPG.sources.xml, EPGtelenet.xml en telenet.xml. Verder enkele schermafdrukken.

    In de EPGimport plugin kan ik de bronnen zoals ik ze heb aangemaakt zien. Ik heb een subdirectory gemaakt in de root met de naam EPGdata. In die map heb ik mijn gedownloade EPG geplaatst. Om de testen heb ik mij beperkt tot slechts 3 zenders (één, canvas en VTM).

    Als ik bij de bronnen op de gele knop klik, krijg ik de melding "Geen actieve bronnen gevonden; niets te doen".

    Als ik in de plugin kies voor handmatige import (ook gele knop), krijg ik de melding dat dit een paar minuten kan duren. Als ik dan op 'Ja' klik, verdwijnt de melding maar gebeurt er verder niets. Het resultaat blijft steeds hetzelfde: '0 programma's gevonden'.

     

    Weet iemand aan de hand van de bezorgde bestanden wat ik foutief heb ingesteld. Ik heb mij gebaseerd op de info die ik hier en daar heb kunnen vinden. Maar blijkbaar interpreteer ik het één en ander toch foutief, want ik krijg het niet werkend. Of is dit met een lokaal EPG-bestand als bron gewoon niet mogelijk.

     

    Alle info en hulp wordt erg gewaardeerd.

     

    Groeten
    Piet

     

     

     

    EPG Import bronnen.jpg

    Geen actieve bronnen.jpg

    Handmatige Import.jpg

    0 programma's.jpg

    EPGimport.zip

  2. Het abonnement was inderdaad van mijn vader,  maar omdat hij niet overweg kan met de computer, heb ik toen voor hem een account MijnCanalDigitaal aangemaakt en voor hem gebruikt.

     

    Sinds de opzeg van het vorige abonnement hebben we echt niets meer betaald aan CanalDigitaal. Hij heeft toen ook nooit meer de smartcard gebruikt, dus we hebben geen idee welke zenders er nog vrij (dus zonder abonnement) te ontvangen waren. Toen ik daar straks het nieuwe abonnement heb aangevraagd, stond bij de smartcard vermeld dat deze nog actief was en bij zenderpakketten stond vermeld "Vrij te ontvangen kanalen". Ik was in de veronderstelling dat dit de kanalen van de openbare omroep zouden geweest zijn. Ik had voor de hernieuwing van het abonnement een schermafdruk gemaakt om de contractnummer te kunnen bewaren voor het geval deze zou overschreven worden door het nieuwe abonnement. In bijlage kunnen jullie deze zien (heb wel het contractnummer onleesbaar gemaakt). Ik besef nu dat ze waarschijnlijk met vrije kanalen bedoelen de zenders die je FTA op de satelliet kan ontvangen.

     

    Groeten
    Piet

    Abonnement.jpg

  3. Bedankt voor jullie reacties.

     

    Heb ondertussen telefonisch contact gehad met CanalDigitaal. Er werd gevraagd of ik gebruik had gemaakt in het verleden van "MijnCanalDigitaal". Zo ja, kon ik gewoon via mijn account een nieuw abonnement activeren op dezelfde kaart. Zo niet, kon hij dit aan de telefoon wel voor mij regelen. Allemaal zeer beleefd en zonder opdringerigheid van bepaalde apparatuur enz.

    Ik heb er voor gekozen om dit dan via mijn account te bekijken en dit was inderdaad zo geregeld. De kaart stond nog actief zonder abonnement, dus enkel de gratis zenders waren actief (NPO1, NPO2, ...). Gewoon even op de knop klikken "abonnement wijzigen" en alles was zo geregeld.

     

    Nieuws al aan mijn vader doorgegeven en hij was zeer tevreden.

     

    Groeten
    Piet

    • Like 1
  4. Hallo

     

    Ongeveer één jaar geleden hebben we het CanalDigitaal abonnement van mijn vader opgezegd omdat hij na een medische behandeling niet meer zelfstandig kon blijven wonen en verplicht moest verhuizen. In afwachting van het beschikbaar komen van een serviceflat, verhuisde hij tijdelijk naar een zorgcentrum.

     

    Vandaag hebben we bericht gekregen dat er op 1 november 2023 een serviceflat vrij komt. Hier hebben we opnieuw de mogelijkheid om een schotelantenne te plaatsen. Mijn vader zou daarom graag opnieuw een abonnement bij CanalDigitaal afsluiten. Nu vragen we ons af of we de Smartcard die we nog hebben, oranje kaart met achteraan de vermelding Nagra Kudelski, gewoon opnieuw kunnen activeren en gebruiken. Met deze kaart kon men vader live tv kijken en gelijktijdig meerdere programma's opnemen (ik dacht wel 2 of 3). Als we nu verplicht zouden worden om een CI+ module aan te kopen, vrees ik dat het tegelijk kijken en opnemen niet meer mogelijk zal zijn.

     

    Is er iemand van jullie die hier ervaring mee heeft. Kunnen we inderdaad de oude kaart gewoon opnieuw gebruiken en gaan we dan dezelfde mogelijkheden hebben als voorheen? Of is het ondertussen niet meer mogelijk om te kijken en ondertussen (een) andere zender(s) van CanalDigitaal op te nemen. De ontvanger is een Vu+Duo2.

     

    Alvast bedankt voor jullie info.

     

    Groeten
    Piet

  5. Begrijp het niet, maar ben blij dat het is opgelost. Maar Formule 1 op Ziggo (Formule 1 café), waardoor ik heb ontdekt dat ik geen beeld had, zit er voorlopig nog niet in. We zullen geduld moeten hebben en hopen dat alles snel opnieuw zijn gewone gang kan gaan. Maar als we de specialisten mogen geloven, vrees ik dat dit nog niet voor direct zal. Hoop dat iedereen gezond en wel blijft.

     

    Groeten
    Piet

     

     

  6. Heeft volgens mij nog tot vorige maand gewoon beeld gegeven.

     

    Heb net nog even de kaart uit het toestel gehad om de kaartnummer te noteren om nogmaals een heractivatie aan te vragen (5 minuten geleden). En nu geeft hij ineens wel beeld. Hoe kan dit? Het terugplaatsen van een backup van OpenATV kan toch nooit een kaart overschrijven met gegevens uit het verleden of kan dit wel? Want iets anders is er echt niet gebeurd op de ontvangers? Hieronder opnieuw de status van de CanalDigitaalkaart zoals die nu is.

     

    CanalDigitaalReaderOK.jpg

  7. We hebben al jaren een abo op TVVlaanderen en CanalDigitaal. Oorspronkelijk met CCCam maar nu al geruime tijd en tot grote tevredenheid met OSCam. Aan de configuratie is al zeer lange tijd niets meer gewijzigd. Maar nu sinds begin deze maand geen beeld meer op CanalDigitaal (No entitlements). TVVlaanderen werkt nog gewoon en de entitlements daar staat op 0100:00006C en 2020/05/14. Heb alles driedubbel gecontroleerd en de enige conclusie die nog kan volgens mij is dat de kaart defect is (oranje SECA-kaart). Maar in de OSCam webinterface wordt aangegeven dat de "CARDOK" is (zie bijlage). Heb al driemaal heractivatie van de kaart aangevraagd (telkens twee uren gewacht), maar geen beeld.

     

    Ik vermoed dus dat ik CanalDigitaal moet contacteren om de kaart om te ruilen. Maar hoe pak ik dit aan zodat alles gewoon gaat blijven werken? Heb in de huiskamer een Vu+Duo2 met de twee kaarten. Deze worden intern gedeeld naar een Vu+Duo2 in de slaapkamer. SoftCam op beide ontvangers is OSCam r11353. Ik ben bang dat CanalDigitaal gaat proberen een CI+ module aan te smeren waardoor intern delen dus niet meer mogelijk zal zijn. Is mijn vrees terecht? Of ga ik gewoon een nieuwe oranje kaart kunnen krijgen of aankopen?

     

    Alvast bedankt voor alle info.

     

    Groeten
    Piet

    NoEntitlements.jpg

  8. Bedankt voor al jullie reacties. Dus dat wordt uitkijken naar een ontvanger met dubbele CI+.

     

    Wat de Dreambox DM920 UHD betreft staat op de website niet vermeld dat dit om CI+ gaat. Daar staat enkel CI. Nu weet ik dat dit op dit moment waarschijnlijk via aangepaste image/firmware wel zal werken. Maar hij zou toch graag echte CI+ hebben, zodat hij niet afhankelijk is van aangepaste images/firmware om dit te laten werken. Kan iemand bevestigen dat de Dreambox DM920 UHD wel degelijk CI+ aan boord heeft? Alvast bedankt.
     

    Hebben jullie nog weet van eventuele andere ontvangers met standaard echte dubbele CI+ aan boord.

     

    Nogmaals dank voor alle info en het meedenken.
     

    Groeten, Piet

  9. Hallo

     

    Weet iemand of er externe CI+ readers bestaan die bv. via USB kunnen worden aangesloten aan de SATreceiver of smartTV. Deze hebben meestal maar één ingebouwde reader. Een kennis speelt met het idee om een abonnement te nemen bij Joyne voor de Belgische en de Nederlandse zenders. Maar blijkbaar kan dit niet via één module. In zijn smartTV kan hij momenteel maar 1 CI+ module plaatsen. Dus zou hij steeds van module moeten wisselen. Ook bij ontvangers heb ik er enkel kunnen vinden met 1 CI+ slot. Daar er voor SAT-kaarten wel externe kaartlezers bestaan, vroegen we ons af of dit misschien ook voor CI+ readers het geval is. Maar een poging via google leverde nul bruikbare resultaten op. Dus ik vrees ervoor. Maar als het wel bestaat, zal één van jullie dit zeker wel weten. Dus laat maar horen :)

     

    Groeten
    Piet

  10. De CI+ modules van Telenet noemt men "TV met een kaartje". Dit is inderdaad een CI+ module waar een kaart in zit. Deze worden dus gelijktijdig gekocht en zijn, volgens mij toch, aan elkaar gekoppeld. Dus als er een extra module wordt aangekocht (éénmalige aankoopprijs), dan bevat deze automatisch ook een kaart die standaard alle basis digitale zenders kan decoderen. Desgewenst kan men ook nog sommige extra pakketten toevoegen mits een abonnement (maandelijkse betaling).
     

    Ik denk niet dat een aankoop van een nieuwe ontvanger er voor hem momenteel in zit. Maar moest dit toch zo zijn, is dit dan gewoon de twee modules plaatsen en gaan met die banaan? Ik bedoel hiermee dat hij momenteel één module gebruikt in de Vu+Duo2 met de openatv image. In de instellingen van de CI module wordt daar aangegeven welke zenders/providers de module moet decoderen. Als je dan bv. de DM920UHD zou hebben met twee modules. Moet je dan bij de instellingen bij beide modules dezelfde zenders en/of providers opgeven? En kan je dan gewoon vlot zappen en de ontvanger doet de rest (is module één al met een zender bezig, wordt automatisch module twee gebruikt)? Of zie ik dit totaal fout en moet er nog van alles anders gebeuren om dit vlot werkend te krijgen? Werkt dit met alle images, of enkel met een specifieke images? Zo ja welke? En is de DM920UHD momenteel de enige (enigma2) ontvanger die dit kan (twee CI+ modules parallel gebruiken) of zijn er meerdere (misschien goedkopere en/of betere).
     

    Zoals ik al zei denk ik niet dat de aankoop van een nieuwe ontvanger er momenteel in zit, maar mocht dit wel zo zijn en hij vraagt meer specifieke/praktische informatie, dan ben ik graag voorbereid.
     

    Nogmaals dank voor alle info en advies.

     

    Groeten
    Piet

  11. Het is dus duidelijk dat dit enkel zou kunnen met twee CI+ modules van Telenet. Daar had hij eigenlijk al een beetje rekening mee gehouden. Maar dat hij hiervoor dan een nieuwe ontvanger zal moeten aanschaffen om deze twee modules gelijktijdig te kunnen gebruiken, zal hij niet verwachten. Ik zal het hem doorgeven, maar denk dat dit (vervangen ontvanger) voorlopig nog niet in de planning zat en dat hij er zich dus voorlopig bij moet neerleggen dat hij nog wat geduld zal moeten hebben.

    Bedankt allen voor de info.

    Groeten
    Piet

  12. Een vriend gebruikt momenteel de Telenet CI+ module in een Vu+Duo2 met een OpenATV image. Zijn Vu+Duo2 heeft momenteel maar één DVB-C tuner. Dus telkens hij iets opneemt van Telenet kan hij niet gelijktijdig naar een andere zender van Telenet kijken want dan krijgt hij de melding dat er geen vrije tuner beschikbaar is.

    Om die reden wil hij nu de enkele DVB-C tuner vervangen door een dubbele (dual) twin DVB-C/T/T2 tuner. Op verschillende websites staat vermeld dat deze tunermodule geschikt is voor de zijn Vu+Duo2. Hij hoopt/denkt dat het dan mogelijk is, aangezien hij dan over twee DVB-C tuners zou beschikken, om één zender van Telenet op te nemen en tegelijkertijd rechtstreeks (live) naar een andere zender van Telenet te kijken.
    Kan iemand bevestigen of de Telenet CI+ module inderdaad twee zenders gelijktijdig kan/zal decoderen? Daar het om een CI+ module gaat, vrees ik dat dit niet zal werken (maximum één zender gelijktijdig decoderen) en hij ondanks hij dan over twee DVB-C tuners beschikt, toch niet rechtstreeks zal kunnen kijken terwijl er een opname bezig is.

    Als iemand met zekerheid kan bevestigen of dit wel, of juist niet, zal werken, horen we het graag.

    Alvast bedankt.

    Groeten
    Piet

  13. Bij die vrienden was de softcam niet CCcam, maar oscam en daar werkte alles naar behoren en inderdaad zeer vlot. Op de Vu+ van mijn vader CCcam verwijderd en Oscam geïnstalleerd, maar zappen ging nog steeds niet vlot (ondanks de instellingen hetzelfde stonden als op het vlot werkende toestel). Uiteindelijk een volledige backup van zijn  toestel genomen en op onze ontvanger teruggeplaatst en toen draaide ook bij ons alles naar behoren.

     

    Een uurtje geleden thuis gekomen en alles opnieuw aangesloten en de kleine verschillen in de LNB-settings voor onze configuratie opnieuw aangepast en voorlopig werkt alles nog steeds perfect. Dus het blijkt dat ons probleem is opgelost. Hopelijk blijft dit zo.

    Wel inderdaad vastgesteld dat één CI-slot dus inderdaad niet werkt. Maar voorlopig is dit geen probleem daar we dankzij oscam met één CI-slot verder kunnen.

     

    Nogmaals dank voor het meedenken en jullie advies. Anders hadden we waarschijnlijk ten onrechte een nieuwe ontvanger aangeschaft.

     

    Groeten
    Piet

  14. @hereberie1234 en @sattv4iedereen

     

    Bedankt voor alle info. We gaan dit weekend eens kijken of het probleem is op te lossen met oscam. Zo niet kunnen we kijken of de Deltacam module een oplossing is.

     

    Maar mogelijk is er toch een probleem met de Vu+Duo2. De Telenet-module is slechts zichtbaar in één van de twee CI sloten. Wanneer deze in het andere CI-slot wordt gestoken wordt deze gewoon niet erkend, ook een andere module niet. Dus mogelijk is er iets mis met het(de) CI-slot(en). Ook hebben we nu geconstateerd dat de instellingen van de module (welke zenders moeten worden gedecodeerd) na iedere crash (vast hangen) zijn verdwenen. Uiteindelijk worden de Telenet zenders dan nog wel zichtbaar, maar dan duurt het wel aanzienlijk langer dan wanneer deze instelling nog wel correct is ingesteld. 

    Morgenavond mogen we langs gaan bij een vriend van familie waarvan we vernomen hebben dat die een gelijkaardige configuratie heeft (Vu+Duo2, Telenet-module, TVV, CCcam, OpenATV) en waar wel alles vlot lijkt te werken. We kunnen daar testen of onze module en kaarten in orde zijn. Werkt daar alles vlot met onze module en kaarten, weten we dat het probleem bij de ontvanger (of de configuratie ervan) moet liggen. Zal misschien de volledige ontvanger meenemen. Kunnen we misschien een backup van zijn configuratie op onze ontvanger terugplaatsen zodat we ineens de ontvanger kunnen testen. Eventueel ook testen met zijn module en kaart in onze ontvanger.

     

    Dus morgenavond zouden we sowieso meer moeten weten.

     

    Groeten
    Piet

  15. Bedankt voor je reactie. Zie inderdaad dat er met OScam veel meer kan worden ingesteld dan met CCcam. Is wel allemaal nieuw en zal dus wel wat tijd vragen om de juiste configuratie voor onze situatie te vinden. Maar is zeker de moeite waard om het te proberen. Mogelijk is dit de oplossing voor ons probleem en kunnen we voorlopig gewoon verder met de Vu+Duo2 zonder de bovenvermelde problemen. Besparen we toch weer enkele honderden euro's. Bedankt voor jullie info. We gaan ermee aan de slag.

     

    Groeten
    Piet

  16. Ik hoop dat ik deze vraag in de juiste groep heb geplaatst. Zo niet, mag deze door een moderator uiteraard worden verplaatst. Ook als de titel niet duidelijk mocht zijn, mag deze door een moderator worden aangepast.

     

    Hier gaan we.

     

    Bestaan er satellietontvangers die gecertificeerd zijn voor CI+ en die meerdere modules tegelijkertijd aankunnen zonder dat deze mekaar storen? Ik ben op zoek naar een oplossing voor mijn vader die ondertussen 82 jaar is, bedlegerig en als enige hobby nog heeft televisie en films kijken.

     

    Momenteel heeft hij een bijna versleten Vu+Duo2 met OpenATV (up-to-date versie 6.2) en een abonnement op Telenet (Belgische kabel), TV Vlaanderen en CanalDigitaal (wat ik spoedig eens moet bekijken want volgens mij zitten alle zenders van TV Vlaanderen ook bij de zenders van Telenet en/of CanalDigitaal en is dit abonnement dus eigenlijk overbodig). De kaarten van TV Vlaanderen en CanalDigitaal zitten in de interne kaartlezer (met CCcam 2.3.0) en Telenet is via een Telenet-CI+ module. De Vu+Duo2 is niet gecertificeerd voor CI+ en zeer dikwijls (uiteraard enorm storend) wordt het beeld van Telenet bevroren. Je moet dan even overschakelen op een andere zender van Telenet waarna het probleem lijkt opgelost en je opnieuw naar de zender kan schakelen die je aan het bekijken was. Dit probleem is enkel bij de zenders van Telenet. Op de zenders van TV Vlaanderen en CanalDigitaal doet dit probleem zich niet voor waardoor we dus denken dat de CI+ module de oorzaak is (niet gecertificeerde ontvanger). Het overschakelen van zenders van Telenet gaat redelijk vlot, maar van TV Vlaanderen en CanalDigitaal gaat redelijk traag (duurt regelmatig wel 5, en uitzonderlijk soms wel 10, seconden voor er beeld is). Hier denken we dat de oorzaak de combinatie CI+ en Softcam is.

     

    Nu hij toe is aan een nieuwe TV (wordt waarschijnlijk een 4K model), willen we dus ook de oude ontvanger vervangen in de hoop de problemen daarmee te kunnen oplossen. Vandaar dat we eraan denken om alle kaarten (dus ook TV Vlaanderen en CanalDigitaal) via een CI+ module te gebruiken omdat de beperkingen van CI+ niet van toepassing zijn voor mijn vader (kijkt gewoon “live” naar één programma zonder op te nemen enz.). Daar het zappen van Telenet redelijk vlot gaat, hopen we dat, wanneer alle kaarten in een CI+ module zitten, alle zenders vlot zullen zappen. Maar dan moet de ontvanger dus wel overweg kunnen met meerdere CI+ modules tegelijkertijd (momenteel dus 3, maar wie weet wat de toekomst nog brengt, dus misschien nog een extra module voorzien toekomstgericht). In het verleden had hij een Dreambox 8000. Hierin konden wel 4 CI modules, maar dus geen CI+. Maar hopelijk bestaan ze dus wel, of zijn er oplossingen.

     

    Dus wat de ontvanger zou moeten kunnen is vlot “zappen” van de ene zender naar de andere, ongeacht dit een Telenet, TV Vlaanderen, CanalDigitaal of FTA zender is. Opnemen is niet nodig. Wat wel mogelijk zou moeten zijn is IPTV. Momenteel zijn er al enkele zenders die via IPTV worden doorgestuurd en mogelijk worden dit er in de toekomst steeds meer. 4K mag, maar is geen noodzaak. Wel zou het mogelijk moeten zijn om de zenderlijst vlot aan te passen (bij voorkeur via PC) zodat een eigen volgorde van zenders enz. mogelijk is.

     

    Heeft iemand weet van een dergelijk wonder toestel of een ander advies? Laat maar horen. Alvast bedankt.

     

    Groeten
    Piet

  17. Is het nog wel de moeite waard (zinvol) om een Trimax te laten repareren? Voor die prijs kunt u al snel een andere "hobby" satelliet meter kopen. 

     

    Hij heeft de Trimax meegenomen om te kijken of hij een probleem kan vinden dat hij misschien zelf kan oplossen. Het is zeker niet de bedoeling om het toestel ergens tegen betaling te laten repareren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...