Jump to content

joker55

Members
 • Posts

  770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by joker55

 1. ehhh, dit is bij mij niet het geval. Ik heb de SOLO 4k gekocht met 1 dual FBC tuner geinstalleerd. Hierdoor heb ik voor tuner A en B elk 3 software matig geconfigureerde tuners erbij: tuner A t/m H ; Ik heb slechts 4 tuners per tuner beschikbaar. Ik heb een maand of 3-4 geleden een DUAL DVB tuner aangeschaft, deze geeft een uitbreiding van 2 tuners erbij, tuner I en J. Dus I en J heeft mi niets te maken met de originele tuners A t/m H. Ik heb de verschillen in de freq nooit opgemerkt, maar de laatste tijd zat ik ermee te knooien, omdat de nieuwe tuner problemen gaf. Deze is omgewisseld door een andere, en nu vallen mij de freq verschillen op. Zichtbare signaal artefacten? Tsja, elke 2 minuten komen er ong 1-2 sec flinke gekleurde blokken door het beeld, niet waarneembaar bij tuner A of B.
 2. iemand kan me wat vertellen over dat verschil, wat de oorspronkelijke vraag was? Dat zou ik geweldig vinden, want eea zit me niet lekker. ik ben eens verder wezen snuffelen, maar elke zender op de 23.5E zie ik ze bij tuner A, B en tussen J. Bij tuner J zitten ze allemaal rond de 140 - 160. Stuk hoger als bij A en B, die steeds gelijk is aan A.
 3. Prima, op die fiets. ip no weet ik, zelf ingesteld om DCC te draaien, en zenderlijsten te laden mbv dreamboxedit.exe. maar dit is duidelijk, thanks. (en weer een trucje geleerd )
 4. De verschillen zijn niet alleen waarneembaar bij NED 2 HD, maar eigenlijk op alle zenders via tuner J. Heb er 7 gecontroleerd, alle zeven verschillend. en webif is eigenlijk mij onbekend.
 5. ik heb een VU+ solo 4K, draait op VtI 15.0.0. onlangs problemen gehad met extra tuners, maar opgelost....prima. zie details: vu+ tuner perikelen. - Vu Plus - Sat4all - Alles over Satelliet TV, Ziggo en Telenet! Maar nu viel me iets merkwaardigs op, kan iemand dit uitleggen, ook wat die verschillende waarden betekenen? Van exact dezelfde zender ( NPO 2 HD ) zijn er verschillende freq waarden te zien in het "tuner" tabblad in informatie. Normaal zit NPO 2 HD op 1173900 - V. Vanuit het hoofdmenu, druk "menu", "informatie", "streaminformatie". zie de vier plaatjes, 1. tunerA - blauwe tuner.jpg is het plaatje als je op de blauwe toets drukt (tuner), bij ontvangst van NPO 2 HD via tuner A 2. tunerA - gele multiplex.jpg is het plaatje als je op de gele toets drukt (multiplex), bij ontvangst van NPO 2 HD via tuner A 3. tunerJ - blauwe tuner.jpg is het plaatje als je op de blauwe toets drukt (tuner), bij ontvangst van NPO 2 HD via tuner J 4. tunerJ - gele multiplex.jpg is het plaatje als je op de gele toets drukt (multiplex), bij ontvangst van NPO 2 HD via tuner J Het rare is dat de freq bij tuner J sterk verschilt van tuner A. Waarom? Ik heb prima ontvangst, dus ik zit er niet zo veel mee, maar kan iemand mij dit uitleggen? (ter lering en vermaak, ik ben nooit te oud om te leren, zeg maar.)
 6. Ik heb gebeld met de leverancier, en verteld dat deze tuner nog steeds niet werkt, en wat ze precies gedaan hebben. Ze vertelde mij dat deze zonder meer is omgeruild met een nieuwe, maar dat betwijfel ik. Weliswaar een ander serienummer, maar sticker zat aardig los. Gewoon sticker verwisseld? Geen flauw idee. Ik mocht hem wel weer terugsturen, maar moest dan € 25 onderzoek kosten betalen, mocht de tuner goed zijn. Nou, ik heb een nieuwe insteektuner gekocht bij een andere sat-webwinkel, en de "probleemtuner" eruit gehaald, deze nieuwe erin. Resultaat: geen enkel probleem, ik kan ook met deze nieuwe insteek tuner erin, alle zenders ontvangen, welke met de eerste insteektuner. Ik haalde deze tweede tuner eruit, de andere er weer in, weer geen ontvangst van NED 2, ONS, FILMNET , maw, alle zenders op 1173900 - V. Dus het lijkt mij duidelijk dat deze tuner niet helemaal lekker is. Enfin, ik was er klaar mee, had geen zin in verder gezeik, dus deze tuner eruit getrokken, en in de bruine KLIKO geflikkerd. De goede tuner erin, ik geniet nu al de hele dag van beeld. Ik heb tuner I als voorkeurtuner ingesteld, en kan elke zender kijken wat ik wil, en kan nu van 3 verschillende freq opnemen. De oude web winkel staat nu gewoon op mijn zwarte lijst, zal er nooit meer wat kopen. Slechte garantie afhandeling.
 7. Ja, daar heb ikj ook mee zitten experimenteren. Eerst voorkeurtuner I, aangezien ik toch hoofdzakelijk naar 23.5 kijk. Maar dan kan ik niet kijken naar NED2 SBS6, ONS en vooral FILMNET NL. Dan eerst een onzin zender opnemen, dan kan ik kijken daarnaar, aangezien hij schakelt naar tuner A. Met voorkeurtuner A kan ik alles bekijken wat ik wil, maar bijv dan iets via de timer laten beginnen van ONS, SBS6 of FILMBOX komt er niet op, hij neemt niets op, aangezien hij schakelt naar tuner I.... terwijl een programma van NED1 of VERONICA komt er prachtig op, ook via tuner I.
 8. ik vind het juist zo raar dat alle zenders doorkomen, alleen de 1173900 - V niet op astra 23,5. eersty dacht ik aan een schakelspanning, maar ik zou niet weten wat, en of die schakelspanning komt van het moederbord, of gegenereerd wordt ergens op de extra tuner. Ik mis echt een schema dan.
 9. Allereerst is alles nu aangesloten, zoals aangegeven op bijgevoegd plaatje. De HUMAX staat boven, VU+ daar gaat het om. Waarbij tuner a en b de vaste tuners zijn, (geeft dus tuner A t/m H in de setup) en c en d worden dan op de extra moduul aangesloten, en geeft dan tuner I en J in de setup. Tuner B is gewoon dezelfde setup als die van tuner A in de setup (niet aangegeven als "gelijk aan tuner A", maar elk zijn eigen setup qua DiSecq etc etc....het hele verhaaltje..... dat werkt eigenlijk al 2 jaren zo prima, kan 4-5 zenders opnemen, een andere kijken, mits ik niet meer dan 2 transponders heb. Ging ik naar een derde, liep ik dus tegen beperking aan, vandaar mijn extra dual-tuner erbij. Op de VU+ zit VTi image 15.0.0
 10. Beste mensen.......ik heb een raar probleem, waar ik niet precies de vinger op kan leggen. Ik heb een VU+ solo 4K met de standaard dubbele tuners erin. ( 2 x fixed dual FBC ) Tuner a: 13 - 19.2 - 23.5 - 28.2 via DiSecq 4. Tuner B is identiek ingesteld. Ik liep steeds meer tegen het probleem aan dat er geen vrije tuners beschikbaar waren. Ik heb een aantal maanden geleden een extra dubbele tuner erbij gekocht en erin geprikt (DUAL DVB-S2), mede doordat ik 9 erbij wilde voor de Joyne, en deze ingesteld ( tuner I = 9, tuner J=23.5) Het leek een leuk idee, maar enkele zenders op de 23 waren niet te krijgen. Ik gooide het eerst op een defecte LNB, schonk er niet zoveel aandacht aan, want wilde deze vervangen. Het probleem: tuner J geen ontvangst (signaal =0, kwaliteit = 0) op NED2, SBS6, ONS, FILMBOX NED, NPO POLITIEK, ESPN, FOX, 192 (allen op 1173900 - V) De overige zenders uit het CANAAL DIGITAAL pakket zonder problemen te bekijken. Dit 2 weken geleden de LNB vervangen, maar nog steeds dezelfde problemen. De aansluitingen van tuner I en J verwisseld, goed ingesteld, maar probleem ging naar tuner I, geen ontvangst op 1173900-V kanalen. Sloot ik dezelfde kabel aan van tuner I op tuner 1 (dus de vaste tuner A) en na opnieuw configureren (tuner A enkele LNB voor 23.5) geen problemen, kan prima kijken naar NED2, en alle andere zenders op 11739-V. Hiermee sloot ik de LNB en kabel uit. Dus ik vermoedde defect van die extra tuner. Deze teruggestuurd naar de winkel waar ik hem gekocht had.... en een nieuwe teruggekregen. Je zou denken, problem solved..........helaas, deze extra tuner, zowel op de ene (I), als de ander (J) geen ontvangst mogelijk op 1173900-V kanalen. Het rare is ook, dat ik de kabel op HOTBIRD aansluit op tuner I, ik wel 117270-V krijg ( is BBC ARABIC) PADRE PIO TV heb ik ook op 116620-V, Dat is allebei redelijk dichtbij de 1173900-V van NED2 toch? Iemand een idee met de gouden tip?. . .
 11. Geen flauw idee of deze al een keer langs gekomen is, zo ja, sorry: Een schildersbedrijf heeft enige restauratiewerkzaamheden verricht aan de parochiekerk te Hasselt en dient hiervoor een rekening in van 830,55 euro De pastoor vindt dit bedrag wel erg hoog en vraagt naar een gespecificeerde rekening, maar schrikt dan nog meer... De rekening zag er als volgt uit : 1. Houtworm achter Eva's vijgeblad verwijderd 98,50 euro 2. Maria's gleuf nagekeken en dichtgemaakt 16,25 euro 3. Achterwerk van Adam nagekeken 33,25 euro 4. Buste van Maria gepolijst + nieuw kindje gemaakt 20,60 euro 5. H. Johannes het onderlijf afgekrabd en gevernist 24,50 euro 6. H. Gertrude een beurt gegeven 35,75 euro 7. Billen van Petrus gevernist 140,00 euro 8. H. Veronica schimmels onder de oksels verwijderd 25,50 euro 9. Fluit van H. Gabriël nagekeken 12,50 euro 10. Scheur van H. Theresa uitgekrabd en dichtgemaakt 48,50 euro 11. Jozef's staf gerepareerd en stevig vastgemaakt 30,00 euro 12. Maagd en hof klaargemaakt 20,20 euro 13. H. Pauline nieuwe pin gezet 16,00 euro 14. H. Anna op de trap gewassen en bijgewerkt 66,50 euro 15. Organist geholpen met schoonmaken zak 25,00 euro 16. H. Agnes gat in onderlijf dichtgemaakt 20,00 euro 17. Alle overige maagden een beurt gegeven 197,50 euro TOTAAL: 830,55 euro
 12. Het maakt niet zo heel veel werk merk/type je erin stopt..... ik heb nu een SEAGATE 1 Tb barracuda ST1000LM048 en werkt goed. Die staan hier en daar voor € 41 - 48 , ff google
 13. precies dezelfde verschijnselen had ik ook een tijdje geleden met mijn box. Toen ik de HD eruit haalde, werkte deze weer prima, en opnamepad pad ingesteld naar mijn NAS... Inmiddels een nieuwe HD besteld ruim een week terug (!) , zodra deze komt erin zetten.
 14. Geweldig dat dit mogelijk was. Toch nog netjes opgelost, hoor. Dus hoewel schaars, liggen ze nog nieuw bij de importeur ?? Waarom dan niet uitleveren naar diverse winkels, of worden die vastgehouden voor dit soort garantie claims??
 15. woooow. Dat noem ik nog eens goed nieuws. Fijn hoor, gefeliciteerd Mimisiku !!!!
 16. ik weet niet precies waarom Mimisiku nu een vervanger voor een DUO2 moet zoeken, hij heeft (had) een ULTIMO 4K, en die is defect geraakt, total loss, in de garantietijd. Dan zijn er 2 opties: - de leverancier waar hij hem gekocht heeft, biedt een nieuwe aan. - mocht dit onmogelijk zijn, dan de koopovereenkomst ontbinden en geld terug. ik zelf zou mijn geld terug willen, je hebt er geen andere voor, klopt, maar dan kan je zelf rustig kijken wat je er voor terug koopt. Een een Dreambox 920 UHD is bij lange na geen vergelijkbare vervanger..... je mist een derde tunerslot.
 17. Volgens mij heb je niets te maken met die Duitse hoofdimporteur. Je moet je leverancier, waar je de box gekocht heeft, aan zijn (of haar) staart trekken. Immers, daar heb je een koopovereenkomst mee gesloten, en die geeft je garantie. Je leverancier is wettelijk gezien je enige aanspreekpunt. En wat die leverancier dan regelt met die Duitse hoofdimporteur, is niet jouw pakkie an.
 18. ja, je hebt dan recht op koopontbinding, en je aankoop bedrag terug.......maar de prijzen zijn nu sky high voor een nieuwe ultimo 4k
 19. Ik heb in het eerste plaatje op de rode "in den Warenkorb" geklikt, en moest mijn naw invullen......doorklikken kwam ik uit op de site, links onder in het aparte kader, en ernaasdt mijn visa kaart nummer invullen. Hij wordt wel vanuit Frankrijk verscheept, zag ik. tot zover ben ik gegaan, want ik hoef hem (nu) niet, al heb ik wel spijt dat ik hem 2 jaar geleden niet gekocht heb, ipv de 4K solo. En de prijs, tsja, je weet net als ik dat als iets zeer schaars is, en mensen willen hem, dat dit de prijs opdrijft. Ik kijk nu niet op van € 667
 20. Als je een beetje goed zoekt, kun je ze nog wel ergens nieuw kopen. Je moet, denk ik, hiervoor wel over de grens. In Duitsland heb je nog wel wat, aangezien de duitsers een box hebben alleen voor de FTA......ze coderen daar weinig, of je moet een betaalpakket als extra hebben. Een korte zoektocht vond ik diverse zaken die on-line een Ultimo 4K te koop hebben, nieuw in doos. ivm de strenge reclame regels kan/mak ik verder niet uitbreiden, maar goed zoeken. Bijv een online website biedt hem aan voor € 667,33, gratis thuis bezorgd. Wel nog de extra tuners erbij, maar dan heb je hem! Zie plaatje.......links onder was ik met bestellen, maar een stap verder is je bankgegevens invullen, maar ik hoef hen niet, dus tot hier ben ik gegaan. Naar Nl is dus 5 dagen levertijd. Wat de douane er nog bovenop gooit, weet ik natuurlijk ook niet.
 21. Dat klinkt prima, direct vers, fris en fruitig weer. Alleen kom ik weer terug dan op de originele topic vraag: wat is weg? - zenderlijst, maar dat is niet erg, deze staat op mijn PC. - ip instellingen van de NAS? - sat en DISECQ instellingen. - default opname pad? - instellingen in diverse menu, knoptoewijzingen etc. je kan wel een backup maken, maar bij restoren zet je de oude meuk weer terug natuurlijk.
 22. ja, heb ik ook ingesteld, standaard opname pad is naar de NAS, toch mekkert hij bij start opname over HDD1. hoe deze eruit te halen, en ik kan de HD niet meer benaderen. Ook al zit hij erib, hij ziet hem als niet aanwezig, dus deze is echt naar de eeuwige jachtvelden. Tevens even een testje, 4 opnames tegelijkertijd ( NPO1, NPO2, RTL4, SBS6) en gekeken naar RTLZ. Je ziet af en toe het rode opname lampje haperen, lang uit voor 1-2 sec. Kijken gaat goed naar de livestream, rtlz, maar de opnames terug zien hapert eea elke 5-9 sec . Dus ga toch terug naar een interne HD, en is reeds besteld. maar de vraag is: hoe verwijder ik alle spoiren van de vorige HD (HDD1) ????
 23. Inderdaad kan ik gewoon op de NAS opnemen, en denk er steeds meer en meer aan om er helemaal geen nieuwe HD in de VU+ te plaatsen. Dit werkt eigenlijk net zo best. Ik weet alleen niet of eea op een gegeven moment vastloopt bij opnemen van 4-5 opnames qua snelheid. Wel nog een vraagje, als ik in een opwelling het programma verder wilt opnemen, dan komt er nu een vraag: via SYNOLOGY / movies, of via de HDD1. Nu wil ik alle sporen eruit knikkeren van HDD1, maar om zomaar de HDD1 te verwijderen in DCC lijkt me niet de goede manier. Het zal iets moeten zijn met het commando "umount", maar kan iemand mij de juiste procedure geven? b v d
 24. windmolens die niet draaien omdat er geen wind is. ook bijna niemand wil windmolens in zijn achtertuin hebben. geen enkele gemeente heeft grond over om hele weilanden vol te gooien met zonnepanelen, die ook niet zaligmakend zijn in de winter met iets van 6 uur daglicht. Die zonnepanelen leveren geen geld, wel nieuwe huizen. misschien moet het volgend kabinet wat investeren in kernenergie? bouw 2 of zelfs 3 flinke jongens in de markerwaard, onder water. dus geen koelproblemen. bij een flinke ramp (a la japan meltdown) gooi je de sluis open, en klaar. het afvalprobleem is er wel, maar dit goed doen en opslaan in bijv kolenmijn, zoutmijn oid. Die windmolentjes en zonnepanelen kom je niet mee weg met de huidige energievraag. verder, maar dat is een iets andere discussie, zou ook wat meer gekeken moeten worden naar waterstof als energiebron, voor de transport sector.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.