Ga naar inhoud


fbouwman

Lid
  • Items

    181
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door fbouwman

  1. Die opstelling voor twee posities met wideband LNBs is erg duur. En je wilde 4 posities, dat wordt nog duurder en je moet een programmer hebben. Op een ander forum heeft iemand 4 Unicable lnb's met een programmer zo ingesteld dat je ze gewoon met een koppel stuk kunt verbinden (user zupellan) Ik heb daar ook wat mee geëxperimenteerd en dat lijkt te werken. Maar dit vergt behoorlijk wat kennis en experimenteren. Er is ook nog een Jultec JPS1701-16MN of JPS0901-16M. Niet goedkoop, maar dan kun je 16 tuners aansturen op 1 kabel. Daarmee kun je je FBC tuners lekker vullen 🙂 Andere optie: 4 quattro lnbs naar een Megasat 17/8 dan kun je naar 8 tuners, eventueel cascadeerbaar voor nog meer tuners. Daarmee profiteer je niet echt van je FBC tuners, maar je kunt er nog een durline UCP30 achter knopen om toch wat plezier te hebben van je FBC tuners.
  2. Wellicht bekend, maar die combo van 0.8W tot 28E met daar tussen 4.8E, 9E, 13E, 16E en 23E draait hier al jaren probleemloos op een T90. Gewone Inverto LNBs, niets bijzonders. Prima ontvangst van HRT en MaxTV.
  3. Ik zou eerst twee LNBs omwisselen. Bijvoorbeeld 23 en 28. Als het probleem zich dan verplaatst, koop je een nieuwe.LNB. Als het probleem blijft, dan eens goed naar je kabels kijken.Zelfde met die switch. Draai eens twee ingangen om.
  4. Maar ....... Programmeren van een Arduino is in C....... Mijn punt was, leer eerst even de basis principes van C, en ga dan proberen een Arduino onder de knie te krijgen. Je zult toch echt moeten leren om code te begrijpen om zelf iets zinnigs met een Arduino te doen......
  5. Zonder programmeer ervaring beginnen aan een Arduino is geen aanrader. Beter om eerst maar eens te leren programmeren zonder Arduino. Begin met de taal "C". Als je programmeren onder de knie hebt, is beginnen aan een Arduino of ESP32 vrij simpel.
  6. Je kunt ook een stacker/destacker gebruiken. Bijvoorbeeld een johansson 9645. Werkt super. Bij je schotel combineert die twee coax kabels naar 1, en bij je box weer 1 coax naar 2. Als je dan twee twin LNBs neemt met twee diseqc switches, kun je op allebei de posities iets opnemen en kijken via 1 kabel.
  7. Alle Tuya wifi apparatuur zit standaard vast aan de Tuya cloud. Met alle bijbehorende voor en nadelen. Ik heb zelf liever wifi apparaten die lokaal blijven. Om lampen te bedienen is er bijvoorbeeld prachtig spul van Shelly. Werkt lokaal en snapt bijvoorbeeld MQTT.
  8. De Kroatische HRT kanalen zijn volledig legaal en stabiel te streamen naar je computer of een simpel IP-TV boxje. De streams worden aangeboden door HRT zelf. Ik stream ze op mijn ET10000, maar dit werkt ook gewoon op andere (simpele) enigma2 boxen.
  9. Waarschijnlijk heeft VLC de bijbehorende SRT file gevonden, maar kan je LG TV dat niet Tijdens de conversie de bijbehorende SRT inbranden is de oplossing.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...