Ga naar inhoud


HenkRood

Lid
  • Items

    147
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door HenkRood

  1. @Miauw Je kunt de DC- kaart nog even bewaren totdat je helemaal overtuigd bent van kijken via VDSL of Glasvezel.

    Kan je nog steeds met een CD-kaart de standaard NPO-zenders via de satelliet ontvangen?

     

    Als het werkt, is het ideaal (snel(ler)), maar er komen steeds vaker hacks voor en dan heb je niets meer.

    Ook begrijp ik uit bijvoorbeeld "AlleStoringen.nl", dat op verschillen plaatsen (in het westen) regelmatig TV-problemen zijn met het TV signaal [en/of SmartTV's/Apps.]

    VDSL is natuurlijk nog geen glasvezel. Maar glasvezel is ook niet probleemloos! Schotelontvangst óók niet altijd! 

    Wie het weet, mag het zeggen ............................😁

    Wij hebben wel een aantal jaren glasvezel 100 Mb/s up- en down met als provider achtereenvolgens: Fiber - overgenomen door - OnlineNL - (inmiddels overgenomen door Canal Digitaal)

  2. Sommige goedkopere ledlampen hebben dat; veroorzaakt door de ingebouwde trafo [LSC - Action maar ook de IKEA-lampen in het begin].

    In een (stil) huis is dat hinderlijk; heb je kinderen of altijd de radio/tv aan, valt het niet op.

    Ik heb deze lampen nu in gebruik in de buitenlampen. Ze zijn wel onverwoestbaar!! 😁 

    Bij de nieuwere LSC en/of Ikea-ledlampen, is het mij niet meer opgevallen.

    Gr. Henk

  3. Dat is niet (helemaal) waar! CD (lees de M7groep) heeft online.nl overgenomen. En die krijgt het CD content om via de kabel/Glasvezel te leveren.

    Na wat aanloopproblemen hebben we nu een (vrij) stabiel TV-app van Canal Digitaal. 

    [In onze regio was de schotel bij een regenbui buiten beeld .🤢]

    Landelijk wil dit nog wel eens mis gaan, maar in onze regio hebben we een (nagenoeg) stabiel en Internet 100 Mb/s up- en download via het glasvezelnet van [glasvezelbuitenaf.nl/cogas/]  Onze Smart-TV hebben wel bedraad (UTP) aangesloten voor het beste resultaat. (geen verlies van snelheid) Ook de laptops.

    Eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden dat we meestal (uitgesteld) kijken via de NPO-PLUS-app. Dit omdat we voornamelijk Krimi's bingewatchen 😁 

  4. Kijk hier eens; wellicht de oplossing?

    https://support.lenovo.com/it/nl/solutions/ht503907

    Begin hier:   \/

    Als het een Bluetooth verbinding is via een dongle, trek hen eruit en doe hem er (uiteraard) weer in; én ?

    Of zoek hem op in de WIN10 instellingen - Bluetooth en andere apparaten. (desnoods verwijderen en weer laten zoeken (autom. als je hem er weer instopt) 

    Suc6, Henk.:cool:

    batterijcontacten gecontroleerd? mesje krabben/schuurpapiertje (ik denk even hardop ..)

  5. Ben ook al vanaf mijn jonge jaren brildragend. Beslaan is een grote ergernis; nu helemaal met dat verrekte mondkapje; ondanks dat neusclipje! 

    "Vroeger" had ik een ander model montuur; stond wat verder van je ogen af, dat had het voordeel dat de glazen minder vaak "vet" en minder vaak "mistig werden.

    Nu ben ik zowat de hele dag bezig om m'n bril te poetsen ,,,,,🤓

  6. 16 uur geleden zei Penthe:

    Wij hebben glasvezel en de vaste telefoonlijn zit gewoon in het modem/router, uit het oude wand contact getrokken en in het modem gestopt.

     

    Maargoed deze prijsverhoging lijkt mij enkel mogelijk voor mensen met een M7 ontvanger, want zonder een M7 ontvanger kun je niet terugkijken of in de cloud.

     

    Wij hebben  Glasvezel buitenaf (glasvezel van Cogas-Infra) met als provider FiberNL. Die is inmiddels  overgenomen door OnlineNL.

    Na wat kleine problemen in het begin, heeft dit goed gewerkt (!). Totdat het werd overgenomen door Online.

    Dat zou (ineens) aan mijn huisinstallatie liggen(!).

    De FiberNL (= M7-MZ100-ontvanger), die via een switch in de woonkamer was aangesloten, kon ineens het Live signaal niet meer doorgeven; wel uitzending gemist enz.  Ik voelde er niets voor nóg een kabel te trekken naar de woonkamer! (heb er al 2). Dit na een week soebatten via Twitter, hebben ze mij (bij voorrang)  het signaal van Canal Digitaal gegeven, zodat de SamsungTV-app en Android-app gebruikt kan worden.

    De M7 ontvanger is  nu werkeloos.........

    Ik kijk eigenlijk voornamelijk via de NPO-Start-Plus app. Wij kijken vrijwel altijd uitgesteld en véél Krimi's (NL). Óf naar (BE) de VTM-Go-App via ChomeCast.

    Als mijn abonnement beëindigd kan worden zou ik geheel over kunnen gaan naar alleen Internet! 👴 😁

  7. Dat is dus het voordeel van KabelTV via coax?

    Die is dan aangesloten op de VU+ UNO, zonder/met HDD, of een opnamemogelijkheid via je netwerkschijf?

    Daarnaast heb je óók Glasvezel aansluiting, maar géén IPTV?

     

    Na het blokkeren van de opnamemogelijkheid door invoeren van de DRM-kopieerbeveiliging, heb ik een abonnement genomen op NPO-Start-Plus.

    Wij kijken over het algemeen "uitgesteld" en voornamelijk (krimi)series en deze meestal op opeenvolgend(e) avonden; (deze afleveringen blijven+/- 1 jaar beschikbaar).

    Idem via VRT-NU (via android-app naar SamsungTV), maar dat is nu niet meer (legaal) mogelijk.

    Momenteel zijn er nogal veel (krimi)series te bekijken via VTM-Go (via android-app naar SamsungTV). (stream hapert wel eens)

    Je weet dat er een smartview app voor de SamsungTV is? (google play/app store/Windows10). https://www.samsung.com/nl/support/smart-view/

  8. Klopt, de CD-app op Samsung UE40MU6120 gaat hier ook erg langzaam; via het M7-kastje (mits direct aangesloten op de inkomende Fritz!Box) gaat dit beduidend sneller, evenals via de Android-App van CD.

    Ook het opstarten van de NPO-Start-Plus-app gaat langzaam; dat moet dus ook aan het besturingsprogramma van de Samsung smartTV liggen.

    Trouwens, over de oplossing met de VU+ ontvanger heb ik een vraag (@Jürgen en anderen): je doet dit om te kunnen opnemen.

    Is dit dan nog mogelijk ivm de DRM-kopieerbeveiliging ?  En kan dat dan ook met mijn oude HomeCast ?

    Voordien kon dit via GemistDownloader of andere programma's. Ook de VRTnu programma's zijn DRM-beveiligd én ook de Geo-blokkering is uitgebreider geworden.

  9. Via de M7 ontvanger doet Live het niet, gemist en uitgesteld wel (da's heel vreemd).

    Waar het jou om gaat is de werking van de CanalDigitaal-App; die werkt perfect op de Samsung UE40MU6120 

    Alles, dus ook de TV, is bij ons met UTP-kabel (dus ethernet) aangesloten. WiFi is minder betrouwbaar gebleken (dropouts, hangt in meterkast).

    Aan de TV heb ik ook een Chromecast v3 (HD) via WiFi hangen ivm het weergeven van  VRT-NU en VTM-GO (uitgesteld kijken, bingewatchen, alléén eigen producties)

    Hier is nog steeds geen TV-App van, dus moet worden afgespeeld via de Android-app naar de Chromecast.

    Deze krijgt (WiFi)signaal via mijn "oude" WiFi-router/modem (TP-Link WDR4300), die de eerdere switch tevens vervangt

    Die Chromecast wil ik nog eens vervangen door de Chromecast Ultra 4K, die als voordeel heeft dat deze via ethernet kan worden aangesloten

     

    PS: volgens Online was het eerder vermelde probleem met weergave via M7-ontvanger veroorzaakt door de switch en kan het TV-signaal ook niet door een 2e router.

    Vóór de overname van FiberNL door Online heeft deze combinatie meer dan een jaar uitstekend gewerkt :rolleyes: dus ....

    Maar goed, ben nu bij voorrang overgezet naar Online/CanalDigitaal via de glasvezel buitengebied van Cogas (100 Mbps gemeten 90-95 Mbps up/down)

    en uitermate tevreden over de werking van de CanDigitaal-App op de Samsung-smartTV 👍👌😁

    Suc6 met de "Overgang" 😁

  10. Ik heb een glasvezel abonnement van FiberNL dat is overgenomen door Online. De Fiber/M7/CanalDigitaal - ontvanger, die perfect werkte via FiberNL, liet het afweten na de overgang naar Online!  (bevriezen beeld). Dat zou zijn veroorzaakt door een (geplaatste) switch tussen de Fritz!Box en de ontvanger.

    Bij rechtstreekse verbinding werkte het wel, maar dan had ik een 2e UTP-kabel moeten trekken voor de internetaansluiting voor de Samsung UHD-SmartTV. (ivm mijn abonnement NPO-Start-Plus)

    Met wat heenenweer geTwitter met Online, hebben ze mij bij (voorrang) overgezet op het TV-signaal van Canal Digitaal, zodat ik de al aanwezige app op de TV kon gebruiken binnen mijn abonnement. Dát werk perfect; prachtig (HD)beeld. (begin/uitzending gemist werkte bij mij minder goed, maar daar heb ik de NPO-app voor)👍

  11. Wat dacht je hier van (is sinds kort mogelijk door Europese regels):  😃

    NPO Start Plus kijken in het buitenland  
    Met een abonnement op NPO Start Plus heb je sinds kort de mogelijkheid om het abonnement te gebruiken in de gehele EU. Dit geldt voor zowel het terugkijken van een gemiste aflevering van gisteren als voor het bingewatchen van hele seizoenen. Ga je op vakantie binnen de EU, dan hoef je niks meer te missen. Een abonnement op NPO Start Plus kan alleen afgesloten worden in Nederland.
    Alleen NPO Start Plus kun je volledig bekijken binnen de EU. Uitzendingen, die vanwege uitzendrechten alleen op NPO Start te bekijken zijn en helaas niet buiten Nederland getoond mogen worden, zijn niet beschikbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de livestreams van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 of aan bepaalde aangekochte content. Mocht je alsnog graag live kijken buiten Nederland, dan kun je terecht bij BVN op bvn.tv of kun je kijken naar de livestreams van NPO NIeuws en NPO Politiek. 
    Abonnementskosten € 2,95/ mnd 
    Zweden hoort ook bij de EU, dus ...😁  💨

    Bron: https://service.npo.nl/onderwerp/npo-start-plus#npo-start-plus-kijken-in-het-buitenland

  12. Heb Canal Digitaal (na 15 jaar) al 2 jaar geleden verlaten, want ontvanger alleen SD (en dus steeds minder stations) en aanleg glasvezel buitengebied 💨  [100/100 Mb]

    Heb nu via vaste UTP - verbindingen:  90-99 Mbps download en 88-95 Mbps upload op de computer en de smartTV. dus perfect beeld via internet (NPO-Start-Plus) en via het [Fiber] Tv-kastje (van M7 😂 !) Ja, Fiber is inmiddels óók van de M7groep. De kosten zijn vergelijkbaar: [KPN-internet & Telefoon &  Can.Digitaal] t.o.v. Fiber-All-in. Wij kijken voornamelijk NPO 123 en (tot voor kort) VRT-NU. Wij zijn liefhebbers van Detectives / Krimi's die we vaak uitgesteld bekijken via een abonnement voor (NPO-Start-Plus) €2,95/mnd. en download via VRT-NU. (niet meer mogelijk door een nieuw soort geoblock v.a. dec.2018 = verificatie BE adres én telefoonnr.).

    Moet zeggen dat wij hier maar een enkele keer storing hebben ondervonden  (voornamelijk TV-signaal), maar alternatief = Internet / NPO-app

     

    Oh,ja. Nog een voordeel van het abonnement op NPO-Start-Plus : GÉÉN reclame !!!!

  13. Er is nog meer nieuws: :crazy:

    Extra mededeling (via mijn november-nota FiberNederland-glasvezeldiensten)

    Fiber Nederland B.V. is sinds kort onderdeel van M7 Group S.A. Uw diensten zullen vanaf 1 januari 2018 geleverd worden door
    M7. Hierdoor kunt u ook in de toekomst optimaal van deze diensten gebruik blijven maken. Het merk Fiber Nederland blijft
    bestaan.
    M7 is de Europese aanbieder van televisie, internet en beldiensten voor consumenten en bedrijven. Met de merken Online.nl en
    CanalDigitaal in Nederland, TV Vlaanderen en TéléSAT in België, AustriaSAT en HD Austria in Oostenrijk en Skylink in Tsjechië en
    Slowakije, bedient M7 ruim 3 miljoen klanten.
    Er verandert voor u niets aan de dienstverlening, looptijd van uw contract of de tarieven die u nu betaalt. Wilt u naar aanleiding
    van dit bericht uw abonnement kosteloos opzeggen? Neem dan voor 1 januari 2018 contact op met de klantenservice van Fiber
    Nederland op telefoonnummer 020-7605040 (lokaal tarief). Wilt u meer informatie, dan verwijzen wij u graag naar onze website
    www.fiber.nl/M7Group.
    M7 is gevestigd te 2 rue Albert Borschette, L-1246 Luxemburg, Luxemburg, ingeschreven in het R.C.S. Luxemburg onder nummer
    B 148.073, met vestigingsvergunning n. 00143760/1.

     

    Het was mij al opgevallen dat de Set-opBox MZ-100 van M7 was :grin: ........

    PS: had net mijn abo bij CanalDigitaal opgezegd omdat ik geen verplicht voetbal hoef :mad: én een dubbel abo niet nodig heb.

  14. Ben bij tussenpozen een gebruiker van dit forum. Vooral als ik het niet meer zie zitten, raadpleeg ik de over het algemeen zeer deskundige (regelmatige) gebruikers. Ik ben redelijk tevreden over het niveau van de beantwoordingen van de verschillende vragen. "Zeuren" heb ik een hekel aan!!

    Modereren is noodzakelijk, maar vbaak een ondankbare taak gezien de commentaren. Bedenk eens hoe je het zelf zou doen, en geef dan een opbouwende kritiek, meet een oplossing/alternatief!!

     

    Heb de enquête met genoegen ingevuld en ben benieuwd naar het resultaat!

     

    HARTELIJKE GROETEN

     

    Henk :cool:

  15. post-41812-0-99938900-1396026816_thumb.jpg

    De Tiviar Alpha Plus Triple PVR, de multimedia DVB-S2/C/T/T2 Full HDTV ontvanger geschikt voor ontvangst van o.a. CanalDigitaal, TV Vlaanderen, UPC, Ziggo, Digitenne en HbbTV.

    Lijkt mij ook een goed apparaat; kan nog weinig onafhankelijke informatie vinden.
    Specificaties spreken mij wel aan: HD, geschikt voor satelliet, kabel, Digitenne, internet.
    (Tiviar Alpha Plus beschikt over drie tuners: twee DVB-S2 satelliettuners en één multituner die voor DVB-C en DVB-T/T2 geschikt is). Ook nog een voordeel; een ons bekende importeur (Bomb :cool:ck)

    Informatie http://www.mytiviar.nl/ en test hier <Klik>

     

    nadere info (http://nl.wikipedia.org/wiki/Digital_Video_Broadcasting) :

    De volgende vormen van digitale uitzendingen zijn mogelijk:

    • DVB-S: voor het uitzenden via een satelliet. Dit wordt onder andere gebruikt voor het uitzenden van de Nederlandstalige televisieprogramma’s.
      • DVB-S2: Een verbeterde versie van DVB-S die het mogelijk maakt om HD-zenders te ontvangen op basis van de MPEG-4 H264 codec.
    • DVB-C: voor het doorgeven via de kabel.
    • DVB-T: voor het uitzenden via terrestriële (aardse) zenders (Digitenne)

    Tja, nog maar even geduld! Mijn Inverto IDL7000m PVR is aan vervanging toe ! (?)

    Werkt nog wel goed; alleen af en toe problemen met het decoderen van op de HDD

    opgeslagen bestanden door de CImodule[?](+)CD-card[?].

    CD schuift steeds meer zenders naar HD zenders; is dus HD-ontvanger nodig.

     

    Groet, Henk :cool: 

  16. Update vorig bericht:

    Heb net na het terugzetten naar de fabrieksinstellingen (alleen instellingen) gezien dat de Cam weer op zijn virgin-state (v1.0300B) is teruggevallen. Was mij vóór deze reset niet opgevallen!

     

    Maar even aanzien of het bevriezen van het beeld (live en afspelen van HDD) weer terugkomt. Kan mij herinneren dat dát vorig jaar juist de reden was van het bevriezen! Dus óf weer laten updaten naar v2.2300T en het alsnog proberen .......

     

    Inverta lijkt het nu wel goed te doen; Kijken of dat morgen óók nog het geval is!

     

    Groet, Henk

×
×
  • Nieuwe aanmaken...