Jump to content

Kabeltje87

Members
 • Content Count

  2,455
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

About Kabeltje87

 • Rank
  Sat4all Freak
 • Birthday 11/15/1950

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Europese Unie
 • Interesses
  Knoeien met de PC

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ligt Love Nature eruit. Krijg Afstemmen mislukt
 2. Sinds gisteren namiddag zijn er 5 inlog pogingen geweest, waarbij er 2 IP adressen geblokkeerd zijn. Het is dus plotseling rustig geworden. De laatste inlog poging was om 04:24 deze nacht.
 3. Alle moed verzameld en admin uitgeschakeld. (Na een paar uur achtergrond lezen op het net) PS: Ik weet dat een account met als naam admin niet veilig is. Op al mijn andere apparaten heb ik dit dan ook al langere tijd veranderd. Echter op de Synology kun je de naam admin niet veranderen (althans de Synology weigert het). En uitschakelen durfde ik niet. E.e.a was nl. niet zo van belang, daar tot 3 maand geleden deze Synology niet vanaf het internet benaderd kon worden. Echter 3 maand geleden heb ik mijn kinderen toegang gegeven tot de NAS (en mijn TV opnames). Het is sinds dan dat de poortscans en inlog pogingen begonnen zijn.
 4. De naam van het admin account kun je niet wijzigen. En je kunt het account ook niet blokkeren of uitzetten of verwijderen. Trouwens, ik heb dit account nooit zelf gebruikt. Altijd via mijn eigen account welke administrator rechten heeft. PS: Je kunt admin toch uitschakelen. (Maar durf het niet goed)
 5. Ik ben door het bovenstaande nog wat verder gaan zoeken. In de Firewall kun je ook nog een lijst instellen van te blokkeren sites. En ik vond dit op het net: https://lists.blocklist.de/lists/ssh.txt Die dan maar eens in te blokken lijst gezet. En succes. Geen inlog pogingen meer. En degenen die wel binnen moeten kunnen, kunnen gewoon inloggen. PS: in de Fritzbox moet ook zoiets kunnen, alleen begrijp ik nog niet helemaal hoe dat moet.
 6. Na 10 minuten zijn de meldingen gestopt van geblokkeerde IP adressen. En komen er ook geen inlog pogingen meer, of ze zijn drastisch verminderd
 7. Binnen de 2 minuten, na het activeren van deze regel, meldde de Synologie dit al:
 8. Heb alleen dit momenteel gedaan. Ga even kijken hoe dat loopt vooraleer verdere stappen te ondernemen. Volgens wat ik kan lezen. doet dit precies wat ik voor ogen had. maar misschien is het niet genoeg. Bedankt in ieder geval voor de info.
 9. Ik heb een Synology NAS en een Fritxbox WLAN 7360. Nu heb ik een poort geforward naar de NAS, om 2 gebruikers (elk met een vast IP adres) toe te laten in te loggen. De inlog is volgens SSH. Als gevolg wordt er nu per dag ongeveer duizend keer geprobeerd in te loggen op de NAS vanuit alle mogelijke IP-adrssen. Tot nu tot geen enkele poging gelukt. Hoe kan ik die poort forwarding in de Fritzbox zo instellen dat deze alleen maar gebeurd indien vanaf de 2 bekende IP-adressen geconnecteerd wordt? Ik heb reeds overal gezocht maar niets gevonden voor de FritzBox. Ik zie het ook niet in de configuratie van de port-forwarding. Dank bij voorbaat.
 10. Kabeltje87

  Tekenbeet

  Teken zijn idd rotbeesten. Normaal moet een teek 12 uur vastzitten op Uw huid (of de huid van een dier) om de besmetting te kunnen overdragen. (Borelia bacterie) Maar je kunt tegenslag hebben en een teek treffen die je al besmet vanaf de eerste beet. Ik heb het voorval gehad met de hond (Golden retriever). Teek gevonden op zijn wang. Deze was nog heel klein, zodoende had ze zeker nog geen bloed gezogen en zat ze nog niet lang vast. De teek verwijderd, maar 's anderdaags was de plek ontstoken. De ontsteking groeide tot de grootte van een 2 Euro munt. Een dag later etterde de wonde. Dan maar naar de dierenarts. Die gaf antibiotica en de raad de wond zoveel mogelijk te wassen met Dettol (ontsmetten). We hebben de antibiotica en het ontsmetten 3 weken moeten volhouden tot het genezen was. Rotbeesten dus die teken. PS: De hond is behandeld met Fipronil. Dit dood de teken nadat ze zich vastgebeten hebben binnen het uur. En dus voordat ze de besmetting kunnen doorgeven. Maar zoals gezegd, je kunt pech hebben en een teek treffen die de besmetting onmiddellijk kan doorgeven.
 11. Het kan wel zijn dat dit uitgebreid aan bod is gekomen. Alleen kan ik het niet vinden. Zoeken op "acheteraf coderen" komen wel bij deze thread uit, maar niemand wil maar verwijzen naar de VTI thread. En deze thread wordt ook niet gevonden.
 12. Het formaat vergeleken van beide voorbeelden hoger.....
 13. Hoe kun je dit niet verkeerd noemen. Een 16:9 programma als 4:3 uitzenden met rondom een rand om bang van te worden..... De bitrate kan het gevolg zijn van de beperkte ruimte. Maar een 16:9 als 4:3 uitzenden is kwestie van een flag vergeten te zetten. Ik noem dit gewoon slordig. En het heeft niets te maken met beperkte ruimte.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy