Jump to content

Vaako

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Vaako

 • Rank
  Proef lidmaatschap
 • Birthday 03/25/1969

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Limburg - België
 • Interesses
  Het houd gewoon niet op ;-)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vandaag even willen testen met koppelstuk bleek dat ik er geen meer had. Heb dan even een 4/1 Diseqc switch gebruikt. Het signaal ging van 72% naar 93% sterkte. Hoe kan zo een Diseqc switch het signaal tegenhouden, misschien voeding gedeelte versleten want helemaal stuk is hij niet.
 2. Ik ben dit weekend niet meer buiten geweest, veel te koud !! Moet echt gaan testen zonder de Diseqc en zien wat dit oplevert. En ik heb de meest midden lnb afgeregeld op 9.0° oost.
 3. Jou eerste vraag: ik heb hem 90° over de hulpreflector steunen. De schotel skew regel ik op de buitenste LNB's voor optimaal signaal (lijkt mij ook het logiest) De foto's zijn van voor de verhuis van de schotel en niet meer relevant. (zijn nu allemaal aangepast) Ja deze heb ik nu getuned op maximaal signaal. Ik zal eens een koppelstuk steken en eens testen wat het zonder de Diseqc switch doet. Ik heb nu 28.2° oost en 12.5° west de buitenste satellieten en centraal heb ik niets zie foto:
 4. Er moet toch iets anders schelen vrees ik, kan dit ook aan de 16/1 Diseqc switch liggen ? Hier een voorbeeld van wat kanalen en hun maximum signaal sterkte: 19.2° Orf 2 Europe 75% ProSieben 63% RTLPlus 67% 23.5° CD infokanaal 67% 28.2° BBC Four 61% BBC Two HD 67% Kan er iemand eens zien welke signaal sterkte jij deze kanalen ontvangt ?
 5. Zondag was er weer een kleine bui en signaal was 34% met gevolg geen beeld. Pas bij 45% signaal heb ik weer beeld op 23.5° transponder kanaal ZES Ik krijg maximaal 62% signaal volledig uitgericht op sterkste signaal 🙄
 6. LNB nummer 11 word waarschijnlijk 12.5° West maar men kan toch perfect de andere LNB's nummer 7 tot 11 nog plaatsen als men de schotel reeds even met de clark belt hebt uitgericht. De skew van de schotel is nu niet meer van belang maar enkel de skew van de LNB's. Als ik dit verkeerd begrepen heb zou ik graag wat meer uitleg willen. @Ventura, Old Satterhand en Sprietje Wow, dit is nog eens leuke info, ik wist zelfs niet dat dit bestond !!
 7. Daar ik mijn schotel heb moeten verplaatsen wou ik er snel van af zijn en heb deze bevestigd tegen een stuk overgebleven zelfdragende mast door middel van buis-klemmen. Dit was zeer onstabiel daar de 60mm buis werd vastgehouden aan een 34mm buisje !! (zie foto) Hier een foto van de twee bovenste klemmen: Ik heb heb mij zelf een bevestiging bedacht voor deze zelfdragende mast en heb twee INOX platen laten zagen van 6mm dik. En ik kan nu met zekerheid zeggen dat dit zeer stabiel is !! Heb de onderste bevestiging wat moeten opvullen om de 60mm buis wat
 8. Betreft die buigende dakplaten, daar is rekening mee gehouden hoor 😉 Er is een stevige constructie onder deze platen en die schotel steun blijft stabiel ook al loop je er omheen, hij staat zo al sinds 2012 !! Gisteren heb ik en mijn zoon alles afgebroken en spijtig dat ik je geen foto's meer kan laten zien hoe ik dit in 2012 heb opgelost. De reden waarom de schotel nu daar weg moet is omdat er daar zonnepanelen komen?
 9. Beste moderator, Ik heb/had niet door dat ik links was aan het plaatsen ! Zo je ziet zijn het er enkelen maar het moest gewoon allemaal tekst zijn ipv links, dit is inderdaad een fout van mij maar niet met opzet. Zou je zo vriendelijk willen zijn om de links te verwijderen en alleen de tekst te laten staan. Sorry voor het ongemak !!
 10. Ik kon niet reageren daar Ik een paar dagen geen SAT4ALL toegang heb gehad en weet niet waarom. Ik heb mijn schotel verplaatst maar heeft niet goed uitgepakt betreft de bevestiging die ik had voorzien. Morgen ga ik een heel ander bevestiging maken zodat alles wat stabieler is. De kabels van ontvangers tot aan de Diseqc switch is 100dB en twee maal afgeschermt en niet 12dB heb mij vergist. Van de switch tot LNB is dan een goed (niet te dik) afgeschermd kabeltje. Verder ga ik gebruik maken van een App op mijn telefoon om het africhten via de ontvanger te doen daar ik geen m
 11. Tussen de LNB's en de Diseqc switch zit +/- 2 meter kabel tussen, van de switch tot binnen is +/- 30 meter kabel.
 12. Hier zie je de rail en LNB's Is dit wat je nodig had ?
 13. Tja je kan hier om lachen of niet, dit is wat ze toen in de aanbieding hadden en ik heb daar 50 meter van gekocht. Ik dacht bij mijn eigen ik vermeld dat maar even dat ik goede coax kabel gebruik daar er soms mensen zijn die het slecht signaal daar de oorzaak aan geven. Zo zie je maar dat je met alles kunt uitgelachen worden, zelfs als je info geeft leuk.
 14. Nou dan heb jij geluk 🙂 Als dat hier maar 1 a 2 keer per jaar was zou ik er echt niet over klagen en volledig acceptabel !!
 15. Morgen zal ik er een paar foto's van nemen, kun je mij zeggen vanuit welke hoek je deze wil en wat je precies wil zien ? Deze week wil ik de schotel gaan verplaatsen en zal waarschijnlijk toch opnieuw uitgericht moeten worden.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.