Jump to content

theparasol

V.I.P.
 • Content Count

  8,288
 • Joined

 • Last visited

About theparasol

 • Rank
  Sat4all verslaafd
 • Birthday 11/30/1974

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Slagharen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ook ik gebruik homeassistant en dit leek me ook wel een mooie aanvulling. Echter als ik hier lees dan is het een oplossing die over niet al te lange tijd niet meer werkt. https://www.home-assistant.io/integrations/darksky/
 2. Wat een kolder en die actrice met Chinese achtergrond zit ook nog eens in de VS haar boodschap te verkondigen. Voor mij is wel duidelijk wie haar diensten ingehuurd heeft.
 3. Niets dwingt je microsoft software diensten te gebruiken of af te nemen. Het is een commercieel product en daar hangt een prijskaartje aan. De prijs bepaalt het bedrijf zelf en niet de potentiele gebruikers die vinden dat iets wel of niet done is. Ik ben benieuwd naar je reactie als hardware/software waar je afhankelijk van bent nooit geen update (betaald dan wel onbetaald) krijgt. Dat is pas slecht want software verrot met de tijd. Bijna alle software maakt nl gebruik van code en standaarden die ze zelf niet bedacht en in onderhoud hebben. Daar wordt met de tijd gaten en issues in gevonden en die druppelen door in de betrouwbare werking van het geheel. Dus wees dankbaar voor bedrijven die hun hardware/software betaald dan wel onbetaald onderhouden. In dit geval wordt microsoft de zwarte piet gegeven maar dat is in mijn ogen krom immers wat dwingt Penthe om het buggy SMB1 protocol te gebruiken? Andere hardware in het netwerk die blijkbaar niet met SMB2 of SMB3 standaard overweg kunnen en dringend om een software update vragen maar die er niet is en komt.
 4. Ik vindt het heel gezond dat microsoft na 3 jaar advies eindelijk gaat afdwingen. Gebruikers die alleen hun portemonnee als risico ervaren moeten dan maar een ander besturingssysteem gaan gebruiken. We hebben het hier namelijk wel over een remote code execution exploit en dat betekend dat je systeem code gaat uitvoeren die de aanvaller zelf bepaald. Alles is dan in potentie mogelijk en cybercriminaliteit is ondertussen groeiende. Bedenk ook bv dat een cryptolocker niet discrimineert tussen bv prive, liefdadigheids of bedrijfs netwerken. Maar goed: met je vingers in de oren en hand op de knip en gewoon lekker blijven doormopperen op microsoft helpt je uiteindelijk niets.
 5. Crtl-Shift-U of rechtermuisknop hardop voorlezen... Blindo's redden zich prima met internet.
 6. Hoe is dit afgelopen Con? Als je bij ons dedemsvaart uit rijdt richting lutten krijg je einde bebouwde kom bord En 100 meter later een 50 op wegdek aangebracht. Daarna meerdere zijwegen. Super onduidelijk en een vrouw naast me die beweerd dat het er toch echt 50 is. Ik ben van mening van niet maar het stuk is kilometers lang en ik heb geen zin in een Prent door onduidelijke snelheidsaanduiding van de wegbeheerder.
 7. Na het lezen van alle bijdrages kom ik tot de conclusie dat jouw sunnyboy niet aangemeld is op je lokale netwerk. Wat je nu doet is een ad-hoc connectie opbouwen met je sunnyboy. Echter daarmee heeft je sunny boy nog geen verbinding met je eigen netwerk waardoor hij helemaal nog niet op internet kan en dus ook niet bij de servers van de fabrikant. Portforward onzin kun je allemaal vergeten. Alleen nodig om vanaf internet bij je sunnyboy te kunnen. Wat je nu wel moet doen is via dat adhoc wifi netwerk van de sunnyboy de configuratie/installatie afronden van de sunnyboy zodat die is aangemeld op je eigen wifi internet netwerk. Succes!
 8. Op hun website kun je alle historische versies downloaden. Directe link naar uap-ac-lr firmare by Ubiquiti Ik zou zeggen daar downloaden en handmatig via de webif van de ap erin zitten. Er zit daar een manual firmware upload functie in.
 9. Er zijn nics die auto crossover doen... jouw laptop doet dat duidelijk niet. (ik ga er vanuit dat je de poe injector + bekabeling aansluit) Zou zeggen zet er een klein switchje bij tussen dan moet het gaan.
 10. Nou probleem opgelost dacht ik zo. Weg Fox en voorlopig zal niemand zijn pootjes er meer aan willen branden. Voetbalrechten weer af te nemer tegen marktconforme prijzen en de durf investeerders kunnen weer op zoek naar een ander briljant idee om hun gokken met grof geld gestalte te geven.
 11. Gewoon al dat fox er compleet eraf bij elke provider. Laat ze spul maar met een eigen app hosten via het net. Dan kan elke voetballiefhebber die er belang bij heeft zijn eigen abbo afsluiten ipv iedereen er voor te laten opdraaien. En als de liefhebber het er niet voor over heeft lekker naar het lokale café en daar de voetbal volgen.
 12. Welk type heb je trouwens? Ik heb er al aardig wat geinstalleerd en eigenlijk nog nooit die tooling van ze gebruikt. Ging altijd eerst naar de webif van device zelf, ip afstellen en dan eerst firmwareupgrade en dan pas door met configgen.
 13. theparasol

  Erfgrenzen

  Dus rekening sturen voor jarenlang onderhoud wat door gemeente verzuimt is en indien niet akkoord voorstellen de rekening te verruilen voor eigenaarschap van de grond. Beiden niet akkoord dan naar de rechter. Het hoeft immers niet altijd van een kant te komen.
 14. Voor een accespoint hoef je die manager trouwens niet te installeren. Kan ook prima met de hand via de webif van het accesspoint zelf en er zijn ook diverse apps voor je telefoon om configuratie te assisteren. Maar ik snap je frustratie perfect. Als dit in de handleiding staat dan moet het zo werken ook. Alleen die hele unifi manager app vind ik meer iets voor bedrijfsomgeving ipv accesspointje voor thuis.
 15. Ik denk dat dhcp niet goed gaat op de kabel waar die ap aanhangt. Daarom revert die uiteindelijk ook naar fallback ip ipv dchp ip. Misschien eerst ff uitsluiten dat dhcp goed kan werken door bv ff laptop op die kabel aan te sluiten? Wellicht een kabel issue: brakke gigabit connectie, handshake duurt te lang, ap krijgt inmiddels wel stroom en tegen de tijd dat ie naar lagere speed/duplex is gegaan is de dhcp ip request van de ap ttv boot al lang en breed te laat beantwoord.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy