Ga naar inhoud


theparasol

V.I.P.
  • Items

    9237
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    61

6 Volgers

Over theparasol

  • Verjaardag 11/30/1974

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Slagharen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Snuffelen in de lokale kringloop heeft me een wat oudere werkende speler JVC XV-S42SL opgeleverd. De onbetrouwbare philips is na een aantal keren vruchteloos de aandrijving en overbrenging gemonteerd, geinspecteerd en gereinigd te hebben inmiddels weer uiteengevallen in printplaten en oud ijzer. Iedereen bedankt voor het meedenken!
  2. Blijkt niet waar te zijn, Standby kan er ook voor zorgen dat hij weer even doet. Maar schiet sneller weer in de stress. Oei, dat klinkt niet ok. Bedoel je dat de laser de lens te warm stookt? Die indruk heb ik niet echt, die lijkt 1 op het oog ok te lopen maar ik ga dat proberen uit te sluiten.
  3. Na jaren van stilstaan toch maar weer afgestoft en weer in gebruik genomen. Heeft een avond perfect meerdere cd's gedraaid maar de volgende ochtend tijdens afspelen van een CD ging het na een half uur luisteren mis. Als ik apparaat aanzet na een nacht volledig van de stroom af geweest te zijn dan doet deze het prima. Ik krijg hem in de storing door een CD te laten afspelen. Na verloop van tijd staakt hij het afspelen en hoor je klik en schraap geluiden doordat de lens heen en weer gaat. Ook de rotatiesnelheid van de CD gaat dan onderuit om vervolgens weer sneller te gaan. Ik heb het gevoel dat hij dan de boel niet meer goed kan lezen en pogingen doet om de data alsnog te krijgen. Zit het apparaat eenmaal in deze toestand dan helpt niets meer om hem eruit te krijgen. Geen enkele CD of DVD kan dan meer afgespeeld worden. Pak ik het apparaat van de stroom en wacht ik een kwartier en druk dan weer op play dan werkt het weer even om vervolgens weer afscheid te nemen. Echter dit keer echter beduidend sneller. Pak ik het apparaat niet van de stroom en druk ik op play dan speelt het niet af. Wat heb ik al gedaan? Geleiderstangen van de lens module schoon gemaakt. Lens met alcohol en wattenstaafje gereinigd. Ik zit nu zelf te denken aan slechte condensatoren in de voedingsmodule echter optisch zie ik niets aan de blauwe rakkers. Zou het zin hebben om ze toch allemaal te vervangen voor verse exemplaren? Kan het beschreven probleem hierdoor uberhaupt veroorzaakt worden?
  4. Geheel toevallig heb ik afgelopen maand exact het zelfde gedaan. Sinds 2000 lid bij ze geweest. In 2019 sat abonnement vervangen door mobiel stream abonnement "vol" (ivm maar blijven stijgen prijs en tegelijkertijd verschraling sat aanbod). Ik had eigenlijk pech want tot half februari 2019 verstrekte canaldigitaal nog gratis smartcard bij mobiele stream abonnementen maar net toen ik overstag ging was ik met de eerste die puur stream kregen en niet langer meer de smartcard. Blijkbaar hadden ze wat juridische hangijzers opgelost waarvoor dit nog nodig was. Enfin, we moesten maar overschakelen op FTA kanalen op de camping aangevuld met BVN. En half januari van dit jaar overgestapt naar nlziet extra: De app werkt veel fijner en de mediabibliotheek staat ook nog eens vol met hele oude content van de meest uiteenlopende programma's zonder ook maar een reclameblokje te bekennen. En de prijs was ook nog eens iets gunstiger: van 12 euro bij canaldigitaal naar 10 per maand bij nlziet. Uiteraard kun je daar geen ESPN of andere overbetaalde sport zenders of premium filmkanalen of vod bij bestellen maar dat waren wij toch al nooit van plan. Als we een keer een film willen zien dan gaan we gezellig naar de bios (als er een goede draait!) De schotelontvangers blijven uiteraard wel staan want er is nog genoeg FTA aanbod uit het buitenland en de setup is toch al afgeschreven.
  5. Daarom las ik dit bericht vanochtend met veel genoegen: Man (23) die gewond raakte bij auto-explosie in Den Haag overleden (nos.nl)
  6. @gerrit B Als ik met de vrouw weer in de pruus ben dan ga ik eens zo'n Weltmeister, Wurzel of een Bauernbaquette brood meenemen!
  7. Nou laat me niet lachen: ga je gewoon voor de afgelopen 3 decennia rechts de schuld van alles geven dat is pas gemakkelijk! Al die tijd hebben er "linkse" partijen in de politiek gezeten. Als rechts het zo slecht deed hadden we dat wel teruggezien in de verkiezingsuitslagen van de afgelopen 30 jaar. Het linkse gedachtengoed spreekt duidelijk te weinig mensen aan en op een enkele uitzondering na willen linkse partijen niet meeregeren en enkel oppositie voeren.
  8. Bleh... Altijd al een hekel aan gehad. Geef mij maar een tijger wit Lekker brood dan denk ik altijd terug aan het verse witbrood van de bakker in Westenholte. Zaterdags post bezorgen en dan die heerlijke geur. Brood inslaan, verse kaas erbij en dan bij thuiskomst op de studentenkamer vrat ik zo driekwart van het brood op: Zalig!
  9. Je begint een topic over glasvezel internet snelheid. Eerst schrijf je bekabelt niet boven de 200, 500 per wifi. Daarna zeg je dat je die 200 gemeten hebt met een apple tv die notabene een 100mbit ethernet heeft waarmee je dus onmogelijk 200 kunt halen laat staan gigabit die je provider kan aanleveren. Dan schrijf je met een apple 4k trek je 950mbit bekabelt dus waarom schrijf je dat eerst dat je bekabelt maar maximaal 200mbit haalt? Kortom je provider Odido levert wat hij moet en jouw verhaal vliegt inmiddels alle kanten op. Ik denk dat je er zelf inmiddels ook wel achter bent gekomen dat lang niet alle clients de snelheid die je provider je levert maximaal kunnen benutten. Gigabit is voor veel doorsnee gebruikers compleet over de top. Je betaalt voor iets wat je vrijwel niet kunt benutten. Ik heb sinds maart 2023 ook glasvezel en zou tot 8 Gbit kunnen afnemen maar heb toch gekozen voor 150mbit. Dat is voor ons gebruik al meer dan genoeg.
  10. Je verhaal rammelt aan alle kanten vindt je ook niet?
  11. Je hebt het overduidelijk nog nooit gebruikt. Je hebt binnen minuten het password in handen. Dat komt door gebruik van rainbow tables. Dat is iets totaal anders dan bruteforce. Kon-boot is momenteel de enige tool waarmee je ook live / online accounts mee kunt omzeilen. Dat weet je dus niet. Ik vraag me oprecht af waarom je met zaken meent te bemoeien waar je overduidelijk niets van af weet en ook geen ervaring mee hebt.
  12. EFS, credentials en private keys van certificaten gaan verloren als je een password overschrijft.
  13. Precies dat en ik lees met enig leedvermaak alle goed bedoelde tips van de hobbyisten hier. Ik heb voor mijn werk vaak netwerken moeten migreren waarbij de huidige beheerders het verdomden om wachtwoorden te overleggen in de hoop dat het ons als overnemende partij extra veel tijd kostte en de klant minder goed van dienst konden zijn. De kunst was daarbij niet om het wachtwoord te resetten want dat is soms schadelijk voor aanwezige data die beveiligd opgeslagen is. Ik heb daarbij vaak gebruik gemaakt van deze tool: Ophcrack (sourceforge.io) Later ontdekte ik kon-boot. Ik was erg sceptisch of dit werkte maar dat bleek onterecht.
  14. theparasol

    BBB kentekens

    En wat nu als de BBB 2 jaar later was opgericht? Stel je voor dat in een of andere taal of land het wel een gevoelige combinatie blijkt te zijn? Gaan we dan ook met terugwerkende kracht alle reeds uitgegeven platen vervangen? Beter helemaal stoppen met blacklisten van gevoelige combinaties. Als de eigenaar er aanstoot aan neemt en er niet mee kan leven vraagt hij maar gemotiveerd een vervangend kenteken aan.
  15. Maar ik lees ook februari 2020.... hoezo is dat januari 2024 ineens nieuws waardig nieuws uit het buitenland.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...