Ga naar inhoud


DANYSAT

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DANYSAT

  1. Op 16-7-2022 om 23:30, astro iris zei:

    Ik denk dat we hier in de Westhoek de zender BRT vanuit Tielt-Ruiselede op kanaal 2 ontvingen.

    om het helemaal juist te zeggen: de NIR/BRT zendmast stond weliswaar op grondgebied AALTER nabij de grens met RUISELEDE (niet TIELT), maar de volksmond sprak toch over de zendmast van RUISELEDE. 

  2. 20 uren geleden, astro iris zei:

    Ik heb een Technisat digiradio, waar ik een zelfgemaakte buitenantenne kan op aansluiten. Deze hangt binnen in de nok van het dak en hiermee ontvang ik gemiddeld een 125 zenders. Hierbij voorbeeld van zo'n zelfgemaakte antenne. De info voor het maken ervan kreeg ik van Satfeeds-DX.

    Is maar een hint, indien je die mogelijkheid hebt. ;)

     

    dank u. er kan helaas geen externe antenne worden op aangesloten. bovendien indien het zou kunnen, dan zou uw overigens slimme constructie, niet welkom zijn in de huiskamer door de huisgenoot. 

  3. 1 uur geleden, Tonskidutch zei:

    @DANYSAT, waar staat de ontvanger tov Noord, Oost, Zuid, West ? Gebruik je smartfone om via het kompas de richting te vinden!

    afhankelijk van de woning is er misschien een vensterbank op 73 graden.

     

     

    het toestel staat met de rug Westwaarts tegen de blinde buitengevel. één vensterbank (schuifpui) is gericht op het zuiden, een andere kamerbrede gewone vensterbak op het noorden, doch deze zijn niet diep genoeg om het toestel er op te plaatsen. eigenlijk is het verplaatsen van de radio geen optie omdat deze mooi gegroepeerd staat met al onze andere beeld-en klanktoestellen. 

  4. Op 31-10-2021 om 09:26, Noordzee zei:

     

     

    De nieuwe indeling van de 14 zenders op 12A 

     

    Klara
    Klara Continuo
    MNM
    MNM hits
    Radio 1
    Radio 2 ANT
    Radio 2 BeneBene
    Radio 2 LIM
    Radio 2 O-VL
    Radio 2 VL-BR
    Radio 2 W-VL
    StuBru Tijdloze
    Studio Brussel
    VRT NWS

    ik woon in Wingene zowat midden West-Vlaanderen en kan geen enkele van deze DAB+ zenders op 12A, dus VRT, binnenshuis ontvangen. De Vlaamse commerciele komen hier wel binnen en soms zelfs Waalse zenders. 

  5. 20 uren geleden, tommiedepommie zei:

     

    Alleen begrijp ik één ding niet en dat is dat ik de zender Yesterday (en aanverwanten) op 12129 V niet kan ontvangen. De andere FTA zenders op 28.8 komen goed binnen.

    Als ik handmatig scan op die frequentie vindt hij ook niets.

     

     

     

    ik heb exact hetzelfde voor in Wingene, West-Vlaanderen. DAVE, YESTERDAY,...ontvang ik ineens niet meer. Gelukkig komen mijn favorieten zoals de BBC , ITV, CH4, 5 met al hun varianten wel zéér goed binnen, zelfs bij fel regenweer. Als ik zeg: niet meer, dan bedoel ik dat ik ze tot zowat halfweg 2020 wél nog had. 

  6. in 1972 heeft men de eerste tv kabels gelegd in de regio Brugge-Wvl. eind 1974 konden wij in de buurgemeente Oostkamp, waar ik woonde, kabeltelevisie kijken. 

    de regio Zeebrugge en Oostende konden als dichtste het eerste het tv signaal van de Britse zenders oppikken en later doorstralen naar het binnenland. voor de ontvangst hadden we wel een convertor nodig dat bovenop het tv toestel werd geplaatst met keuze van A-Z. In 1975 kwam ITT Schaub Lorenz met een tv op de markt waar een dergelijke convertor was ingebouwd, waardoor men rechtstreeks kon 'zappen' op de tv zelf. de uitzendingen van de Britse zenders werden blijkens dit krantenbericht van 19.12.1974 als "proefuitzendingen' beschouwd, doch de ontvangst van BBC 1 en 2  is steeds mogelijk gebleven. ITV en Channel 4  zijn naar verluidt om auteursrechterlijke redenen van de kabel verdwenen na vele jaren. In Oostende en bij uitbreiding ook in de kustprovincie is er zelfs een petitie geweest omdat veel 'aangespoelde' Britten hun favoriete soap 'Coronation Street' niet meer konden zien. 

     

    tevewest19.12.1974.JPG

  7. 18 uur geleden zei swhnld:

    Taal is niet afhankelijk van locatie, dus probeer het eens? En als het niet werkt, verander dan ook je account, en uiteindelijk de SIM kaart met een Franse SIM only of dat werkt. Ben benieuwd.

      we zouden het proberen als we eens naar het gekende  warenhuis gaan net over de franse grens in RONCQ (ritje van 50km) . het is wel degelijk de auto van mijn dochter én de ANDROID AUTO app  zou via google play gedownload worden op HAAR gsm onder een 4G mast in FRANKRIJK maar met HAAR Belgische SIM kaart. wordt vervolgd.... 

  8. 12 uur geleden zei jopiesat:

    Link naar de play store met android auto.

    (zelf geen ervaring maar uit een forum geplukt)

    Ik zou zelf geen apk files installeren...

     

    Edit: net even geprobeerd, maar google play store wil android auto niet installeren. Ook niet als ik even een vpn service aanzet. Wellicht heeft iemand anders een beter idee.

     

    11 uur geleden zei Geerit:

    Je kunt 'm hier downloaden : https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-2-0-6423-release/

     

    Ik gebruik 'm al geruime tijd.

     dankjewel.

    we hadden ook de officiele play store al geprobeerd en apk durven we niet wegens eventuele 'neveneffecten'. 

     

    vraagjes blijven dus

    1.'wanneer is officieel 'ANDROID AUTO' beschikbaar bij ons ? '

    2. indien ik het onder het franse 4G installeer, is alles dan in het frans ? 

     

  9. mijn dochter vroeg mij om haar compatibele android samsung gsm te pairen met het sync3 systeem van haar splinternieuwe ford fiesta.

    voor het navigatiesysteem (google maps) moet de app ANDROID AUTO gedownload worden op haar mobiel.

    na wat opzoekingen blijkt dat ANDROID AUTO nog steeds niet beschikbaar is in België en Nederland, maar 

    'weldra' officieel beschikbaar zou zijn. weet iemand wanneer die 'weldra' is ? 

    heeft iemand ervaring met de apk download die er wél al is ? 

    heeft het zin om even de franse grens over te rijden om de app daar via 4G te downloaden ? zo ja, zou de navigatieterminologie en spraakbesturing in het frans zijn ? 

     

     

  10. 15 uur geleden zei DANYSAT:

    ik heb net hetzelfde probleem. update blijft steken op 82%. na wat gegoogel kwam ik er achter dat ik wereldwijd niet de enige ben wiens update op 82% blijft steken.

    zowat alle "probleemoplossingen" uitgeprobeerd. het laatste wat ik las, was dat de oorzaak ligt bij het merk en type van mijn pc....en de helpdesk van het merk zou dit ontkennen.

    (ik weet niet of het vernoemen van dit merk als reclame wordt aanzien).

    ACER

  11. ik heb net hetzelfde probleem. update blijft steken op 82%. na wat gegoogel kwam ik er achter dat ik wereldwijd niet de enige ben wiens update op 82% blijft steken.

    zowat alle "probleemoplossingen" uitgeprobeerd. het laatste wat ik las, was dat de oorzaak ligt bij het merk en type van mijn pc....en de helpdesk van het merk zou dit ontkennen.

    (ik weet niet of het vernoemen van dit merk als reclame wordt aanzien).

  12. ik zou graag een (oude) Philips cd speler met draaischijf voor 5 cd's aansluiten op de Samsung soundplate.

    de cd uitgang betreft een rode en witte rca kabel. de enige vrije ingang op de soundplate is nu nog één hdmi ingang.

    ik zou een kabel kopen hdmi/rca rood-blauw-groen.(zie afbeelding)

    nu is mijn vraag of dit zal werken ? en zo ja: welke kleur moet ik resp links en rechts inputen ? kan het kwaad dat één kleur 'ongebruikt' is ?  

    kabels.JPG

×
×
  • Nieuwe aanmaken...