Ga naar inhoud

pensionada

Leden
 • Aantal items

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over pensionada

 • Titel
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Toerist
 • Interesses
  Telco schotel op caravan met M7 ontvanger

Recente bezoekers van dit profiel

107 profielweergaven
 1. Dat zou inderdaad ook kunnen. Omdat het lastig is met caravan en al naar een leverancier te gaan (Vaak is het parkeren lastig) ga ik volgende week, als ik weer thuis ben, met de LNB en de ontvanger op stap en laat die testen. Als die beiden goed zijn (ik reken de voeding als deel van de ontvanger) moet het in de bedrading zitten, maar dat verwacht ik niet. De schotel reageert normaal en vind de juiste Astra 23 satelliet normaal, dus daar zit het vrijwel zeker niet. Inmiddels heb ik een bedrijf gevonden dat de benodigde kennis in huis had. Wat bleek: zowel de ontvanger als de LNB-kop waren defect. De voeding van de ontvanger was niet kapot. Beiden zijn vervangen en alles werkt weer perfect. Hartelijk dank aan allen voor het meedenken.
 2. Dat zou inderdaad ook kunnen. Omdat het lastig is met caravan en al naar een leverancier te gaan (Vaak is het parkeren lastig) ga ik volgende week, als ik weer thuis ben, met de LNB en de ontvanger op stap en laat die testen. Als die beiden goed zijn (ik reken de voeding als deel van de ontvanger) moet het in de bedrading zitten, maar dat verwacht ik niet. De schotel reageert normaal en vind de juiste Astra 23 satelliet normaal, dus daar zit het vrijwel zeker niet.
 3. Die is het inderdaad. En toen? Dat is ver buiten mijn expertise-gebied en ik heb in mijn caravan (in de regen) ook geen soldeerbout en onderdelen. Kan ik mijn M7-sat801 vervangen door een DVB-S2 receiver?
 4. Ik ga vanmiddag een winkel zoeken waar ik zo'n ding kan laten testen en eventueel vervangen. Ik meld me daarna weer.
 5. Ik gebruik de 230V van de camping met de bij de M7 bijgeleverde trafo
 6. Achtergrond: Ik heb een Telco automatische schotel op mijn caravan en een M7 ontvanger. Omdat ik gemiddeld 40-50 dagen per jaar met mijn caravan op stap ben is het raadplegen van een leverancier erg lastig. Bovendien is mijn leverancier/installateur gestopt. Probleem: Verleden jaar is "onderweg" de software ge-update door een firma die ik toevallig tegen kwam. Daarna leek alles te functioneren. Dit jaar heb ik toenemende problemen: slecht signaal terwijl de schotel vrij uitzicht heeft, daarna steeds vaker en nu krijg ik helemaal geen beeld/geluid meer, op geen enkel kanaaal. Eerst zag ik nog wel de programma informatie en de tijd. Daarna was de tijd onjuist. Nu weer een paar dagen later, krijg ik ook geen programma informatie en geen tijd meer; alleen de melding: "slecht of geen signaal"op alle kanalen. Als ik de smart kaart (Canaal Digitaal) verwijder komt er ook geen foutboodschap. Graag advies. Ik sta inmiddels in ZW Friesland en blijf hier nog tot 14/9 Ik wil graag voor goede hulp betalen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.