Jump to content

Drs. IJzerbout

Members
 • Content Count

  7,070
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About Drs. IJzerbout

 • Rank
  Sat4all verslaafd
 • Birthday 03/29/1955

Contact methoden

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Dubai Media City & Ras al-Khaimah, UAE
 • Interesses
  Mijn vrouw, satellietontvangst, oude buizen & radio´s, alles met Broadcast en elektronica in het algemeen.

Recent Profile Visitors

640,673 profile views
 1. Het skineffect treedt al op bij 50 Hz. Vandaar dat elektriciteit over lange afstand met gelijkstroom wordt getransporteerd.
 2. Een visum krijg je voor 30 dagen. Dan kun je een U-turn maken aan de grens bij Oman en je hebt weer 30 dagen erbij. Maar op dit moment kom je nagenoeg niet naar de Emiraten. Vanwege de Corona. Zelfs voor mij is het moeilijk om te reizen. En of die U-turn truuk nog werkt voor toeristen op dit moment met Corona, betwijfel ik.
 3. Sprietje, denk aan je hart ❤ Niet al te opgewonden raken.
 4. MBC was de enigste zender die in de begintijd een S Band transponder op de eerste generatie Arabsat had. Je kon dan gewoon een Yagi antenne op de satelliet africhten en je had gewoon TV ontvangst. De footprint was enorm.
 5. Bijna goed. O.a. Ku Band frequenties kun je niet met coax transporteren. Dat gaat alleen via golfpijpen. En dat zou omslachtig zijn om door de keuken van moeders de vrouw naar de woonkamer te verleggen. Vandaar de downconversie naar de L-Band.
 6. Ik heb dit al vaker gezegd. Ik woon niet in Nederland. Interesseer me wel voor het nieuws. maar niet uit Nederland. Voor nieuws kijken naar CNN via TV of de CNN App. Nederland interesseert me de bonen niet meer. We kijken naar de TV zenders hier zoals ze zijn. Af en toe een film. Maar ons leven bestaat niet uit TV kijken alleen. Er zijn ook nog andere dingen die ons leven verrijken. We trekken er op uit, zwemmen snorkelen graag. muziek luisteren (geen 538). Mijn buurman en ik komen vaak bij elkaar over de vloer. Lekker koken en eten. Vooral arabische gerechten. Goed glas wijn of whisky en dan van de zonsondergang genieten. En dan is er ook nog de slaapkamer !! 🥰 En ik schrijf nu mijn eerste boek. 😇 Zo moet ik altijd weer lachen als hier iemand op het forum schrijft: "we gaan binnenkort naar de Ardennen. Wat moet ik meenemen en doen om Nederlandse TV te kijken en dat mijn kinderen kunnen internetten en streamen. Toen ik met mijn ouders meeging kamperen in Zwitserland en Italie, etc. dan schetterde over de hele camping "Merck toch hoe Sterck"..het clarion uit Hilversum met alle vervorming door de fading. En dan maar Jan Pelleboer op de Wereldomroep luisteren, Korte Golf. Want dan kan je met groot genoegen vaststellen dat het in Nederland klote-weer was terwijl je lekker warm op de camping buiten zat. ja dat was wel lachen.
 7. En wat dachten de heren DX'ers hier van? https://www.sat4all.com/forums/topic/369240-bijzonder-goede-ontvangst-condities-op-de-middengolf
 8. Niet 5,7 maar 5,74 MHz De 2e geluidsdraaggolf 20 dB zwakker dan de beelddraaggolf en 7 dB zwakker dan de 1e geluidsdraaggolf.
 9. Tja, dat gebeurt nou eenmaal. Het is geen excuus maar door de Corona situatie zijn we onderbezet en zijn meer gevoelig voor zulke fouten. Bij ons ontbreken medewerkers, zitten ergens vast of zijn van hun diensten ontdaan. Roeien met de riemen die we hebben. Niemand boos hier. We hebben wel een discrepancy meeting op maandag, maar voor dit geval is de programma directeur verantwoordelijk. Hoe dit dan verder gaat is intern. Voor deze f1 race hebben we 112 ton aan apparatuur naar Spielberg getransporteerd. Probeer dat maar eens foutloos naar deze bestemming te leiden onder Corona regels. Met alle logistiek problemen. Sprietje, als je wilt dan mag je hier een paar maanden meedraaien. Dan zul je zien hoe het gaat bij de grootste TV zender in het Midden Oosten.
 10. Dank je Sprietje. Hier is inderdaad iets misgelopen. We waren allemaal verbaasd. Het weekend is begonnen hier en we gaan nu met veel spanning afwachten hoe het afloopt. Als Verstappen het vermazzelt, dan hebben we besloten om de F1 programma's verder voort te zetten op het MBC Drama kanaal.
 11. Hey Fred ! I will ask our scheduling team if they can share the upcoming grid. It's really strange it's not available online ! WIll get back to you once they do 🙂 Best, Khalid
 12. Het was een The Balvenie Doublewood Single Malt Whisky. 12 jaar oud. Niet iets van absolute topklasse maar toch om aan te bevelen. Mijn buurman en ik zijn beide liefhebbers van Whisky en zitten graag samen en genieten van het einde van de dag met een goed glas Whisky. Dat doen we al langer. Een goede buur is beter dan een verre vriend.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy