Spring naar bijdragen

Drs. IJzerbout

Leden
 • Aantal bijdragen

  6379
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

3 Volgers

Over Drs. IJzerbout

 • Rang
  Sat4all verslaafd
 • Verjaardag 03/29/1955

Contact methoden

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Dubai Media City & Ras al-Khaimah, UAE
 • Interesses
  Mijn vriendin, satellietontvangst, oude buizen & radio´s, alles met Broadcast en elektronica in het algemeen.

Recente profielbezoeken

639896 profielweergaven
 1. Tja, waar ik woon is 100 km verderop. Ik ga het dit weekend proberen. Mag dan wel 64 zijn, op een ladder kan ik nog wel staan. Als die gaten eenmaal wat groter zijn is het een fluitje van een cent.
 2. Tja, dat is inderdaad iets om over na te denken. In ieder geval, als ik mijn woestijnrit op zomerbanden weer achter me heb, na een dag van hard werken, dan is het niets al relaxen met een biertje en lekker eten bij genieten van de zonsondergang. Op de foto´s mijn woonwijk met de het punt waar de Arabische Golf in de Straight of Hormuz overgaat. Olietankers zien we zo goed als nooit trouwens. Ik weet niet of ik nou liever aan het Noordzeestrand zit te kleumen of hier zit na te denken of ik zomer of winterbanden onder mijn wagen zal gooien. 😂
 3. Hij rijdt niet op een kameel maar wel iedere dag met kamelen om zich heen, op de heen en terugweg van Dubai Media City naar Ras al Khaimah. Deze foto´s genomen ca. 10 km voor Ras al Khaimah, mijn woongebied. Vooral ´s nachts in het donker erg gevaarlijk en je kunt maar 60-70 km/h voor een veilige rit, zonder tegen een kameel aan te rijden. Ze staan of lopen soms midden op de weg. Dus goede banden zijn aan te raden. Ik vind de rit door de woestijn (ca. 100 km) iedere keer weer fascinerend en geniet ervan. Noemen jullie het een zandbak, het is mijn "Heimat" geworden.
 4. ceesv heeft de bitterballen verdient. Ik heb het filmpje aan de concierge van MBC laten zien en je zult het geloven of niet...hij gaat zo´n boor voor mij scoren. 😎
 5. Die Profit boor is een goed idee. Nu nog zien of ik zo´n boor hier in de Emiraten kan krijgen. Ik weet verder niet de beschikbare diepte achter het plafond en of het alleen rigips is op nog een houten onderlaag heeft. Afijn..."learning by doing".
 6. Dat laatste met plakken en batterijen lijkt me niet geweldig. Die nieuwe plafondstralers heb ik al hier liggen.
 7. Drs. IJzerbout

  Gaten groter maken

  Beste doe-het-zelvers. Ik zit met een klein probleem waar ik (nog) geen oplossing voor heb. En wel het volgende: In mijn plafond zitten 9 halogeen lampjes van 20 Watt in kleine fittinkjes. Die zaten er al in nadat het huis werd afgeleverd. Het gaf een mooie "hemel". Deze 9 lampen met 2 trafo´s 230V-12V gevoed. (4+5) Dat werkte erg mooi en gaf een prachtige sfeervolle hemel. Maar..die trafo´s gingen om de haverklap stuk..brommen en door de warmte werd het plafond eromheen smoezelig vies. Ook gingen die halogeenlampjes om de haverklap kapot. Nu is het plafond opnieuw gewit en ik heb nu 9 LED plafond stralers gekocht. Met als voordeel dat de trafo´s niet meer nodig zijn vanwege 230 volt. Echter het probleem is dat voor de oude verlichting het gat daarvoor 3 cm in doorsnede was en de nieuwe verlichting heeft een gat van 6,8 cm nodig. Nu mijn vraag, hoe die gaten groter te maken zonder eeuwig gevijl en gezaag. Het plafond is van Knauf rigips en behangen met een soort glasvlies behang. Ik heb een ronde zaagboor met verschillende doorsneden, de juiste van 6,8 cm zit erbij. Maar doordat het oude gat er al zit en te groot is, heeft de centreringsboor in het midden geen vat en zal de zaagboor gaan zwabberen en weglopen. Komt nog bij dat enkele van deze gaten op onmogelijke plaatsen zit waar lastig bij te komen is. Maar met acrobatenwerk op de ladder wel te doen. Wie weet een goede oplossing? Voor de beste tip...gratis bitterballen bij mij thuis.
 8. Ik wilde alvast een nieuw topic voor deze discussie starten en iedereen voor zijn omdat dit gezever steevast iedere herfst weer opnieuw begint. 🤣 Sprietje begint per slot van rekening ook iedere week weer een nieuw topic voor het formule 1 rennen. Dus daar wilde ik natuurlijk niet achter blijven.
 9. Mooi....gaat me "schrammend am Arsch" voorbij. Mijn Duitse rijbewijs verloopt ook niet. Mijn Arabisch rijbewijs moet iedere 10 jaar verlengt worden en dat betekend mijn Duitse rijbewijs laten zien en hup...gaat ie weer 10 jaar. Dan heb ik nog een P-Schein...die moet wel iedere 5 jaar verlengt worden. Is ook allemaal zonder stress. 😂
 10. Waar gaat dit nou weer over? Ik snap hier niets van. Als je rijbewijs dreigt te verlopen.....dan zou ik het verlengen misschien?
 11. De meeste TWTA´s in het Ku en Ka band bereik beginnen bij 12,5 Watt. Maar afgezien daarvan lijkt het mij vrijwel onmogelijk met 4 Watt een spacesegment op te bouwen met voldoende bandbreedte voor MCPC HD-TV overdracht. Je zult je wat meer moeten verdiepen in het Theorema van Shannon & Hartley. Het gaat erom dat de maximale overdrachtscapaciteit afhankelijk is van 2 grootheden, namelijk de bandbreedte en de S/N. Dit geld zowel voor analoog als digitaal en het Theorema is al vastgelegt in 1949. Nu lijkt het mij niet onmogelijk om met een 10 meter grote schotel voldoende S/N te ontwikkelen bij 4 Watt maar in de praktijk kan ik het me niet voorstellen. Vanwege de hoge kosten van zo´n schotel, de gigantische constructie en de navoering want zo´n schotel moet continu nageregeld worden. Bij hoge windsnelheden al helemaal een prestatie. Bij bandbreedten van 25-70 mHz moet je toch echt wel minimaal met 200 Watt rekenen bij schotels met een wat handelbarere grootte. Schotels met 10 mtr. doorsnede zet je ook niet op het dak van een gebouw maar op de grond en goed verankert. In information theory, the Shannon–Hartley theorem tells the maximum rate at which information can be transmitted over a communications channel of a specified bandwidth in the presence of noise. It is an application of the noisy-channel coding theorem to the archetypal case of a continuous-time analog communications channel subject to Gaussian noise. The theorem establishes Shannon's channel capacity for such a communication link, a bound on the maximum amount of error-free information per time unit that can be transmitted with a specified bandwidth in the presence of the noise interference, assuming that the signal power is bounded, and that the Gaussian noise process is characterized by a known power or power spectral density. The law is named after Claude Shannon and Ralph Hartley.
 12. Ik kan zo niet zien om wat voor een schotel het daar gaat. Sorry.
 13. Dit verhaal van 4 Watt klopt niets van. Zo weet je niet de grootte (gain) van de uplinkschotel, de bandbreedte en de te verwachten SNR. Volgens de wet van Shannon/Hartley uit 1949 bepalen de bandbreedte en SNR de maximale overdraagbare Symbol Rate onafhankelijk van het medium dat overgedragen wordt.
 14. Usingen is van Media Broadcast. Ik ben er één keer geweest. Er staat daar zoveel dat ik dat echt niet weet.
 15. Jeetje luisteraar...eindelijk geen onzin opmerking. 😂 Ik weet dat in Duitsland schoorsteenvegen verplicht is. Ik heb er meer dan 30 jaar gewoond. Eén maal per jaar alsmede de meting van de rookgassen bij gas en olie verwarming. Dat is helemaal niet duur. Iets van € 60 per jaar. Het grote voordeel is dat daardoor de (verplichte) brandverzekering en huisraadverzekering erg goedkoop is. Het voorbeeld dat ik in de vorige posting aanhaalde is een praktijkvoorbeeld en wel was de situatie bij mijn dochter zo, die daar woont. Die kocht een huis en dat moest grotendeels gerenoveerd worden. O.a. nieuwe keuken, en de woonkamer alles nieuw. Ik nam vakantie, kwam van Dubai naar Duitsland en heb geholpen met de electrische verkabeling. Alles nieuw. Stopcontacten, noem maar op. Ze wilde een houtbrandkachel in de woonkamer en toen wisten we al via de keukenleverancier van dat raam met reedkontakt voor de afzuigkap. En precies zo heb ik dat gedaan. Toen de schoorsteenveger kwam om de kachel te toetsen controleerde hij inderdaad of in de keuken de afzuigkap uit ging als het raam daar dicht was. De afzuigkap had daarvoor een aansluiting. Klein reedkontaktje binnen het raamkozijn en klaar was ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid