Spring naar bijdragen

Wirret

Leden
 • Aantal bijdragen

  26
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Wirret

 • Rang
  Sat4all Lid

Recente profielbezoeken

144 profielweergaven
 1. Yup. Alleen die server staat erin. Toch zag ik heb bij cccam op rood staan bij servers en bij oscam werkt het ook niet. Is bij oscam ook een server knop die je kan gebruiken net als bij cccam?
 2. @Mimisiku, klopt inderdaad. Wat bedoel je met de reader aanpassen? Ik weet dat dit in de .server file staat. Maar wat precies aanpassen. De gegevens heb ik gecheckt en zijn goed. Ik vroeg mij af of ik ook andere oscam bestanden aan moet passen om het werkend te krijgen. Dat hoefde bij OpenPli niet namelijk.
 3. @Mimisiku, niet dat ik weet. Ik zette de tv gewoon aan. Overigens ben ik er nog niet. De kaart van CD moet namelijk weer terug in een andere ontvanger (derde). Ik ontvang het signaal via OSCAM, echter als ik de instellingen doe van die ontvanger werkt het nog niet. Wellicht dat dit voor VTI net wat anders werkt dan op de OpenPLI image. Het zou toch voldoende moeten zijn om de juiste instellingen in de oscam.server in te stellen. Of moet ik voor VTI nog een aantal andere bestanden aanpassen?
 4. Nu snap ik er helemaal niets meer van, ik heb Oscam nog een keer geactiveerd en nu werkt het ineens weer. Bijzonder
 5. Ik heb echter veel meer ervaring met OpenPli, is het dan handiger om versie 6.1 erop te zetten voor ondersteuning? Of hebben jullie liever dat ik de huidige VTI erop laat staan
 6. Wirret

  Advies voor Schotel, LNB en evt. Diseqc gevraagd

  Heb overigens de 88 Triax gekocht met de Inverto LNB en dat werkt(e) perfect. Ik heb ook echt finetuning gedaan door de LNB Skew goed te zetten. Had met het slechte weer ook geen uitval gehad van beeld.
 7. momenteel staat de VTI image erop met CCcam 2.0.11 en OScam 1.20 rev: 11415
 8. Hoi allemaal, Ik heb na mijn vorige issue een aantal weken heerlijk kunnen genieten van mijn box en ontvangst. Toen ik vanmiddag echter de box aanzette had ik geen beeld meer. Ik ben er inmiddels al 5 uur mee bezig en kom er niet meer uit. Ondertussen heb ik de volgende informatie al verworven: - Het betreft een VU+ Solo 2 ontvanger - origineel CD kaart - Ik had hierop OpenPli4 staan, echter het werkt ook niet met OpenPli 6.1 en VTI 13. - BVN werkt wel gewoon op al deze versies - De CD kaart werkt prima in de andere ontvanger, dat is echter geen linux ontvanger maar een standaard andere ontvanger. - Ik heb het met Oscam (laatste 2 versies) en CCcam (2.3, 2.11 en 2.0.11) geprobeerd - Toen ik OpenPli 6.1 erop had staan zag ik wel de melding "No Parse cannot emu", daar heb ik ook uitgebreid op gezocht en hoopte dat dit met de VTI image opgelost zou zijn. - Wat me opvalt als ik een nieuwe image inlaad is dat hij bij netwerkinstellingen de configuratie onthoudt. Ergens bewaard hij dus nog wat als je hem flasht. Wellicht dat er een configuratie bestand corrupt is geraakt die hij maar niet overschrijft bij een nieuwe image. Mijn gedachte is dan ook, is het niet mogelijk om alles er helemaal af te gooien (of het betreffende bestand) en dan opnieuw te flashen. Wellicht is het ook mogelijk om bepaalde logging te genereren waardoor ik meer informatie heb. Het ligt in ieder geval niet aan de schotel/kabels/CD kaart, dus ik moet het in software zoeken.
 9. Wirret

  Advies voor Schotel, LNB en evt. Diseqc gevraagd

  Ik had het inderdaad gevonden bij een webshop, is in bestelling
 10. Wirret

  Advies voor Schotel, LNB en evt. Diseqc gevraagd

  ah, top advies, daar kan ik wat mee. Ik ga de LNB meteen bestellen! Ik probeer het anders eerst wel even met de huidige schotel. Die is immers al goed uitgericht.
 11. Hallo, In het verlengde van mijn vorige post (zie hieronder) heb ik besloten om mijn schotel en mijn lnb te vervangen. Deze is kaduk. Ik heb 3 receivers waarvan er 1 de Vu+ solo2 is. Hier heb ik 2 kabels naartoe lopen. Vanaf mijn huidige schotel lopen 4 kabels mijn kunststof kozijnen in. Ik wil graag een nieuwe schotel en LNB waarmee is 19.2 (Nick voor de kids) en 23.5 kan ontvangen. Momenteel heb ik dat via een duo quad LNB, maar ik kan best begrijpen dat als ik goed ontvangst wil hebben ik over moet naar 2 losse quad lnb's die ik dan apart afstel. Ik kan het web helemaal afstruinen, maar ik ik ben nogal een twijfelkont en kan dan geen keuze maken. Ik heb dus erg de behoefte aan advies van één van jullie. - Welke schotel adviseren jullie (ik heb nu een 82x88cm schotel), een kleine Triax of juist een grote? Ik wil gewoon goed beeld hebben, ook bij slechter weer (geen zin in gezeik met de vrouw) - Welke of duo quadlnb of 2 losse quad lnb's en eventueel welke arm erbij - Indien het toch 2 losse lnb's zijn die ik moet koppelen met een diseqc switch, hoe kan ik dat het beste doen? Ik moet die switch op het dak buiten neerzetten aangezien ik niet nog 4 kabels door de kozijnen kan trekken. Als ik zo op het internet kijk heeft een diseqc geen aparte stroom toevoer nodig volgens mij. - laatste vraag, welke online shop hebben jullie goede ervaringen mee qua levertijd en kwaliteit? Sorry voor alle vragen, maar ik heb geen televisie meer thuis nu en wil zsm het juiste bestellen. Dank alvast voor alle hulp.
 12. Wirret

  Geen beeld op 23.5

  Zo. Een paar uur uitzoeken op de zaterdag verder. Het lijkt dus dat er meerdere problemen zijn. Ik heb even een lange Hirschman kabel geregeld en die gebruikt om vanalles uit te sluiten. Blijkt nu dat 1 kabel kaduk is, 1 poort op de lnb niet werkt en dat er ook een inteverentie is tussen 2 kabels. Ik kreeg het voor elkaar om tv op 3 tv's te hebben terwijl er maar 2 kabels in de lnb zaten. Dat zonder koppelstuk oid. Daar moet ik naar laten kijken door de electriciën. Hij heeft die aan elkaar gekoppeld. Voor nu heb ik de kabel die niet werkt even losgelaten en dus gebruik ik de kapotte uitgang op de lnb niet meer. Kan ik alleen niet opnemen en kijken tegelijk omdat ik beide tuners gebruik.
 13. Wirret

  Geen beeld op 23.5

  Even een update. Ik heb nu wel een hele bijzondere situatie. Als ik de ontvanger in de keuken aanzet heb ik wel beeld in de woonkamer. Als ik de ontvanger in de keuken uitzet valt het signaal in de woonkamer binnen 2 seconden ook weg. Klinkt als een lnb issue volgens mij aangezien dat het enige punt is waar ze bij elkaar komen. Of wellicht toch een kabel issue omdat de ontvanger in de woonkamer de lnb niet van stroom kan voorzien. de reden dat ik dit even toevoeg is dat jullie dan meteen zeggen, oooh maar dan is het .......... Scheelt mij eventueel onnodig aanschaf van kabels. Mijn vrouw wil geen kabels buiten het huis om. En in het huis kan ik de boel niet open trekken. Ik hoop dus eigenlijk gewoon dat het in de lnb zit.
 14. Wirret

  Geen beeld op 23.5

  Ik wist overigens niet dat ik de naam van de leverancier niet mocht noemen. Excuses daarvoor. Ik snap je punt voor wat betreft type en merk. Dan moet ik even met daglicht de ladder pakken en naar een onhandig punt klimmen. Probeer dat vandaag of morgen even te doen. Ik hoopte dat de grootte voldoende zou zijn. Ik kom er z.s.m. op terug.
 15. Wirret

  Geen beeld op 23.5

  Het is een schotel van "####". kan ook 80cm zijn hoor, maar ik heb de 23.5 kop in de arm gedaan. Overigens heb ik de quad lnb en de schotel beide bij ### gekocht dus ik ga er gemakshalve vanuit dat die combi goed werkt aangezien zij een gold partner zijn als satelliet winkel zijnde. Dus ik vond het ook meer bijzonder dat de 19.2 wel signaal gaf. Ik zal ook eens even kijken of ik de aansluitingen niet even wat beter kan strippen. Ik heb ze nu met een knijptang afgeknipt. Dat is volgens mij niet aan te raden toch?
×

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid