Jump to content

roelof

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About roelof

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Bourgogne / Overijssel

Recent Profile Visitors

79 profile views
 1. Na wat krabben en gepriegel heb ik beide printplaatjes blootgelegd. Het ziet er naar uit dat vocht hier geen schade heeft aangericht. Leuk dat je me hierop hebt gewezen. Met dank,
 2. De binnenkant is op het oog schoon en het verchroomde (?) stukje metaal in de pijp glimt je tegemoet. Dus uiterlijk zal het allemaal wel in orde zijn. Het was leuk om zo´n lnb eens open te maken. Het zijn de eerste twee, en dan nog tegelijk, die het laten afweten.
 3. Terugkoppeling. Ik heb vandaag de 2 Inverto multiconnect vervangen door Megasat lnb´s. Direct een perfecte ontvangst (14,5 dB). Mijn voorkeur ging uit, na advies van Sprietje, naar de Alps twin. Na een zoektocht op het internet valt het mij op dat de Alps moeilijk verkrijgbaar is en bovendien tegen fancy prijzen Ik kan mij herinneren dat in het verleden nagenoeg elke shop een of meerdere Alps aanbood. Prijs, t.w. € 14,50 voor de Megasat twin tegen € 39,95 voor de Alps twin, gaf voor mij de doorslag. Uit nieuwsgierigheid heb ik de oude Inverto multiconnect opengemaakt. Het gaf een ´een kleine sneeuwbui´. De metalen delen zitten onder een wit poeder, corrosie neem ik aan. Ik vraag mij af of dit exemplarisch is, of normaal. Wellicht heeft dit de goede werking nadelig beeinvloedt. Nog dank voor jullie reacties.
 4. Bedankt Sprietje voor de gedetailleerde en heldere informatie. Ik ga eens shoppen voor vervangende lnb. Vooralsnog ga ik er vanuit dat het rechtover vervangen van de inverto´s werkt. De instellingen ga ik eens op mijn gemak nalopen als het prettiger weer is voor dit soort werk.
 5. Wie wat bewaart, heeft nog wat. Ik heb nog een oude Alps gevonden, uit de 1e installatie van 16 jaar geleden. Deze heb ik zojuist uitgewisseld op de 28. Met de Alps heb ik weer perfect beeld. Goede gok. Ik zit iets ten noorden van Ommen. Ik zal je suggesties nalopen als het wat warmer weer wordt. Zijn er na jullie weten nog belangrijke verschillen tussen Relook, Gigablue en Triax smalle (rocket) kop. Of komt het uiteindelijk uit dezelfde fabriek.
 6. In reactie op Sprietje, bijgaand foto´s. Ik realiseer mij dat ook de 28 een smalle kop moet zijn. Dus mijn plannetje om de 28 even te testen met een ultra black gaat niet op. In reactie op Old Satterhand. Opnieuw opstarten heb ik al uitgeprobeerd, dat levert geen verbetering op. In reactie op minplus. koppen grondig schoongemaakt, dat levert geen verbetering op. Vandaag, vervangende (smalle) lnb´s bestellen. Keuze uit, Gigablue, Triax, Relook. Het is opmerkelijk dat deze allemaal identiek zijn.
 7. Bedankt voor jullie input. Ik ga de inverto multiconnect wisselen met een single black ultra, die ik uit het verleden nog beschikbaar heb, om te zien of dit verbetering geeft. Als blijkt dat dit verbetering geeft, dan vervang ik definitief de multiconnect lnb´s op de 28 en 19 voor twin black ultra(28) en een twin gigablue rocket 40mm op de 19. Lijkt mij een goede aanpak, om afscheid te nemen van de multiconnect. Ik houd jullie op de hoogte.
 8. Zal morgen (licht) een foto maken. Wellicht is het een goed moment gewoon de smalle inverto´s te vervangen. Welk alternatief is er voor de ´nerveuse´ positie 19 naast de black ultra op 23.
 9. Ja, ik schijn het gekaapt te hebben. Ik dacht dat mijn vraag veel overeenkomst had met het bestaande topic. Leek mij efficient om daar de draad op te pakken. Klopt, ik had de hardware nog niet genoemd. Omdat je naar de diseqc informeerde, heb ik nu alle componenten vermeld.
 10. Nog geen acties ondernomen. Afgelopen zomer alles schoongemaakt, maar ik zal de betreffende lnb´s nogmaals schoonmaken. Bedankt,
 11. Mag ik een beroep doen op de experts. Vorige week heb ik plotseling problemen met het signaal op de Vert. transponders van de 19 en de 28. Het signaal is teruggevallen van 6 tot 9 dB en sommigen naar 0. De 13 en de 23 zijn onveranderd goed. ( 14 dB sterkte). Welke onderdeel laat mij in de steek. De installatie bestaat uit een Triax 78, 4 twin lnb op rail waarvan 2 black ultra (13 en 23), 2 inverto multiconnect (19 en 28) 2 maximum diseqc en VU+ Duo2. Van Sprietje ontving ik reeds een reactie (helaas werd het bericht verwijderd). Bij voorbaat dank voor jullie hulp. Roelof
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy