Ga naar inhoud


RickBrouwer

Lid
  • Items

    241
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door RickBrouwer

  1. Op 29-6-2021 om 19:47, Mimisiku zei:

    Ik ben zeker niet alwetend.. Verre van dat! Ontvangers die 2 CI+ bezitten ken ik niet (wellicht bestaan ze ook niet)… Voor ‘Open’ ontvangers zul je zelf een werkende CIplushelper moeten zoeken.. Een oplossing voor je probleem kan ik je niet bieden. Ik spreek geen Turks en heb ook geen interesse in Turkse kanalen… Als je voor je Mutant geen CI+ helper kunt vinden kun je dus geen Digitürk ontvangen.

    Persoonlijk weiger ik alle CI+ modules te gebruiken vanwege de bemoeizucht van de providers…

     

    Mimisiku vergeet even de alle Turks geval en Digitürk en focuceer op mijn vraag, die ik versimpelt aan je ga vragen. Stel op een sataliet dat je kunt ontvangen zitten wat zenders die je wil bekijken en jou het wel boeiend lijkt om ernaar te kijken maar je komt erachter dat dit zenders in een gecordeerde zenderpakket zit. Het zender pakket is gecordeerd met Irdetto2. Wat zal jij dan doen om dit zenderpakket te kunnen kijken.

     

    @Codx  En om je theorie te versterken is ci plus helper voor alle ontvangers nog steeds op up to date. Ik heb gezien dat v5.1 vorige week ofzo is gelanceerd op bepaalde sat forum websites. Dus dit plugin wordt nog steeds contuine geupgrad! 

     

    @all Gisteren heb ik talloze ci plus helper plugins gevonden en gedownload.

    Op mijn computer heb ik oude OpenATV versie v6.2 gevonden. Zijn er andere images die te proberen zijn en waar eventueel Ci plus helper beter werkt??

    Ik heb naar mijn neefje deze plugins gestuurd en hij gaat het testen op zijn Mutant HD2400. Hij gaat Ziggo vragen om een ci+ module met simkaart te sturen zodat hij het eerst op zijn Smart TV kan proberen en dan op zijn Mutant HD2400. Mijn neefje woont in Enschede. Het is de neefje van mijn Turkse vrouw maar ik zie hem als mijn echte neefje, we hebben een goede band we helpen graag elkaar. Ik woon in Münster en hij in Enschede. Regelmatig komt het wel voor dat ik namens hem hier iets vraag. Maar opdit moment hebben we het zelfde probleem. Wij willen naar Digitürk kijken en de zenders zijn gecordeerd in Irdetto2.

    Mijn neefje heeft Ziggo. Als mijn neefje de ziggo kaart werkend krijgt op zijn Mutant HD2400 en hij heeft beeld op gecordeerde zenders en het werkt ook op zijn tv dan weet ik dat het op mijn Mutant HD2400 en op mijn smart tv het ook zal werken want tot zo ver ik weet en ik mij niet vergis werkt Ziggo met Irdetto2.

     

    Natuurlijk als wij alleen de smartkaart van ziggo werkend krijgen op onze Mutant HD2400 zal ik echt blij zijn als het met een module werkt ben ik ook tevreden. 

     

    Nou weet ik niet wat de verschil is tussen Irdetto en Irdetto2 als iemand mij dat ook even wilt uitleggen zal erg fijn zijn. 

     

    Ik wil ook iets toevroegen, er zijn zat sat/kabel ontvangers waar 2x ci module in kunnen + x aantal smartkaarten, bijvoorbeeld in Mutant HD2400 en Hd51 , GigaBlue ontvangers en ja ook de nieuwe en zelfs in de VU+ . In de oudere Dreamboxen konde dat ook trouwens, maar hoe het zit met de nieuweren dat weet ik niet.

     

    Nu wil ik nog iets aan jullie vragen, ik heb dit vraag eerder gesteld maar geen antwoord er op gekregen maar weten jullie hoe ik aan een abonement kom van AntikSat dat op Eutelsat 16 wordt uitgezonden? Op dit Zenderpakket zit namelijk de zenders van Viasat erop en op deze zenders is Turks audio/ondertietel instelbaar. Ik zal graag naar deze zenderpakket willen kijken Viasat zenders zenden goede docu's uit en het zeker het waard om te kijken en om te kunnen opnemen. Dit zenderpakket is Conax gecordeerd. Weten jullie hoe ik aan dit abonement kom en hoeveel het kost per maand of per jaar???

     

    Beste leden ik hoor het graag van jullie! Groetjes van Rick Brouwer vanuit Münster 🙂 🙂

  2. 9 uren geleden, Mimisiku zei:

    Geen enkele Open ontvanger ondersteunt CI+. Deze hebben geen licentie en zullen die ook niet krijgen. Er zijn voor diverse ontvangers zogenaamde CI+ helpers. Als ze ermee werken is de support en garantie op (blijven) werken nul,nul.. Als het werkt prima, werkt het niet jammer. OpenPli werkt niet met CI+ omdat zij de (illegale) certificaten niet wensen te gebruiken… Voor de CI+ helper geldt dat ze werken op een bepaald image (ze zijn niet uitwisselbaar)… Het is gewoon een kwestie van testen.. De CI+ moet ook nog eens een Neotion chipset hebben om te kunnen werken op zo’n CI+ helper..

     

    Ik heb me suf gezocht op de duitse en nederlandse markten maar je komt er gewoon niet erachter hoe lang een Open box Ci+ blijft ondersteunen en op welke images en image versies. Maar wat ik niet snap in duitsland is het verplicht dat een receiver ci+ volledig moet ondersteunen  maar waarom wordt dan niet elke receiver merk dat in Duitsland wordt geproduceerd gelegaliseerd om Ci+ te ondersteunen! Bijvoorbeeld GigaBlue is net als Technisat een keiharde duitse merk maar is niet gecertificeerd voor Ci+ ! Je zal dan verwachten dat juist GigaBlue ook dan wordt gecertificeerd zodat men gewoon Ci+ kan blijven gebruiken! Maar hoe zit het met Dreambox en VU+ ? Als ik mij niet vergis wordt Dreambox en VU+ in duitsland geproduceerd. Daarboven op gebruikt Dreambox en VU+ hun eigen image dus je zal dan verwachten dat deze boxen gewoon gelegaliseerd gecertificeerd zijn voor Ci+ en Ci+ volledig blijven ondersteunen. Ik snap het gewoon niet waarom zobiezo Dreambox en VU+ niet Ci+ gecertificeerd zijn.

     

    En wat is een Neotion chipset? Ik heb nog een Mutant HD2400 en daar heb ik ooit met OpenATV v6.2 image Ci+ module met smartkaart van Ziggo weten te kijken naar Ziggo kanalen. Ik weet nog goed was een Oranje Irdeto smartcard. Nou weet ik niet meer of dit kaart Irdeto of Irdeto2 gecodeerd was. Trouwens Digitürk werkt met een Irdeto2 codeersysteem.

     

    Ik  vraag mij af of ik met mijn Mutant nog kan kijken naar zenders van Digitürk. Ik kan bij de CI instellingen Ci+ v1.3 instellen. Of ik het ervoor kan zorgen dat naar tv zenders van Digiturk kan kijken met ciplus helper plugin of niet dat weet ik niet. En heel eerlijk gezegd heb ik geen zin om een nieuwe receiver te kopen. Ik heb nog mijn Sony Smart Full HD TV van jaar 2016 en daar wordt ook Ci+ ondersteund, het heeft ook een sat ingang. Irdeto wordt zobiezo ondersteund dat weet ik. Mimisiku ik zeg je eerlijk ik ga liever niet naar een andere receiver maar als ik geen andere keuze heb dan koop ik een nieuwe Receiver, mischien is ook goed dat ik doe, koop ik dan eentje die ook 4K beeld ondersteund. Mijn tv zal geen 4K ondersteunen maar ik zal dan wel in staat zijn via de box om naar HEVC gecodeerde zenders te kijken. Zoals ik je het eerder heb gezegd ik nijg eerder naar Dreambox , VU+ , GibaBlue en OPTICUM merk dan Technisat omdat in deze boxen meer Modules in kunnen. Wat ik persoonlijk ook erg jammer vindt is dat je tegenwoordig geen boxen tegenkomt waar 2 Modules in kunnen + 2 of 3 losse smartkaarten in kunnen wat bij Mutant HD2400 wel het geval was.. 

     

    Verder wil ik vooral aan iedereen vragen die een Dreambox / VU+ / GigaBlue of een OPTICUM hebben , om mij te laten weten hoe lang deze boxen Ci+ ondersteunen, blijven ondersteunen en of ze in de toekomst het nog blijven ondersteunen! Ik betwijfel geen moment aan de kennis van Mimisiku laat ik dat vooral even zeggen maar hoe meer informatie ik heb van mensen deste beter voor mij en dan weet ik waar ik aan toe ben!

     

    En natuurlijk is iedere tip welkom!!! Groetjes Rick!

  3. Hoi leden,

     

    Helaas moest ik door privé redenen even er tussenuit en ben er daarna niet aan toegekomen om weer te reageren. In ieder geval wil ik iedereen bedanken voor alle nuttige informatie en leuke berichten! Dat waardeer ik echt van jullie ! En nu ik weer terug ben wil ik verder waar we zijn gebleven.

     

    * Technisat werkt voor CI+ daar is iedereen mee eens en helaas heeft deze box maar 1 slot ,geen aan/uit schakelaar aanwezig. En ik moet eerlijk zeggen ik heb ook liever een box waar meerdere Modules in kunnen gaan. En daarvoor zal ik eerder nijgen naar openboxen.

     

    Van de open boxen die zeer waarschijnlijk op Linux draait welke ondersteunt Ci+ opdit moment? Kun je ervan uitgaan dat Dreambox / VU+ / Gigablue / Opticon etc, in de toekomst CI+ blijven ondersteunen?? Ik heb heel vaak de internet rot gezocht en ik krijg een waslijst van Receivers die Ci+ ondersteunen maar op geen één wordt aangegeven tot hoelang Ci+ wordt ondersteund! Dus kom ik geen stap vooruit en wordt ik daar niet wijzer op helaas! Met alle eerlijkheid vraag ik het aan jullie, kun je erop vertrouwen dat Dreambox / VU+ / Gigablue / Opticon etc in de toekomst Ci+ blijven ondersteunen? Dit vraag is heel belangrijk voor mij omdat ik naar Digitürk ga kijken. En Digitürk werkt met Ci+ en de zenders is met Irdeto2 systeem gecodeerd! 

     

    Dan wil ik jullie ook het volgende vragen! Ik wil graag het zenderpakket AntikSat kijken dat op Eutelsat 16 wordt uitgezonden. Ik wil graag naar Viasat zenders kijken dat op dit satelliet wordt uitgezonden, alleen op dit zenderpakket zit Turks audio en/of Turks Ondertiteling ingebakken dus ben je in staat om met je Receiver het in te stellen. Vandaar dat ik deze zenderpakket wil kijken. En mijn vraag aan jullie is hoe kom ik aan z'n abonnement en hoeveel kost het per maand of per jaar? Ik heb geprobeerd om meer informatie erover te vinden via Unkle Google maar ik krijg niet de informatie die ik wil en daarom hoop ik dat jullie meer ervan weten en mij ook hiermee verder kunnen helpen!

     

    Ik wens iedereen een hele fijne dag verder,

    Met vriendelijke groeten Rick Brouwer. 🙂 🙂

  4. 58 minuten geleden, Plepkeshenkie zei:

    eerste beelden van Turksat 5A

    1_0_1_296D_1_0_1312CF1_0_0_0_20210628162112.jpg

    screenshot_20210628162001.jpg

    1_0_1_17_1_0_1312CF1_0_0_0_20210628162149.jpg

     

    Hey Henkie ontvang jij de eerste tp ook? En vraagje zal je geen beter ontvangst hebben als je over Astra 5B Türksat 5A probeert te vinden?? Want ik denk dat vanuit hier is Astra 5B beter te ontvangen is dan Arapsat 5A/6A... 

     

    Volgens mij zijn er maar 2 tp 's actief en krijg je wat van Arapsat binnen als ik LyningSat mag geloven.. 

  5. 2 uren geleden, Plepkeshenkie zei:

    Op de door flysat aangegeven frequenties met 180 cm geen spoor van signaal te ontdekken

     

     

    In Turkije hebben ze al signaal en beeld met uitrichten naar Astra 5b (31,5 graden oost) en over tp 11817 V 27500 misschien  uitrichten naar Astra 5B of naar Arapsat 5A/6A! Met jou schotel moet je wel Arapsat kunnen ontvangen en vooral Astra 5B! Wij moeten Türksat 5A met een normale schotel kunnen ontvangen want met een normale schotel kunnen wij Astra 5B ontvangen en aangezien Türksat 5A vrij dichtbij Astra 5B zit ga ik ervan uit dat het ons gewoon moet lukken! Fijne avond nog! 😊 

  6. 5 minuten geleden, de vrije fries zei:

    hoi,

     

    de ingebruikname van de Türksat 5A vindt plaats op 28 juni om  14.00 uur. Na een korte ceremonie zal de satelliet in gebruik worden genomen.
    Dit werd aangekondigd door de Karaismailoglu op de nieuwszender Habertürk.

    https://www.pscp.tv/w/1OdKrVVErAVKX

    Dank je wel voor je info!!! Maar het is dus nog steeds niet duidelijk of er tv zenders op dit satelliet komen toch? 

     

    Als ik de Turkse overheid was ging ik over dollar/euro prijzen bepalen voor tv zenders op de satelliet maar gewoon over de Turkse Lira en zo zorgen dat een tv zenders op sataliet laten uitzenden niet zo duur hoefde zijn! Ik heb eens ergens gelezen dat een sd zender op Türksat laten uitzenden per maand 48.000 dollar kost per maand een hd zender 100.000 dollar kost per maand... Dit ook èèn van de reden dat veel tv zenders uit de lucht is omdat het gewoon te duur kost en mediabedrijven dit niet kunnen betalen en dit ook de reden dat men naar Europese, Arabische of Aziatische satellieten gaat omdat het veel goedkoper is! 

     

    Verder als ik de Turkse Overheid was had ik alle nutteloze troep zenders en alle sd zenders van populaire tv zenders uit de lucht gehaald en zo besparen op bandbreedte en zo hoef de overheid geen nieuwe satellieten te lanceren! Want vergeet niet gemiddeld gaat een sataliet 15 naar mee en uitgerekend hierop zal Türksat 3A pas in 2023 sterven, Türksat 4A en 4B pas in 2028/2029 dus ze kunnen nog een tijd mee. En daarom vindt het onnodig en eigenlijk raar dat de Turkse overheid steeds satellieten lanceren. Behalve een eigen home made satelliet is het niet nodig om nieuwe satellieten te lanceren! Türksat 5A en Türksat 5B is daarom ook niet nodig om te lanceren, ze kunnen Türksat 4B nogsteeds goed voor data gebruiken! Helaas Türksat 5A is gelanceerd ik hoop dat Türksat 5B niet wordt gelanceerd! 

     

    En nog iets waarop ik aanhamer dat sd zenders uit de lucht moet worden gehaald is omdat een hd ontvanger kost bijna niks voor 100 Turkse Lira heb je al uitgebreide hd ontvanger en voor 150 TL een hd ontvanger waar een 2,5 inch hdd in kan. In Turkije kan men echt wel z'n hd ontvanger kopen dus alle sd zenders zijn gewoon overbodig! Uit de lucht halen bespaart zo hoop bandbreedtes!!! 

  7. Op 17-6-2021 om 14:51, fred33 zei:

     

    Hoi, ik heb deze transponder opnieuw ingelezen in m'n Duo2 - en ik zie alleen twee die op zwart zijn:

     

    - Azadi

    - Telefishinka Caalmiga/Universal

     

    Azadi is gewoon weg van deze transponder/satelliet (maar zit op 7 Oost - probeer het daar eens)

    Telefishinka is ook gewoon weg... ze zenden niet uit.

     

    Kun je specifieker zijn misschien? Welke zie je niet (maar hoor je wel audio) van dan?

     

    Ik zie wel, dat Ictimai (opeens CAID 2600 (= BISS codering) voert)  bedoel je die soms?

     

    vlcsnap-2021-06-17-14h47m37s494.png

     

     

     

    @fred33 Helaas is bij mij iedere zender op dit tp op zwart en hoor ik alleen audio terwijl ik 70% signaal heb op deze tp! Ik gebruik een Mutant Hd2400. Alleen op Hotbird 13 en op deze tp heb ik dit probleem! En dat uitgerekend deze tp dit probleem bij mij geeft is extra zuur want ik kan vanuit mijn positie AzerSpace satelliet ,46 graden oost niet alles ontvangen vooral het zender Xezer TV zit op een beam die ik niet kan ontvangen vandaar dat ik deze zender op Hotbird bekijk maar sinds kort is deze zenders samen met alle zenders die op dit tp zit bij mij op zwart gegaan terwijl ik wel gewoon audio hoor! Satelliet verwijderen opnieuw inladen etc heeft niks geholpen en zelfs een schone installatie heeft dit probleem bij mij niet geholpen! En heel raar dit probleem heb ik alleen bij Hotbird en met dit TP!?? Heel raar! Als iemand een oplossing heeft hoor ik het graag!

  8. Hoi weet iemand waarom bepaalde tp 's op Hotbrid 13 op zwart zijn en opdit moment alleen audio  deze tv kanalen hebben ?? Bijvoorbeeld op tp 

    11296 H 27500 5/6. 
    DVB-S/QPSK MPEG-2 & MPEG-4

     

    Ik hoop dat jullie weten waarom een aantal tp' s op zwart zijn en tot hoelang dit gaat duren! 

  9. Een tip wat veel mensen over het hoofd zien:

     

    Kijk na of je skin confentabel is met de nieuwere OpenAtv images! Je zal zeggen wat heeft dat nou mee te maken nou heel veel want als je geliefde Skin de nieuwere Images niet ondersteund loop je receiver vast of krijg je blue / green screen of death te zien! Ik gebruik een Mutant HD2400 en mijn receiver liep altijd vast wanneer ik mijn OpenAtv Image naar v6.4 ging upgraden! Ik dacht dat mijn receiver de nieuwe Image versie niet ondersteunde maar het bleek dat mijn skin de nieuwe versie niet aankon! Ik kwam daar erachter toen ik met de standaard skin mijn apparatuur ging upgraden en de nieuwe versie werdt probleemloos geüpdatet! Ik gebruik nu zelfs versie 6.5 beta! 

     

    Dus ik zal zeker de skin checken en zo nodig met de standaard skin het upgraden! Als dit de probleem oplost dan weet je wat de oorzaak is van een crash of vast loper! 

     

    Succes! 

    Gr, Rick. 

  10. Goedendag Leden, 

    Best een tijd geleden heb ik samen met jullie over Tegelvoeten gehad. 

    Jullie hebben mij hierover goede adviezen gegeven. 

     

    Het zit nou zo ik en mijn broertje willen 2 Tegelvoeten bestellen, ik voor mijn tuin en mijn broertje voor zijn balkon. Ik ben van plan om een Gibertini 150cm schotel of een 2e hands Laminas 180cm of een 2e hands ChannelMaster 180cm te kopen en mijn broertje die heeft een Gibertini 125cm schotel en een Gibertini 100cm schotel. 

     

    Mijn vraag aan jullie is, welke Tegelvoet raden jullie ons aan?? Hoe hoog en dik moet de mast zijn?? Een 42 mm diamilimeter is de standaard, ik denk dat eentje van 60 mm diamilimeter wel voldoende is voor deze zware jongens! 

     

    Mijn broertje wil zelfs 2 schotels op een Tegelvoet plaatsen ik weet niet of een Tegelvoet 2 zware schotels wel aankan.... 

     

    Ik heb wat rondgekeken op internet en zag een KAT3030 (30cm bij 30cm) voorbij komen voor tussen 35 en 50 euro. Met een mast van 70cm en diamilimeter 42mm dik. + Je kan eventueel een langere buis bestellen die tot 120 cm gaat. Je kan natuurlijk ook een dikkere mast kiezen en het gaat tot 76mm met een maximale hoogte van 120 cm. 

     

    Dan kwam ik ook de De Monteerbare versie tegen die kun je ieder moment demonteren! Wat is de verschil tussen deze twee eigenlijk? Of is er qua kwaliteit geen verschil?? Bij deze versie kun je een mast tot 2 meter bestellen en zelfs verlengbare masten bestellen en ook hier kan de dikte tot 76 mm gaan en de hoogte tot 2,25 meter (75+150 cm) gaan. 

     

    En natuurlijk waren er meerdere versies te vinden, 60x40 50x50 etc.. 

     

    Ook ben ik benieuwd hoeveel gewicht een Tegelvoet kan dragen! Vooral een Gibertini 150cm schotel weegt al gauw rond 30 kilo! En als mijn broertje 2 Gibertini schotels op zijn Tegelvoet wilt plaatsen heeft hij wel een sterke Tegelvoet nodig die veel meer gewicht aan kan of hij moet een Tegelvoet erbij bestellen maar dat beslisen we nadat ik je uitgebreide reacties heb gelezen! 

     

    Beste Leden ik sta te popelen op jullie goede reacties hierover te kunnen lezen en ik hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen! 

     

    Met vriendelijke groeten Rick Brouwer! 😊 😊 

  11. Op 31-7-2014 om 12:30, Crazy Sat zei:

    Ik heb veel ervaring met de big bisat schotel. In het internationaal bedrijf waar mijn zoon werkt zijn ze gespecialiseerd in satellietontvangst voor hotels. Zo plaatsen ze o.a. in Zuid-Amerika , Zuid-Oosten van Azië , Midden Afrika maar ook heel veel in de Benelux. Schotels staan gewoon op het plat dak van het hotel op een zware steunvoet met zware tegels. Nooit geen probleem mee gehad. In Brussel en Antwerpen wordt de 42°E veel gevraagd ( Turkse gemeenschap weet je wel... ) en de 42°E gaat perfect. De big bisat is een elipische schotel van 90 x 70 , voor de benelux beam geen probleem .

    Eventueel kun je idd. twin lnb's toepassen , de alp's zijn prima geschikt.

     

    Beste Crazy Sat, 

     

    Ook ik wil graag Türksat en 7 graden oost op 1 satalliet ontvangen! Jou bericht heeft ook bij mij hoop gecreëerd! Dus met een big bisat is dit dus mogelijk, nu vraag ik mij af hoe goed ontvangst zal ik op 7 graden oost hebben? En hoeveel lnb's kan ik op z'n schotel plaatsen dan?? Ik wil 7 - 13 - 16 31,5 42 46 en 52 graden oost op 1 schotel ontvangen, in iedergeval als ik tot 42 graden op 1 schotel kan ontvangen ben ik al blij 😁 😁 

     

    En wat is de verschil tussen deze schotel en een WaveFrontier?? 

     

    Heel veel groetjes 🙂 

  12. Op 6-4-2021 om 19:58, hvdh zei:

    Er zijn niet veel mensen in Europa die 65WA kunnen bekijken.

    Nog niemand heeft transponders van 65WA naar Flysat gerapporteerd.

    "Feedsat" is daar niet meer toe te porren, helaas.

    Dus als bij Flysat een satelliet in de EMPTY tabel staat, wil dat nog niet zeggen dat die daadwerkelijk leeg is!

     

    Flysat is de EMPTY en ook de MOVING tabel enkele jaren geleden begonnen, om niet langer in de "hoofd-lijsten" te hoeven schuiven.

     

    Dan vindt ik dat we Flysat moeten aanklagen! Want opdit manier houdt Flysat ons voor de gek! 

    Ik ging er vanuit dat satalliet websites ongeacht op welke website je bent dat ze altijd juiste informatie gaven aan ons!!! 

  13. Op 21-3-2021 om 20:10, cookie monster zei:

    Fuck de buren , er gewoon voor gaan !! 😈 🥳 Deftige oplossingen:

    Het huis van de buren opblazen , gedeeltelijk afbreken of verzetten 😉

    Of uw huis of schotel aan de andere kant van hun huis plaatsen (watjesoplossing) 😱

    Zeg je dit ook als je de politie voor je deur hebt?? Als je een koop/huur woning woont van een woningcorporatie en ze komen bij jou aanbellen en willen een praatje maken met je ga je het zelfde ook tegen hun zeggen??? Heb jij dat ballen? 😊 😁😉😉

  14. Maar waarom zal z'n monoblock op een grote schotel (1 meter of groter) niet werken dan?? Z'n monoblock is idiaal je hoeft 2 kabels er aan te sluiten en de andere kant aan de satalietontvanger en even instellen je bent klaar! Of zie ik het nou verkeerd??? Erg jammer dat dit oplossing niet voor ons zal werken...... 

     

    Ik had een schotel van 120 cm en daar heb ik 4lnb houder aan de arm bevestigd, 4 normaale IBU single lnb's erin geplaatst. Op het centrale lnb voor 42 graden oost, links lnb voor 39 graden oost, rechts lnb voor 46 graden oost en uiterst rechts lnb voor  52 graden oost.  

     

    Afstand lnb hart tot lnb hart:

    Afstand tussen lnb 1(centraal) en lnb 2 (links) was 5 cm. Tussen lnb 1 en lnb 3 (rechts) was 6 cm. Tussen lnb 1 en lnb 4 (uiterst rechts) was 14 cm. 

     

    De lnb's raakten elkaar net niet!! Maar ik moest de lnb houder vrşj schuin zetten als ik alle 4 de satalieten tegelijkertijd wilde ontvangen! Was leuk en aardig dat het lukte maar ondanks dat ik de lnb houer handvat zo vast mogelijk aandraaide tegen de centrale lnb ging de lnb houder toch na verloop van tijd terug naar zijn horizontale positie waardoor mijn ontvangst op 39 46 en op 52 geraden oost verloren ging!! 

     

    Kennis van mijn vrouw die kwam op internet dit monoblock tegen en vroeg aan mij of het zal werken en ik raakte ook geïnteresseerd dus ik dacht ik ga dat aan de experts vragen! Kijk als 39 42 46 en 52 graden oost net als 0,8(west) 7 13 en 19 graden oost  of  net als 13 19 23 28 geraden oost vrijwel op de zelfde elevicatie graden zal zijn was het een stuk makkelijker geweest!!! 

     

     

    Maar wat is een goede Switch?? En 1x switch 4x lnb's 1x lnb houder en kabels of 1 lange kabel van 10 meter, wat zal dat dan kosten?? Zal het meer of minder kosten dan een Twin 4feed monoblock lnb??? 

  15. 4 uren geleden, Tonskidutch zei:

    niet elk type

    deze wel dus

     

    Maar SAB receivers hebben verder geen ondersteuning meer

    Ik dacht dat de Sab Titan Combo 4 ci+ ondersteunde?? 

     

    Dit sab satalietontvanger is goedkoop, voor 100 euro heb je een  HD Unicable satalietontvanger die ci+ ondersteunt. Ook weet ik dat de Tuners van dit Merk satalietontvangers erg gevoelig is! Je hoeft voor dit prijs niet veel te verwachten, alleen dit is al echt goud waard!!! Heb je voor dit prijs satalietontvanger hoge verwachtingen dan kun je erg teleurgesteld worden 😊😊😊

  16. 20 uren geleden, Mimisiku zei:

    TechniSat series in elk geval... Je zou wat Duitse satshops moeten aflopen.. Daar wordt CI+ practisch verplicht. Uiteraard zijn dit allemaal gesliten ontvanger met geen (of zeer rudimentaire) externe mogelijkheden..

     

    Voor 'open' boxen is de keuze zomogelijk nog kleiner. En op die categorie 'Alle Angaben wie immer ohne Gewähr'..

     

    Welke CI+ zou je willen gebruiken?

    Mij gaat het in ieder geval om Irdetto2 systeem.  Ik nijg om Digitürk te nemen, Turkse zenders die ik  op Türksat niet kan ontvangen met een schotel van 120 cm, wil ik via Digitürk kunnen kijken. Het kost je 130 euro per jaar en heb je zobiezo alle populaire zenders en docu/nieuws kanalen tot beschikking . Hun werken namelijk met Irdetto2 codeer systeem. 🙂 Mimisiku ik heb je bericht niet helemaal gegrepen maar hoe goed is o.a een Technisat satalietontvanger?? 

     

    Open boxen heb ik liever dat kun je naar wens aanpassen maja dan moet de image natuurlijk ci+  ook ondersteunen! OpenAtv die ondersteunt ci+ niet meer en openPli die gaat ook stoppen met ondersteunen van ci+ heb ik gehoord. 

     

    Welke open boxen kunnen nog de ci+ ondersteunen?? Als ik toch een keuze maak naar open boxen dan wil ik de overstap naar 4K en naar FBC tuners ook maken.. 

     

    Maar ik ga de duitse markt ook onderzoeken kijken welke satalietontvangers ci+ ondersteunen! 

  17. Hoi leden,

     

    Vraagje:

     

    Welke satellietontvangers ondersteunen opdit moment nog CI+   weten jullie hier meer over??

    Ik weet dat de satellietontvangers van Technisat nog Officiëel ondersteunt  maar over andere merk satellietontvangers weet ik er heel weinig over...

    Ondersteunt de SAB satellietontvangers nog de CI+  ???

     

    Groetjes Rick.

     

  18. Hoi leden,

     

    ik wil iets vragen kun je een Twin 4 feed monoblock lnb ook gebruiken om 39 - 42 - 46 - 52 graden oost tegelijkertijd te ontvangen?? Helaas 39 - 42 - 46 - 52 graden oost wijkt op de Elevactie graat best wel af! Dus je moet je LNB houder schuin zetten. Ik vraag me ook af of je deze 4 satalieten met de twin 4 feed monoblock lnb tegelijkertijd kunt ontvangen. Ik weet dat het niet voor dit instelling is gemaakt maar ben toch nieuwschierig.

     

    Als ik heel eerlijk ben heb ik z'n mono block liever dan z'n lnb houder met 4 lnb's een switch en 4 kabels die je waarschijnlijk zelf moet strippen etc... Het lijkt me nogal een tijdrovend gedoe op dit manier... En ik weet ook niet hoe weerbestendig een switch is...

     

    De kosten van een Twin 4 feed monoblock lnb kost gemiddeld 110 euro. Hoeveel zal ik kwijt zijn aan een lnb houder met 4 lnb's + lnb switch met kabels of 1 lange kabel van 10 meter of langer.. Ik denk ongeveer de zelfde of iets meer als dit mono block lnb! 

     

    Ik vraag mij echt af wat nou een goede oplossing zal zijn voor mijn probleem! IK wil 39 - 42 - 46 en 52 graden oost tegelijkertijd kunnen ontvangen!

     

    Kunnen jullie mij veder helpen??

     

    Groetjes Rick.

     

     

     

     

    shopping (1).png

×
×
  • Nieuwe aanmaken...