Spring naar bijdragen

Codx

Leden
 • Aantal bijdragen

  3158
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

5 Volgers

Over Codx

 • Rang
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  In the middle of everywhere

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik zou er niet op rekenen, betreft waarschijnlijk een lokale aanbieder uit Italie gezien de plaatjes van de skyita boxen op een ander forum. Europol vind zichzelf heel geweldig. ze zullen vast wel iets plat gegooid hebben maar of het zo groot is als zelf beweren.... En de ervaring leert mensen passen de url in hun boxje aan en hebben weer beeld. Laat me raden hier hebben ze maanden werk aan gehad en bakken met belastinggeld aan weg geflikkerd.
 2. Het zou maar zo kunnen dat er geen V5 kaarten meer zijn uitgegeven na 2016 natuurlijk. Maar waarom wil je perse een V5 kaart als je een module gaat gebruiken, het voordeel van deze kaart is juist dat die in oscam draait en ook ge-update kan worden. Dus kun je daar toch de entitlements checken, die overigens max 1 jaar vooruit gaan dacht ik.
 3. Je hebt dus een gebruikte kaart gekregen, want ook v6 kaarten zijn nog steeds 4 jaar geldig. Ik heb het idee dat de V5 kaarten schaars zijn, veel winkels vermelden niet wat voor kaart ze verkopen dus lastig te vinden.
 4. Ze gaan heus niet expres mensen dwars zitten, ze kiezen gewoon voor de meest gunstige combinatie qua bitrate. Het zou mooi zijn geweest als alle transponders op 1 polariteit zitten. Dan had je met 1 FBC tuner binnen hetzelfde kwadrant alle zenders ter beschikking gehad. Maar zonder FBC heb je nog steeds een twin tuner nodig.
 5. Het is niet anders en er zullen mensen zijn die een ontvanger hebben zonder CI(+) slot, die zijn helemaal het haasje. Maar je moet het ook vanuit de provider zijn standpunt kunnen zien, als ik hun was had ik al lang seca mode uit gezet. Dan heb je 99,9 % van alle CS uitgeschakeld en ligt de weg open om het volledige pakket op 2e/3e kaarten te bieden en dan kun je wel roepen ja maar dat kunnen ze alsnog het kaartje met de ontvanger aan derden geven maar de schaal waarop dat gebeurd is verwaarloosbaar vergeleken met nu. En als ze dan een beetje slim zijn gooien ze de transponder op 19 oost ook naar DVB-S2/8PSK voor wat extra bandbreedte, nemen ze een tp er bij en gooien ze de meeste SD zenders naar "laag-bitrate HD" zoals Joyne ook doet want dat is nog altijd beter dan naar SD beeld kijken en qua bitrate hoeft dat niet veel te schelen. Dat icm met nieuwe boxen die HEVC ondersteunen en instant terug-kijk mogelijkheden want dat is toch wel een vereist dingetje tegenwoordig. De hardware is niet interessant meer, de software maakt de beleving dus die moet goed zijn en bijgehouden worden. (zorg voor netflix, videoland, Disney+ apps etc) Dan heb je qua klant ervaring al een -enorme- verbetering. Als ze dan slim zijn zetten ze nieuwe zenders er vanaf volgend jaar in HEVC bij. Zo dwing je klanten langzaam om over te stappen op nieuwere apparatuur. Dan zal het nog wel 2-3 jaar duren voordat het gehele zenderpakket gemigreerd is naar HEVC maar dan hebben ze wel ruimte voor nog meer kanalen (fox sp 1-6, Ziggo Sp, film1 etc) of fatsoenlijke beeld kwaliteit. Stil blijven zitten is geen optie in deze branche! Zeg nu zelf, zou je de laatste jaren iemand nog CDS/schotel aanraden? Ik niet want ze lopen jaaaren achter op de andere aanbieders en dat moet veranderen anders hebben ze geen bestaansrecht. Zelfs Digitenne (als je het goed kunt ontvangen) biedt inmiddels HD beeld en veel buiten gebieden krijgen glasvezel.
 6. Hoezo einde vrije ontvanger keuze? Ze hebben toch CI+ modules. Canal Sat France gebruikt exact dezelfde coderingen als CDS alleen hebben ze seca mode uitgeschakeld en is alles CAK7.
 7. Codx

  Binnenland NPO3 -Regio

  En daarom willen ze het nu juist samen voegen en dat is een prima plan. Ik wil juist niet dat er extra geld naar de regionale omroepen gaat, ze hebben nu al miljoenen en maken daar een uurtje vaak on interessante televisie mee. Hoe meer management lagen je er tussen duwt hoe meer geld er blijft plakken, facilitair hoeft het allemaal niet meer zoveel te kosten. Van mij betreft mogen die los staande regionale TV zenders vandaag nog verdwijnen. Er wordt enorm gegraaid in die sector en daar moeten wij van af.
 8. Als je zo'n rot wijf krijgt wel ja! Een vrouw op zo'n positie is per definitie een slecht plan. Dat zit er alleen om te graaien en in werkelijkheid kan het niks. Zeg eens eerlijk, hoeveel vrouwen op een top positie kennen jullie die wel echt goed performen? Iets zegt me dat het lijstje heel kort gaat zijn. Als man kan ik mij enorm ergeren aan het beleid/trend van de overheid om overal vrouwen op belangrijke posities te willen puur om het feit dat ze vrouw zijn en de quota gehaald moet worden met natuurlijk alle negatieve gevolgen van dien. Als ze zo fantastisch goed waren hadden ze er zelf wel gekomen maar dat zijn ze niet uitgezonderd een enkeling. Als het tegen zit komt ze ook nog met idee om een datalimiet in te voeren en sloopt ze daarmee het hele internet beleid, mja alles voor het geld toch. Ik lees trouwens dat ze nog even een reorganisatie wil doorvoeren bij Proximus voordat ze weg gaat per 1 december. En hiermee ruim 2000 werknemers de laan uit stuurt. Ze denkt vast mij kunnen ze toch niet meer verantwoordelijk houden. Stiekem hoop je dat er een slecht behandelde werknemer haar kantoor binnen wandelt en op gepaste wijze met haar afrekent. En wees niet bang hoor een mannelijke CEO die slecht met zijn werknemers omgaat wens ik hetzelfde toe.
 9. https://www.lyngsat.com/tvchannels/us/DocuBox-HD.html In andere pakketten wel degelijk een HD maar natuurlijk bij CDS niet.
 10. Dus is die niet in HD... ja op de kabel in oost Europa misschien.
 11. Sinds wanneer is die zender in HD ?
 12. Codx

  Kosten airco

  Ik heb het niet exact gemeten maar als je een goede unit hebt is het stroom verbruik erg laag. Niks om je eigen druk over te maken.
 13. Dat er vanaf willen zal wel mee vallen. Je vergeet dat ze al lang seca mode hadden kunnen uitschakelen als ze dat wilde. 1 bitje aanpassen en het kaartdelen is een stuk lastiger geworden.
 14. Dit is ongeveer hetzelfde als een vrouwtje van 70 die een wagentje nodig heeft om 1x per week boodschappen te doen een landrover van anderhalve ton adviseren. Je kunt er immers ook boodschappen mee doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid