Jump to content

Codx

Members
 • Content Count

  3,375
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About Codx

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  In the middle of everywhere

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik zou gewoon een zenderlijst van internet downloaden (satje07 bijv) waar Eutelsat 9B al in zit en dus CCTV4 ook bij staat.. en in de box zetten met deramboxedit, dan hoef je alleen de box op de betreffende zender te zetten en daarna ruwweg de schotel op de juiste plek te draaien, kun je daarna altijd nog met je sat meter aan de gang om te fine-tunen. Het nadeel van zo'n meter is als je het niet allemaal 100% goed doet ga je nooit wat vinden. Je moet overigens wel je ontvanger vertellen dat de middelste LNB (kop) eutelsat 9B is, anders gaat het ook niet goed vrees ik.
 2. Persoonlijk ben ik meer een Intel fan maar AMD is op sommige punten nu sneller dan Intel, met name op multi-threading applicaties. De vraag is hoe dat schaalt met jou render software icm de cuda cores van je grafische kaart. Voor mij is stabiliteit belangrijker dan snelheid en daarom kies ik voor Intel. AMD moet zich natuurlijk nog steeds op de lange termijn bewijzen. Die MSI GT76 9SG-028 Titan DT heeft trouwens een 9th gen CPU, als je dan toch een nieuwe dure laptop kiest zou ik voor de nieuwste generatie gaan. Als jij qua snelheid tevreden bent met je huidige laptop kun je nog even wachten. De storage kan veel langer mee en fan kun je schoonmaken.
 3. Een gratis anti-virus/anti-malware programma zou ik niet meer installeren, dan kun je net zo goed de ingebouwde defender pakken inderdaad, wil je toch een betere beveiliging want er worden regelmatig testjes gedaan en defender laat toch nog wel eens wat steekjes vallen met name op het gebied van realtime detectie. Dan kun je beter een betaald pakket zoals Norton, Kaspersky of Bitdefender gebruiken. Overigens hebben sommige ook een gratis versie hiervan maar dan wordt je lastig gevallen met reclame en andere rommel.
 4. Er zijn CCcam versies voor ARM je hebt 2.3.2 maar ook een 2.3.8 wat in werkelijkheid een ongebouwde 2.3.0 is.
 5. Codx

  Dreambox Seven

  Naast satelliet heb je natuurlijk ook nog DVB-C en DVB-T2 en IPTV, maar ik weet niet of zo'n VU+ ultimo 4K op dit moment nog zou kopen voor dat geld, is toch bijna 4 jaar oude hardware alweer en dat is eigenlijk onacceptabel in deze tijd. Je gaat ook geen 4 jaar oude computer of TV meer kopen. Je mag verwachten dat ze op z'n minste een nieuwe revisie uitbrengen. Ik vind het goed dat dream met een nieuwe ontvanger bezig is. Of die er daadwerkelijk staat met kerst 2020 moeten we afwachten. Ik hoop dat mijn DM 8000 nog even mee gaat...
 6. Die zou nog maar even bewaren, mocht CAK7 binnen afzienbare tijd verplicht worden ook wat betreft sleuteltjes.
 7. Als je het aan Nederlanders verhuurd dan willen ze ook Nederlandse TV. Misschien is een 2e hands pace 7141 toch wat voor je, dat is een gecertificeerde CDS ontvanger met scart aansluiting die voor een paar tientjes op MP staat. Heb je nog steeds die kaart nodig met abo, CDS heeft recreatie abonnementen en een andere oplossing is een 2e/3e kaart die op iemand anders z'n naam staat. Als je alleen FTA zou gaan kijken is die duo-lnb ook niet interessant.
 8. Gewoon CCcam 2.3.2 voor ARM gebruiken, dat werkt uitstekend. Voor de rest moet je maar vragen bij je lijnen leverancier.
 9. Ja als ze die kaarten ooit volledig gaan vervangen voor viaccess wel maar daar hadden we het niet over. Bovendien heb je dan toch nog steeds een ontvanger met CI slot nodig. Kortom je advies was verkeerd. Het wordt een ander verhaal als men aangeeft via payserver te willen kijken, dat is er geen sprake van een eigen kaart of module. Maar legitiem satelliet kijken is voor een hoop mensen niet interessant meer. Als je kijkt wat voor andere oplossingen er zijn dan kom ik tot de conclusie dat providers hier in NL en niet alleen op satelliet heel snel hun shit voor mekaar moeten krijgen want men loopt op alle fronten achter en de prijs blijft maar stijgen, genoeg is genoeg. Men gaat de strijd pijnlijk verliezen en dat komt met name door de content industrie die alleen maar graaien wil. Providers komen volledig in het nauw... En brein of eurojust slaan nog geen deuk in een pakje boter.
 10. Dat zie je verkeerd, ze hoeven niet aan te geven dat seca mode uitgefaseerd wordt. Officieel ondersteunen ze al jaren geen boxen meer die met SECA 3 werken of een softcam. De kaarten blijven gewoon werken alleen jij moet ze in een gecertificeerde box of CI module stoppen. Wanneer dit allemaal gaat gebeuren weten we niet maar het zal niet eeuwig door gaan. Bovendien zoals je weet heeft CDS/M7 nieuwe eigenaren en die gebruiken in Frankrijk (CanalSat France) nog steeds de bestaande seca (nagra) kaarten maar wel zonder seca mode waarbij de kaarten aan 1 box of module zijn gekoppeld. Ook viaccess orca is daar in gebruik. Voor beide bestaan oplossingen maar dat is voor de gemiddelde kijker niet bereikbaar. In alle gevallen is het verstandig om rekening te houden met veranderingen in het coderingssysteem en gezien je een ontvanger niet voor 1 jaar koopt... kun je er beter eentje met een CI slot aanschaffen.
 11. Tot dat CDS seca mode uitschakelt wel, dat is werkelijk 1 druk op een knop voor ze, en dan werken de kaarten alleen nog in de provider box of CI module.
 12. <zucht> Het juiste advies is een enigma2 ontvanger met een CI slot omdat we niet weten wanneer Canal Digitaal het onmogelijk maakt om de losse kaarten in een publieke softcam te gebruiken. Een ontvanger met alleen een kaartslot zal dan niet meer voldoen of je moet via een payserver gaan kijken. Die kunnen zich meestal wel oplossingen permitteren. Uiteraard kun je ook kiezen voor een Canal Digitaal box maar dan zit je vast aan hun zenderlijst. Of voor een CI module maar dan kun je weer niet kijken en opnemen tegelijk meen ik. Daar gaan meer tuners niks aan veranderen. Verder de schotel uitrichten op 23,5 oost in de center en 19,2 er naast. (23,5 is net iets zwakker) Wel zorgen dat je vrij uitzicht hebt en opletten dat je de duo-LNB op de juiste wijze monteert.
 13. Nee nog erger... volgens jou moest de kaart eerst in de module geheractiveerd worden, weet je zelf wel wat je schrijft ? Stop met iedereen adviezen geven als je nauwelijks weet hoe het werkt. Slecht advies heeft niemand wat aan.
 14. Wat zit je nu weer voor onzin te verkondigen Mimisiku? Bij een T1 resync error hoeft je kaart geen her-activatie! Een reader reset doet wonderen en je kunt dat zelfs automatisch door oscam laten doen.
 15. Codx

  dm500hd/joyne

  Helaas beweer jij wel vaker dingen die niet kloppen. En nee Discovery is nooit in handen van "Viacom" geweest.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy