Jump to content

Codx

Members
 • Content Count

  3,260
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About Codx

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  In the middle of everywhere

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is dit nu echt zo spannend allemaal, FYI er zitten elke dag hordes met piraten op de middengolf tussen 1611-1650 Khz en op de korte golf is ook eea te vinden en dat is al jaren zo, geen haan die er naar kraait en waarom zou men ook, laat ze lekker. Ik heb ze liever daar dan die zgn legale 1-100 watt LPAM zenders over de gehele middengolf, dat is pas vervuiling.
 2. ik zou die smartwi's heel snel vergeten. Waarom niet via CCcam kaartje delen als je toch simpel begint met 1 kaart. Kan je altijd later nog extra kaarten er bij nemen of overstappen op Oscam met ingewikkelde configuraties. 1. je installeert op alle boxen CCcam 2.3.2 of 2.3.8 (dit kan meestal via de feed van de image) menu > applicaties > groene knop (downloaden) etc. 2. op de masterbox (die met de kaart) schrijf je het IP adres van de box op (te vinden in het menu onder netwerk) die heb je zo nodig. 3. met een FTP programma (filezilla of DCC) log je in en zet je het volgende in het CCcam.cfg bestand (te vinden in /var/etc) F: box1 wachtwoord1 1 0 0 { 0:0:1 } #account box1 F: box2 wachtwoord2 1 0 0 { 0:0:1 } #account box2 4. op de clientbox1 zet je het volgende in de CCcam.cfg C: ipadresvanmasterbox 12000 box1 wachtwoord1 #verbindingmasterbox 5. op clientbox2 zet je het volgende in de CCcam.cfg C: ipadresvanmasterbox 12000 box2 wachtwoord2 #verbindingmasterbox Et Voila, zo moeilijk is dat toch niet? (heb je toch nog je stappenplan)
 3. Ja maar jij kijkt niet tegelijk op 5 ontvangers en dan heeft hij het ook nog over opnames dus het aantal kaart aanvragen loopt nogal op dan.
 4. Zoals CeesV aangeeft kun je die switch uitbreiden dus dat zegt weinig, tot 8 ontvangers is minstens 2 kaarten.
 5. Waar zeg ik dat jij kaartjes van box moet gaan verhuizen ? Je haalt er vergelijkingen bij die niet relevant zijn terwijl je zelf GEEN DUIDELIJKE vraagstelling hebt. Wij willen van jou weten hoeveel ontvangers jij tegelijk wilt bedienen, want alles valt of staat met dat aantal. Als jij een server voor je vriendengroep met 20 man wilt beginnen heb ik daar geen probleem mee maar is het advies anders. En als je meer dan 3-4 ontvangers tegelijkertijd wilt gebruiken heb je ALTIJD extra kaarten nodig.
 6. Nee, als 4 personen tegelijk RTL4 willen zien en dezelfde ECM sturen vangt de softcam dit op en krijgt de kaart maar 1 aanvraag. Daarna is de CW aanwezig dus andere 3 krijgen deze uit de lokale cache, elke softcam doet dit. Het wordt wel een probleem als een clientbox verkeerd geconfigureerd is of een eerdere versleutelde opname terug kijkt en een verschillende ECM zou sturen, dan telt die als een extra aanvraag en wordt die mogelijk door gelaten naar de kaart. Meer dan 4 verschillende zenders kijken kun je beter oplossen met een 2e kaartje, je moet dan wel weten hoe je eea instelt. Ook de oscam.ratelimit kan hierbij helpen. Cache exchange vind ik niet echt een aanrader voor thuis, kun je net zo goed een echt lijntje wisselen. De gemiddelde Linux box kijker heeft meer baat bij CCcam, kaartje er in en kijken maar en desnoods een lijntje naar een 2e of 3e box en dat werkt ook allemaal prima zonder gezeik. Daar heb je geen oscam of uitgebreide configuraties voor nodig. Maar goed de TS heeft niet aangegeven op hoeveel boxen hij wil gaan kijken.
 7. Dat is NIET hoe dit werkt!!!!! Een zender kan maar 1 SID (service ID) hebben, wat wel kan is dat men in de ECM een limitering opgeeft dat de kaart nog maar 1 of 3 andere ECM's in dezelfde tijdsperiode (10 sec) mag verwerken, als dat er dus meer zijn dan opgegeven wordt er een tellertje in de kaart gestart, als dat tellertje over een bepaalde grens komt gaat de kaart de afgegeven CW's versleutelen.
 8. Ik denk juist dat het grote publiek massaal de portemonnee gaat trekken als SD uit gaat net zoals dat hier gebeurt en vrijwel overal. Als punt bij paaltje komt wil toch iedereen TV kijken en liefst onbetaald, logisch. Alleen als het niet anders kan kiest 95% toch voor de betaalde optie. Bovendien een hoop mensen kijken al via SKY en betalen op die manier. Dus eigenlijk is het wel logisch dat HD+ niet hard loopt zolang er een alternatief bestaat in de vorm van SD. Zodra dit voorbij is zullen ze wel moeten of denken jullie echt dat ze niet meer gaan kijken? Ik meen dat freenet ook geld kost.
 9. Wie zegt dat HD+ niet loopt alleen zolang men ongecodeerd SD er naast laat gooien ze hun eigen ruiten in. Veel mensen zeggen, dan kijk ik wel naar de SD zenders want het bespaard me geld.
 10. Er zijn diverse mensen die een openpli 6.x image hebben gemaakt voor ook originele DM800HD boxen. CCcam kun je zelf toevoegen als dat nodig is. Dan heb je toch een redelijk recente image. of voor een hele andere image gaan.
 11. Wie zegt dat niemand dit gebruikt? Ze hebben alleen geen idee hoeveel het nog gebruikt wordt.
 12. Helaas zijn de middengolf en de korte golf vrij slecht hier door alle elektronische apparatuur die men tegenwoordig in huis heeft staan, dus ik luister meestal via de SDR utwente http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/ maar een goede draad antenne op een open locatie zal wellicht beter kunnen werken.
 13. Er zijn allerlei redenen te bedenken om je wel of niet te laten inenten, je hebt figuren die vanwege religie denken dat hun god alles oplost, die zou je kunnen bestempelen als mafketels. Maar er zijn ook andere redenen te bedenken om je niet te laten vaccineren, ik ken een geval van een kind die ernstig gehandicapt is geraakt door een vaccinatie. En dan bijv. de talloze negatieve verhalen van de HPV vaccinatie. En dan kun je wel zeggen, ja maar er is geen hard bewijs en dat zal er ook nooit komen want er zijn te veel belangen bij gemoeid. Er zijn hele goede en vooral dure vaccins, echter als de overheid gaat shoppen voor een miljoen vaccins kijken ze als eerste naar de prijs en niet naar de hoeveelheid bijwerkingen. Dat is hetzelfde met de zorgverzekeraars en medicijnen tegenwoordig, die komen steeds meer uit Roemenië. Als ze 15 euro per vaccin kunnen besparen dan nemen ze 100 sterfgevallen of 5000 gevaccineerde die een aandoening ontwikkelen gewoon op de koop toe. En daar zit het probleem, voor de overheid ben jij of een lid van je gezin maar een nummer. Feit blijft dat niet inenten een risico kan vormen voor jezelf maar mogelijk ook voor anderen, maar wel inenten ook. Alleen praten de overheid, media en medische professionals daar liever niet over. Sommige weten genoeg maar die willen hun carrière ook graag behouden.
 14. Wat ik heb begrepen is dat dit nieuwe virus een gemuteerde variant van het normale verkoudheid virus is, anders gezegd een corona virus veroorzaakt verkoudheid bij veel mensen en we weten allemaal hoe snel dat rond gaat. Deze gemuteerde variant is niet besmettelijker dat het standaard virus (dat is al besmettelijk genoeg) alleen de symptomen kunnen veel erger zijn doordat veel mensen long ontsteking ontwikkelen en daar aan overlijden. Als jij in de supermarkt loopt en er lopen een paar kuchende mensen rond of je pakt een karretje van iemand die besmettelijk is of je rekent af bij de kassière die met iedereen in contact komt. Een besmetting is bijna niet te voorkomen.
 15. Dat zou zomaar kunnen maar waarschijnlijk niet heel populair, ik ken alleen FLAC en Apple schijnt er eentje te hebben. En je hebt bepaalde Dolby audio formaten, die zijn soms ook Lossless.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy