Ga naar inhoud


Codx

Lid
  • Items

    5278
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    42

1 Volger

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    In the middle of everywhere

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Als die de oscam zelf doet is er toch een restore van een backup geweest. Stel dat jij een rare plugin hebt geïnstalleerd op de oude image en die is gebackupped neemt die deze wel weer mee naar de nieuwe image. Hij kijkt meestal vooraf wat er in /backup of /var/backup staat. Dus ja, je kunt de backup weghalen en op een andere usb stick zetten en vervolgens opnieuw flashen, dan moet je wel letterlijk alles opnieuw instellen en handmatig de softcam installeren etc. Maar dan weet je wel zeker dat de image echt schoon is. Wat ook nog kan is dat een nieuwe image te zwaar is voor wat oudere hardware, neem bijv. een dreambox dm8000, als je daar openpli 8 of 9 op zet zit je ook soms tegen radartjes aan te kijken. In dat geval kun je beter een iets oudere image proberen. Of het is hardware matig, misschien dat die te warm wordt? of echt defect aan het geraken is.
  2. Box is gewoon stront traag dus , heeft niks met de softcam te maken. Had je er nu al een nieuwe image in geflashed of wat dat een backup van een oude bestaande image?
  3. Ik heb de live log of config natuurlijk nog niet gezien maar gezien er beeld is en er updates komen denk ik dat oscam instellingen NIET de oorzaak zijn dat er pas na 20 seconde beeld komt. Ik denk dat er iets met die image of box aan de hand is omdat andere zaken ook traag zijn.
  4. Ik denk dat die viaccess een onderhandelings strategie is geweest, jezelf niet afhankelijk maken van 1 bedrijf. Bovendien de moedermaatschappij gebruikt ook nog steeds Viaccess. En Love Nature 4K zit op 13 oost toch, dat zet dan geen zoden aan de dijk. Als ze Dorcel en Dorcel XXX op 19,2 oost nagra idents geven zou dat wel verstandig zijn. Maar wat ik nog verstandiger zou vinden, is dat ze alle SD zenders naar HD gaan omzetten (al is het maar 720p) zelfs al heb je ultra-low bitrate en feitelijk geen ruimte heeft een enthousiaste amerikaan aangetoond dat je zelfs in die situatie door de encoders wat te tweaken toch aanzienlijk betere beeldkwaliteit en ervaring kunt bereiken dan die SD rommel die ze uitzenden.
  5. Als ze na 3x proberen nog steeds koudwatervrees hebben om volledig over te stappen op CAID 1817 (Nagra modus) denk ik niet dat ze op korte termijn de kaarten gaan uitfaseren. Bovendien hebben ze in januari een cleanup gedaan van hun adminitstratie en kaarten die uit hoorde te zijn ook echt uitgezet, en zijn ze de rechten structuur opnieuw aan het inregelen. (edit je schrijf het nu zelf al) Kortom ze doen die moeite niet voor niks natuurlijk.
  6. Ik verwacht niet dat er de komende maanden veel zal gebeuren, zeker niet met de zomer in aantocht. Bovendien hebben ze zelf aangegeven dat het geen prioriteit was. Ze hebben wel de pakketten/rechten structuur van de kaarten gewijzigd of zijn daar mee bezig. Alle kaarten krijgen middels update een andere PBM. (Package Bit Map) Ik weet niet of dit nog andere implicaties met zich mee brengt maar dat moeten we afwachten. Als je een ontvanger koopt met een CI(+) sleuf zit je altijd goed, en anders is er altijd nog dat lijntje van een payserver als het niet anders kan.
  7. Codx

    Nu op Film 4+1

    x266 is er al, waarschijnlijk komt Intel en wellicht ook AMD met de komende cpu generatie met de eerste hardware support. Het ligt aan je ogen maar zeker op een grotere TV kun je ook boven de 50 nog makkelijk verschillen zien tussen goede en slechte kwaliteit. Als ik soms zie dat films maar 1.5 - 2 GB groot zijn bij 1080p x264 dan download ik dat liever niet. Meestal is zoiets dan afkomstig van een streamingsdienst en wordt het een web-dl genoemd. En als je mindere kwaliteit gaat upscalen ben je dom bezig, dat heeft geen zin en ook niet met AI trouwens. Dat is ook niet wat ik heb geschreven. De kwaliteit wordt zelden beter dan het bron materiaal, je kunt wel oude beelden restaureren maar dat is wat anders.. Voor een TV scherm is het een ander verhaal want die heeft een native resolutie. Meeste MP3-tjes (lossy) worden omgezet vanaf CD of WAV dan wel FLAC bestanden. (lossless compressie) Ik kom eigenlijk nooit tegen dat audio is omgezet vanaf een slechtere bron maar ik dl meestal FLAC en 128 kbit is wel erg jaren 90.
  8. Codx

    Nu op Film 4+1

    Die mensen hebben in de basis ook gelijk, hoe groter het bestand hoe meer bitrate en kwaliteit je mag verwachten. En sommige zijn 1:1 bluray rips en dat valt te prefereren boven geconverteerd x265 want dat moet wel goed gebeuren bij elke conversie verlies je kwaliteit. Maar je hebt ook mensen die gaan hun hele media bibliotheek over een paar jaar omzetten naar x266 codec bijvoorbeeld. Zo winnen ze veel schijfruimte en hoeven ze minder te investeren in harddisks voor hun NAS of whatever. Alleen het nadeel is dat een mediaserver dan meer moet transcoden of alle afspelers moeten het native en met hardware acceleratie ondersteunen. (lees nieuwere hardware nodig) Mijn advies is om tenminste het torrent verkeer ook over een VPN te laten verlopen, of gebruik usenet zodat je in ieder geval veiliger bent. De laatste keer dat ik iets van bittorent gedownload heb is al jaren geleden. Usenet voldoet voor mij prima en bijna voor iedereen. Voor mensen die toch graag willen zien of weten hoe eea geautomatiseerd werkt, hier staan voorbeelden icm torrent maar ik gebruik liever SABnzbd en in het verleden newsleecher die ik nog steeds heb. https://www.youtube.com/results?search_query=using+sonarr+and+radarr+ Maar goed het is allemaal niet gratis natuurlijk. Een usenet abo, soms een goede indexer, een vpn account, een NAS met schijven en de tijd die kwijt bent om dingen uit te zoeken of te downloaden zeker als je alles handmatig doet. Er zijn ook mensen die nemen een abootje bij een plex/emby server ergens op internet, dan hebben ze toch toegang tot alles en hoeven ze zelf geen vinger uit te steken. Mogelijkheden zat.
  9. Codx

    Nu op Film 4+1

    We hadden het over een film in Bluray kwaliteit, gemiddeld 25 GB daar reageer jij op met dat jij een methode hebt via het tor netwerk. Nou het tor netwerk is een hoop maar niet snel. Dan zeg je ja maar ik laat de hele nacht de pc aanstaan om te downloaden waarmee je nog steeds suggereert dat het downloaden via het Tor netwerk verloopt. Maar dat is vermoedelijk niet waar, want ook als jij een torrent aanklikt wordt er op de achtergrond op je pc een client geladen en die staat denk ik niet ingesteld om het tor-netwerk te gebruiken, dus het risico blijft. Dit verklaard ook dat je later in de discussie zegt dat je ook op volle snelheid kunt downloaden. Nu heb je het over mp3tjes maar dat is geen film natuurlijk, en je hebt het over geblokkeerde websites, maar volgens mij zijn er maar heel weinig sites geblokkeerd, en de meeste kun je gewoon weer bereiken door een andere DNS server te gebruiken dan die van je eigen provider. Ook daar heb je niet echt de Tor browser voor nodig. Al met al blijft het idee hangen dat dit voor jou een manier is die jij je hebt eigen gemaakt, en dat is prima natuurlijk. Maar waarschijnlijk is dit niet de meest veilige of handige methode. Juist met die automatische tools is de insteek dat je op een hele simpele manier content uitkiest die je wilt hebben zonder je druk te maken hoe die het voor de rest binnen sleept. Zelfs mensen zonder technische kennis kunnen daar content toevoegen in een web-interface. Het downloaden gebeurt dan via usenet en anders via bittorrent maar dat regelt het programma zelf icm de juist client (sabnzbd en deluge of anderen) Je moet alleen 1x alles goed instellen, en voor torrent zorgen dat het via VPN naar buiten gaat of via torrent box ergens zolang het maar veilig is. En dat programma controleert ook of de download gelukt is, zo niet opnieuw probeert of als content op dat moment niet beschikbaar is, probeert die het later zelfstandig nogmaals ook als het maar tijdelijk beschikbaar is of als er een betere versie beschikbaar komt die meer aan jou eisen voldoet vervangt die deze. Je kunt op deze manier hele seizoenen van series binnen slepen of muziek albums zonder er verder naar om te kijken. Je kunt het net zo mooi maken als je zelf wilt.
  10. Codx

    Nu op Film 4+1

    Ik heb inmiddels wel een vermoeden wat je doet, maar dat is niet omdat je zo lekker duidelijk bent. En als dat iets met ego's te maken heeft is dat eerder die van jou. Ik zal zo uitleggen waarom. Ik denk dat jij torrent (magnet) bestandjes opzoekt via het tor netwerk en die vervolgens in een bittorrent client laad die je buiten het tor netwerk laat downloaden. Maar dan komt de vraag waarom moeilijk doen? Je kunt die torrrent/magnet bestandjes ook buiten het tor netwerk vinden en het downloaden van zo'n start bestandje is niet verboden. Je gaat pas risico lopen op het moment jij inlogt op een bittorrent tracker en middels peer 2 peer delen van de data (film/serie/whatever) binnen gaat halen en mogelijk (afhankelijk van je instellingen) ook zelf weer beschikbaar stelt. Het nadeel daarvan is als je dit vanaf je eigen IP doet, iedereen die onderdeel is van dat p2p netwerk ziet wat jij binnenhaalt, dus als "stichting poep" een spion daar heeft kunnen ze je IP adres hengelen. Dan hebben je ze identiteit nog niet natuurlijk...maar toch. Ik vind het een enorm gedoe en jij haalt uit alsof usenet achterhaalt is jij een fantastische nieuwe methode hebt via het Tor netwerk. (Toen werd ik benieuwd.. ik denk hoe dan... want tor netwerk is niet gemaakt voor snelheid. Maar dat hele tor netwerk heeft er in feite niks mee van doen, en je hebt dat ook niet nodig want die start bestandjes kun je overal wel halen. Usenet is aanmerkelijk simpeler en veilig want niemand behalve de usenet server waar je betaald kan zien wat je daadwerkelijk binnen sleept en je hoeft niks terug te delen en mits hun servers niet te belast zijn gaat het download altijd op volle snelheid. Dat kun je van bittorrent niet zeggen. Beide zijn te automatiseren overigens vanuit dezelfde tools, maar dan nog bittorrent zou ik echt alleen aanraden als het niet meer op usenet te vinden is.
  11. Codx

    Nu op Film 4+1

    SpotNet doet min of meer hetzelfde en die kun je ook combineren met een aparte download client, als je niet blij bent met de ingebouwde.
  12. Codx

    Nu op Film 4+1

    Nee jij haalt Tor netwerk er toch zelf bij, daar ben ik niet over begonnen. "Usenet bestaat dat nog? Tegenwoordig heb je hele andere middelen als je iets wilt hebben. Wel via Tor netwerk."" Komt toch een beetje over alsof je maar wat roept...
  13. Codx

    Nu op Film 4+1

    Het Tor Netwerk (The Onion Router) is iets heel anders dan Torrents. https://nl.wikipedia.org/wiki/Tor_(netwerk) Ik vond het al een raar verhaal want het Tor netwerk is verschrikkelijk traag en niet bedoeld voor grote bestanden. En nee juist door te automatiseren ben je nog steeds degene die aangeeft wat je wilt hebben, alleen wordt het automatisch gedownload zodra het beschikbaar komt (bijv elke week een aflevering van een serie) en aan jou gestelde eisen voldoet dus heb je er verder geen omkijken naar. @D-box Nooit geweten dat je opleiding er iets toe doet. Gewoon een kwestie van je er in verdiepen, hier en daar wat lezen en een YT filmpje kijken en wat uitproberen en dan kom je al een heel eind, als je maar begrijpt dat usenet veiliger is dan torrents.
  14. Codx

    Nu op Film 4+1

    Dat is een beetje hetzelfde als, oeh laat ik mijn snelheid cappen tot 512 Kbit omdat ik zo graag een jaren 90 gevoel wil krijgen. Waarom zou je zoiets via Tor gaan doen? Dat heeft absoluut geen zin. Usenet (met evt. Torrent als je iets heel speciaals zoekt) is volledig te automatiseren met Sonarr/Radarr etc. Jij hoeft alleen maar aan te geven welke films je leuk lijkt of welke series jij wilt volgen en het komt automatisch en als het mee zit op volle snelheid binnen rollen. Dan draai je een plex, emby of jellyfin server en dan kun het meteen streamen in netflix style, of je gebruikt kodi om het af te spelen. Wat je nodig hebt is een usenet server abo, een indexer en genoeg storage.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...