Jump to content

imac-rvd

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Silbach
 • Interesses
  Bergwandelen en natuur in het algemeen. Kamperen en reizen.

Recent Profile Visitors

510 profile views

imac-rvd's Achievements

 1. Niet echt. Dat heeft teveel andere impact. Wel kan er best wel wat van af. Ik heb aanvullend nog wel een optie gezien om de schotel ongeveer een meter naar links (zie foto) te monteren op de kopse kant van de andere steunbeer. Dan staat hij opeens naar een vrij veld te kijken.
 2. Welke locatie heb je genomen? Die van ons dorp (Silbach, in de buurt van Winterberg) lig op ietsjes boven de 500 meter. Maar ik ga kijken. Het staat in de agenda.
 3. Nogmaals dank voor jullie reacties. Ik ga binnenkort (ik heb ook nog geen tv en geen inboedel en kijk dus op de ziggo app) aan de slag met de boom die best wel een eind kan worden teruggesnoeid. Verplaatsen wordt lastiger want langs de lange zijde van het huis waar er op zich wel plek op de muur is "kijkt" de schotel zeker tegen een 5 tal hoge bomen aan. Zelfs wanneer ik hem op het dak zou kunnen krijgen. Juist het huidige plekje oogt geschikt. Misschien wat naar achter of naar voren , maar dat is het dan wel. Eerst knippen dus!
 4. Dank voor deze duidelijke reactie. Daar gaan we dus in knippen. In de den dan en dat kan hij hebben.
 5. Zo te zien kan er van de takken van de dennenboom (2e foto links boven) wel wat af. Als het niet nu nodig is dan wel volgend jaar. Ik heb enige tijd gedacht dat de 2 hoge dennen die ook op mijn terrein staan in de weg zouden kunnen staan, maar dat lijkt mij bij nader inzien toch niet het geval.
 6. Dat was het mondelinge bericht van de vorige eigenaar die op een gegeven moment alleen nog maar Duitse zenders kon ontvangen en niet zijn "normale" CD pakket. Heeft naar eigen zeggen "het een en ander geprobeerd" maar zonder succes. En omdat het huis werd verkocht heeft hij gewoon gekeken met zijn ziggo pakket op tablet en chrome cast. Ik denk dat de bomen in de buurt komen maar niet in de weg staan (zo goed en zo kwaad bekeken met I-Ball1 (het oog))
 7. Ik zie nu pas echt dat de duo LNB niet vierkant is. Maar hij zag er van onderen af anders uit dan de Canaldigitaal versie die ik Spanje had. Sorry voor het misverstand !
 8. Sorry met mijn wat later reactie op jullie commentaar en meedenken. We waren hier even druk met wat andere taken en taakjes ☺️ Ik moet zeker de kabel wisselen want die bestaat (voorzover zichtbaar) vanaf de achterkant van het huis waar de vrije ruimte is voor satelliet ontvangst tot aan de voorkant van het huis (woonkamer) waar de televisie ooit stond, uit zeker 3 stukken kabel die onderling met een eenvoudig koppelstukje zijn verbonden. Lijkt mij zo niet de beste verbinding op te leveren. En de afstand tussen die voor- en achterzijde wil ik ook met zo min mogelijk meters afleggen. Ik heb 2 foto's meegestuurd met het huidige duo bloc en de combi duobloc en schotel. Ik hoop dat deze zo beoordeeld kunnen worden want dichterbij kon ik nu nog niet komen (de inboedel is er nog niet).
 9. Ik blijk toch weer een lesje Satelliet nodig te hebben. Allereerst aan allen dank voor jullie reacties en het meedenken. Ik ga wat meters bestellen! Het lesje dat ik nodig heb is dat over de duo LNB. Sprietje, je bedoelt dat de "gewone " duo LNB van CD niet werkt hier in Duitsland (HochSauerland, voor velen nog wat duidelijker: een aantal kilometers vanaf Winterberg) . Enig idee waarom niet? En nog belangrijker welke werkt wel? In Spanje had ik een goede combi met Astra 19.2 en 23.5 en een schotel van (ik dacht) 76 cm. Daar kwamen alle zenders binnen die ik wilde hebben (natuurlijk m.u.v. de Engelse op Astra 28.?) De LNB die hier aan de huidige schotel hangt heeft een vierkante vorm en is dus niet van CD.
 10. Ik ben verhuisd van Spanje naar Duitsland. Het Duitse huis heeft Schotel en duo LNB. Vorige eigenaar kreeg geen CD SAT-ontvangst meer en streamde Ziggo e.d. naar zijn TV. Ik wil proberen satelliet ontvangst weer te herstellen. Ik zie o.a. dat de kabel vanaf LNB naar TV uit tenminste 3 of 4 stukken kabel bestaat. Ik wil daarom in elk geval een nieuwe kabel trekken (Eentje die een goede ontvangst mogelijk maakt). Graag wil ik advies welke kabel te kopen met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 11. imac-rvd

  imac-rvd

×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.