Ga naar inhoud

trust

Leden
 • Aantal items

  6824
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over trust

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Nijmegen
 • Interesses
  Autosport

Recente bezoekers van dit profiel

66062 profielweergaven
 1. trust

  polarwandler ?!

  Een C band lnb met 2 servo motoren geschikt voor Lineair en circulaire ontvangst , met optimale skew instelling dus .
 2. Zeker nog nooit met diseqc motoren gewerkt ? als de coax omgeschakeld word en alles is op Usals ingesteld gaat dat zonder problemen
 3. minimaal zover naar oost draaien dat het beeld van 19.2 wegvalt .
 4. Heb je e.v. een andere voeding , die wissel je als test makkelijker dan de lnb die worden na verloop van tijd ook brak en geven rare resultaten
 5. Wat bedoel je met "losse actuator motoren" alleen de ronde elektromotor of het hele blok met tandwielkast , pulsgever en eindschakelaars ? Besef wel dat er een enorme variatie in afmetingen en vertragings-ratio is . Ook de buisdiameters lopen uiteen , ik meet hier 35.44 , 33.35 , 35.10 , 32.12 enz Ook bij de koppelingen van de kast en de schroefstang vind je veel verschillen . Ik geef je dan ook weinig kans om nieuwe losse motoren te vinden.
 6. Het kan ook analoog ☺️ Als je een buis op dezelfde elevatie houd in de richting van de satelliet die je wilt ontvangen en er doorheen kijkt kun je e.v. obstakels zien . Ik heb aan het ondereind van de buis een prisma uit een oude verrekijker zitten zodat ik van opzij door de buis kan kijken .
 7. Lang geleden toen er alleen maar lnb's waren met één polarisatie hadden de satelliet ontvangers een polariser sturing aan boord . Eerst met een servo motor (3 draads) maar later kwamen er ook magnetische polarisers (2 draads) , om de golfpijp zat een spoel en door daar spanning op te zetten werd het signaal omgebogen . Het motortje op die bovenstaande site is net als die oude types eenvoudig te bedienen met een servo tester zoals gebruikt word bij RadioControlled boten , auto's en vliegtuigjes . Bijgaand een foto van zo'n tester , als je op servo tester zoekt , vindt je ook goedkope zelfbouw en zelfs met digitale uitlezing .
 8. http://www.fibo-box.com/polarizer.html
 9. Hol land klinkt nou weer een beetje leeg
 10. Als het toestel een tijdje aan staat is de streep niet meer zichtbaar . dus voorlopig geen aktie
 11. Het assortiment flens lnb's is inderdaad nogal beperkt . Ik heb al voor veel Fibo gebruikers Inverto black ultra lnb's maar ook andere merken zodanig omgebouwd dat ze direct in de fibo hoorn passen . Ook al een paar verkorte fixed mounts gemaakt , zie maar eens het verschil in afstand motor en schotel . Het assortiment flens lnb's is inderdaad nogal beperkt . Ik heb al voor veel Fibo gebruikers Inverto black ultra lnb's maar ook andere merken zodanig omgebouwd dat ze direct in de fibo hoorn passen . Ook al een paar verkorte fixed mounts gemaakt , zie maar eens het verschil in afstand motor en schotel .
 12. trust

  elevatiehoek

  Fijn tunen doe op max signaal kwaliteit op de satmeter of als je die niet hebt , de signaalbalk van de ontvanger .
 13. dank je , ook voor jou een goed 2020 Tv staat in Grave , ik woon nog steeds op hetzelfde adres
 14. LG 50PK550 en inderdaad in het precies in het midden lijkt bij opwarmen minder zichtbaar te worden
 15. Bij mijn zoon loopt een vertikale paarse streep in het beeld . Is daar zelf iets aan te doen ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid