Ga naar inhoud


T90user

Lid
  • Items

    1223
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    18

Berichten die geplaatst zijn door T90user

  1. Met mijn setje van A510 Gigasets heb ik ook wat merkwaardige ervaringen opgedaan. In elk geval dingen waar ik geen verklaring voor kon bedenken. Ik heb alle drie tegelijk op advies van een specialist van speciale voor dit type bedoelde batterijen voorzien die me ongeveer de helft van een nieuw setje telefoons kostte maar binnen een jaar of zo was het weer mis.

    Om uit te sluiten dat het aan de opladers lag heb ik de telefoons onderling wel eens verwisseld omdat ze niet allemaal even slecht waren maar dat leverde niets op.

     

    Ik ging daarop naar een een vestiging van een bekende winkelketen om een nieuw setje telefoons te kopen. Maar degene die me bediende bleek er ook aardig wat van te weten, vond het zonde om een nieuwe set telefoons te kopen als dat niet nodig was. Hij stuurde me daarop met de veel goedkopere Panasonic HHR-4MVE batterijen naar huis die het sindsdien al weer vele jaren goed doen.

     

    Op zich dus geen klachten maar wat me wel enorm verbaast: als ik bij vol opgeladen telefoon een batterijtje voor enkele sekonden losmaak dan gaat het scherm meteen op "batterij leeg". En inderdaad, dan moet het ding enkele uren opladen voor het batterijsymbooltje weer op "vol" staat. Iets wat ik als leek op dit gebied niet echt kan begrijpen omdat ik immers met een reeds vol opgeladen telefoon begon.

     

    Wat wel een probleem is is de geringe batterijduur als ik het speakertje aanzet zodat mijn vrouw meeluisteren kan. Al is het nog zo kort, dan toch doet de telefoon er best lang over om weer opnieuw vol opgeladen te zijn. Maar kennelijk kost zo'n speakertje overdreven veel energie?

     

    .

  2. Misschien een gekke gedachte, maar als ik naar het begin van je verhaal kijk dan staat daar:

     

    "Je ziet dat de tuintjes alle een uniforme haag hebben. Dit is zo door de verhuurder gedaan.

    Met die wetenschap lijkt het mogen plaatsen van een schotel op het schuurtje onwaarschijnlijk."

     

    Het kan natuurlijk ook best zijn dat die verhuurder eerder aan jullie privacy dacht? Of aan uniformiteit op straat niveau en niet ten aanzien wat er bovenop een schuurtje te zien is? Uniformiteit in richting parkeerplaats achter het huis, tja onmogelijk is zoiets niet maar of dat als feit moet worden aangenomen?

     

    Ik zou een van twee dingen doen: of de verhuurder gewoon vragen, of wanneer je denkt dat dat slapende honden wakker maakt gewoon ergens voor een prikkie een groot genoeg tweedehands schoteltje oppikken en het op een minst opvallende kleur verven en opstellen. Wordt er niet gereageerd dan is je probleem opgelost, wordt er wel gereageerd dan is het een mooi punt om te kijken of een compromis met de verhuurder bereikt kan worden.

     

    Enfin, zo zou ik het aanpakken. Sterkte!

  3. 15 uur geleden zei OFDM:

    Ha geweldig, wat een nostalgie!! Geinig die heggeschaar achterop. Het lijkt een combinatie van log per met yagi en dan weer met meer etages, ze verzinnen mooie dingen.

     

    Heb je ook zulke mooie foto's van de Dezi-Pfeil van Kathrein? Als jij hem niet hebt ga ik een foto zoeken.

     

    Ik ben nog steeds verliefd op de Siemens kanaalgroep antennes die in Nederland voor de centrale antennes werden gebruikt. Onverwoestbaar en jaren geleden een hele lading nieuwe en bijna nieuwe kunnen bemachtigen. Die waren in groepen van bijvoorbeeld 21 t/m 29 of 49 t/m 55. De langste van 3 meter heb ik helaas weggehaald omdat Wesel kanaal 52 en 55 geschiedenis is. Dat waren ook 60 ohm antennes, nostalgie. De omzetters die eraan hingen heb ik nog massa's van omgeregeld: dik 50 dB gain met een kristal en directe omzetting van UHF naar band 1 of 3. Er was een hele lijst met verboden omzettingen waarbij je zelf interferentie had lol.

     

    Die kanalen zeggen mij niets Wesel zond toch op de kanalen 35 en 48 uit? Of spreek je al over de moderne dvb-t kanalen? Ik heb destijds zelf wat van die Siemens antennes uit de oude kabelmast van Cuyk dat toen nog op het dak van onze flat stond gekregen, maar die waren zoveel slechter dan mijn Fuba antennes dat ik ze al heel snel uit de mast plukte. De leukste ervaringen deed ik op met mijn parallel opgestelde setje Fuba XC391A antennes waarmee ik zowel Frankrijk als Engeland (Crystal Palace) met grote regelmaat goed ontving.

  4. 9 uur geleden zei Sprietje:

    Eén van de meest bijzondere UHF-antennes vind ik de Channelmaster 4251, een parabolische antenne met een diameter van 2,13 meter. Heel breedbandig en een gain van tot 18 db.
    Zie hier de informatie: http://www.rocketroberts.com/cm4251/cm4251.htm

     

    cm4251_gainplot.jpg

     

     

    Channel Master  4251.jpg

     

    Dat type antenne heb ik hier in Nijmegen rond 1984 uitvoerig getest. Ik heb er zelfs een reportage over op Veronica's programme "De grote verwarring" over gepresenteerd. Omdat dat de enige antenne was waarmee je op relatief grote afstand nog een perfecte ontvangst van de AFN zender in Soesterberg op als ik me goed herinner kanaal A-73 mee kon realiseren.

     

    Maar ik heb hem al heel snel weer van het dak gehaald want dat was wel het enige kanaal waarop hij beter werkte. Zenders als uit Genk (44 en 47), Luik (42), Lille (21 en 24) en Lingen (59) werden allemaal slechter ontvangen dan via mijn setje gekoppelde Fuba XC 391 D antennes. Ook was de afscherming naar achteren enorm veel slechter. Ik heb er op een windstille dag nog geprobeerd om de ruimte tussen de spijlen met aluminiumfolie te dichten maar dat had ook nauwelijks effect. Zeker nu het UHF spectrum voor DVB-t2 nog een stuk verkleind is door de hoogste kanalen weg te nemen kan ik niemand aanbevelen om met zoiets te gaan werken. Nog afgezien van het feit dat er zowel horizontaal als ook verticaal gepolariseerde UHF zenders actief zijn.

    11 uur geleden zei Sprietje:

    Beste OFDM

     

    Ach, die Kathrein Dezi-PFEIL is nostalgie en haalt het niet meer met de huidige UHF-antennes.
    Neem nu de Fracarro Elika Pro 700, een heel bijzondere UHF-antenne. Heeft geen directoren meer maar een helicol spiraal zoals die normaal voor circulaire ontvangst wordt gebruikt.
    Kijk even naar de afbeelding: zonder versterker 16-17dB gain, een zeer korte antenne en in de actieve uitvoering 44dB gain en zelfs een LED-assistent om de antenne optimaal uit te richten.

     

    fracarro elika pro.png

    Hammer_Ace_SATCOM_Antenna.jpg

     

    Wat is die meneer precies aan het doen Sprietje? Schuin omhoog is dus niet-terrestrisch, kennelijk iets satellieterigs, misschien iets op zendamateur gebied?

  5. Op 15-7-2019 om 09:55 zei Eduard07:

    Soms vind ik je vooringenomenheid wel erg eenzijdig en beperkend.

     

    NPO Radio 1 is "kinderachtig", BNR "door het bedrijfsleven aangestuurd", "vuilspuitende propaganda" van RIAS Berlin...  ik vrees dat je het vrijwel geen zender overhoudt behalve de door jou genoemde 2, terwijl je zegt veelkleurigheid toe te juichen.

     

    ClassicFM is trouwens eigendom van  Bakker Oosterbeek Beheer BV. Ook een commercieel bedrijf met een belang. Toch ben ik blij dat de commercie zenders toevoegt. Staatszenders zoals BBC en Deutschlandfunk zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.  

     

    Het niet willen luisteren naar commercie is voor mij geen dogma. Waar het om politiek neutrale dingen gaat zoals muziek of sport heb ik geen enkele moeite met het bestaan van reclamezenders zij het dat ik ze minder graag aan zet omdat al die reclame oprispingen me vaak erg irriteren. Maar waar het om nieuws en achtergrondinformatie gaat doen reclame zenders er veel om de publieke opinie met alle kracht richting rechts te trekken. Logisch want hun eigenaren hebben er alle belang bij om zo weinig mogelijk mee te hoeven betalen aan sociale voorzieningen, gezondheidszorg en onderwijs om maar enkele dwarsstraten te noemen. Nieuws moet objectief zijn en dus geen voorkeur tonen voor bepaalde politieke visies in vergelijking tot andere. Dat was vroeger redelijk gewaarborgd maar nu absoluut niet meer. Met als gevolg dat we al sinds jaar en dag te maken hebben met rechtsgerichte regeringen en media die ons steeds verder ophitsen in die richting. Zo straffen we al strenger dan enig ander land in Europa maar het is rechts Nederland nog steeds niet extreem genoeg. Dat soort eenzijdigheid zorgt ervoor dat ik nog maar mondjesmaat van Nederlandse bronnen gebruik maak. Gewoon omdat ik geen zin heb om me dagelijks aan al dat gemanipuleer te gaan zitten ergeren. Veel bekende feiten worden gewoon weggelaten als ze niet in het verhaaltje te pas komen.

  6. Op 15-7-2019 om 09:55 zei Eduard07:

    Soms vind ik je vooringenomenheid wel erg eenzijdig en beperkend.

     

    NPO Radio 1 is "kinderachtig", BNR "door het bedrijfsleven aangestuurd", "vuilspuitende propaganda" van RIAS Berlin...  ik vrees dat je het vrijwel geen zender overhoudt behalve de door jou genoemde 2, terwijl je zegt veelkleurigheid toe te juichen.

     

    ClassicFM is trouwens eigendom van  Bakker Oosterbeek Beheer BV. Ook een commercieel bedrijf met een belang. Toch ben ik blij dat de commercie zenders toevoegt. Staatszenders zoals BBC en Deutschlandfunk zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.  

     

    Ik kan elk van de door mij genoemde beoordelingen met gemak onderbouwen maar ik zei het al eerder, je hebt er een handje van om zelf met allerlei politiek getinte beweringen te komen en wanneer ik dan een antwoord erop geef de vermoorde onschuld uit te hangen of er allerlei dingen bij te halen die er volstrekt niets mee te maken hebben (zoals een negatief oordeel over Tagesschau 24, een programma dat ik toevallig de hele avond aan had staan wegens enorm interessante inhoud te vellen) terwijl ik alleen maar zei dat ik de Deutschlandfunk node miste. En nu ook weer zo'n onzinnige reactie: buiten de twee genoemde zenders plus eventueel France Inter waren er geen overdag goed te ontvangen nieuwszenders die je in Nederland op lange- en middengolf onderweg op je autoradio kon ontvangen. Ik ervaar het als uitermate kinderlijk om me dan in de schoenen te willen schuiven dat ik slechts twee zenders goed zou vinden. Ik ben graag bereid om alles wat ik zeg te onderbouwen maar dan wel met iemand die op een faire manier meningen wil uitwisselen. Met iemand als jij discussiëren heeft geen enkele zin omdat je liever met modder gooit en op geen enkel argument ingaat waar je geen weerwoord op hebt.

  7. Op 15-7-2019 om 19:41 zei astro iris:

     

    Tja, onze afstandsbediening voor de auto (Peugeot) bleek al meermaals een Misubishi te ontgrendelen en omgekeerd. Ik denk erover om die functie softwarematig maar te laten schrappen en het karretje dan maar netjes handmatig op en van het slot te doen. Het gaat me daarbij niet eens om het risico van diefstal (zo waardevol is een 13 jaar oud karretje niet) maar om het feit dat bij het ontgrendelen van de auto tevens hoort dat de zijspiegels uitklappen, een ramp in onze toch al veel te smalle straat. Voor onze Volvo heb ik destijds maar liefst 12 keer een ander exemplaar op de sloop moeten kopen datdat onze gemeente zo slim was de weg dermate extreem te versmallen ten bate van het fietsverkeer dat de ene na de andere auto door met name vrachtwagens en aanhangers beschadigt raakt.

  8. 22 uur geleden zei Tonskidutch:

    impliceer je dat de omroepen destijds, beter zouden zijn gaan produceren en programmeren?

    met die zee piraten in het kielzog?

     

    Tja, dan moet je het begrip "beter" gaan omschrijven. Ik was een enorm grote fan van piratenzenders in mijn tienertijd maar daar kwam ik helemaal van terug toen ik in de VS gig wonen en vooral toen ik langere tijd in staten als Michigan en Montana verbleef en je dus helemaal niets serieus meer op de radio kreeg. Radio uitsluitend als vehikel om je rotzooi te verkopen zonder de geringste educatieve of objectieve waarde. Reclame tot je er gek van werd. Dan ga je dat nep-idealisme van piratenzenders al gauw in een heel ander daglicht zien. Ik ben zelfs uitzendingen van de EO gaan waarderen of in elk geval accepteren omdat hun bestaan een deel uitmaakt van een uniek omroepsysteem waar ook de VARA en de VPRO deel van uitmaakten. We praten hier over "achterlijk" en "achterhaald" maar er was geen enkel land in de wereld te vinden dat zo'n democratisch omroepsysteem had. Een systeem waarbij iedere stroming van betekenis aan bod kwam maar wat uiteindelijk door de invloed van rechts de nek is omgedraaid.

  9. 23 uur geleden zei Eduard07:

    Je vergeet West Berlijn. RIAS Berlin was de DDR een doorn in het oog, zo'n sterke zender in zijn achtertuin.

    En RIAS zat ook op FM, en dat werd niet gestoord, voor zover ik weet.

     

    BNR is je alternatief voor NPO1, met goede commentatoren.

     

    Heb je n-tv en Tageschau24 wel eens bekeken?  Die hebben pas een mager nieuwsaanbod. Zowel door de week als in de weekends.

    Duitsland is een groot land, het taalgebied is nog groter. 24-uurs nieuws/informatiezenders zijn er desondanks eigenlijk dun gezaaid. Genrezenders zijn er eigenlijk nooit goed uit de verf gekomen. Misschien komt het doordat de omroep er nooit echt is opgeschud door zeezenders, zoals de landen rond de Noordzee dat wel zijn.     

     

     

    Ik vergeet helemaal niets Eduard, ben zelf meermaals in de DDR geweest, in Berlijn en van noord naar zuid. En ja, een zender als RIAS zal hen zeker een doorn in het oog zijn geweest, mede en vooral omdat ik door daar te zijn ontzettend veel dingen heb waargenomen die pure leugens waren. Zeker een van de factoren waarom veel Oostduitsers zich ongelofelijk besodemieterd hebben gevoeld na de Wiedervereinigung toen ze erachter kwamen dat veel dingen die door westerse zenders gezegd waren stomweg niet klopten.

     

    Maar iedereen die een beetje met radio als hobby bezig was moet zich in Oost en West hebben gestoord aan dat die stoorzenders. Ik vind het een beetje raar dat we daar nu een discussie over zouden moeten hebben. Overigens werd de SFB ook niet gestoord voor zover ik weet. Of de RIAS in Hof (Noord Beieren) gestoord werd weet ik niet zeker, ik dacht het niet. Maar zoals ik al zei, een heen ander onderwerp, toch?

     

    Ik weet ook niet waarom je zomaar doet alsof radio en tv hetzelfde zouden zijn. Ik stem nooit af op de meeste Duitse nieuwszenders. En ook niet op nieuwszenders die niet objectief zijn maar door het bedrijfsleven aangestuurd zoals BNR. Van publieke zenders hoop en verwacht ik objectiviteit, van het bedrijfsleven uiteraard niet want het is niet bepaald in hun belang om een voorstander te zijn van een socialer beleid omdat dat automatisch ten koste gaan van hun vaak onevenredig hoge winsten.

     

    Maar goed, het enige wat ik zei en hier nergens weerlegd zie is dat je in Nederland geen zenders hebt van het kaliber BBC World Service, Deutschlandfunk of WDR5. De laatste noemde ik niet eerder omdat die dor alleen op FM ontvangbaar te zijn nu eenmaal een veel geringer bereik hebben. Maar goed, ik stel voor dat we dit hier stoppen. Ja, het is "off topic" omdat het niets met die klassieke muziek zender te maken heeft. Ik had niet voor dat het weer een hele discussie op zich zou worden en maakte daarom geen aparte topic aan omdat je anders dan weer dat gezeik krijgt dat het politiek zou betreffen. Mijn enige thema in dezen is dat waar de een (Eduard) een vooruitgang meent te ervaren de ander (ik) door die prachtige vooruitgang gedwongen wordt dan maar helemaal niet meer naar de autoradio te luisteren omdat er voor mij niets meer te beleven valt.

    21 uur geleden zei luisteraar:

    Dat denk ik niet hij keek/luisterde zelf graag west omroepen en was vaste klant bij de intershops 😀

     

    Tja, als jij die man persoonlijk kent en hem daar tegenkwam dan heb je vast gelijk. Maar ik vrees dat je zoals zovelen onder ons het slachtoffer bent van vuilspuitende propaganda. Niet dat ik persoonlijk de man erg mocht, in tegendeel, hij was gehaat bij veel burgers van de DDR, maar het zonder enige kennis van zaken vuilspuiten vind ik enorm dom.

  10. 15 uur geleden zei Eduard07:

     

    Sorry, je hebt gelijk. Ik reageerde op Mojo.😓

     

    Ik heb zelf nog even gezocht op internet, omdat mij bijstaat dat bij afschaffing van de omroepbijdrage de inkomstenbelasting licht werd verhoogd.

     

    Het vertrekpunt was het bedrag in 1998:

    http://radio.nl/9795/kijk-en-luistergeld

    https://wetten.overheid.nl/BWBR0010006/1999-01-01

     

    Daarna zijn er allerlei bezuinigingen doorgevoerd, en omroepen aangemoedigd te fuseren.

    Ondertussen zijn de reclameregels verruimd.

     

    Indien de publieke omroep zich wil verzetten tegen verdere bezuinigingen, dan zou een gedegen onderzoek toch boven tafel kunnen krijgen hoe de balans er momenteel uitziet?

    Dat zou voor de belastingbetaler verhelderd zijn, want nu wordt er verder bezuinigd zonder dat we weten waarom.   

     

    Klopt helemaal. En anders dan bij ons heeft men juist dit voorjaar in Duitsland opnieuw beslist dat de GEZ (kijk-en luistergeld) er moet blijven "omdat anders de politiek directe invloed op de media krijgt".  Hier is men kennelijk niet eens op dat idee gekomen. Dat een pluriform media systeem zoals wij dat bij uitstek kenden de allerbeste garantie is voor een werkelijk democratisch bestel hebben de minsten in de gaten. Zie een van de redenen waarom men in ons land steeds wispelturiger en met steeds minder objectieve kennis is gaan stemmen.

  11. Op 12-7-2019 om 13:16 zei Eduard07:

    Ik denk dat T90user doelt op het volgende feit:

     

    Vooral fusie-omroepen verliezen veel leden. „Eerst ons laten fuseren, en dan klagen dat we geen eigen gezicht meer hebben.”

     

    Klopt helemaal Eduard. Tegenwoordig gebruikt men de kreet "het nieuws van alle kanten" terwijl men het omgekeerde levert. In mijn jeugd kreeg je werkelijk het nieuws van alle kanten en was het aan jezelf om te bepalen wat je het meest geloofwaardige vond. Nu maakt het niet uit naar welke omroep je luistert, zeker waar het buitenlands nieuws betreft weet je al wat je te horen krijgt voor de eerste zin is uitgesproken. Jantje is goed en Pietje is slecht en daar zijn we het allemaal helemaal mee eens ongeacht uit wiens mond het komt.

  12. Op 12-7-2019 om 13:10 zei Eduard07:

    Dat die twee links uit dezelfde website komen, is toeval. Het gaat immers om wat erin staat. 

     

    Ook de luistercijfers voor alleen Beieren pakken gunstig uit voor dab+.  En Beieren is wel de grootste deelstaat in de Bondsrepubliek.

     

    Wat BR Heimat betreft: 1,5 % luisterdichtheid "slecht" voor een Spartensender?  Zoveel meer luisteraars heeft BR Klassik ook niet, terwijl die ook op FM uitzendt:

     https://www.br.de/unternehmen/service/medienforschung/medienforschung-radiodaten-100.html

     

    (Maar even een andere website erbij gepakt deze keer...😁 )

     

    Ik baseer me uiteraard alleen op datgene wat ik via B5 onderweg te horen kreeg, en daar werd de groei en populariteit van de Bayerische Rundfunk vooral verklaard door de vele luisteraars in de andere Bundesländer. Geldt trouwens ook voor mij, in Nederland wil ik ook nog wel eens Beieren 1 of 5 aan zetten, met name sinds ORF Wien haar "gouwe ouwe" formaat heeft opgegeven.

     

    Ik begrijp alleen dat gedweep met DAB+ niet zo goed. Om het maar cryptisch uit te drukken, Erich Honnecker zou een gat in de lucht gesprongen zijn met zo'n radiosysteem dat het gros van de bevolking dwingt om uitsluitend naar zenders binnen de landsgrenzen te luisteren. Voor mij mag het er best bij zijn, ik was zelfs een van de eersten die een DAB radio aanschafte, maar ik heb mijn leven lang altijd onderweg, ook binnen Nederland, naar zenders als de Deutschlandfunk en de BBC World Service geluisterd. In Nederland bestaat niets vergelijkbaars in het weekend alleen sport en dat soort rommel, en door de week een vaak enorm kinderlijke presentatie op NPO radio 1.

  13. Op 12-7-2019 om 12:53 zei Eduard07:

    Overspill is in bepaalde gevallen erg fijn, maar is in meeste gevallen altijd een bijproduct geweest. Geldt zelfs voor satellietontvangst.  

    Allerlei nieuwe technieken brengen daar nu  verandering in,  

     

    Als ik de ooit zo welgevulde Amerikaanse middengolf nu zie, is van die rijkdom ook niets meer over. Veel is naar de FM band verhuisd. Maar die zit nu ook bomvol. En nu? Internet?

    In wezen hetzelfde probleem.

    Nu hebben wij er dab+ bij. In wezen weer een verruiming van de etheropties. Met een enorme verbetering in geluid.

     

    Het verschil is alleen dat ik jou wel je zo volprezen DAB+ gun maar jij alleen aan jezelf denkt. Overigens beschikt tweederde van alle luisteraars in Beieren NIET over een DAB+ radio maar toegegeven, de trend is uiteraard steigend. Spreekt voor zich als je een nieuw systeem invoert waarop meer zenders te vinden zijn. Zeker als je daarbij weet dat de mensen in Beieren veel meer publieke radio horen dan commerciële.

     

    Over de VS: je inderdaad, ik was er aanvankelijk stomverbaasd over dat uitgerekend de VS heel grote gebieden zoals Nevada kende waar overdag geen spoortje landsradio, FM of middengolf, te bespeuren was. Echt een helemaal lege radio, alleen ruis op beide frekwentiebanden. Daar waren zelfs de bewoners van de Sowjet Unie beter af.

     

    Niet dat het onoplosbaar zou zijn, met een paar goede lange golfzenders zou alles zo zijn opgelost. Maar die wordt daar alleen maar in de buurt van luchthavens gebruikt voor communicatie tussen piloten en de verkeerstoren.

     

    Maar goed, Amerikanen zien radio als een commercieel product terwijl in beschaafdere landen men vindt dat de gehele bevolking, waar ze ook mogen wonen, het recht heeft op dingen als cultuur, nieuws en muziek. Ongeacht waar ze in hun land wonen. Dat is in essentie het verschil.

  14. Op 6-7-2019 om 18:09 zei Eduard07:

    Inmiddels is het Nedersaksische parlement al van allerlei kanten teruggefloten, en is deze aangenomen motie gebakken lucht:

    https://www.teltarif.de/dab-plus-bundesmux-niedersachsen/news/77044.html

     

    en de landelijke irritatie erover is ook groot:

    https://www.teltarif.de/dab-plus-niedersachsen-reaktionen/news/77091.html

     

    Je kunt gelijk hebben Eduard maar aangezien je slechts twee hiep-hiep-hoera-DAB+ links van dezelfde aanbieder noemt is dat op zich niet echt maatgevend, men heeft er belang bij meteen in de DAB+ verdediging te springen.

     

    Verder is het zo dat de Bayerische Rundfunk inderdaad flink aan luisteraars gewonnen heeft, toevallig hoorde ik daar onderweg door Beieren meerdere malen iets over op B5 Aktuell. Met name het BR 1 programma met in hoofdzaak gouwe ouwe muziek heeft nu gemiddeld 4 miljoen luisteraars, MAAR WEL OVER DE HELE BUNDESREPUBLIK GEMETEN dus dat zegt helemaal niets over DAB+,  de zenders als BR Heimat en nog een paar die je alleen via DAB+ of satelliet kunt ontvangen hadden nauwelijks luisteraars. Maar uiteraard zou dat ook aan de programma inhoud kunnen liggen, dat weet ik niet. 

     

    Ook meldde men dat Beieren vanouds veel meer radio luistert dan de rest van Duitsland. Men had het over 80% van de bevolking die minstens eenmaal per dag naar de radio luistert terwijl dat in geheel Duitsland momenteel rond de 56% zou liggen. Vanouds... dus ook geen enkele speciale vernoeming van het DAB+ netwerk.

     

  15. Op 6-7-2019 om 19:09 zei ceesv:

    Ik luister vooral radio in de auto, 35.000km/jaar.

    Daar geeft DAB+ een absoluut beter geluid en het aantal klassieke zenders is al beperkt.

    Dat Classicfm terug komt is goed nieuws!

    Internet in de auto gaat, maar is omslachtig.

     

    Voorlopig is DAB+ onderweg een genot.

     

    Dar hangt er maar af van waar je bent. Voorheen kon ik in Hongarije tot ver voorbij Boedapest naar Duitstalige radio luisteren, en in de winter vrijwel in het hele land. Kun je verwijzen naar je telefoontoestel, maar kom je dan in Roemenië waar in een groot deel van het land de Karpaten een ononderbroken GSM ontvangst onmogelijk maken heb je ook niets tenzij je Roemeens spreekt. Ik neem aan dat dat in grotere gebieden geldt waar bergen zijn, van het Tatra gebergte tot aan de Alpen. Wat voor de een vooruitgang is is voor de ander een ramp.

  16. Op 10-7-2019 om 11:44 zei Eduard07:

    https://www.nrc.nl/nieuws/2019/07/09/publieke-omroepen-hebben-miljoen-minder-leden-a3966624

     

    En de politiek maar achteraf sjoemelen met de spelregels om een hopeloos verouderd en achterhaald zuiltjessysteem uit de jaren 30 overeind te houden.

     

    En ik maar steeds horen dat je hier niet over politiek mag praten!!!! Kennelijk hangt het van je standpunt af of dit wel of geen taboe onderwerp is, ben je rechts genoeg dan is het OK.

     

    In werkelijkheid verliezen de omroepen leden omdat ze door de overheid afgedwongen steeds meer eenheidsworst moeten leveren. Gedwongen fusies met omroepen die een totaal andere achtergrond en doelstelling hebben, volstrekt ondemocratisch aangestelde net-managers, en ga zo maar door. Ik heb ook meermaals overwogen mijn VPRO lidmaatschap op te zeggen omdat ze nog maar een schijntje zijn van wat ze ooit waren. Maar goed, bij gebrek aan beter blijf je dan toch maar hangen...

  17. Van een goede vriend uit Noord Duitsland kreeg ik een wel heel bijzondere link toegestuurd die inhoudt dat de deelstaat Niedersachsen niets meer ziet in het uitbreiden van het DAB+ verhaal. Men is van mening dat met de komst van 5G dit een al bij voorbaat achterhaald systeem is. Ik dacht even aan een 1 april grap maar daar lijkt het me redelijk laat voor. Hier is de link:

     

    https://www.heise.de/newsticker/meldung/Niedersachsen-stimmt-fuer-Abschied-von-DAB-4453027.html?utm_source=pocket-newtab

     

     

    Hier in Roemenië doe ik ook op ander gebied wat ontdekkingen. Zo hoor ik de ORF uit Wenen 's morgens tot 9:15 lokale tijd (dus 10:15 MET) heel fors op hun aloude frequentie van 6055 kHz op de 49 meter band. Ook een aantal goede bekenden uit het verleden die de afgelopen jaren niet meer te horen waren zoals 9420 kHz (31 meterband) ERT Thessaloniki zijn zowel als vermoedelijk RFI (geen zenderidentificatie maar steeds urenlange verhalen over voetbalkampioenschappen, niet alleen m.b.t. wat err in Frankrijk gebeurde maar ook over de Afrikaanse en de Zuidamerikaanse cupstrijd. En dan een zeer krachtige zender uit naar ik aanneem Kazachstan met veel vrolijke muziek , en nog meer. Voorheen vond ik eigenlijk alleen maar uitzendingen van China en Roemenië op deze sterkte.

     

    Verschil met eerdere jaren is dat deze zenders hard en ongestoord te beluisteren waren, dus naar ik aanneem op Europa gericht zijn. Andere zenders voor buiten Europa (met name in Arabische talen en ook VoA) zijn nooit weggeweest maar waren en zijn veel slechtere ontvangbaar. Voorlopige conclusie: het lijkt alsof men een klein beetje aan het terugkomen is op de afschaffing van de kortegolf. Een andere verklaring is moeilijk te bedenken. En in elk geval gelukkig dat niet alle landen net als Nederland zo dom waren om meteen alles maar af te breken zonder zich af te vragen of er misschien toch nog iets aan capaciteit achter de hand zou moeten worden gehouden.

     

    Maar dat men ook al vraagtekens zet in Duitsland over het gebruik van DAB+ heeft me wel heel erg verbaasd. Nog een laatste notitie: onderweg heb ik niets meer op TV kunnen ontvangen, ik neem aan dat intussen ook Hongarije en Roemenië totaal van dvb-t naar dvb-t2 is overgestapt In elk geval daar waar ik het even probeerde.   Wel wrang dat het Duitse parlement als voorwaarde voor het uitbreiden van DAB+ eiste dat alle AM zenders moesten worden stilgelegd. Zoiets merk je helaas toch wel erg als je door landen reist waar je de taal niet van spreekt. Daar is een radio alleen maar een muziekdoos onderweg. Nou mar hopen dat de ORF de smaak te pakken krijgt en op 6055 gaat uitbreiden!

  18. Misschien een tip: al sinds enkele jaren zie ik dat je voor echte beelden van demonstraties van alle kanten niet naar welk satelliet kanaal dan ook moet kijken maar naar de internet kanalen (streaming diensten) waarop mensen live hun smartphones gebruiken om te laten zien wat er om hen heen gebeurt. Via de venezolaanse zenders krijg je doorgaans alleen Maduro te zien, via de westerse zenders en perskanalen doorgaans alleen de tegenstanders van Maduro, een enkele uitzondering daargelaten. Dat is al jaren zo.

    Alleen zie ik zojuist dat dit nu niet het geval is, zonder twijfel omdat bijna het hele land zonder stroom zit, dan kun je dus ook je moebieltjes niet opladen.

  19. Zojuist ontving ik een reactie uit Duitsland. "En de winnaar was.... HG5812"  (geintje)

    Jouw advies om allles te wissen en opnieuw te beginnen " Pas nadat ik een autoscan gedaan had werden de zenders gevonden. " heeft zijn probleem in één klap opgelost. Hij is er ontzettend blij mee, ik moest je uiteraard zijn dank doorgeven. Ook van mijn zijde nogmaals dank aan iedereen die aan dit probleem meedacht!

  20. Op 7-3-2019 om 15:14 zei Tonskidutch:

    maar vergis je niet daarmee is niet alles van het interactieve TV via het internet van Ziggo / Vodafone mogelijk

    bedenk dat je voor interactieve TV de eigen Ziggo / Vodafone receivers MOET hebben

    een nog veel verkochte tweedehandse is de HUMAX HD 5200CI ( rots stabiel )

     

    Uit nieuwsgierigheid: kun je me vertellen waaruit die stabiliteit precies bestaat? Ik heb een reeks verschillende apparaten aan Ziggo kabel verbonden gehad maar heb eigenlijk nooit iets te klagen gehad nadat ik op Hisrchmann Koka 9 eco over ben gestapt. Of bedoel je iets dat in relatie staat tot dingen als Netflix of andere toepassingen?

  21. Hartelijk dank voor jullie reacties, ik zal ze aan hem doorgeven. Wat voor hem verwarrend is is dat dat niet meer kunnen ontvangen van de radiokanalen al plaatsvond na de verhuizing van kanaal 60 naar 22 maar nog voordat men op t2 was overgestapt. Hij kocht een dvb-t2 ontvanger maar uiteraard in Duitsland dus als er normverschillen zijn tussen Nederland en Duitsland dan zou het voor radio ontvangst een verkeerde norm dvb-t2 ontvanger kunnen zijn. Maar het had ook kunnen zijn dat ze bij KPN ervan uitgingen dat met de steeds verdere verbeiding van dab+ dat het niet meer nodig is om die hele digitale radiohandel ook nog eens via de UHF band te verbreiden. Of dat de nieuwe norm inhoudt dat de radio signalen om een of andere reden moeilijker te ontvangen zijn dan de tv (hij woont net in/net buiten het ontvangstgebied van de zenders in Groningen en Hoogersmilde en meldt met regelmaat dat hij ontvangstproblemen ervaart ondanks een speciaal voor dit doel gekochte en hoog aan de mast opgestelde dvb-t(2) antenne.

  22. 6 uur geleden zei Tonskidutch:

    geluidoverlast kan dodelijke gevolgen met zich brengen, diverse erkende studies over gelezen

     

    maar net als met roken, als er in de auto accessoire handel geld te verdienen is (ook voor die luide ontoelaatbare uitlaatsystemen) doet de wetgever niets aan het beperken van dat risico omdat omzet de BTW en Belasting met zich brengt

     

     

    de politie is niet voor het beboeten van geluidoverlast producerende automobilisten dat denken mensen veel te snel

    dat is de handhaving en die rennen liever weg voor agressieve en luidruchtige bendes ( p.s. die komen niet eens voor 23:00 uur)

     

    de wetgever had reeds jaren geleden een naleven van de geluidproductie in decibel moeten vastleggen voor de APK keuring

    en wel in de auto als buiten de auto met een verhoogde limiet voor de lage frequenties

     

    maar dat betreft dus een ander topic dan Kink FM,

    je kan inderdaad ook de smaak van diverse Aria liefhebbers aantijgen

     

     

    Ja en nee. Een wetgever die het aantal decibels wil vastleggen kan dat ten aanzien van een autoradio die voor dat doel gebruikt wordt zeker proberen te doen. Maar daar kom je tegenwoordig niet zo ver meer mee, omdat er bij veel mensen van alles aan hangt. Zo kun je erachter komen dat je navigatie apparaat zoals ik met mijn i-phone met Waze app meemaak een veel te gering volume afgeeft zodat de autoradio flink wat moet kunnen versterken om het verstaanbaar te maken. Of omgekeerd, dat je een mp3 speler erop aansluit die van zich uit al zo'n fors volume afgeeft dat de autoradio dat ver boven een acceptabel niveau brengt.

     

    Om op Kink terug te komen: als mensen zo van die zender zouden genieten dat ze er het leven van anderen niet mee verzuren dan is er niets aan de hand, koptelefoons worden bij de vleet aangeboden voor wie het harder wil horen dan goed voor je gehoor is. Maar je moet dan wel bereid zijn wat empathie voor je medemens op te willen brengen.

  23. 15 uur geleden zei Satneef:

    Mensen wen er aan: Smaken verschillen!

     

    Nee, het is meer een gebrek aan beschaving. Ik zou het niet in mijn gekke hoofd halen om anderen mijn muziekale voorkeuren op te dringen. Zoiets heet "een beetje respect voor je medemens kunnen opbrengen". Soms denk ik dat dat een steeds schaarser wordend goed is. Gelukkig zie ik dan ook nog wel momenten waarbij dat niet het geval is dus zo'n zwartkijker ben ik nu ook weer niet.

    • Like 1
  24. Een correspondentievriend in Ostfriesland (Duitsland dus) stelde mij een vraag.

    Hij heeft altijd de drie Nederlandse netten plus de 7 npo-radio netten fta via Hoogersmilde en Groningen ontvangen, maar sinds de omschakeling van kanaal 60 naar 22

    kan hij de NPO radiozenders via Digitenne niet meer ontvangen.

    Ik dacht even dat het met de omzetting van dvb-t1 naar t2 te maken had maar hij vertelde me dat dat niet meer ontvangen van de NPO radiozenders direct na de verhuizing naar kanaal 22 gebeurde, en dus niet pas na de omschakeling naar den dvb-t2 norm.

     

    Zelf ontvang ik geen t2 en al helemaal niet uit Hoogersmilde dus kan ik hem alleen met jullie hulp een antwoord geven. Is er voor radio na de kanaalwisseling iets veranderd?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...