Ga naar inhoud


G*(^a schotelset


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb vorige week een schotelset bij de g*(^a gekocht, alles volgens de regels geiinstalleerd, schotel gericht met een kompas, hoek 30 graden maar ik krijg totaal geen signaal. Het balkje geeft helemaal niets. Ook de instellingen van lnb heb ik gecontroleerd. Alles in orde, totaal geen signaal. Ik heb al eerder een schotel gemonteerd, en die deed het meteen, uitslag 4,5 in het groene balkje, probleemloos dus.

Luistert het echt zo op de mm, dat uitrichten en was die andere schotel gewoon beginnersgeluk of zou het aan de g*(^a schotel kunnen liggen. Heeft iemand ervaring met de g*(^a schotel, of een tip om het probleem op te lossen??

 

Groeten en alvast bedankt voor de reacties, Martijn

 

[color:"red"] Waar de schotel gekocht is niet zo interessant. Het wordt zelfs als reclame opgevat en dat zien we hier liever niet. Merk en type zijn echter wel gewoon toegestaan. [/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het afregelen komt wel degelijk op de mm aan. Plaats je TV-toestel en de tuner in de buurt van de schotel en probeer nog eens. Langzaam bewegen van links naar rechts en ook verticaal natuurlijk. Let op dat je toestel tijd krijgt om te reageren. Digitale apparaten zijn soms erg traag!!!! Succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is misschien ook raadzaam om een goedkoop satfindertje aan te schaffen. Deze sluit je even aan tussen je LNB en je ontvanger met een klein stukje coax. Als je signaal hebt slaat het wijzertje direct uit. Het allergoedkoopste satfindertje met wijzertje voldoet prima.

Het afstellen doe je als volgt:

1/stel de elevatie globaal in

2/zet de schotel met behulp van compas op zuid.

3/draai de schotel vervolgens heel langzaam richting oost totdat je signaal hebt.

4/kijk welke satelliet dit is door een transponder in te scannen (lijsten vind je bij www.satcodx.com of www.lyngsat.com )

 

Vind je nu geen signaal dan ga je terug naar magnetisch zuid en hierna vernader je de elevatie iets. paar millimeter omhoog of omlaag. hierna ga je weer horizontaal draaien van zuid naar oost.

 

Het kijkt inderdaad op de millimeter nauwkeurig. Dat je eerste poging direct succesvol was is inderdaad waarschijnlijk beginnersgeluk, maar dat moet je soms hebben, toch ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je toevallig een analoge tuner voor handen?

Dan zou je ook eerste eens die eropaan kunnen sluiten, die kijken minder nauwkeurig,

moet je natuurlijk wel enige zenders van de Astra er in hebben staan,

heb je dan sneeuw-achtig beeld dan ben je al een heel eind!

 

Zeg je hebt de LNB toch wel goed gemonteerd hé? Niet zoals eerst in de folder stond! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...