Jump to content
Sign in to follow this  
Guest

G*(^a schotelset

Recommended Posts

Guest

Ik heb vorige week een schotelset bij de g*(^a gekocht, alles volgens de regels geiinstalleerd, schotel gericht met een kompas, hoek 30 graden maar ik krijg totaal geen signaal. Het balkje geeft helemaal niets. Ook de instellingen van lnb heb ik gecontroleerd. Alles in orde, totaal geen signaal. Ik heb al eerder een schotel gemonteerd, en die deed het meteen, uitslag 4,5 in het groene balkje, probleemloos dus.

Luistert het echt zo op de mm, dat uitrichten en was die andere schotel gewoon beginnersgeluk of zou het aan de g*(^a schotel kunnen liggen. Heeft iemand ervaring met de g*(^a schotel, of een tip om het probleem op te lossen??

 

Groeten en alvast bedankt voor de reacties, Martijn

 

[color:"red"] Waar de schotel gekocht is niet zo interessant. Het wordt zelfs als reclame opgevat en dat zien we hier liever niet. Merk en type zijn echter wel gewoon toegestaan. [/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het afregelen komt wel degelijk op de mm aan. Plaats je TV-toestel en de tuner in de buurt van de schotel en probeer nog eens. Langzaam bewegen van links naar rechts en ook verticaal natuurlijk. Let op dat je toestel tijd krijgt om te reageren. Digitale apparaten zijn soms erg traag!!!! Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is misschien ook raadzaam om een goedkoop satfindertje aan te schaffen. Deze sluit je even aan tussen je LNB en je ontvanger met een klein stukje coax. Als je signaal hebt slaat het wijzertje direct uit. Het allergoedkoopste satfindertje met wijzertje voldoet prima.

Het afstellen doe je als volgt:

1/stel de elevatie globaal in

2/zet de schotel met behulp van compas op zuid.

3/draai de schotel vervolgens heel langzaam richting oost totdat je signaal hebt.

4/kijk welke satelliet dit is door een transponder in te scannen (lijsten vind je bij www.satcodx.com of www.lyngsat.com )

 

Vind je nu geen signaal dan ga je terug naar magnetisch zuid en hierna vernader je de elevatie iets. paar millimeter omhoog of omlaag. hierna ga je weer horizontaal draaien van zuid naar oost.

 

Het kijkt inderdaad op de millimeter nauwkeurig. Dat je eerste poging direct succesvol was is inderdaad waarschijnlijk beginnersgeluk, maar dat moet je soms hebben, toch ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

succes,

Peter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je toevallig een analoge tuner voor handen?

Dan zou je ook eerste eens die eropaan kunnen sluiten, die kijken minder nauwkeurig,

moet je natuurlijk wel enige zenders van de Astra er in hebben staan,

heb je dan sneeuw-achtig beeld dan ben je al een heel eind!

 

Zeg je hebt de LNB toch wel goed gemonteerd hé? Niet zoals eerst in de folder stond! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy