Ga naar inhoud


Bagger apparaat.....


Gast

Aanbevolen berichten

Na heel veel flashen en herstellen van Dreamboxen kan ik maar tot 1 conclusie komen ....bagger....Als ************************** van o.a Dreamboxen moet ik tot mijn spijt conclueren dat de Dreambox al slechter wordt. Veel voorkomende fouten als haperingen in het beeld na plaatsen van harde schijf , verdwenen bootlaoders , hangende dreams bij het opstarten en ga zo maar door. Inmiddels is niet meer te achterhalen welke images wel en niet goed werken. Zelfs de originele images van de fabrikant doen het soms zeer beroerd. Wat ik nog steeds niet begrijp is dat de Dreambox na bijna 2 jaar nog steeds niet als stabiel goed werkend apparaat kan worden afgeleverd. Ik vind het verontrustend als je nieuwe ontvangers binnen krijgt waarvan de eerste de beste die je installeerd en van Hd voorziet meteen happeringen in het beeld vertoont. Mischien dat er iemand zo slim is om op basis van een goede ontvanger zoals bijv . de humax een pvr te maken met netwerk aansluiting die wel stabiel is.

 

Mischien dat dit niet wordt toegestaan op het forum, maar na zo veel problemen, klachten en moeilijkheden met de Dreambox vind ik toch dat het tijd wordt dat er eens iemand toegeeft dat de Dreambox voor heel veel mensen inclusief de hobbyist kan uitlopen op een gigantische nachtmerrie.

 

Indien het niet mag verzoek ik de moderator om dit te verwijderen, maar ik moest dit even kwijt.

 

.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

De volgende keer ************* verkondigen = ex-lid.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je hebt idd gelijk, ook hier een gebruiker ************, maar het wordt steeds meer en meer. Het blijft niet meer bij hangend beeld op bepaalde zenders, maar het gaat van kwaad tot erger.

Ik denk dat de 7080 daar de oplossing voor moet gaan bieden. Hopelijk hebben de de hardware flink nagekeken, verbeterd en geupgrade met de nieuwe snufjes die WEL goed werken. (of horen te werken)

Het is geen droom om dat apparaat iedere keer maar weer aan de beademing te moeten hangen. Dus ook voor mij is het een lichtelijke nachtmerrie aan het worden.

 

DroomDoos

 

*** IK wil dat niet meer zien. De volgende keer dat je openlijk ********** verkondigd op dit board, ben je ex-lid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Indien het niet mag verzoek ik de moderator om dit te verwijderen, maar ik moest dit even kwijt

 

mag je rustig schrijven hoor sat4all wordt niet door DMM betaalt (toch Tox <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />)

 

en ja het blijven hobbydozen vandaar dat ik ook meerdere ondvangers heb staan,maar de dreambox blijft toch mijn favoriet om TV te kijken en haperingen in het beeld heb ik geen last van tevens heb ik er een HD van 120 GB inhangen die ook perfect zijn werk levert

dm8000 powerd by rudream line X 3.2 white HBB-tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom heb ik niet last van dergelijke dingen? Ik heb nog de allereerste Dreambox (betabox) met blauw display. Stoppen jullie er wel een goedgekeurde ontvanger in? Zo ja, dan zou er toch eigenlijk geen hapering voor mogen komen.

 

Bij de laatste imageversies klopt het inderdaad dat de ontvanger wel eens crashed. Dat is puur een softwarefout die voorheen er niet was. Misschien verklaart dit de vele klachten. Ik vond de oudere images wel goed stabiel. Door de vele mogelijkheden loopt de ontvanger uiteraard ook de kans om weer nieuwe bugs te krijgen. Of dit in de originele Dream images ook zo is, weet ik niet. Die staan er bij mij niet op. Maar van de overige images kan er uiteraard niets over gezegd worden. Dat is puur hobby-matig in elkaar gezet.

 

Ik vrees echter dat de standaard kijker (die te weinig kennis ervoor heeft) ook een Dreambox aanschaft met een niet-originele Dream image. En dat is dus erg fout...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja wat zal ik zeggen, heb zelf niet zo veel problemen gehad met de Dreambox.

 

Maar ja als er heel veel van worden verkocht, gaat het uitval percentage nartuurlijk ook omhoog.

Ik weet niet wat de norm hiervoor is en hoeveel dreamboxen er nu wereldwijd verkocht zijn, maar als ik zo links en rechts om me heen kijk moeten dat er heel veel zijn.

 

Maar verlopig moeten we het er mee doen, gebrek aan beter zou ik maar zeggen.

Voor mij blijf tot nu toe de perfecte ontvanger voor de hobby met zeer veel mogelijkheden, met of zonder nukken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad was bij de eerste versie's niet zo veel aan de hand. Maar *********************** een groot deel heeft van begin af aan problemen. Inclusief de Dreamboxen **************************. *********************************. En helaas wordt dat steeds erger. Weet uiteraard niet of dit met de fabrikant of de fabriek waar ze gemaakt worden te maken heeft. Wel weet ik dat er geen enkel merk is dat zo veel problemen heeft (hardwarematig) als de Dreambox.

 

Opmerkingen als ja maar er worden er ook heel veel verkocht en dus krijg je ook heel veel problemen vind ik onzin. Als er inderdaad zo veel op jaarbasis worden verkocht wordt er dus ook heel veel verdiend. Het vervelende is dat de verkoper/handelar met die problemen wordt opgescheept. ************************************** sorry deze Dreambox moet retour en wordt waarschijnlijk omgeruild (wat overigens gelukkig wel gebeurd). Zeker als je bedenkt dat het uitval percentage van de Box ver boven elk ander merk ligt.

 

Ik ben dan ook van mening dat indien je zo veel verkoopt als fabrikant, je wel een beetje meer mag doen om de kwaliteit van je product te verbeteren. Schijnbaar is dit dus niet het geval. Zelfs na een bijna faillisement van de fabrikant vorig jaar, veranderd er niets.

 

Het enige dat er veranderd is dat de Dreambox al slechter wordt.Als ik als handelaar en reparatie punt zie dat er van een merk x 40 in 1.5 maand op 1 verkoop punt worden verkocht en door heel nederland 8 á 900 stuks met een uitval van 2 dan kan het dus wel anders.

 

Nogmaals het is niet zo dat ik de Dreambox (het concept) wil afkraken, echter zien ********************************* meer hardware problemen komen. Wij zitten dan ook met smart op een verbeterde versie te wachten.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

 

***** De volgende keer *********** en je bent ex-lid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

om dan meteen te zeggen dat het een bagger apparaat is. iedereen mag vinden wat ie vind, ik vind het juist het tegenovergestelde.

 

wat ik niet begrijp is dat wanneer een ontvanger zoveel problemen geeft, je de machines uberhaupt verkoopt. okee, ik zie dat misschien anders dan jij, ik ben immers geen handelaar, maar ik zou dus geen produkten verkopen waarvan ik geen support van de fabrikant hoef te verwachten en tevens geen kaas van heb gegeten.

een argeloze consument een dreambox verkopen zou ik zowiezo niet doen, da's vragen om moeilijkheden. dit heb ik met mijn lokale sat-leverancier/boer ook al eens besproken en die blijft gewoon de standaard ontvangers verkopen (plug erin, kaart erin en kijken maar ...).

de dreambox is in mijn ogen een hobby-apparaat en niet geschikt voor mensen die het alleen om TV kijken gaat.

 

begrijp me niet verkeerd, dit is mijn opvatting/mening op jouw post, wellicht zit ik er in jouw ogen helemaal naast, maar dat is dan niet anders ...

 

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan me wel voorstellen dat er veel slechte Dreamboxen op de markt gezet zijn, aangezien de Dreambox zo goedkoop mogelijk gebouwd is & er waarschijnlijk niet altijd de beste componenten gebruikt wordt.

 

Vooral de voeding is waardeloos. Ik heb in 't begin dat ik de Dreambox had 's 'n klein Harddiskje van 6 GB geprobeerd, maar dat was bij alle images 'n fiasco, zelfs bij orginele. Hij sloeg totaal vast & voordat ik de box opnieuw kon flashen moest ik de harddisk verwijderen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Ik heb dat geintje ook maar 3 keer geprobeerd, want ik was als de dood dat door de in-uitbouw akties de nokjes zouden van 't frontje zouden afbreken (zeer zwakke constructie) Om nog maar te zwijgen over de instralingsproblemen, die ik had met de GSM van m'n vriendin (op de Humax nog nooit last van gehad)

 

Maar goed, software-matig gezien is 't 'n perfekte box!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het grote vorodeel van de dreambox is ook meteen het grote nadeel voro de handelaar van satelliet spullen. Namelijk de software, waar een handelaar van satelliet spullen vaak uit ervaring veel klachten weet op te lossen met de meeste tuners. IS er nu opeens de dreambox wat eigenlijk een computer is waar opeens heel veel extra kennis bij komt kijken.

 

Daarbij is de software die gebruikt word in de box bijna van dag tot dag anders waardoor zo'n leverancier/handelaar nauwlijks nog dingen uit ervaring weet tenzij die alles bijhoud.

 

De punten die ik het eerst zwak vond van de box zijn in mijn ogen nog steeds zwakke punten van de box. Namelijk de voeding, te licht en zit niet op een aparte print, iets dat een upgrade makkelijker had gemaakt. En de temperatuur, ik had graag gezien dat de CPU van de box af fabriek was voorzien van wat koelribben en misschien zelfs (geregelde) geforceerde koeling in de box zelf.

De dreambox is ook niet zomaar tevreden met elk signaal dat deze binnen krijgt nu meer mensen een box hebben komen er ook meer situaties dat deze niet goed functioneerd waar mensen geen nieuwe LNB's e.d. willen kopen.

 

Zelf ben ik ook dik tevreden met de box maar ook ik ben ik het bezit van een box met een blauw display, maar als ik om mij heen kijk zijn ook de boxen die ik geplaatst heb (stuk of 5) met een amber display allemaal dik in orde. (Eentje reageerd wat afwijkend maar daar zit een hele vage HDD in)

 

Misschien is het vor Dream Multimedia een idee om de "klachten database" voor een select publiek open te stellen waardoor er wellicht sneller oplossingen gevonden worden.

Xtrend ET9000, Samsung UE40D6200, Onkyo TX-NR818, Yamaha YST-SW515

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mensen willen een ideale hobby doos, deze doos heeft zo af en toe nukken maar ik blijf erbij.... heren dreambox bedankt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Mensen die niet willen prutsen, moeten het maar bij een topfield houden.

 

Nog even afwachten op de 7080.

DM-7020-Vu Duo- Dm 800 --Iphone4 Jailbreak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
de dreambox is in mijn ogen een hobby-apparaat en niet geschikt voor mensen die het alleen om TV kijken gaat.

 

mee eens <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> ik denk dat een hele hoop van die problemen bij de klant zelf begint, hoeveel van deze boxen zijn er niet verkocht puur door mond op mond reclame ??? ik denk de meeste. Hobbyisten kopen zo'n ding, dat gaat weer verder als "ik heb een ontvanger...een pracht ding, je kunt dit en dat er mee...geweldig. dus die man/vrouw denk wauhw das mooi probeer ik ook, want dat wil ik ook wel, geen of weinig verstand van zaken (en vaak niet willen lezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />) en alles moet het wel doen zoals meneer 1 heeft verteld, wat krijg je dan ...terug naar de dealer omdat de box niet (meer) doet wat hij gedaan heeft of er van verwacht werdt. Zo is het toch of niet soms <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Citaat:
Mensen die niet willen prutsen, moeten het maar bij een topfield houden.
<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

maar ik kan het ook fout hebben natuurlijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volledig mee eens!

Een droomdoos is net een droomvrouw, je moet het niet hebben om er naar te kijken maar vooral om er mee te hobbien...... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Het mijne doet het overigens p r i m a , het is een amberkleurige...... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
door mond op mond reclame ???

 

Pink, ik wil hier niet de "geleerde betweter" uithangen, maar ik denk dat volgende beter klinkt:

 

"door mond AAN mond reklame"

 

Tenzij je het met een mooie jonge dame bedoelde. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Dreambox DM920UHD - Echostar 120cm draaibaar - Tooway Internet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze onderwerp heeft alles in zich om de langste threat te worden in de Dreambox forum omdat iedereen wel een mening heeft over de Dreambox. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Maar goed, ik behoor waarschijnlijk tot die paar gelukkigen die de Dreambox flink kan "misbruiken" zonder dat hij tot een crash of beeldstoornissen lijdt.

 

Het is verder jammer te horen dat er bij de reperateurs zoveel kapotte droomdozen binnenkomen, dat had ik echter niet verwacht. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...