Ga naar inhoud


[TF ALGEMEEN] Topfield FAQ's


Murdock

Aanbevolen berichten

Op vele verzoek een topfield FAQ:

 

Let op:

[color:"red"]- alleen tips en oplossingen hier plaatsen

- vermeld duidelijk het typenummer van de ontvanger bij jouw bericht

- Hier géén vragen plaatsen, deze worden direkt verwijderd... [/color]

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 36
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Iedere Topfield PVR gebruiker loopt er (tot nu toe) vroeg of laat tegenaan. Bekijk je een oude opname (die je uiteraard gedecodeerd op je schijf hebt staan) en opeens kun je daarna alleen nog maar FTA (Free To Air) zenders ontvangen.

 

Wat is er gebeurd? Heel simpel. De opname die je op je harde schijf hebt staan is exact dezelfde stream zoals deze destijds is uitgezonden. Dus inclusief teletekst, als dat door de zender ondersteund wordt, en ook inclusief de toentertijd uitgezonden update code, die kennelijk om de zoveel minuten met de stream wordt meegezonden. De update code zorgt ervoor dat je een key op je smartcard krijgt waarmee je naar de gecodeerd uitgezonden programma’s kunt kijken.

 

Deze code wordt iedere maand gewijzigd. Met de code van deze maand ben je in staat naar de programma’s van deze maand te kijken, en naar de programma’s van de vorige maand. Bovendien is de code geldig tot eind volgende maand. Dus als het deze maand juli is, dan kun je oude opnames (die nog gecodeerd zijn dus) van juni bekijken, of als je nu de satellietontvanger uit zet, en pas eind volgende maand (augustus in dit geval) weer aan, dan is je code nog steeds dusdanig geldig dat hij én het kijken naar de uitgezonden porgramma’s toestaat, én de nieuwe update code accepteert. Zou je hem echter pas in september weer aanzetten, dan is de code zodanig vervallen dat je Canal+ moet bellen om een signaal toegezonden te krijgen dat je card weer activeert.

 

En dat laatste is eigenlijk exact hetzelfde wat je doet als je een opname van je harde schijf afspeelt die al een aantal maanden oud is. De update code die ergens in de stream verpakt zit wordt weer in je smartcard gezet, en nadat je je opname bekeken hebt accepteert je smartcard geen nieuwe code meer, en staat hij ook niet meer toe dat je uitzendingen die gecodeerd zijn, ontvangt.

 

Dit probleem heb ik een aantal maanden geleden aan Topfield Korea voorgelegd, en ik heb een heel vriendelijke reactie gekregen die aangeeft dat ze nu op de hoogte zijn van dit probleem. Kennelijk is het niet zo eenvoudig om hier een trucje op te vinden, anders was dat vast al opgelost.

 

Tot die tijd moeten wij er zelf op bedacht zijn. Wat kunnen wij er zelf aan doen? Ten eerste is het gewoon het beste wanneer je een opname van je harde schijf afspeelt die ouder is dan de vorige maand, dat je dan gewoon eerst even je smartcard uit de ontvanger trekt. Dan kun je gewoon je opname bekijken (die je uiteraard wel eerst gedecodeerd moet hebben, doe dat dus meteen de volgende dag nadat je de opname gemaakt hebt als die eventueel niet meteen bij het recorden is gedecodeerd). Daarna stop je de smartcard weer in de ontvanger.

 

Wanneer je dit vergeet te doen, en de smartcard is dus ‘teruggezet in de tijd’, én je hebt nog opnames op je harddisk staan die de tussenliggende tijd overbruggen, dan kun je je smartcard zelf wellicht weer in orde brengen. Een voorbeeldje:

Het is nu juli, en je hebt een opname van april afgekeken. Helaas is daarmee de ‘verloopdatum’ op je smartcard op 31 mei gezet (controleer maar via het menu, CI module, enz.) Wanneer je nu een opname gaat afdraaien die je in mei gemaakt hebt, meestal heb je daar iets van 15 – 30 minuten voor nodig, dan zal die opname de updatecode bevatten waarmee je de key op je card naar 30 juni zet. Vervolgens speel je een opname gemaakt in juni af, en je key gaat naar 31 juli. Even weer naar een rechtstreekse uitzending kijken en je key staat weer op 31 augustus. Overigens mag je de opnames ook versneld afspelen, ook dan wordt de update geaccepteerd.

 

En als je geen tussenliggende opname’s hebt, dan moet je Canal+ dus bellen voor een update.

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een timerinstelling maakt en later ontdekt dat je hem liever op een andere zender of tuner had willen hebben is er een truc om het voor elkaar te krijgen:

 

1. Zet de topfield op de zender die je opgenomen wilt hebben

2. Selecteer de timeropname en druk op OK om het scherm met de informatie te krijgen

3. Druk 2x op de radio/tv knop (1x zorgt ervoor dat je een radiozender gaat opnemen)

4. Pas eventueel de tuner aan

 

Dit werkt op een topfield 5000 maar waarschijnlijk ook op de 4000

 

p.s. Als je bij een timersetting geen naam invult wordt automatisch de naam uit de EPG gehaald.

 

Olga

Topfield 5000pvr, firmware 13.9.2005p,

astra - astra2 - hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Twin tuner, kan ik dan twee zenders kijken op twee TVs?

En waarom werkt Picture in Picture op de 5000 niet met gecodeerde zenders?

 

Er zitten wel degelijk twee tuners in een TF4000 en 5000. De "tuner" is het gedeelte dat aan de LNB seint welke polariteit en band hij wil doorkrijgen. Uit het signaal van de LNB filtert de tuner het juiste kanalen (PID) voor beeld en geluid. De uitvoer van de tuner is het digitale, MPEG2 gecodeerde, en eventueel nog gescrambelde, beeld en geluid. Je TV kan hier nog niks mee.

 

Om het beeld zichtbaar te maken, zijn er nog (twee of) drie extra componenten nodig: (descrambler,) MPEG decoder en D/A convertor.

 

De "descrambler" heb je alleen voor "gecodeerde" uitzendingen nodig. De MPEG data is 'verhaspeld' met een sleutel en een algoritme. Deze unit zorgt samen met eventueel een CAM en een kaart (of emu) dat de oorspronkelijke MPEG data terug komt. Met de gescrambelde data kan de MPEG decoder helemaal niks beginnen.

 

De decoder maakt van de MPEG data video "frames", digitale beelden dus. Voor ons PAL systeem zijn dat 50 beelden van 720x290 pixels per seconde (25 beelden van 720x580 want je krijgt beurtelings de even en oneven lijnen, dit is "interlacing").

 

De D/A convertor tenslotte stuurt de frames naar je TV als analoog signaal (antenne, composite, s-video, scart RGB...).

 

De topfield 4000 en 5000 hebben nu wel twee tuners, maar geen twee descramblers. De 5000 heeft wel een tweede MPEG decoder, de 4000 heeft er maar een. Allebei hebben ze ook maar een D/A convertor, dus alle TVs kijken naar dezelfde zender.

 

Voor het maken van een harddisk opname is de descrambler, decoder en D/A convertor niet nodig. Vandaar dat alleen de tweede tuner (zonder deze drie dingen) voldoende is om een andere zender op te nemen dan die je kijkt.

 

De 5000 gebruikt de tweede MPEG decoder voor PiP (picture in picture). Alle TVs kijken toch nog naar het zelfde beeld, want er is maar een D/A convertor. De 5000 heeft maar een descrambler, en kan dus maar 1 zender descramblen. Gevolg daarvan is dat je dus maar een gecodeerde zender kan kijken, daarom heb je geen PiP met twee gecodeerde zenders. Ook niet als je twee CAMs of een dual CAM hebt - de beperking zit in de Topfield zelf.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is het verschil tussen de TF4000PVR en TF5000PVR?

 

(NB: Aanvullingen per PM of ander topic, dan zet ik ze erbij)

 

Prijs

De TF5000PVR is veel duurder.

 

Opname

De 4000 kan een zender of opname kijken, en gelijktijdig een opname maken (op een andere zender), de 5000 kan gelijktijdig twee zenders opnemen. Op de 4000 kun je dus niet time-shiften op een andere zender dan die opgenomen wordt, op de 5000 kan dat wel.

Standaard zit in de 4000 een 40GB harddisk, in de 5000 een 80GB.

De 5000 kan MP3 en JPG "afspelen", de 4000 kan dit niet (wel GIF met hulp van een TAP)

 

Aansluitingen

Beide hebben ze UHF (antenne), 2x SCART (RGB), Composite, analoge en digitale audio, Serial (RS-232).

De 5000 heeft ook een USB2 poort en een S-Video aansluiting.

 

Weergave

De 5000 heeft een PiP (picture in picture) functie. Deze werkt alleen als tenminste een van de zenders ongecodeerd is.

De 5000 heeft een "true color" OSD (on-screen display, alles wat je op het scherm ziet dat niet in de uitzending zit), de 4000 heeft hier een 256-kleuren chipje voor. Vandaar dat de 5000 wel JPG kan tonen en de 4000 niet.

Beeldkwaliteit is gelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor iedereen die een koeling wil plaatsen en niet zijn garantie ingevaar wil brengen

dit is niet de mooiste oplossing maar werkt wel

werkt op een 5000 /5500 en 4000 gewoon boven de kams plaatsen en de rest blijft ook koel

 

Zie bijlage

 

Bekijk dit eens

 

Naar aanleiding van een kapotte fun card

Mijn bericht over koeling TP5000

 

Ik heb wat metingen verricht zie hier het volgende

10.45uur aangezet temp 27.7 graden

11.00uur koeling uit

11.30uur koeling nog uit temp 44.5 graden

11.45uur koeling nog uit opname gestart temp loopt op naar 47.4 graden

12.00uur koeling aan

12.30uur koeling nog aan temp 34.9 graden en nog zakkende

 

Dit alles is gemeten met een Testo 435 temperatuur meter

en 1 ci MM 1.04 met 1.11co er op kan helaas niet een MR met een titanium card meten heb geen titanium card

Kan ook niet met 2 ci meten want dan moet ik de kast open maken en dan komt mijn garantie in gevaar

Maar kan me voorstellen dat met 2ci het nog warme word

Mvrgr Sigma

DM8000HD-PVR/DvD_DM7020HD-V2_DM800Se-V2_DM525

Harddisk Samsung 2TB__Tuner A :draaibaar Tuner B :vast Tuner C Tuner D

Vantage 8000 S TWIN HDTV PVR

Link naar reactie
Delen op andere sites

Automatisch uitschakelen na opname

 

zowel TF4000PVR als TF5000PVR

 

Als je halverwege een programma naar bed gaat, wil je de rest opnemen, en de receiver daarna uit laten schakelen. Dat lijkt niet te kunnen, maar het kan wel degelijk.

 

Druk op de "UIT" toets (afstandbediening of tuner zelf) tijdens opname. Dan verschijnt een boodschap op je scherm dat de opname nog loopt, en of je wilt uitschakelen. Op het LED display verschijnt "OFF"

 

Beantwoord deze vraag NIET. Dus geen Yes en ook geen No kiezen - de boodschap op het scherm met rust laten en laten staan.

 

De receiver schakelt nu uit zodra de opname eindigt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb op mijn Topfield 4000 PVR timeshift standaard uit staan. Voor de situaties waarin ik deze functie wel wil gebruiken volstaat voor mij de volgende 'omweg'.

 

Ik druk, (omdat de telefoon bijvoorbeeld gaat) op record. Het duurt wel een paar seconden voor de harddisk gaat draaien. Dan druk ik op de pauzetoets.

 

Wanneer mijn telefoontje is afgelopen druk ik op play, en vervolgens ga ik verder met het kijken naar de uitzending vanaf de plaats waar ik gebleven ben. Het voordeel van timeshift was dat ik nog iets terug had kunnen gaan, dat mis ik nu, maar bovengenoemde oplossing werkt voor mij afdoende.

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Wat betekenen de icoontjes allemaal?

 

Hieronder een overzicht van de icoontjes die je in het infoscherm (onder de i toets) of in het file overzicht (opnames e.d.) aantreft.

 

$ - (info,files) Dollarteken: Gescrambelde zender. Op de TF4000 is dit altijd geel, de 5000 serie kan ook een groen/geel dollarteken tonen , dan is de betreffende opname gedeeltelijk gescrambeld (als je zapte tijdens opname). Op de 4000 betekent een $ dat de uitzending gescrambeld was, maar de opname kan ongescrambeld zijn.

 

[db] - (info) Dolby geluidsspoor aanwezig (denk ik, heb de optische aansluiting niet in gebruik...).

 

[_] - (info) Vierkantje met een rood streepje onderin: Ondertiteling aanwezig.

 

[=] - (info) Vierkantje met drie rode streepjes: Teletekst aanwezig.

 

18 - (info) Aanbevolen minimum leeftijd.

 

Meer icoontjes? Stuur even een PM naar mij en dan voeg ik ze toe. GIF plaatjes van de icoontjes zouden ook welkom zijn, met een 5000 en de screenshot tap makkelijk te maken

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 4 maanden later...

Zowel 4000PVR als 5000PVR

 

Als je een opname "voor later" wilt bewaren, en hij is gescrambled (je hebt dus je CAM en eventueel kaart nodig om hem af te spelen), dan moet je een kopie maken. Dit gaat als volgt:

  • In de lijst met opnames, selecteer de juiste en druk OK
  • Afspelen begint
  • Druk nu op de RECORD toets
  • Om de kopie sneller te laten lopen, druk op de FFWD toets [>>]. Je CAM moet het wel aankunnen, meestal lukt dat wel.

Hierna heb je een bestand met "-(COPY)" (of iets dergelijks) erachter. Dit is de ge-descramblede versie. De originele kun je (na controle van je kopie) verwijderen.

 

Op de 5000 zou het dollarteken voor deze opname groen moeten worden, om aan te geven dat hij gedescrambled is.

Op de 4000 zie je geen verschil.

Op allebei de tuners is een betrouwbare methode om te ontdekken of een kopie nodig is de opname af te spelen, vooruit te springen naar vlak voor het einde (99%) en de kaart (of CAM) eruit te halen. Als je dan nog beeld hebt is de hele opname OK. Het is namelijk altijd zo dat hij vanaf een bepaald moment gescrambled is, en daarna nooit meer FTA wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Voor de liefhebbers van draaibaar en véél kanalen:

 

De topfield 4000 kan 5000 kanalen opslaan.

Jammer genoeg is dit het totaal van radio- en TV-kanalen!

 

Wat de TF4000 werkelijk aankan is:

 

3500 TV kanalen.

1500 radiokanalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

Hoi Milo,

 

ik woon als Nederlander in het mooie "Bayern" en wil een TF 4000 of 5000/5500 kopen om Canal Digitaal te kunnen kijken. Films op DVD branden wil ik in principe niet. Dan zou ik best een 4000 kunnen nemen, zoals ik gelezen heb.

Ik heb echter begrepen uit 1 van de berichten dat EPG (electronic program guide!?) van Canal Dig. alleen op de 5000/5500 werkt. Kun je svp uitleggen hoe dat EPG werkt. Ik vraag me nl. af of deze optie het waard is om het verschil in prijs te betalen tussen de 2 types TF. Ik heb in Bayern nl. geen NL tv gids... Of ik zou hem moeten printen via 1 van de TV gids sites!?

Zou je ook nog uit kunnen leggen wat time shiften is. Ik heb gelezen, maar niet helemaal begrepen. <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

bedankt alvast!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Beste TangoBravo,

 

Ik heb jou bericht gelezen m.b.t. oude opnames weergeven.

Ik heb een ander probleem.

 

Ik heb een aantal opnames op de harddisk staan die ik na ca 2 maanden niet meer kon bekijken. Begrijp ik het goed dat dit te maken heeft met de actie die CanalDigitaal doet naar mijn smartcard?

 

Wil dit dan zeggen dat gecodeerde opnames (geel $) na 2 maanden niet meer af te spelen zijn?

 

Ik zou het waarderen als je hier een antwoord op weet?

 

m.v.g.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...