Ga naar inhoud


Asscom Refernce SW Update


Gast Critters

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb een Asscom Reference die vastloopt. Ik heb een sw-update (SECA2 update) gedaan, dat gaat goed, maar na dat de kanalenlijst is bijgewerkt loopt geeft ie een fout, en wordt de software van het apparaat niet ge-update.

Is er andere flash software om een nieuwere software versie erin te kunnen zetten?

Link naar reactie
Delen op andere sites


dus als ik het goed uit je verhaal begrijp gaat het updaten van de software wel goed, maar op het moment dat je er een nieuwe zenderlijst in wil zetten gaat het fout.

Al eens geprobeerd om de zenderlijst zelf in te laten lezen.

En als het goed is wordt de software ook automatisch via de satelliet ge-update, maar dan moet je het benodigde kanaal natuurlijk wel in je zenderlijst hebben staan

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, het is die patch met al die pop up vensters, die update het apparaat naar SECA 2 en op een gegeven moment gaat ie ook de SW updaten, maar dat gaat fout... Weet de fout zo niet meer helaas..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt me dat je het over originele software hebt.

Deze werkt over het algemeen probleemloos, alleen moet je wel de juiste hebben

 

en

 

let niet op de tijden die in het scherm verschijnen hier klopt niets van, dus 1 min kan best 4 min zijn en 5 min best 10 min.

Gewoon de patch starten en de handelingen die op het scherm verschijnen uitvoeren en voor de rest overal afblijven en geduldig wachten.

Ga vooral niet tijdens het proces je ontvanger, zonder dat het gevraagd wordt, aan en uit zetten, want dan zul je weer opnieuw moeten beginnen of nog erger hij wil zelfs geheel niet meer opstarten. Ik heb dan nog een aantal trucs achter de hand, maar je bent dan wel met je laatste stukken aan het spelen.

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Gerrit,

 

Even tussendoor......

Heb jij jou "dode asscom`s" al eens aan de praat gekregen??

 

En/Of kunnen we er weer eentje op de stapel zetten???( van Critters) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Grtz, Steven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de conclusie van een hardware defect is het nog veel te vroeg. De patch programma's zijn nogal gammel gebouwd. Ze lijken vanuit een windows sessie toetsenbord aanslagen te simuleren die naar het programma load.exe worden gestuurd dat zelf in een MSDOS box draait. Je hebt waarschijnlijk ook load.exe bij de hand. Probeer eerst even rechtstreeks kontakt te leggen met de Asscom Reference vanuit load.exe.

 

Ik neem even aan dat je een directory c:\asscom hebt waarin het programma load.exe staat. Pas dus het volgende aan op je echte directory, als die aanname niet klopt. Waar ik <Enter> schrijf daar druk je alleen de Enter-toets in van je computer en dus niet de tekst "<Enter>".

 

Koppel de Asscom aan je computer, zet hem nog niet aan

 

- Ga via startknop naar uitvoeren (run)

- tik in c:\asscom\load.exe<Enter>

 

load.exe start in MSDOS window

Als het goed is verschijnt er als tekst

load ver 1.00 Copyright © by Fantasy

COM1: 115200BPS

 

- zet Asscom aan

 

Als het goed is verschijnt er nu een tekst in de trant van

ANAM DBS Monitor Program V3.00 © Copyright ....

 

- druk <Enter> toets in van je computer

 

Als het goed is verschijnt er nu als prompt

HanSh>

 

- toets in: boot<Enter>

 

Als het goed is boot de Asscom opnieuw en toont het kanaal op de frontpanel display, het is net of je hem met de afstandbediening hebt aangezet

 

- toets in: off<Enter>

 

Als het goed is gaat de Asscom in "standby" modus, het is net of je hem met de afstandbediening hebt uitgezet.

 

Werkt dat dan lijkt er niks mis met de hardware en ligt het probleem waarschijnlijk in de patch software. Het beste is om de asscom uit te zetten Windows opnieuw te starten en zo met een schone lei te beginnen. Stop zoveel mogelijk programma's (viruschecker, firewall, etc), zodat je systeem zo veel tijd als mogelijk beschikbaar heeft voor je Asscom sessie.

 

Start het patch programma. Houdt je asscom afstandbediening bij de hand. Op het moment dat je gevraagd wordt om de Asscom aan te zetten, doe dat dan ook. Mocht op het frontpanel de tijdaanduiding worden vervangen door een kanaalnummer, zet dan de asscom direct in standby met behulp van je afstandbediening. Wacht verder de gang van zaken rustig af, nergens meer aankomen tot het patch programma aangeeft dat het gereed is.

 

Veel succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

welke patch gebruik je?

De laatste die ik heb is van mei 2004 maar er zijn wellicht nog nieuwere versies, maar sinds de laatste heb ik zelf nog weinig vragen gehad om de software aan te passen omdat er fouten of problemen ontstonden.

En zoals RobP aan gaf zorg dat er op je computer zo weinig mogelijk programma's draaien (ik werk zelf overigens onder windows 98) zorg ook dat er geen programma's draaien die ongemerkt toch nog gebruik maken van de com poort

dit alles kan de storing veroorzaken.

En er is 1 lichtpuntje je kunt tenminste nog contact krijgen met je ontvanger.

Steven vroeg "hoe zit met de dode ontvangers" dat is dus ook mogelijk, en dan krijg je op geen enkele wijze nog contact en kun je dus ook geen software wijzigen oid. dus er is nog hoop.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geachte heren met asscom problemen:

 

Ik lees dit probleem en denk hé dat ken ik. Waarschijnlijk heb je het zelfde als ik heb namelijk de flash defect. Deze zal dan vervangen moeten worden. Nu het grootste probleem die flash is niet zo makkelijk te vervangen maar een beetje techneut kan het wel zelf. Als je de flash hebt vervangen dan dien je de sw opnieuw te installeren en dan zal hij als het goed is weer moeten werken. SUCCES!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor de dode asscom die ik hier heb staan en steven heeft staan zou dat best wel eens kunnen. Hier heeft nl. een all-cam software versie opgestaan en hiermee is iets fout gegaan. (trouwens ik heb er nog een paar probleemloos op dezelfde all-cam draaien)

Inzake de ontvanger van Critters denk ik dat er niet direct naar de soldeerbout gegrepen hoeft te worden.

gewoon nog eens rustig windows opstarten, alle overbodige software afsluiten juiste patch gebruiken en rustig blijven wachten.

Ik denk dat het probleem hiermee opgelost kan worden.

 

In de bijlage de laatste software die ik heb.

 

Suc6

 

Gerrit B

723106-Asscom_OrgFirm.zip

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...