Jump to content

gerrit B

Members
 • Content Count

  4,427
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

About gerrit B

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 09/18/1964

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  het wijze Oosten
 • Interesses
  alles wat met techniek te maken heeft

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Die chinezen hebben dus overal ter wereld pakketjes met virusjes rond gestuurd. 🥴 Hoe kortzichtig kun je zijn om dit met droge ogen te kunnen beweren. Er is maar 1 iemand verantwoordelijk voor de verspreiding en dat is de mens die hoofdzakelijk mbv. vliegtuigen en wat al niet meer het besmette gebied zijn ontvlucht en daarmee de gehele wereld in deze ellende met lock downs hebben gestort. En hoe kon dit allemaal? Nou simpel door de geschiedenis zich te laten herhalen en nog steeds de fout te maken door eerst een lock down af te gaan kondigen en dan pas een dag of wat later in te gaan stellen zodat een ieder nog snel even de tijd heeft om te vertrekken. Maar kijk je wat verder dan zijn er nog steeds een groot aantal landen oranje gekleurd en mogen inwoners vanuit die landen niet naar Europa. Nu willen verschillende vliegmaatschappijen weer vakanties mogelijk maken in oa. Turkije en dan denk ik hoe achterlijk kun je zijn? Iemand mag vanuit Turkije niet naar Nederland komen zonder 14 dagen in quarantaine te gaan maar we gaan wel even met het vliegtuig op en neer om tijdens een vakantie wat virus besmettingen op te gaan halen en vinden dat we dan nergens rekening mee hoeven te houden. "Ja maar" wordt er dan gezegd "aan de kust zijn er geen of nauwelijks besmettingen", "die zijn er alleen in grote steden" nee nu nog niet, maar waar komen de werknemers in de hotels/resorts dan allemaal vandaan? en als de halve wereld daar weer bij elkaar komt om vakantie te vieren en te feesten dan zul je eens zien hoe snel het dan kan gaan. Dus mooi zo houden dat er geen besmettingen aan de kust zijn en er ook niemand naar toe laten gaan om te voorkomen dat die er wel komen. En zit je dan in zo'n situatie dat je geen kant op kunt en alleen telefonisch contact kunt hebben met familie ed., dan zal ik je zeker niet benijden en zal het ook niemand gunnen, maar meestal lokte het avontuur en het geld en heb je daar wel zelf voor gekozen en kom je er nu achter dat daar ook andere risico's aan verbonden zijn.
 2. Dat zijn dus alleen maar uitvluchten om maar weer vrij te kunnen reizen en alles van voor af aan te kunnen laten beginnen. Ga je echter je gezonde verstand gebruiken dan kan een ieder bedenken hoe een virus als deze zich zo snel rond de wereld heeft kunnen verspreiden en zolang er geen alternatieven zijn hoe dit heel eenvoudig te voorkomen is door de vliegtuigen aan de grond te houden en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen.
 3. Ik heb al vaker aangegeven, ze staan nu mooi opgesteld op de vliegvelden haal ze meteen even door de schredder of gooi er een bom op. In 1 klap heel veel problemen opgelost. De kans dat besmettelijke ziektes zich snel verspreiden wordt een heel stuk kleiner, luchtvervuiling een heel stuk lager, lawaai een heel stuk lager, geen lelijke condens strepen meer in de lucht en geen vlucht meer naar goedkope lonen landen maar gewoon weer lokale maakindustrie zodat ook minder bedeelden in eigen land een kans maken op de arbeidsmarkt. Laten we alleen nog wat vliegtuigen rondvliegen voor wat echt niet anders kan en om daar wat druk op te zetten gaan we beginnen met accijnzen op brandstof te heffen en wie toch de luchtbus neemt die gaat bij aankomst op de bestemming 2 weken in quarantaine en bij terugkomst nog een keer 2 weken. Denk dat het noodzakelijke vliegen dan plots heel wat minder noodzakelijk wordt.
 4. Dat klopt dus niet helemaal. Dat hergebruik geld kost is duidelijk maar het kost niet alleen geld het levert ook geld op; metalen, batterijen, plastics enz. zijn kostbaar en brengen geld in het laatje. Op dit moment is de markt met China gesloten voor veel plastics maar een heel groot deel van alle ingezamelde plastics werd daar tot 2018 naar toe verkocht waar het op duizenden kleinere stortplaatsen handmatig werd gesorteerd. Doordat China deze stroom heeft ingedamd is er nu een overschot aan ingezamelde plastics en begint de echte recycling nu pas op gang te komen ipv. het over de gehele wereld te verslepen en het daar een probleem van dat werelddeel te maken. Alles wat niet hergebruikt kan worden of wat meer kost om te hergebruiken wordt vaak simpelweg verbrand. De slakken ed. die daarbij vrij komen worden vaak weer gebruikt in de wegenbouw en een groot deel van Amsterdam krijgt bijv. zijn warmte nl. vanuit de afvalverwerking. De afvalverbranding van Amsterdam geeft aan dat van elke 1000kg huisvuil er daar uiteindelijk maar 0,5Kg wordt gestort (een totaal van 750 Kg per jaar) Nederland kent dacht ik op dit moment iets van 18 van dit soort installaties. Omdat er zelfs een tekort is aan afval wordt/werd dit vanuit het buitenland aangekocht, dus van dumpen is er zeker geen sprake, afval levert gewoon geld op. Op dit moment is zo'n 25 % van al het afval wat hier wordt verbrand afkomstig uit het buitenland. Saillant detail is dat over de interne afvalverwerking en het verbranden hiervan belasting wordt geheven dat betalen wij dus met z'n allen, alleen als het afval vanuit het buitenland komt dan is het plots te ingewikkeld om daar ook belasting op te gaan heffen en geniet het buitenland dus extra voordeel om hun afval hier te verbranden.
 5. Als de omvormer een willekeurige poort kiest dan helpt het niet om alleen poort 1024 open te gaan zetten. Wat ik hier zie is hoe veel camerasystemen ook werken om via de site van de leverancier beelden te kunnen bekijken. Gebruik je zoiets privé dan werkt dat 9 van de 10 x probleemloos bij bedrijven werkt het vrijwel nooit. Kom je echter bij een systeem waar het neefje van de buurvrouw wel even het modem heeft ingesteld dan is het vaak hommeles en werkt het voor geen meter en natuurlijk is dan ook de toegangscode ed. van het modem nergens bekend. Voer je een reset uit naar fabriekswaardes en mik je daarbij alle beperkingen er uit en stel je het internet weer even in dan werkt alles plots probleemloos. Wat ook het probleem wel eens kan zijn is de DHCP server die standaard staat ingesteld, wat dit moet zijn is eenvoudig op te vragen met: cmd (om naar een promt te gaan) en daar in te vullen IPconfig/all Geef je een enter dan krijg je te zien wat de gateway, DHCP server en DNS server moet zijn.
 6. Wij hebben konijnen en wil je dat goed schoon houden dan heb je flink wat hennep afval. Op zich zeer goed composteerbaar en met het hooi/stro en mest ook nog eens erg voedzaam. (je kunt er dus prima mestpiertjes in kweken) Dus alles wat op de composthoop kan gaat de composthoop op maar zit die vol dan gaat het de groene bak in. Papier breng ik zelf wel naar een plaatselijke vereniging zodat die er ook nog wat aan overhouden (al is dat op dit moment wel erg minimaal) Kijk je echter voor hoeveel geld afvalverwerkingsbedrijven afval uit Engeland laten komen om hier te verbranden en wat je er hier voor moet betalen dan staat dat in geen enkele verhouding. Zou dat verschil naar de vuilnismannen zelf gaan dan moet het bij de gemeentewerf vol staan met dikke BMW's, Porsches enz. en gaat elke vuilnisman vrijwel zeker fluitend naar zijn werk.
 7. Dan woon jij wel in een gemeente die goud geld verdient aan het afval. Wij betalen nog geen 200 euro per jaar en dan wordt elke week een container opgehaald waarbij om de week de groene en de rest om de beurt en het maakt niet uit hoeveel afval er dan in zit.
 8. Die prijzen van de vuilstort kunnen zeker flink omlaag. De overheid zorgt er voor dat dit zo duur is geworden door te verplichten dat er gescheiden ingezameld moet worden, kliko's voor de deur enz. Zou men het scheiden weer bij de afvalverwerker gaan doen en gewoon weer plastic zakken voor de deur dan gaat de inzameling 2 tot 4 x zo snel en kunnen de kosten met bijna de helft naar beneden. Maar nee, "men moet bewust worden wat het kost om afval te verwerken en al bij de bron gaan scheiden", gevolg 4 lelijke grote bakken naast huis (grijs/groen oranje en blauw) en de kosten zijn onnodig een heel eind de lucht ingeschroefd. Of je terug moet naar de glazen melkfles???? de melk is er wel lekkerder uit (vind ik) maar kijk even wat het vervoer kost, het reinigen, het opnieuw inzamelen enz. Daarnaast zie ik nooit liter pakken van melk of vla ed. zomaar in de natuur, wat je daar ziet zijn meestal de blikjes, flesjes, wikkels van verpakkingen en afval van de snelle vette hap.
 9. Die arbeidsmigranten raken toch alleen maar besmet in slachthuizen, toch niet op campings en in hotels ed?
 10. En zou, met die cijfers in het achterhoofd, het weer vrij kunnen reizen dan wel zo'n goed idee zijn? We hebben het gezien in Nieuw Zeeland, virus vrij verklaard maar dan toch plots weer besmettingen van 2 personen die onlangs in het buitenland waren geweest.
 11. Tuurlijk net als in de film Bartje Gewoon de pan op tafel en eten wat je eten kunt (in deze coronatijd) Bij mijn dochter in het studentenflat doen ze dat ook wel eens noemen ze "patat op tafel" Worden er een paar zakken patat gehaald, de tafel ingepakt met aluminiumfolie alles op tafel gekiept, halve fles mayo en halve fles tomatensaus in het midden van de tafel leeg knijpen en eten maar tot je niets meer lust. Lust niemand meer wat dan de hoeken losmaken, dichtvouwen, oprollen en weggooien.
 12. Bij ons gaat het hennepafval gewoon op de composthoop (kun je goed mestpiertjes in kweken) en wat daar niet bij op past gaat in de groene kliko van de gemeente. Nog nooit problemen mee gehad en ze komen het keurig elke 2 weken ophalen.😙
 13. Je moet je dan wel afvragen wat het probleem nu is Is dat dat de mensen overal rommel achterlaten of ligt het probleem bij degene die de afvalbak regelmatig leeg moet maken? Ik denk dat het de laatste nog wel eens zou kunnen zijn nl. dat de meeste mensen hun afval nog best naar een bak willen brengen maar als die stampvol zit dat het er dan maar bij zetten met als gevolg uiteindelijk zo'n puinhoop. Van een Boa hier in de buurt hoorde ik dat dit vaak beleid van de gemeente is nl. als zo'n bak elke keer leeg gehaald wordt dan kost dat ook geld en nodigt het anderen uit om hun spullen maar in die bak te gooien ipv. een half uur bij de gemeentewerf in de rij te moeten staan. Maar op een strand zou ik denken dat je als beheerder weet dat met een drukke dag die bakken gewoon veel vaker geleegd moeten worden om dit soort situaties te voorkomen.
 14. Wat mij is opgevallen is dat het juist oorverdovend stil is gebleven vanuit Brussel. Je zou juist verwachten dat Brussel op een gegeven moment de regie overgenomen zou hebben met de uitbraak in Italië en alles centraal zou zijn gaan regelen om een pandemie te voorkomen, maar niets van dit alles. Nu er geld moet komen en verdeeld moet worden om de getroffen landen weer op de been te helpen lijkt het erop dat ze in Brussel plots weer wakker worden. Verder lijkt het erop dat alles moet wijken voor de commercie en dat gezondheid daar ondergeschikt aan is. Kijk in naar het aantal strepen in de lucht van overkomende vliegtuigen dan groeit dat bijna per dag en lijkt het erop dat een ieder weer in het oude ritme vervalt wat juist deze problemen heeft veroorzaakt. Ik sta er dan altijd weer van te kijken hoe kortzichtig de mens dan eigenlijk is.
 15. gerrit B

  Tekenbeet

  We hadden laatste een egel achter in de tuin en aangezien onze tuin konijn dicht is gemaakt had deze er ook problemen mee om er weer uit te komen dus maar even gevangen. Ongelofelijk hoeveel teken en luizen dat beest tussen al die stekels had. Dus het beestje een schoonheidsbehandeling gegeven met zo'n teken klauwhamer en heb er zeker 15 afgehaald van net vastgezogen tot bijna vol. Daarna ingespoten met antiluis en die waren gewoon niet te tellen zoveel er afvielen. Egel weer in de wijk uitgezet en hoop dat hij nu weer heel wat slakken ed. naar binnen werkt en zijn nuttig werk voortzet. Toen ik dat zondag vertelde had mijn broer hetzelfde verhaal maar dan met een wild konijn, had ook helemaal onder de luizen en teken gezeten. Ik ben vroeger heel wat keren mee geweest op jacht maar toen ook nog nooit een konijn oid. gezien die onder de teken en luizen zat.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy