Ga naar inhoud


gerrit B

Lid
  • Items

    7682
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    95

2 Volgers

Over gerrit B

  • Verjaardag 09/18/1964

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    het wijze Oosten
  • Interesses
    alles wat met techniek te maken heeft

Recente bezoekers van dit profiel

17097 profielweergaven
  1. Je hebt idd. figuren die iemand in kunnen huren om zo allerlei belastingen te kunnen ontwijken/niet betalen maar naar wat ik in de wandelgangen heb meegekregen wordt daar ook aan gewerkt om daar paal en perk aan te stellen. Maar over het algemeen zal degene met een duur huis ook al heel veel belasting betalen via inkomen en werk. Maar ook om die gigantische villa te onderhouden zal veel meer geld en personeel nodig zijn waarmee de maatschappij weer ondersteund wordt. En dan nog als degene die van zijn laatste geld een huis heeft kunnen kopen naar de bakker gaat dan betaald deze toch ook net zoveel voor een brood als de miljonair die hetzelfde brood koopt en is het toch ook niet van "jij kunt het wel betalen dus ipv. 2,99 betaal jij maar 6,99"?
  2. Nu leg je het nog niet uit. Hoezo heeft men die vrije keuze niet? Een ieder kan toch zelf bepalen hoeveel tijd men wil besteden aan de mantelzorg of aan een parttime baan of aan beide? Zelfs een full time job en mantelzorg kan gewoon samen gaan, wij doen dat al jaren. Ik ervaar ook dat het soms best moeilijk is en dat het telkens passen en meten is tussen werk en de te verlenen zorg en dat er ook weken zijn dat je naast werk, zorg verlenen, eten en slapen nergens anders tijd voor hebt maar dat is wel een keuze die je zelf maakt. Probleem is alleen dat sommigen "het verlenen van zorg" als werk zien en dat een ander dat dan maar moet betalen omdat ze er toch "o o zo druk" mee zijn. Die ruimte voor een parttime baan blijft gewoon bestaan alleen zal men bewust de keuze moeten maken van verleen ik zorg, besteed ik daar een deel van uit, of wil ik extra inkomen.
  3. Dat heb ik gelezen maar wellicht dat je mijn bericht dan ook even beter moet lezen want waarom zou iemand die een zorgplicht op zich genomen heeft of een andere reden heeft om in deeltijd te gaan werken en dat, met mijn voorstel, ook nog steeds gewoon kan doen maar alleen geen toeslagen meer krijgt dan toch plots besluiten om geheel te stoppen met werken ipv. meer te gaan werken als je ook geen uitkering aan kunt vragen? Soms hebben de stuurlui op zee ook een flinke trap onder hun achterste nodig om in te gaan zien dat de door hun gekozen methode anders/beter/eenvoudiger kan. En datzelfde pleit ik dus ook voor de WOZ. Maakt iemand met een huis van 1,5 miljoen meer gebruik van de gemeentelijke voorzieningen dan iemand met een huurwoning van 170.000? Als dat niet zo is waar betaald degene met het huis van 1,5 milj dan veel meer om deze voorzieningen in stand te houden dan iemand met een woning van 170K?
  4. Dat is ook een aanname en waarom zouden ze helemaal stoppen met werken? Je wordt toch niet verplicht om full time te werken als de toeslagen worden stop gezet? Je krijgt alleen geen toeslagen meer als je parttime werkt, ga je stoppen met werken dan krijg je gewoon helemaal niets meer en als je meer gaat werken dan breng je aan het eind van de maand ook gewoon meer geld mee naar huis ipv. dat het extra geld gekort wordt op je toeslagen. En door wie is deze toeslagen affaire ontstaan? De meesten zullen het niet weten maar het was dus Pieter Omtzigt die de Bulgaren fraude aan het licht bracht en riep om strenge wetgeving hieromtrent. En dat het systeem vast is gelopen komt juist door de ingewikkeldheid van het gehele systeem met toeslagen. Dus stoppen met die hele zooi, gewoon weer werken lonend maken en alles een stuk eenvoudiger maken. Hebben we veel minder bureau tijgers nodig, kunnen de kosten omlaag en houdt iedereen aan het eind van de maand meer geld over.
  5. Met het huidige toeslagen stelsel heb je gelijk, nu wordt je gestraft als je meer gaat werken omdat dan je huurtoeslag komt te vervallen, je zorgtoeslag wordt minder, je kinderopvangtoeslag wordt minder, je kindgebonden budget wordt minder enz. dus eigenlijk ga je voor vrijwel niets extra's meer uren maken. Maar stop je met dat linkse weggeef gedoe, schrap je al die toeslagen en wordt het ook niet interessant om een uitkering aan te vragen dan wordt werken weer beloond en kan iemand nog steeds er bewust voor kiezen om in deeltijd te gaan werken. En ja voor sommigen die nu volop profiteren van alle regelingen en precies hebben uitgezocht hoe ze optimaal kunnen profiteren van alles zal het een flinke domper zijn, een ieder die gewoon werkt zal er niets van merken en er alleen voordeel bij hebben als de werkdruk wat minder wordt omdat je collega's die normaal in deeltijd werken nu ook een steentje bij gaan dragen en niet kijken van "ja maar als ik 2 uur per week meer werk dan komen mijn toeslagen in gevaar" maar die krijgen gewoon meer geld aan het eind van de maand als ze meer hebben gewerkt.
  6. Wat denk je wat er gebeurd met de economie als al die deeltijd werkers ook nog eens fulltime zouden gaan werken zonder dat ze afhankelijk zijn van toeslagen en andere fiscale ondersteuningen?
  7. Je zal toch ergens moeten beginnen want zoals het nu gaat is ook wel duidelijk dat dit zo onhoudbaar/onbetaalbaar wordt. Het wordt steeds meer duidelijk dat het huidige opgetuigde toeslagenstelsel hier debet aan is en dan zal je eindelijk een keer moeten stoppen met het zoeken van uitvluchten maar gewoon aanpakken en dan zullen er zeker fouten ontstaan maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  8. als als als. Steeds maar proberen uitvluchten te zoeken ipv. aan te pakken. Als de kat deze Nederlandse tijger dus hier het nieuwe eten niet lust dan is het ook van "ze krijgt vanzelf wel honger" en na 2 dagen eet ze alsof ze niets anders gewend is. Soms zijn zeer ingewikkelde problemen ook heel eenvoudig op te lossen als er maar een wil is.
  9. Nou nee, een week heeft 7 dagen maar als men er voor kiest om van die 7 dagen alleen 3 dagen 2 of 3 uurtjes per dag te gaan werken omdat je anders bepaalde toeslagen niet krijgt dan is daar wel zeker een enorme winst te halen. Nederland is Europees koploper met deeltijd banen, hier werken van de 9,4 miljoen maar liefst 4,5 miljoen personen in deeltijd in geen enkel land om ons heen is dat zo. Dan kun je wel zegen die uren hebben de mensen niet, haal maar eens flink de bezem door alle toeslagen en laat mensen werken voor hun geld ipv. het gratis te geven, zal je eens zien hoeveel uren er dan plots beschikbaar komen en wat voor positieve invloed dat op alles heeft. Dus gewoon kappen met al die onzin en aan het werk gaan dan kan alles goedkoper en wordt die opwaartse spiraal eindelijk eens onderbroken.
  10. Wat ik zeg het land is vergeven van alle subsidies en toeslagen die veelal het werken in de weg staan. Maak werken weer beter lonend en 50% van de problemen zijn opgelost. Nu ook weer het bericht "er is een fout gemaakt in de berekening van de koopkracht en de overheid trekt de portemonnee weer om lage inkomens en mensen met een uitkering te ondersteunen met extra huurtoeslag" Zo hou je toch ook het geheel met (te) hoge huren in stand? Schroef maar de lucht in, de overheid betaald wel bij.🥴 Ga naar die verhuurder en geef aan voor die woning mag je max zoveel huur vragen en alles wat je meer vraagt brengen wij je dat dubbel in rekening. Vervolgens ga je ook naar de gemeente en geef je als overheid aan, voor zo'n woning geldt max die WOZ waarde en alles wat je meer vraagt wordt je gekort op het budget. Zo doorbreek je de eindeloze spiraal van gemeente schroeft de WOZ op, verhuurder moet meer betalen dus schroeft de huur op, huurder komt geld te kort en heeft weer meer toeslagen nodig, overheid moet meer toeslagen uitkeren en komt geld te kort dus gaat weer belastingen verhogen enz. En dan zeg ik maak werken lonend zodat iemand gaat werken voor zijn/haar geld ipv. de hand ophouden voor toeslagen bij de overheid.
  11. Zo te zien zijn daar eenvoudig wat draadjes parallel op aan te solderen, daar wat andere schakelaartjes op aansluiten en klaar.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...