Jump to content

gerrit B

Members
 • Content Count

  4,258
 • Joined

 • Last visited

6 Followers

About gerrit B

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 09/18/1964

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  het wijze Oosten
 • Interesses
  alles wat met techniek te maken heeft

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het verhaal uit het onderzoek uit Boston ook gelezen? Wat ik er uit lees is dat in vrijwel alle landen zo midden tot eind mei de piek in besmettingsgevallen wordt verwacht. In de landen met een totale Lock down, zoals België, is die niet midden mei te verwachten maar juist eind juni, begin juli. Zoals ik het dan lees helpt tot nu toe eigenlijk geen enkele maatregel om niet besmet te raken, ga je in een volledig isolement dan koop je in feite alleen maar tijd en komt de besmetting nog steeds maar alleen wat later. Het lijkt erop dat veel landen daar nu alles op inzetten en alleen maar bezig zijn om de besmetting gecontroleerd plaats te laten vinden.
 2. Niet helemaal juist, de officiële tekst is: Wie na een meerdaags verblijf in het buitenland wil inreizen in Duitsland, moet straks twee weken in quarantaine, heeft de Duitse regering besloten. In overleg met de deelstaten wordt deze maatregel 10 april ingevoerd. Zoals ik het lees geldt dit dus voor Duitsers die langer in het buitenland zijn geweest. Moet je voor werk oid. de grens over dan kun je gewoon ook weer terug. Bij de grens bij Venlo stonden ze vandaag al te controleren en werden de meeste mensen die nog even boodschappen wilden doen of tanken al terug gestuurd door de Duitsers. Toch maar eens informatie in gaan winnen hoe ik nu nog mijn spullen uit Duitsland aan de zaak krijg.
 3. Gewoon de uitslag van de test moeten kunnen tonen en zonder antistoffen mag je nog niet aan het werk?
 4. Ik kijk altijd op de site van het Duitsland instituut. Duitsland instituut Daar wordt vaak net even iets meer informatie gegeven over het hoe en waarom.
 5. Tja, hoe maak je het onderscheid in deze tijd met dat de meesten met hooikoorts klachten vaak al 3 van deze symptomen hebben?
 6. Ik weet niet wanneer iemand bij jou oud is maar hier zie je juist totaal geen 70+ meer op straat of in de supermarkt. Werd er normaal massaal rondgefietst of een praatje gemaakt op een bankje, nu zie je totaal geen enkele pensionado meer op straat of in de supermarkt. Voor mijn werk worden ook massaal de afspraken door ouderen afgezegd voor regulier onderhoud en alleen als er echt een storing is die niet telefonisch te verhelpen is dan ben ik nog welkom.
 7. dan hebben ze het over de patat en pizza generatie, maar die wie is die dan ontstaan?
 8. ik kwam deze nog tegen Ik moet helaas wel bekennen dat ik de introductie hiervan ook nog meegemaakt heb op de firato 🙄
 9. gerrit B

  Zomertijd, oops...

  Daar zit dus, naar mijn mening, jouw denkfout, want al die andere klokken worden wel verzet, dus het is niet 3.30 uur maar gewoon 4.30 uur. Naar mijn mening zit het probleem bij de meeste mensen vooral tussen de oren en ontstaan de problemen door minder te gaan slapen en niet naar je lichaam te luisteren. Zou je niet toevallig in Nederland zijn geboren maar meer richting de Russische grens dan was het dagelijkse praktijk dat de zon opkomt op tijden dat het hier nog donker is, zijn die mensen dan bij voorbaat ongezond bezig? En als je op vakantie gaat dan hou je toch ook niet stug de Nederlandse tijd aan maar hou je de daar plaatselijke tijd aan? Verder was toen in de jaren 70 de zomertijd weer werd ingevoerd de reden dat tevens de wintertijd nog gehanteerd werd omdat vooral bouwvakkers, boeren enz. dan in de vroege uren met kunstlicht moesten gaan werken en dat dit het voordeel van energiebesparing teniet zou doen. Echter dat argument telt nu niet meer met de huidige energiezuinige verlichting en ook die boer/bouwvakker/hovenier draait vandaag de dag gewoon zijn lichtmast omhoog met een 100W lampje en werkt zo in het donker gewoon door. Laten we de zomertijd gewoon ook in de winter gelden dan heeft niemand meer last van het uur verschil en het daaraan aanpassen en kan iedereen van februari tot november veel beter gebruik maken van het aanwezige daglicht. Trouwens de zon opkomst vanmorgen was minder, ik ging de verkeerde kant op en met veel bevroren gebieden werd ik er alleen maar door verblind, kijken of het over een paar uurtjes beter is, mijn dak van de auto is nu in ieder geval nog niet wit bevroren.
 10. gerrit B

  Zomertijd, oops...

  Een wereld wonder dus, elke keer dat als je wekker afgaat dood gaan, de meesten lukt dat toch echt maar 1 keer.
 11. gerrit B

  Zomertijd, oops...

  Ik heb zeker de wijsheid niet in pacht, maar weet er wel vrij veel vanaf ja met inmiddels ruim 36 jaar 24/7 365 dagen per jaar storingsdienst naast je gewone werk overdag. Dus weet er alles van als je na een dag van 12 tot 14 uur thuis de administratie nog moet doen en dat dan midden in de nacht de telefoon ook nog gaat om weer naar de andere kant van Nederland te moeten rijden. Tegen de tijd dat het probleem opgelost is nog maar even een uurtje slapen in de auto en een extra kop koffie om dan maar weer op weg naar je gewone werk omdat het geen zin heeft om nog weer naar huis te rijden. Dat het een aanslag is op je lijf? Zeker maar je hoort mij niet klagen, ik heb er zelf voor gekozen, heb leuk afwisselend werk, zie nog wat van Nederland en vrijwel geen dag is hetzelfde. Enige probleem is dat ik er na 36 jaar nog steeds geen punt achter kan zetten en nog minimaal 12 jaar door moet voordat ik met pensioen kan. Dit moet je mij dan toch nog eens uitleggen Ik sta in de zomertijd nl. niet op om 4.00 uur, mijn wekker geeft gewoon 4.30 uur aan (hetzelfde als in de wintertijd) en ik ga ook niet plots om 9.00 uur naar bed omdat het zomertijd is. Ik ga gewoon op dezelfde tijd naar bed als in de wintertijd, dus ik slaap gewoon even veel alleen met het verschil dat alles 1 uurtje verschoven is en dat ik daardoor 's avonds nog even lekker buiten kan zitten of in de tuin kan werken zonder zelf een lamp aan te moeten steken. en nee ik ben zeker geen zeer vroeg ochtend mens, maar kan wel in elke houding en op elk moment slapen. Zo nu naar bed over goed 3 uurtjes loopt de wekker weer af kan ik straks hopelijk nog weer genieten van een mooie zon opkomst.
 12. Hier in Twente zijn alle campings en vakantieparken al dicht op last van de overheid
 13. Er was gisteren een specialist aan het woord die tijdens een vraaggesprek dit ook opmerkte. Hij merkte ook op dat sommigen verwijzen naar de zware griepgolf van 2 jaar geleden waarbij bijna 10.000 kwamen te overlijden en dat corona ongeveer hetzelfde zou zijn Hij stelde dat als we niets doen aan dit corona virus dat er dan geen 10.000 doden te betreuren zouden zijn maar vrijwel zeker meer dan 100.000.
 14. gerrit B

  Zomertijd, oops...

  Ik denk dat ik het juist heel goed snap, dat uurtje duisternis is er gewoon niet want bij de gewone tijd begint het in de zomer al voor 4.00 uur licht te worden, met de zomertijd is dat een uurtje later en is het dan dus juist een uurtje langer donker wat je anders niet zou hebben. In de winter maakt het niets uit dan is het toch slechts licht van 8.30 uur tot 17.00 uur en dan gaat men toch nog niet naar bed. Zou men de klok gewoon altijd op zomertijd laten staan dan maak je langer optimaal gebruik van de hoeveelheid daglicht, hoef je er niet telkens aan te wennen, loopt de kat niet te miauwen omdat die honger krijgt en beginnen die gekke vogels ook niet plots een uur later, op onze klok, te fluiten.
 15. gerrit B

  Zomertijd, oops...

  Een ieder reflecteert dit altijd op zijn/haar eigen specifieke situatie. Ik zit meestal 's morgen om 4.55 uur in de auto op weg naar mijn werk en normaal is het dan nog donker en nu is het ook nog donker. Normaal begint het licht te worden als ik bij de afslag Harderwijk ben nu ben ik zo ongeveer bij Utrecht. Dus het maakt voor mij totaal niets uit in de morgen maar ik heb wel veel meer aan het langer licht zijn in de avond. Een specifiek situatie is echter nooit van toepassing op de grootste groep. Kijk je naar de grootste groep mensen (o.a. 7 miljoen mensen die niet hoeven/kunnen/willen/mogen werken) dan komen die echt niet om 4.30 uur of 6.00 uur en ook nog niet om 7.00 uur hun bed. Kijk je naar het waterverbruik dan kun je daar vrij nauwkeurig aan zien hoe laat men opstaat en dan ligt de piek toch echt tussen 8.00 uur en 9.00 uur. (bron KWR) Dus al die mensen + personen die pas later beginnen met werken ed. hebben al baat bij de zomertijd want die liggen allemaal nog in hun bed terwijl het al lang licht is en hebben dus een uur voordeel bij het later donker worden. En kom nou niet met dat gezanik over fluitende vogels ed., klokvaste huisdieren enz. Die vogels beginnen te fluiten zo'n half uur tot 3 kwartier voordat het licht begint te worden en dat verandert dus per dag en verschuift dus elke dag 2 tot 3 minuten. Dus fluiten ze vandaag om 6.00 uur dan beginnen ze over een week al om voor 5.45 uur te fluiten, dus pluk het voordeel van de zomertijd, nu beginnen ze pas een uur later te fluiten iets wat ze een maand hiervoor ook al deden. En voor een ieder die er "last" van heeft (of denkt te hebben), bedenk dan maar dat die vogels eigenlijk hoofdzakelijk fluiten van midden februari tot eind juli. Vanaf juli begint het al aardig minder te worden en in september heb je alleen nog maar enkele vrolijke fluiters die geen klok kunnen kijken. En ja klokvaste huisdieren hebben wij ook, krijgen onze konijnen door de week niet om 8.30 uur eten dan beginnen er wat te stampen om aan te geven dat het toch wel eens tijd wordt. Echter in het weekend kunnen ze ook klok kijken want op zaterdag beginnen ze zich pas om 10.00 uur te melden en om zondag pas na 11.00 uur. Maw. dat klokvaste dat is iets wat we hun gewoon zelf aangeleerd hebben.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy