Jump to content

gerrit B

Members
 • Posts

  5,502
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by gerrit B

 1. en bevalt dat? Daar lees je toch wel heel veel klachten over?
 2. Ben zelf al flink aan het zoeken geweest maar vindt nergens de omschrijving "onderliggende klachten" om de site van het RIVM oid. Hoor wel opmerkingen als "ja maar hij had ook suiker" of "hij had ook een hoge bloeddruk" Dus zie graag een link naar de "onderliggende klachten" die dan wel levensbedreigend zijn in combinatie met Covid.
 3. trouwens dit is de step die ik gebruik voor die 10 km Gemiddelde snelheid ligt dan meestal wel iets hoger dan bij normaal fietsen.
 4. En noem er nog eens 2 😀 En ik klim ook wel op daken om pannen te vervangen/ goten de repareren, nokpannen terug te leggen, deins er ook niet voor terug om 20m heen en terug door een kruipruimte te tijgeren en probeer elke zondag een rit van zo'n 10 km te maken op mijn step, maar dat wil niet zeggen dat ik geen onderliggende klachten heb. Bij ouderen wordt er altijd meteen gesproken over onderliggende klachten en natuurlijk speelt dat ook zeker mee. Kijk echter eens in je eigen omgeving en noteer eens wie in je eigen kennissen/familiekring geheel zonder klachten is, die geen pilletje voor suiker cholesterol, bloeddruk of wat dan ook nodig hebben/gebruiken. Als je dat sommetje hebt gemaakt dan weet je ook dat er vrijwel geen ouderen zijn die met 70+ geen onderliggende klachten hebben.
 5. Ik kreeg vandaag plots bericht van "mijn overheid" met dat er nieuwe berichten zouden zijn. Geachte heer/mevrouw , Er staat een document in uw Berichtenbox betreft: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19. Ga naar MijnOverheid om het bericht te bekijken. Neem op tijd actie voordat u niet meer in aanmerking komt voor de tegemoetkomingen in het 4e kwartaal. Met vriendelijke groet, MijnOverheid Maar aan het e-mailadres te zien van waar het vanaf kwam vertrouwde ik het al niet dus gewoon weggegooid. Nog geen half uur later ook hetzelfde bericht voor mijn vrouw op haar e-mailadres Dus dit al doorgegeven naar valse e-mail. Echter zojuist belde mijn dochter met dat ze ook hetzelfde bericht had ontvangen op haar e-mailadres. Dus ben al een beetje aan het speuren geweest en wat blijkt, het zijn allemaal de e-mailadressen die we gebruikt hebben voor het contact met de GGD. Zijn er meer die ook deze e-mail hebben gekregen en ook op het e-mailadres wat richting de GGD is gebruikt?
 6. gewoon hier 100 besmettingen per 100.000 Maar ondanks dat het allemaal zo waardeloos is hebben ze wel veel lagere cijfers dan hier, leg dat dan maar eens uit.
 7. Ik vind dat altijd zo'n dooddoener. Noem dan eens een bejaarde die nog net zo gezond is als een jongere.
 8. Ik zie veel in het nieuws en maak ook in Duitsland ter plekke het nodige mee. 1 ding staat echter als een paal boven water, heb het lef niet om zonder mondkapje een winkel in te stappen. Zelfs met een zelf gemaakt mondkapje of een kapje onder de neus heb je de keus een nieuwe kopen en/of goed opzetten of de winkel verlaten. Dus wat dat betreft hebben de Duitsers het juist veel beter geregeld dan hier. Nu is Duitsland niet te vergelijken met Nederland, verzetten wij hier 10 passen dan staan we in iemand anders zijn woning of ben je er al voorbij en zodra je de auto gestart hebt ben je al in een andere gemeente, omdat daar de bevolkingsdichtheid vele malen lager is. Waarom ik Duitsland en Nieuw Zeeland samen gebruik is vrij simpel nl. beide kijken naar het aantal besmettingen. Duitsland heeft als standaard dat zodra er 100 besmettingen zijn per 100.000 inwoners dat dat gebied te maken krijgt met strengere regelgeving of zelfs een lockdown, Nieuw Zeeland gaat nog verder en daar gaat met 1 besmetting alles al op slot.
 9. Dat hoeft niet, als je zoals Duitsland en Nieuw Zeeland er bovenop zit en het virus geen kans geeft om zich te verspreiden dan zullen er ook geen/nauwelijks mutaties in dat gebied ontstaan. Mutaties ontstaan meestal in gebieden waar een virus zich vrij kan verspreiden, op dit moment zijn dat nog best wel de nodige gebieden, dus verwacht dat we nog heel wat mutaties voorbij zullen zien komen. Maar dat wat men in Duitsland en Nieuw Zeeland doet dat bedoel ik nu met tijd kopen, nu zorgen dat er een minimaal aantal mensen besmet raken en in de tussentijd op zoek gaan naar meer/betere informatie, beter weten hoe e.e.a werkt (vandaar dat je ventilatie nu ook als voorzorgsmaatregel toegevoegd ziet) en dan later mogelijk een goede/betere oplossing voor handen hebben dan de vaccinaties die er nu zijn.
 10. Klopt, maar als een longarts die er toch het nodige verstand van heeft dit al beweerd dan spreken ze hier over "met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid"
 11. Oké je hebt gelijk, er wordt gesproken over maximale bescherming en optimale bescherming van boven de 90% De praktijk laat echter wat anders zien.
 12. Is niet tegenstrijdig maar op dit moment de realiteit. Over het algemeen werd gesteld dat met 2 vaccinaties in je arm je volledig beschermd zou zijn, in de praktijk blijkt dit bij lange na niet voor iedereen geldt dat staat er onder
 13. In Duitsland stijgen de cijfers ook maar doet het met haar maatregelen nog steeds erg goed tov. Nederland. Waarschijnlijk is het gewoon een uitstel van executie want ook Duitsland leeft niet op een eiland en zonder middelen om het virus al om zeep te helpen voordat mens of dier het in kan ademen zal ook daar uiteindelijk iedereen besmet raken maar dan wel een stuk later met mogelijk als voordeel dat men nu tijd koopt. Tijd die gebruikt kan worden om beter te weten hoe e.e.a werkt, hoe een besmetting beter voorkomen/behandelt kan worden en wat wel en wat niet werkt.
 14. Dat betwijfel ik toch, het zal zeker helpen om te voorkomen dat je er echt doodziek van wordt maar het wordt zo langzamerhand wel duidelijk dat "het volledig beschermd zijn" met een korreltje zout genomen moet worden want je kunt nog steeds besmet raken. Daarnaast blijkt ook dat met name ouderen veel minder antistoffen in hun lichaam opbouwen dan werd verwacht omdat ook het immuunsysteem blijkbaar aan slijtage onderhevig is en op latere lijftijd minder goed werkt.
 15. In mijn geval heeft het toch niet geholpen, klant had een mondkapje voor, ik had een mondkapje voor, handen gewassen voor en na de tijd, mondkapje buiten afgedaan en alleen het elastiekje aangeraakt en toch een besmetting opgelopen. Dus denk dat voor kortstondige blootstelling een mondkapje prima zal helpen, maar ben je (zoals in mijn geval) een kwartier lang in een ruimte met een ruime hoeveelheid viruscellen dan heeft een mondkapje ook weinig tot geen zin. Was vandaag trouwens bij een klant, die heeft begin dit jaar zijn 2e vaccinatie al gehad, desondanks een paar weken geleden alsnog positief getest en nu nog steeds last van flinke vermoeidheid, echtgenoot negatief getest en heeft ook nergens last van gehad. Nu in Israël ook ondanks de hoge mate van vaccinatie toch een flink oplopende besmetting. Het lijkt erop dat de longarts van mijn schoonvader gelijk krijgt nl. dat iedereen vroeg of laat besmet wordt. Hij vergeleek het met toen de Spanjaarden die de Azteken en de Inca's dodelijk besmetten met een (voor hier) vrij onschuldig verkoudheidsvirus, simpelweg omdat men daar dit verkoudheidsvirus niet kende. Dit virus is in deze vorm ook nieuw en maakt daarom zoveel slachtoffers.
 16. Dat hoor ik zo vaak maar voordat het een aftrekpost kan zijn moet er wel eerst geld verdient worden. Bij non-profit instellingen gaat die vlieger dus meestal niet op, daar zijn het puur kosten voor, kosten die ze dan niet ergens anders aan kunnen besteden. Maar er komt een nieuwe M2M oplossing die niet alleen via 2G en 3G werkt (die binnen afzienbare tijd ook stop gezet worden) maar ook gebruik maakt van 4G en 5G. Heb daar alleen de specs nog niet van binnen.
 17. Ik werk zelf niet met ISDN protocollen dat is allemaal al IP georiënteerd maar de apparatuur waar het om gaat wel om weer verbinding te maken met anderen. De vraag is echter in hoeverre die straks nog verbinding met derden kunnen maken en als dat niet meer gaat dan hebben ze de keuze uit vervangen of geen verbinding meer maken en dit zelf zien op te lossen. Verwacht dat er wel wat particulieren voor de laatste optie zullen kiezen maar dat bedrijven en grotere risico's gewoon geen keuze hebben. Dus verwacht dat hier vanaf 1 september alle zeilen weer bijgezet moeten worden om alles op tijd klaar te hebben.
 18. Oude beestje draait gewoon weer zonder te hebben gevonden waardoor hij zo traag werd. Programma's die ook op een andere computer kunnen draaien overgezet naar een nieuwe (een I7 van de 11 gen) en alleen de hoogst noodzakelijke op het oude beestje laten staan. (ging trouwens wel tergend langzaam met 82 gig in ruim 16 uur) In de tussentijd op zoek naar een vervanger voor de oude computer zodat ik wat achter de hand heb mocht het weer warm worden en hij er opnieuw mee stoppen. Verwacht echter dat straks in oktober, als KPN de ISDN15 en ISDN30 stop wil gaan zetten, het snel gebeurd zal zijn met de oudere systemen waar nog windows 7 voor nodig is.
 19. heb je ook internet via on-line gezien de combikorting?
 20. Ik heb dus ook een vaccinatie na een besmetting gekregen en kon er dus absoluut niet op liggen. Zaterdagmiddag de vaccinatie en die nacht nog niets aan de hand, echter de nacht van zondag op maandag verplicht op de rug moeten slapen en wakker worden van de pijn als je toch op je zij ging liggen. De maandag erop kon ik mijn arm niet hoger krijgen dan schouderhoogte maar de dinsdag was er niets meer aan de hand terwijl mijn vrouw dus zich maandag pas ziek begon te voelen met bijna 38 graden koorts en een flinke bult onder haar arm kreeg vanwege de opgezette lymfeklier welke donderdag pas weer weg begon te trekken.
 21. Ik verwacht niet dat het gaat spelen, maar stel dat die actiegroepen uiteindelijk het toch bij het rechte eind hebben gehad? Hoe zou(den) de politiek en al die "deskundigen" dan reageren? Vraag me af hoe snel men dan beweerd dat ze het altijd geen zuivere koffie hebben gevonden en daar nu dan het bewijs voor hebben. Vandaag trouwens in het nieuws dat mensen die al een besmetting achter de rug hebben en daarna een vaccinatie krijgen over het algemeen veel heftiger reageren op de vaccinatie dan wie alleen een vaccinatie heeft gehad. Zelf heb ik een dag een pijnlijke plek op mijn arm gehad en kon een nacht later niet op die schouder liggen (alsof er een flinke blauwe plek zat), mijn vrouw is er 3 dagen ziek van geweest met een flinke opgezwollen lymfeklier onder de arm en mijn schoonzoon heeft bijna een week lang flinke koorts ed. gehad. Dus dat het speelt weet ik uit ervaring en dat het vaker voorkomt is ook bekend. Het Lareb had hier overigens nog geen verklaring voor.
 22. Voor 85 eurocent heb je vandaag de dag al een zelftest. Vertrouw je het niet dan even een test en de volgende dag nog een. Zodra deze iets positiefs meldt dan kom je niet meer in aanraking met iemand anders en ga je door naar de GGD voor een echte test. Denk dat het daar naar toe zal gaan en dat dit ook veel beter zal werken.
 23. Hoe moet je dat ook weten als je zelf altijd met de auto gaat? is trouwens wel ruimte besparend 🤣
 24. Denk dat dat een misverstand is, ook na vaccinatie is de kans even groot dat je het virus oploopt dan zonder. (misschien is de kans zelfs nog wel groter omdat veel denken met 2 of zelfs 3 spuiten in de bovenarm niet meer vatbaar te zijn) De longarts van mijn schoonvader vertelde "iedereen zal vroeg of laat een Covid besmetting oplopen, alleen als je gevaccineerd bent loop je een veel kleinere kans om er echt ziek van te worden, zal de schade minder groot zijn en ben je minder lang of niet besmettelijk omdat je eigen lichaam het virus vrijwel direct herkent en begint dit onschadelijk te maken"
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.