Jump to content


Topfield J-tag op mainboard?


JBnl

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik zat inmiddels in een topfield 4000 te kijken ivm flash en nu zie ik dat er ook plek is voor een connector zoals in een humax 5400 gebruikt wordt voor de z-boardjes. IS er iemand toevallig bekend omtrent j-tag met een topfield ?

groeten,JBnl

Link to comment
Share on other sites


Als je je samsung tot topfield wilt ompatchen, is dat wel de aangewezen connector. Met de jtag zou je de bootloader moeten kunnen vervangen (en daar zit ook de ID in).

 

Wel tricky natuurlijk, maar als je toch een JTAG hebt kun je 't ook wel repareren...

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

ik was teovallig met een fta strongetje bezig en ben ergens achter gekomen.als je de precieze aansluitingen van een jtag wilt weten en je hebt geen schema dan moet je eens zoeken naar de datasheets van de processor die erin gebruikt wordt.daar staat gegarandeerd de jtag aansluitingen op.als er een STi5518 gebruikt wordt dan stuur me maar een PM,dan stuur ik je die wel op.als er een ander proc opzit moet je gaan zoeken.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link to comment
Share on other sites

Nou het is geen sti5518 maar een power pc processor van ibm. Naar mijn weten zit er ook een soort van processor in de dreambox en die heeft ook jtag dus ik zal eens verder gaan pluizen. Want de enige mogelijk die ik nu zie is de flash eruit solderen en extern flashen, wat opzich ook geen probleem is maar als het via jtag kan is het natuurlijk leuker en ook evbentueel voor andere gebruikers van de topfield.

groeten,JBnl

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.