Jump to content


tv kijken op 2 televisies


Guest

Recommended Posts

Vandaag heb ik een 2e televisie en een ontvanger gekocht. Ik wil dus via één schotel op 2 televisies tegelijk iets anders kunnen kijken. Ik heb de aanvoerkabel aangesloten op een splitter(lnb?) vanuit daar lopen 2 kabels naar allebei de ontvangers. Maar als ik alles heb aangesloten en de nieuwe smartcard heb geïnstalleerd dan krijg ik op geen van beide televisies beeld.

Ben ik nou iets vergeten, of is er iets anders aan de hand.

Link to comment
Share on other sites


ejvb,

 

Allereerst, welkom op sat4all.

Het is logisch, dat je geen beeld krijgt. Een splitter is niet geschikt voor sateliet ontvangst. Als je de zoek functie van sat4all had gebruikt had je dat geweten.

Je moet een andere lnb aanschaffen en wel een twin lnb. Dit is een lnb met twee uitgangen, bedoeld voor twee ontvangers en geschikt om één sateliet te ontvangen. Dus vanaf je lnb twee, hiervoor geschikte coax kabels naar je ontvangers monteren.

Gegarandeerd, mits de schotel goed is uitgericht, heb je dan beeld op allebei ontvangers.

 

P.S. of bedoel je met een splitter (lnb) een twin lnb ?

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link to comment
Share on other sites

allereerst hartelijk welkom op ons board

 

Ik denk dat je het risico loopt dat het goed fout kan gaan met je sat installatie. Ik begrijp uit jouw bericht dat je op je lnb een splitter hebt aangesloten en daaraan 2 ontvangers. Wat kan er in dit geval gebeuren: De ontvanger leverd een spanning van 14 of 18 volt voor hor. of vertikale polarisatie in het ergste geval is de splitter een kortsluiting voor deze spanningen en loop je het risico dat 1 of beide ontvangers eruit geblazen word tevens is het mogelijk dat beide ontvangers spanning aan elkaar geven en dat lijk mij ook niet zo goed voor ze. Je kunt beter een lnb nemen waar twee aansluitingen op zitten en beide ontvangers afzonderlijk aansluiten. ook kan je er een 2e lnb op je schotel zetten waarbij je dan de keuze heb uit 2x dezelfde sat of 2 verschillende.

Zelf heb ik een gewone lnb en mijn schotel van een motor voorzien zodat ik meerdere sats kan ontvangen en tevens een raster antenne voor ned 1 2 en 3 + regionale omroep.

mochten er nog meer vragen zijn dan zit er een zoekfunctie op dit board waarbij je andwoord kan vinden op een hoop beginnersvragen

 

Veel suk6 en groetjes Leo <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.