Ga naar inhoud


Resonantieprobleem door voeding van versterker


TangoBravo

Aanbevolen berichten

Ik heb een al wat oudere B&O versterker (de Beomaster 6500) en sinds kort hebben we hem op een houten dressoir geplaatst. (Eindelijk een kast waar we de hele kabeltroep onzichtbaar achter en onder konden wegwerken). Alleen zit er in die ouderwets zware en degelijke versterker ook een heel zware voeding, die een goed hoorbare resonantie aan de kast doorgeeft, en die kast gaat dan lekker als klankkast functioneren. Met als gevolg dat je eigenlijk niet goed naar rustige of zachte achtergrondmuziek kunt luisteren, altijd blijft die resonantie hoorbaar. Ik heb al vilt onder de voetjes gelegd, maar de versterker weegt samen met de draaitafel die er bovenop staat (Beogram 6500) samen ergens tussen de 12 en 15 kg, dus dat vilt wordt gewoon samengeperst en geeft de resonantie bijna net zo goed door als voorheen.

 

Wanneer we de installatie uitzetten gaat dan ook altijd de stekker uit het stopcontact, en dan is het net alsof de druk opeens van je oren gaat, heerlijk stil. Maar ja, daar heb je immers geen geluidsinstallatie voor, is 't wel?

 

Dus nu zoek ik een betere oplossing. Vilt lukt niet, en een ander meubel hebben we hem net van afgehaald omdat we al die kabeltroep zo in het zicht hadden. Bovendien hebben we de kamer net een beetje veranderd en mijn vrouw vindt het nu allemaal veel beter staan, dus om dat nou meteen weer te veranderen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Help!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites


In de versterker kijken of je iets aan de voedingstrafo kan doen. bijvoorbeeld een lapje rubber er onder maar dan moet je de bouten en moeren waar hij mee vast zit ook met rubbere ringen er tussen vast zetten. Kijk maar eens in je auto daar hangt het motorblok ook in rubbers.

 

Groetjes en veel suk6. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...