Ga naar inhoud


Dictatuur? Dach t nie!


Ron

Aanbevolen berichten

Citaat:
Maar niet alle ban's zijn zo overduidelijk, daar zou dan een berichtje wellicht wel op zijn plaats zijn

 

Dat is echt heel veel werk.

Er zijn genoeg mensen die even registreren en dan reclame maken of op een andere manier de regels overtreden. Deze nieuwkomers gaan wij echt geen tekst en uitleg sturen. Ook krijgen mensen vaak genoeg eerst een waarschuwing.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een autoresponder die bij bepaalde vragen tekst en uitleg geeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 138
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
Whois heeft onder zijn oude naam een ban gekregen omdat hij een link plaatste naar zijn site waar naast legale software ook illegale software met keys staan. De ban was dus volkomen terecht want hij heeft ondanks de censuur geprobeerd toch de link te plaatsen. Ik kan er niets anders van maken.
Dit behoefde ook geen verdere uitleg want dat sites met illegale software/informatie niet mogen staat gewoon in de regels van dit board.
Ik plaats mijn antwoord ook hier omdat de aantijging dat de ban niet terecht was eveneens hier geplaatst is.

Tox.


Tox en ik hebben het hier nog even achter de schermen over gehad.

Ik heb uitgelegd hoe het e.e.a. gebeurd is en mijn excuses hiervoor gemaakt, het bleek toch een eerlijke ban te zijn geweest.

Ik had de <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" /> ff beter (opnieuw) moeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />, niet gedaan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" /> en een ban gekregen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />.

Tox en ik hebben het uitgepraat en mijn ban wordt opgeheven <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />.

Bedankt Tox <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

hmmmmm ik heb ff gelezen wat hier allemaal geschreven is en ik kan mij de reactie van Toxic[Q] wel een begrijpen maar ook de aktie van de be`rs

 

persoonlijk vindt ik dat dit soort discussie`s vaker moeten voor komen om dit soort uitspatingen te voorkomen maar das mijn mening

 

ik vind als je ergens te gast bent moet je wel je aan de huisregels houden maar dat de gastheer ook als een gastheer zun eigen moet gedragen

 

vindt je dat je ergens het niet mee eens bent moet je het kunnen zeggen (heb ik trouwens al vaker gedaan)

 

ik weet niet waar het hier echt omdraait maar ik weet wel dat regels de regels zijn voor leden en voor de mod`s en als er iemand vindt dat tie onterecht een ban heeft dan moet er een ban pm komen zodat het voor de mod`s gemakkelijker wordt om dit soort mail`s te kunnen erkennen en erop te reageren

 

ik wil hier geen gal spuien want ik heb geleerd dit direct te doen als het nodig is en ja er gaat weleens iets fout nou en fouten kun je toch weer goed maken

 

als andere niet met de huisregels kunnen leven kunnen ze altijd nog ergens anders heen en dat is presies wat er nu gebeurt is oke de naam hmmmmm tis wel een goeie naam toch?

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

ff geen gezeik ik heb hier erg veel geleerd en hoop dat ook nog lang te doen ik probeer ook mensen te helpen maar nooit met de regel zoek en gij zult vinden

 

ff slijmen je weet maar nooit waar ut goed voor is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

ik moet ff mijn respect uitspreken voor de 99,9999% die wel een antwoord geven waar je wat aan heb. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

grtz Goldlabel

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Clarke-Tech ET9000

Xtrent ET 10000

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

als iemand een ban heeft kan hij/zij contact opnemen en [color:"blue"] vriendelijk [/color] vragen of uitleggen wat fout was gegaan of wat hij/zij niet begrepen had.naargelang de grootte van de overtreding kan opnieuw bekeken worden of betreffende persoon wel of niet toegelaten wordt.echter is het blauwgekleurde bovenaan dit bericht voor veel mensen een probleem en zal hij/zij dus het tegendeel bereiken als hij/zij denkt toegang te krijgen door te gaan schelden.ook kan het voorkomen dat een ban uitgedeeld wordt wat mischien een kleinigheid op dat moment lijkt maar dan heeft de gebande zich meestal al eerder "misdragen" en was zijn laatste fout dan ook zijn allerlaatste op dit board want alle misdragingen worden bijgehouden.

en ja,ook wij maken wel eens een foutje.maar die wordt door de collega mods opgemerkt en de betreffende mod wordt daar net zo goed over aangesproken.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik dit draadje zo lees kan ik niet anders concluderen dan dat de Mod's nog tijd zat over hebben buiten al hun vele werk voor dit forum.

 

@TOXIC[Q]

Ergens in dit draadje maak je de vergelijking met een politie agent

 

Citaat:

Dat vind ik heel erg logisch. Jij zou ook niet meer vrolijk zijn als je als een soort politieagentje steeds volwassen mensen op hun vingers zou moeten tikken omdat ze zich steeds maar weer niet aan de fatsoens/huisregels houden.

 

en ik denk dat dit idd aardig overeenkomt.Je lijkt al echt op een politieagent, die roepen ook dat ze iedere keer mensen moeten berispen die zich niet aan de regels houden. En dat op een gegeven moment de maat vol is en er een bekeuring volgt.

Ja en dan loop je het risiko dat ze beginnen te schelden omdat ze het niet met jouw eens zijn. En tegen elkaar vertellen ze dan hoe belachelijk het wel niet is dat ze een bekeuring gekregen hebben. Geloof ons maar, zegt de politie, niemand krijgt zomaar een bekeuring, daar moet je echt wel flink je best voor doen.

 

Maar ja een politie agent kiest er zelf voor om politie agent te worden en weet van te voren dat hij dan mensen moet berispen en bekeuren en dat hem dat dan niet in dank wordt afgenomen, maar ... daar heeft hij zelf voor gekozen .... en alle dingen die ze wel goed doen verdwijnen vaak naar de achtergrond.

 

Misschien zijn er ook wel Mod's die zichzelf graag horen praten cq. berispen want die macht is hun gegeven... terecht of niet. En ook zoals bij de politie agent wordt over zaken die wel goed gaan niet gesproken... that's life ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Citaat:
als je een ban hebt kan je geen kontakt meer opnemen met een mod.

dus hoe wou je dan uitleggen of toegeven van je fout?

 

die mogelijkhied is er wel degelijk want de weg naar sat4all is ook voor niet leden te bereiken.als je dan je nick bekend maakt dan heb je toch contact.

schelden werkt dan iig behoorlijk in je nadeel.je wilt niet weten waar we soms voor uitgemaakt worden.ben zelf vaker bedreigd en bescholden geworden.alleen doet ons dat niks want dat weet je als mod zijnde dat dit een bijverschijnsel is die je als mod kan verwachten.niet leuk maar "je wordt er hard van".

 

Citaat:
Als ik dit draadje zo lees kan ik niet anders concluderen dan dat de Mod's nog tijd zat over hebben buiten al hun vele werk voor dit forum.

ehh..valt eigenlijk wel tegen.tuurlijk hebben we nog tijd voor vrienden,familie,andere hobbies.maar met je opmerking vergeet je dus wel dat we dat als hobby doen om dit geweldige board fatsoenlijk en netjes te houden.

 

wat de meesten ook vergeten is dat we nu op bijna 20.000 leden zitten en dat het merendeel wel weet wat de fatsoensnormen zijn op dit board.de enkelen die denken door hun anonimiteit te kunnen doen wat ze willen vallen dan snel op.soms wordt een ban door anderen leden gezien als onrechtvaardig maar die kijken dan naar het moment.wij beslissen aan de hand van eerdere akties waar die ex-lid toen de fout inging.en die zien jullie niet.en ALLE bans worden eerst "binnenshuis besproken".dus een ban is altijd een beslissing van het hele team en niet van een enkele mod.is een ban niet door alle mods gesteund dan heeft het betreffende lid geluk.ook wordt bijna altijd een pm gestuurd om te vragen wat er aan de hand is.of het vergrijp is van dien aard dat er geen pm nodig is.

 

politie agentje..mischien wel ja.stel je voor dat dit board zonder regels en zonder controle is.hoe zou het hier dan uitzien?als we 1 maand het vragen naar bijv. keys toelaten dan moeten de maand erna 20.000 leden opzoek gaan naar een ander board want dan heeft de satelliet-provider een reden om dit board te sluiten.in de jaren zijn boarden gekomen en gegaan.waarom?omdat er op de inmiddels geloten en vergeten boarden ruzies,scheldpartijen,illegale praktijken en dergelijke dingen te vinden waren.ook zitten de sat providers niet stil.dit board heeft z'n success omdat we regls hebben waar we erg op letten.zodat de leden lekker en zonder het risico om voor dwaas uitgemaakt te worden zijn vraag kan stellen.vragen om gratis te kijken in welke vorm dan ook heeft niks met de hobby te maken.waarom wordt er bijv in feeds bijna nooit iemand geband?omdat het mensen zijn die daar een leuke hobby aan hebben en dat graag delen met de andere leden.veel leden die de fout ingaan zijn vaak mensen die maar enkele berichten op hun konto hebben.en als je het aantal aanmeldingen ziet valt het aantal wat uit de boot valt ook best mee.sommige hadden gewoon geen kaartje of decoder op de zwarte markt moeten kopen.wil je kijken zonder sathobby moet je dokken en een abbo pakken.heb je (bijna) altijd beeld.kijk je naar de hobbyisten dan hebben ze het over lnb waardes of de werking van een seca kaartje.of de beginnende hobbiyst die graag meer wil weten waarom een sat zo ver in de lucht hangt.en niet over een gratiskijk.file die op een of ander upload site te vinden is.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als ik dit draadje zo lees kan ik niet anders concluderen dan dat de Mod's nog tijd zat over hebben buiten al hun vele werk voor dit forum.


Dat vind ik nog eens een boute opmerking.
Eventjes je vrije tijd opofferen ten gunste van anderen
is helemaal niet moeilijk, kan iedereen opbrengen.
Je begint niet aan iets om uiteindelijk jezelf alleen
maar te moeten verdedigen tegen anderen om wat je
begonnen bent, je komt vrijwillig en niemand die
zegt dat je moet komen.
Dat een ander ook nog eens gaat oordelen over je tijd
die je daarnaast hebt is volstrekte kolder.

Al je vrije tijd die je aan moderaten besteed
(dus niet het kortstondige) wil je dan toch ook aan
dingen besteden die je interesse trekt en niet aan
steeds te moeten wijzen op de huisregels.

Ik weet dat het net gaat lijken of jij de zeikerd
bent (lees moderator) omdat het net is of je niets
anders doet dan op die regeltjes wijzen.
Al het andere wordt dan maar eventjes vergeten wat
je nog verder doet.
Op een gegeven moment gaat het tellen tot 10 steeds
zwaarder en is het moeilijker om weer een heel verhaal
te moeten typen om te bewijzen dat je geen zeikerd bent
wat meestal weer leidt bij de ander tot het verergeren
van het denken dat je een zeikerd bent.
(snappen we het nog? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> )

Dat is en blijft met deze conflicten, degene die het niet
aangaat snapt het direct en degene die zich geraakt of
aangesproken voelt kan je tegen lullen wat je wilt
maar is allemaal moeite voor niets.

Het is gewoon triest dat je bedreigd wordt via mail etc,
goed je kan zeggen van dat het went maar laat je toch
onbegrepen achter.
Ik heb het pas ook weer mee mogen maken.

John

AZ box

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
@pinocchio : klik


<img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />
merDe


@Ome Merde,

Bij klik lees ik dit:

Citaat:
Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.

Ook deze mensen komen in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. Wie en hoe? Dat kunt u hier te weten komen.

Mensen met bijzondere verdiensten vormen samen het cement van de samenleving. Met z'n allen kunnen we ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een onderscheiding. Dat is geen eenvoudige opgave. Maar wel een uitdaging die het waard is aan te gaan.


Meer info op www.lintjes4all.com <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />


Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik weet dat het net gaat lijken of jij de zeikerd

bent (lees moderator) omdat het net is of je niets

anders doet dan op die regeltjes wijzen.

Al het andere wordt dan maar eventjes vergeten wat

je nog verder doet.

Op een gegeven moment gaat het tellen tot 10 steeds

zwaarder en is het moeilijker om weer een heel verhaal

te moeten typen om te bewijzen dat je geen zeikerd bent

wat meestal weer leidt bij de ander tot het verergeren

van het denken dat je een zeikerd bent.

(snappen we het nog? )

 

Dat is en blijft met deze conflicten, degene die het niet

aangaat snapt het direct en degene die zich geraakt of

aangesproken voelt kan je tegen lullen wat je wilt

maar is allemaal moeite voor niets.

 

Pinocchio, je neus wordt steeds langer!!!!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Gr,

Rataplan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Pinocchio, je neus wordt steeds langer!!!!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />



Deze keer is alles naar waarheid vertelt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Ik heb wel eens het idee dat mensen beheerders en
moderators zien als een soort priesters, je moet
maar alles aanhoren en voor lief nemen.

Ik kreeg bijvoorbeeld laatst van iemand het verwijt
dat ik iets doorgeklept zou hebben uit een mail van
deze persoon aan mij waar zij iemand anders beschuldigd
van hypochondrie (komt na hypochontwee voor wie niet
weet wat dat is).

Die persoon plaats een bericht waar dat woord valt
en ik had voor de zoveelste keer gezeik aan mijn hoofd
buiten nog veel ergere dingen die er gezegd werden.

Het is zo makkelijk om mensen in discrediet te
brengen, dat is het wapen van de intrigant.

Ik ben de enige ervaren moderator bij ons en moet
voor de rest kiezen uit een groep mensen met
zeldzame ziekten voor ondersteuning voor het board.

Die zijn ook allemaal stuk voor stuk makkelijk te raken
en loopt het persoonlijk menselijk gevoel wat geraakt
wordt en de etiquetten die mensen een moderator
toedicht wel eens langs elkaar heen.

Maar goed dat is mijn pakkie aan maar even om aan te geven
dat waar het ook om gaat (soort board) er altijd
mensen met een ziekelijk karakter rondlopen.

Bij ons gaat het er maar om 1 maar als er meerdere zijn
zijn dus anderen wel eens de dupe van een moderator
die geen rust krijgt omdat dit soort personen in
zijn/haar nek zit te hijgen, dit gebeurt dan allemaal
achter de schermen en dan kan je op het forum wel eens
uit je slof schieten ja om het zo snel mogelijk
de kop in te drukken.

Dus voor wie het nog niet wist, moderators zijn geen
priesters en ja ze kijken ook wel eens vieze films.

Ik ben van plan om in mijn geval eens een weblog te
starten met "Het leed dat beheerder heet" en daar de
mails eens neer te zetten met de namen gekuist om eens
te laten zien wat je allemaal mee mag maken als je voor
jezelf en andren iets opstart.

Helaas moeten er altijd mensen zijn die je kop eraf proberen te hakken zogauw het boven het maaiveld uitsteekt.

Dus echt gelogen was dat niet dus.

Bijdewee, ik kijk geen vieze films.
Nu groeit tie wel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

John

AZ box

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Bij ons gaat het er maar om 1 maar als er meerdere zijn

zijn dus anderen wel eens de dupe van een moderator

die geen rust krijgt omdat dit soort personen in

zijn/haar nek zit te hijgen, dit gebeurt dan allemaal

achter de schermen en dan kan je op het forum wel eens

uit je slof schieten ja om het zo snel mogelijk

de kop in te drukken.

 

Citaat:

Dat gaat eventjes goed, maar je kunt als moderator (mens) niet altijd en onder alle omstandigheden tegen iedereen even vriendelijk blijven.

 

 

Menselijk, ja! Begrijpelijk, zeer zeker! Gerechtigd, nee!

 

Om in kerst terminologie te blijven "Het kruis van de moderator" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

 

 

Mvrgr

Rataplan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...