Ga naar inhoud


Ontvangers die 4:2:2 aankunnen


Ivanhoe

Aanbevolen berichten

Hallo,

Heeft er iemand van jullie enig idee wat een ontvanger kan kosten die 4:2:2 aankan ? Ik lees her en der dat het hier om zgn. professionele ontvangers gaat die duur zijn, maar hoe duur is dat dan wel ? Steeds meer en meer feeds worden in deze 4:2:2 norm uitgezonden, en dat is geen nieuwe codering maar gewoon een andere norm van DVB die afwijkt van de "normale" 4:2:0 norm. Ik overweeg om te beginnen sparen voor zo een toestel, maar als het € 2500,- of meer zou kosten dan begin ik daar beter niet aan. Weet iemand raad ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo

 

Een zeer goedkoope oplossing is de PC kaart van Technisat

"Skystar 2 TV" die kan 4.2.2 aan

Kostprijs rond de 60€( daar zal je waarschijnlijk niet moeten voor sparen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />)

 

Vraag eens na op de de thread "Feed" aan de feedhunters naar hun ervaring met die kaart

 

Gooi ook eens 'skystar 2 4:2:2' in google

 

 

groetjes

 

gust

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees in een andere thread dat de Quali HDTV 1080 receiver (thans ook met common interface verkrijgbaar: QS-1080IRCI) ook 4:2:2 zou aankunnen. maar in de specificaties staat er daar niets van. Wel staat er: MPEG 2 MP@HL en MP@ML maar ik denk niet dat 4:2:2 tot dié standaard behoort. Hopelijk vergis ik mij. En nu de Dreambox (7000, veronderstel ik). Te mooi om waar te zijn.

N.B. Ik heb eens per e-mail geïnformeerd bij Skyline Communications in Izegem, die professionele 4:2:2 toestellen verkoopt. Wel: die kosten helaas € 7707,- exclusief BTW... Geen spek voor mijnen bek !

Ik neem mij voor nog eens via google en andere te zoeken naar Tuxvision. Hopelijk is dit (zoals de Skystar 2 kaart, hoop ik), stabieler dan wat ik nu zie met mijn Nokia 9600 met DVB 2000 en SCSI kabel naar PC met DVBRecorder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
HDTV is 4:2:2, dus er komen de komende maanden veel meer ontvangers aan die dat kunnen weergeven...

 

 

Ja en dan gaan de feeds vervolgens weer op een ander systeem over en dan lopen wij er weer achteraan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, 4:2:2 is een standaard, geen codering.

 

Wat ze wel kunnen doen is een 4:2:2 uitzending coderen..

Nu denk ik dat die feeds eerder ivm technische redenen zo worden uitgezonden als dat men probeert de hobbiest buiten spel te zetten.

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is dat wel zo dat HDTV gelijk staat met 4:2:2 ?

Ik las ergens dat 4:2:2 gelijk staat met HP@xx en dat MP@xx gelijk staat met 4:2:0 Op de website www.quali-tv.com staat er dat de Quali TV QS1080IR HDTV satelliet ontvanger wat video Mpeg decoder beschikt over MPEG 2 MP@HL en MP@ML Dat is hatuurlijk niet hetzelfde als HP@HL of HP@ML

Is er iemand die met stellige zekerheid kan bevestigen dat hij of zij met een HDTV ontvanger een feed in de norm 4:2:2 heeft kunnen zien ???

Nog iets: uiteraard kan 4:2:2 even goed als 4:2:0 gecodeerd worden en het beste bewijs is wel dat er in de Quali TV QS1080IR een Irdeto module ingebouwd zit. Goed nieuws is evenwel dat er nu reeds een nieuwe Quali-TV QS-1080 IRCI ontbanger bestaat en die heeft een CI-slot aan boord. Kijk maar eens op de site h**p://www.wibatronic.ch/quali_hdtv_receiver.htm

Ook hier evenwel is er in de specificaties enkel sprake van MP@HL en MP@ML en niet van HP@...

N.B. Moderator: indien het publiceren van links niet toegelaten is, kunt u hem evident verwijderen maar dan valt wel een essentieel stuk van de inhoud van mijn boodschap weg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Is dat wel zo dat HDTV gelijk staat met 4:2:2 ?

4:2:2, 4:4:4, 4:2:0 etc staan synonym voor voor de bemonsteringswaarden van analoge signalen.

Of je kunt ook zeggen: de verhouding tussen de bemonsteringswaarden van het Y signaal en de kleurverschilsignalen. (en soms het Alpha of Key signaal 4:2:2:2)

Hierdoor wordt een duidelijke reduktie van benodigde bandbreedte oftewel datahoeveelheid verkregen.

Dit gaat nagenoeg niet ten koste van de beeldkwaliteit doordat het menselijk oog door zijn traagheid dit niet waarneemt.

Feeds worden veelal in een hogere resolutie (4:2:2) overgedragen omdat het bij de desbetreffende zenders nog door editoren bewerkt moeten worden die ook nog eens behoorlijk kunnen komprimeren. Dan moet het nog door een hele "ketting" van apparatuur, leidingen en uiteindelijk in MPEG2 de satelliet op.

Om de uiteindelijke beeldkwaliteit zo hoog mogelijk te houden, is aan het begin van de "ketting" een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit noodzakelijk.

4:2:2 heeft in dat opzicht niet veel met HDTV gemeen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...