Ga naar inhoud


Casema verhoogt internetsnelheden tot ‘glasvezel-s


M-Jay

Aanbevolen berichten

06-12-2004

Casema verhoogt internetsnelheden tot ‘glasvezel-snelheid’

 

Nauwelijks een half jaar na de vorige snelheidsverhoging gaan de internetabonnees van Casema er weer fors op vooruit. Afhankelijk van het abonnement gaat de down load snelheid met maximaal 60% omhoog en de up load-snelheid met maximaal 100%. De twee heavy user-producten – Casema Kabelbreed Mega en Wanadoo Cable Power krijgen zelfs een down load-snelheid van 10 MB. Daarmee is Casema de eerste die met een consumentenproduct de 10MB-grens doorbreekt. De verhoging van de bandbreedte wordt gefaseerd uitgevoerd. Uiterlijk 31 maart hebben alle abonnees de nieuwe snelheden.

“Eind juni hebben wij aangekondigd dat ‘marktconform’ voor ons niet meer voldoende was en dat wij trendsetter op het gebied van internet wilden worden.” Zegt Mike Dreisch, directeur consumentenmarkt van Casema. “Deze snelheidsverhoging toont aan dat wij hard op weg zijn om inderdaad een trendsetter te worden. Voorlopig kunnen wij wat betreft de snelheid nog vooruit tot 70MB. De adsl-providers moeten nog maar zien of ze dat kunnen.” Hij vervolgt: “Maar niet alleen op het gebied van bandbreedte maar bijvoorbeeld ook op het gebied van ondersteuning, de beschikbaarheid en down load capaciteit van nieuwsgroepen en innovatie kan de markt de komende maanden nog het nodige van ons verwachten.”

Xtrend ET10000, 1xDVBS 2xDVBC | Triax 78cm | Invacom SNH-031 0,3dB LNB | Moteck SG-2100
Samsung DCB 9401R | 3 Raspberry Pi (XBMC, Domoticz) | AppleTV2 | Apple TV 1

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
06-12-2004
Casema verhoogt internetsnelheden tot ‘glasvezel-snelheid’


@M-Jay,

Wat is de bron van jouw bericht?

Citaat:
De twee heavy user-producten – Casema Kabelbreed Mega en Wanadoo Cable Power krijgen zelfs een down load-snelheid van 10 MB.


10 MB betekent zoals het hier geschreven staat 10 MegaByte.
Ik neem aan dat 10 Megabit (10 Mb = 1,25 MB) bedoeld wordt.
Dat scheelt een factor 8.


Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

Casema doet het, na een tijd achter de feiten aangelopen te hebben, toch leuk nu. Mooie snelheden, sowieso al als het 10Mbit is, maar zeker als het 10MByte is, zoals in dit bericht wordt gezegd. Dat betekent dus 80Mbit en is via de kabel zeker niet onmogelijk maar wel erg moeilijk. Voordeeltje bij Casema is, dat zij de overhead 'vergoeden', normaal gaat er een deel van je downloadsnelheid weg (zo'n 15 tot 20%) zodat je van 10Mbit maar 8Mbit over zou houden, Casema geeft die snelheid die wegvalt er echter bij, zodat je dus eigenlijk een iets meer dan 12Mbit lijn krijgt.

 

Ik ben geen grote fan van Casema, maar dit is toch netjes van ze. Te meer omdat de DSL-providers nu nog echt een tijdje achter de feiten aan zullen moeten lopen, omdat die eerst uit moeten maken of ze ADSL2 of VDSL (ik hoop toch die laatste <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />) gaan gebruiken. Misschien dat zelfs ik naar Casema (niet Wanadoo) ga als het abonnement bij mijn huidige ISP afloopt.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi

 

Ja, als ik dat zo bekijk kan chello hier van leren. Heb bij hun de vraag neer gelegt of de data limiet bij hun ook verhoogt wordt met de zelfde verhouding als dat de snelheid hom hoog gaat. en dan krijg je een wazig antwoord waar uit blijkt dat je met die snelheids verhogen niks kan beginnen.

 

> De snelheid en datagebruik zijn losse variabelen, de laatste hangt samen met

> het gemiddelde gebruik.

> U bent namelijk zeker niet verplicht uw bandbreedte continue vol te gebruiken.

 

Ik had een limiet van 40 GByte en dat blijft 40 GByte terwijl de snelheid bijna verdubbeld ???????

 

Ik moet dus iedere chello gebruiker aan gaan moedige om veel te gaan downloaden want dan gaat de data limiet om hoog, raar maar waar. Gaan we toch meer eens iets anders proberen en gooi ik meteen de complete kabel de deur uit. Heb ik geen KPN meer Geen UPC meer en alleen nog maar www.tweakdsl.nl voor adsl en telefonie.

 

Lijk me wel aardige. En geen 0900 nummers voor support, want daar werdt ik helmaal kriegel van.

 

Amigob,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij zijn er bij Chello geen harde limieten maar een FUP, die wordt bepaald met het gemiddelde gebruik. Dat was dus 40GB, en zal waarschijnlijk wel verhogen als dat bepaalde abonnement een hogere snelheid heeft gekregen.

 

Overigens is het natuurlijk wel een feit dat datalimieten nodig zijn, voor de meesten blijkt het niet nodig maar als je mensen hebt die >350 GB per maand downloaden denk ik ook dat je als ISP niet gelukkig bent, want dan maak je zelfs met de duurste abonnementen verlies. Voor een snel abonnement 'slechts' (want het is natuurlijk erg veel) rekenen is dan weer de andere kant. 100GB lijkt me netjes.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi EL PIÑO

 

Niet helmaal met je eens 40 GByte kan ik nu 1.5 dagen downloaden. En het gemiddelde is op het moment is 8 Gbyte en dit zal niet meer worden omdat de meest nu al niet hooger komen dan 8 Gbyte ( 30 ( dagen )*24*3600*2.5 Mbit = 810 GByte ) gemiddelt wordt er nu dus 1 Procent gebruikt van de maximale download snelheid. Dit gaat echt niet verander.

 

En het tweede punt, iedere provider heeft een overboekings factor ( chello niet ) en dat staat gewoon vast dus als iedereen dit gaat doen is de snelheid 1/25 van de max snelheid. En daar moet je dan mee leven.

 

Toch toevallig dat de 40 giga max overeen komt met de 810 gigabyte met een 1/25 overboekings factor ( upload moet je dan ook nog meenemen ).

 

Nee, gewoon geen data limiet en iedereen de zelfde prio met een 1/25 overboekings factor en het regelt zichzelf. En dit wordt dus door al een aantal ADSL providers gebruikt.

 

AmigoB,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 30 september ontkende UPC in een gesprek met COAX nog de datalimiet te verhogen.

Nu komen er geruchten op gang vanuit insiders dat UPC / chello mogelijk toch iets aan de limieten gaat doen omdat er honderden, ja zelfs duizenden chello klanten opzeggen ivm die limieten die men te laag vindt in vergelijken met concurrenten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan wel uit gaan rekenen hoeveel je kan downloaden als je je verbinding constant volledig open laat staan, maar dat kun je niet gebruiken als argument want consumentenlijnen zijn daar absoluut niet voor bedoeld. Al is het alleen maar om de kosten en het sociaal zijn t.o.v. je mede-klanten.

 

Als je dat bij een provider 'zonder' data-limiet doet wordt je ook afgesloten.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi

 

Heb twee dagen geleden gedreigt met opstappen, als ze er niks aan doen.

Antwoordt was zo, dat de dreiging uitgevoerd gaat worden. En dan ook maar meteen de kabel er uit ( scheelt weer 15 Euro ) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> .

 

AmigoB,

Link naar reactie
Delen op andere sites

>zodat je van 10Mbit maar 8Mbit over zou houden, Casema geeft die snelheid die wegvalt er echter bij<

 

hmmm

als dat echt waar is is dat te gek

hier hebben we casema

 

Heb nu adsl 8Mbit, maar er blijft ongeveer 6Mbit van over.

 

Dan is die casema kabel een dikke 50% sneller, dan wat ik nu heb hier.

 

Iemand al casema 10Mbit? zo ja, vertel eens hier, wat je snelheid is.Ben benieuwd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

als dat echt waar is is dat te gek

 

Heb nu adsl 8Mbit, maar er blijft ongeveer 6Mbit van over.

 

Het is echt waar, want de 6,4 Mbit abonnementen die men eerst had waren ook sneller dan sommige 8Mbit lijnen, dus ik neem aan dat men dat met 10Mbit ook wel zal doen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...