Ga naar inhoud


Dreamup flashen...hoe..???


Tomd

Aanbevolen berichten

Mijn box wordt niet meer herkend via netwerk, heb Dreamup 2.14b geinstalleerd, box bij PC gezet met de spanning eraf, nulmodemkabel aangesloten, connect aangeklikt, Dreamup geeft aan "Connection Prepared" now switch on the Dreambox.

Dit gedaan verschijnt in scherm op de box het kanaal waarop hij stond...alleen verder gebeurd er niks, box is stil en Dreamup doet ook niks meer, alles bijft gewoon staan.

Wat doen ik fout. Moet ik toch een UTP kabel erbij zetten..??? maar dit was nu net het probleem, mijn netwerk herkende de box niet meer, alleen met een Nulmodem kabel serieël moet dat toch ook kunnen...?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

DM 7000S, Open PLi®, West Dig 160GB HD,1 USB 160Mb, CD Abo, Maxplus 2100+

TechniSat Multytenne 45cm 28.2E --> 13.0E

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb de IP adressen ingevoerd, vanalles geprobeerd...hij doet dus helemaal niks, en ja ik weet zeker dat ik een nulmodem kabel heb, zojuist bij )#*&%)(#*$(_* gekocht is een "Null-Modem 9 pins Sub-D Verbindungskabel", heb de box weer aan de tv gehangen, orig. Image DMM werkt perfect, connexion tussen router en box is er ook want ik zie de ledjes (rood en groen) branden. Ik kan via setup ook de HD zien MP3 afspelen alleen foto's lukt niet maar dat klopt ook want hij ziet verder helemaal niks dus ook niet de Picviewer.

Ik weet echt niet meer wat te doen...hij liep vast bij het FTP'en van een Image naar de stick, alles stond vast op de PC. Ik heb toen een harde reset gedaan op de PC en daarna stond de box dus ook vast. Kan niet FTP of met FlashWizardPro de box benaderen...nee zelfs met serieël doet hij niks meer.

Hij geeft alleen orig DMM image op de TV met Enigma, deze stond dus ook in de flash en de rest op een stick.

Zit nu dus echt in s..t <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

DM 7000S, Open PLi®, West Dig 160GB HD,1 USB 160Mb, CD Abo, Maxplus 2100+

TechniSat Multytenne 45cm 28.2E --> 13.0E

Link naar reactie
Delen op andere sites

rongogo......je bent een kanjer....(anderen uiteraard ook) ik heb dus Flash Erase gedaan, kan dus gewoon weer met FTP en FlashWizardPro de box benaderen

moest alleen opnieuw Multiboot menu installeren en alles ging weer als een stekker.....toch wel mooi he dat getob met zo'n droomdoos.

Zohe..wel een pak van mijn hart..pfff...oke we hebben weer wat te doen maar met een goed gevoel. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Topic closed

DM 7000S, Open PLi®, West Dig 160GB HD,1 USB 160Mb, CD Abo, Maxplus 2100+

TechniSat Multytenne 45cm 28.2E --> 13.0E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moet ik toch een UTP kabel erbij zetten..??? maar dit was nu net het probleem, mijn netwerk herkende de box niet meer, alleen met een Nulmodem kabel serieël moet dat toch ook kunnen...?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Ja hoor, Ik heb mijn db (5620s) net een week,bijna dagelijks andere image geflashd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />,hij is 2 keer in coma geweest <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> hij deedt helemaal niks,alleen "boot 5600"op het display.....hij was alleen te benaderen via en Nulmodem Kabel,het volgende heb ik gedaan.

1.-Instellingen Com_Port 1 (op pc) :

bits per second : 115200

databits : 8

Parity : None

Steps bits : 1

Folow Control : None

2.- Goede versie van Dream_Up downen (dus in jouw geval voor 7000)

3.- Trek de stekker van de db uit en maakt de netwerk kabel los van de db.

3.- start Dream_Up ,vul de juiste com_port in(1 aanbevolen) en "Use Network" (niet aanvinken).

4.-"Connect" intoetsen,stekker erin (spanning),als goed is zou je "connecting" zien op Dream_Up,als hij klaar is dan "Erase" intoetsen,als hij klaar is met "Erasing","Flash" intoetsen,en nieuwe venster komt te voorschijn,hier de nieuwe image selecteren en dan op "open" intoetsen ,Dream_Up zou ongeveer 8 minuten nemen voordat hij klaar is,niks doen,gewoon wachten.

Als alles goed is gegaan dan zou een vensterje naar voren komen "Flash Update Finished result 0 "OK" intoetsen en Dream_Up afsluiten.

5.-Stekker eruit en weer in,bovenste knop ingedrukt houden totdat je (in mijn geval 9999)op de lcd display ziet (ik dacht "flash erase" voor de 7000).de rest spreekt voor zicht.

 

Er is misschieen veel over geschreven,maar op deze manier het is mij altijd gelukt

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> .

Ik moet wel zeggen dat dit is mij ook niet via "windowsxp" gelukt,wel via "windows98",maar ja dat kan aan mijn pc liggen.

 

Succes, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

ben ik weer te snel geweest,ik zag net dat het probleem al opgelost is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...