Jump to content

John van Dreumel

Members
 • Posts

  2,451
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by John van Dreumel

 1. Ik denk niet dat het aan openpli ligt. De Ultimo 4k die ik vaak dagelijks update (de nightly build) werkt gewoon goed met mijn LG OLED van 2019, net als bij zijn voorganger uit 2017, gewoon zoals het hoort. Uiteraard heb ik dit eerder ook getest met de release 8.1 en ook daar in orde. Wat ik soms wel merk, is als ik de firmware flash en éénmaal netjes herstart, dat ik de box soms één keer van de spanning moet halen of in deep standby moet zetten omdat óf mijn soundbar of de tv niet start. Daarna blijft alles gewoon goed werken. Of LG met hdmi cec beter of slechter werkt als eender welk ander merk tv? Geen idee. Een kennis van mij heeft een uno4kse en een gloednieuwe philips oled maar hdmi cec weigert te functioneren. Mijn oude sharp en lg werken op geen enkele box. Mijn oude samsungs werkten eerder ook gewoon goed. Dus wie het weet mag het zeggen. Mijns inziens is er geen vaste lijn bij de fabrikanten met betrekking tot hdmi cec.
 2. Mogelijk kan hij de Gibertini + multibeam via die andere internationale ‘grootgrutter‘ in het VK bestellen. Hij woont daar al jaren en komt slechts sporadisch in NL. Gezien de Brexit is aanschaf in NL en zelf vervoeren ook niet heel interessant. Ik zoek namens hem voor de beste optie. De Inverto unicable set wordt ook door dezelfde grootgrutter geleverd.
 3. Dan graag een advies waar jij achter staat voor de setup met 4 wideband lnb’s. Liever een stabieler geheel met een ander merk schotel als een Triax niet jouw voorkeur geniet.
 4. Voor zover ik eerder van hem begrepen had is het dit plaatsje. Blijkbaar zijn er meerdere gehuchten genaamd Littlemill. https://goo.gl/maps/3Ncy9Q495BDSxfrv7
 5. Ervan uitgaande dat hij de 1 m versie dan gaat aanschaffen, ben jij dan bereid om de onderlinge afstanden te berekenen?
 6. Een kennis van mij gaat verhuizen naar een gehucht in Schotland of het VK. Op dit moment heb ik geen idee waar het precies ligt. UK of niet. Nu heeft hij een Bisat schotel met Astra 1-3 maar overweegt over te stappen naar een Unicable systeem met 4 satellieten t.b.v. de ontvangst van Astra 1-2-3-Hotbird. Liefst op basis van wideband LNB’s en mogelijk twee Inverto Unicable switches die aan elkaar gelinkt zijn. Nu vroeg ik mij af of dit mogelijk is op deze locatie. Hotbird en Astra 2 zal het probleem niet zijn leek mij. Met name Astra 1 en 3 kon weleens problemen opleveren op die vrij westelijk gelegen locatie. Echter als ik dit kaartje raadpleeg lijkt dat prima mogelijk. Zou dit te realiseren zijn met een Triax TD80 en een multiblok? Hoe zou die berekening er dan mogelijk uitzien? Misschien dat @Sprietje eens een berekening zou kunnen maken óf dat gaat werken en de onderlinge afstand tussen de 4 LNB’s.
 7. Gisteren weer zo’n staaltje meegemaakt van de vakkennis van de CD helpdesk. Een kennis van mij heeft onlangs een nieuwe AVtex TV aangeschaft + een 803 module. Werkte 5 min na de eerste installatie prima. Op enig moment werkte de combinatie niet meer en hij belde mij. Geprobeerd om er van afstand achter te komen waar dit aan lag. Hij had ook CD gebeld en hun antwoord was echt hoopgevend. De TV zou niet geschikt zijn voor de 803 module. Of hij niet beter een 701 module kon aanschaffen. Omruilen lukte echter niet. 🤣🤭 Bizar, de TV is ongeschikt terwijl het eerder gewoon gewerkt heeft. Het overzicht van CD houdt op bij 2019. Uiteindelijk adviseerde ik hem om de handmatige schotel nog eens te finetunen en vervolgens een heractivatie aan te vragen. En raad eens, ondanks dat de TV er niet geschikt voor is werkte deze ineens alsof het een wonder was. Ook deden zij nog de uitspraak dat er veel problemen waren met de 803 module.
 8. En waar is dit ‘moois’ te bekijken / af te halen?
 9. Zojuist met verkrachte eenden, sorry, vereende krachten natuurlijk, nogmaals enkele pogingen gewaagd en het smeermiddel lijkt te hebben geholpen, hoewel er nog een fors aantal slagen met een vet vuistje op de rand van het te verwijderen deel nodig was om hem stukje bij beetje te laten schuiven. Uiteindelijk viel de tapse bus eruit. Alles netjes gereinigd en weer gemonteerd. Hopelijk blijft de stoel nu opnieuw zo’n jaar of vijf functioneren. De vlam bleek nog niet nodig Wim. 😉 Bedankt allen voor het meedenken.
 10. Dát heb ik nog niet geprobeerd. Vandaag maar eens wat nieuwe pogingen wagen. De gasveer zelf is inmiddels los van de kruisvoet. Het gaat puur om de tapse bevestiging in de kruisvoet. Zodra deze eruit is kan ik deze weer terug plaatsen nadat ik deze marginaal verdikt heb.
 11. Ik heb inmiddels een scala aan filmpjes bekeken en het zou een fluitje van de bekende cent moeten zijn. Helaas bevestigen uitzonderingen de regel. 😮
 12. Beide filmpjes had ik al gezien maar het gemak waarmee de gasveer los komt van de kruisvoet is bij mij nog niet aan de orde. Uiteraard heb ik ook het e.e.a. aan smeermiddel gebruikt maar hij blijft voorlopig nog steeds muurvast zitten. Vandaar dat ik vermoedde dat er sprake van schroefdraad had kunnen zijn. De filmpjes die ik gezien had leken dat te ontkrachten.
 13. In navolging van andere leden wil ik ook iets naar voren brengen wat niets maar dan ook niets met satelliet te maken heeft. Mijn bureaustoel werd de laatste tijd steeds instabieler en verplaatsen ging ook steeds lastiger. De wielen al gangbaar gemaakt maar dit hielp niets. Achteraf ook logisch als je de echte oorzaak constateerde. Of eigenlijk mijn echtgenote. Naar nu blijkt is de kunststof bevestiging die aan de gasveer bevestigd zit, voor zover ik mij kan herinneren, destijds met de montage gewoon los in de kruisvoet met de wielen is gestopt, te ver doorgezakt. Ongetwijfeld a.g.v. mijn ietsiepietsie te forse gewicht. Overigens de stoel is amper 5 jaar oud maar functioneert, los van dit probleem, gewoon prima. En ik zit hier ook zeker niet meer als gemiddeld één uur per dag op. Zonde om hem daarvoor te vervangen. Ik krijg echter de bevestiging, die normaal aan de gasveer bevestigd zit, met geen mogelijkheid uit de kruisvoet. Deze heb ik los gehaald van de as van de gasveer. Voor zover ik mij herinner zou de hele constructie van de gasveer met wat gepaste slagen met een hamer terug te tikken moeten zijn. Helaas is het mij na meerdere verwoede pogingen nog steeds niet gelukt. Op foto 3 is te zien dat de bus die aan de gasveer zit lager uitkomt als enkele wielen. Op foto 4 zie je de bovenzijde van de bus waar normaal de gasveer in bevestigd zit. Op foto 1 zie je de rest van de stoel met de losgemaakte as van de gasveer. Dit mechaniek werkt nog super. Een dommekracht of pers zou dit mijn inziens moeten kunnen oplossen maar die heb ik niet. Iemand die dit ook eerder meegemaakt heeft en nog tips heeft om dit ogenschijnlijk simpele probleem op te lossen?
 14. Dan heb ik mij daarin vergist. Die conclusie zal dan helder zijn. Voor mij was dit gevoelsmatig slechts een marginaal verschil.
 15. De tijd zal het leren. Ik ben daar nooit geweest dus ik moet mij verlaten op de kennis alhier. Wel apart als het destijds met een Travel Vision R7 en een Oyster 85 wel lukte.
 16. Een kennis van mij is onderweg naar de Zuid Spaanse kust. Om precies te zijn Playa de Cabopino. Ik ben er voorzichtig vanuit gegaan dat Astra 3 daar met een combinatie Triax 80 cm schotel en een Inverto black ultra net voldoende signaal geeft om bij droog weer te kunnen ‘genieten’ van al het moois op de NL TV. De Duo lnb kan hij niet voldoende draaien om de skew conform die locatie in te stellen. Meerdere kennissen van mij met oa. een Travel vision R7 85 en anderen met een Oyster Vision 3 (85) hadden daar ook ontvangst. Is mijn conclusie terecht?
 17. Ik heb een appje Satscope’ waarmee je een indicatie hebt van de locatie van Astra 3. Dispointer geeft de juiste elevatie voor jouw locatie en áls je ontvanger + telefoon op hetzelfde netwerk zitten kan je de app signalmeter gebruiken. Overigens is een fysieke signaalmeter altijd beter. Ik heb ooit een simpele handleiding gemaakt voor iemand die het uitrichten naar eigen zeggen echt niet kon. Uiteindelijk is het hem tóch prima gelukt. 😉
 18. Je kunt in de applicatie autobackup toch een backup-locatie wijzigen met de pijltjes L/R? Die zet je dan op de USB harddisk, ervan uitgaande dat deze te kiezen is.
 19. Die benodigde bestandjes zijn die ergens te vinden want ik heb deze tot heden nog niet kunnen vinden. Nu heb ik daar geen dagen in zitten, maar toch wel enige tijd. Ik realiseer mij dat deze vraag op het randje zou kunnen zijn, maar ik waag het er toch maar op. En anders haal deze posting maar weg.
 20. Probeer dan maar eens te zappen over de zenders. Als je bv NPO1 HD opneemt dan zal je toch echt op NPO2 HD geen ontvangst meer hebben. Mogelijk een foutje in de configuratie van dat image.
 21. Ik heb ze alle drie en werken nog allemaal.
 22. Persoonlijk vind ik degene die nu bij oa. een Solo 4K of Duo 4Kse geleverd wordt een fijne AB. De origineel bijgeleverde AB waar 3 batterijen en geplaatst worden is ook prima. Conform mijn ervaring. Op de Ultimo 4K gebruik ik de BT versie. Helemaal toppie. Welke bedoel jij?
 23. Dan nog is het mij niet duidelijk wiens vraag jij beantwoordt. Een quote of een @… had het duidelijk gemaakt waarnaar jij refereert. Als jij bedoelt dat TS dan mogelijk een defect SB of een brak CPU board heeft, dan zou het iets logischer zijn. Meer bedoelde ik niet. Door te quoten of een @user te gebruiken kunnen misverstanden voorkomen worden.
 24. Het ging toch over de et9x00 serie? Dáár speelde destijds het SB issue. In 2016 was Xtrend al ‘lang’ ter ziele.
 25. Afhankelijk welke firmware erop staat zou je dat kunnen vinden via menu - stand-by herstart - sleeptimer. Zo ja, deze uitschakelen en opslaan.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.