Ga naar inhoud


Nog maar een zender erbij in Belgie


chukky2

Aanbevolen berichten

 

 

4FM-pioniers Ackermans en Weetjens stichten nieuwe TV-zender

Wim Weetjens en Stefan Ackermans, radiomakers en mede-oprichters van het commerciële station 4FM, richten een nieuw televisiestation op. "Het wordt geen thema- of doelgroepzender, maar een breed station, dat niemand uitsluit", zegt Weetjens.

 

Veel details over de zenders willen de oprichters nog niet kwijt, maar het wordt "iets totaal anders, iets onconventioneels", zegt Weetjens. Er is een duidelijk businessplan, er zijn investeerders, een licentie-aanvraag is ingediend bij het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) en de oprichters voeren druk onderhandelingen met de kabelmaatschappijen. Het wordt alleszins van bij aanvang een analoog station, maar in de toekomst mogelijk een digitale zender. (belga, lod)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
maar een breed station, dat niemand uitsluit", zegt Weetjens.

En dus vooral niet via satelliet want daar komt alleen maar narigheid van. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

We sluiten dus als eerste de satelliet toeschouwers uit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

laten we positief denken, svetik. Bij de begindagen van 4FM, dat ook opgericht werd door Ackermans en Weetjens was het radiostation enkel te beluisteren via internet en <jawel, hoor> via satelliet. Dat was wel omdat zij destijds geen normale FM-licentie kregen dat ze noodgedwongen via die weg van start gingen, maar misschien hebben ze nog goede ervaringen overgehouden aan het uitzenden via de sat. We zullen we zien. Desnoods als aanvoer voor de kabelmaatschappijen, misschien?

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat plots wel heel snel. SBS komt met twee digitale zenders, 4FM nu ook en NetwerkTV en TV2000 moeten ook voor deze zomer op antenne gaan, of ze verliezen hun licentie. Voeg daar dan nog eens de eventuele cultuur- en sportzender van de VRT bij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En nog 1.

 

Vlaamse zender Actua-TV vanaf april op kabel (18/03 08:21)

 

(Belga) Actua-TV wordt de nieuwste televisiezender in Vlaanderen. Met verslagen over de parlementaire werkzaamheden en gesprekken met politieke en culturele gezagsdragers wil deze nichezender in het televisielandschap stilaan opschuiven naar interactieve toepassingen. Dat staat vrijdag te lezen in De Tijd.

 

In april kan de Vlaamse televisiekijker kennismaken met de nieuwe politieke nichezender Actua-TV. Het televisiestation wil dagelijks verslag uitbrengen van het politieke gebeuren in het Vlaamse en het federale parlement. Daarnaast staan er interviews met politieke zwaargewichten en nieuws uit de culturele en sportsector op het menu. Actua-TV is een initiatief van wetstraatjournalist Ludwig Verduyn. De zender zal in prime time uitzenden op het analoge kanaal van National Geographic. (dwm) (Belga)

 

(bron: de morgen.)

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

MM

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vreemd. Ik kan mij niet voorstellen dat deze zender meer interesse zou kunnen wekken dan NGC. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Verder gaan parlementaire zenders in het buitenland altijd uit van de overheid (publieke zender), niet van de privé. Hoe krijg je in godsnaam ooit winst uit een zender met parlementaire debatten?

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien zo'n parlementaire zender uit een wat spannender land exploiteren? Wat dacht je van de "Iraqui Parliament Channel"! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...