Ga naar inhoud


Magic Module verboden is lachertje


Gast

Aanbevolen berichten

Eerder werd hier melding gemaakt van een verbod op de verkoop van de Magic Module door SCM.

 

In de bewuste brief van advokaten kantoor Lovels Boesebeck en Droste wordt uiteengezet welke patenten SCM zou hebben en zoals ik het lees cleamen zij patent op ieder kaartlees apparaat met de afmetingen van een PCMCIA apparaat waar een smartcard in gestoken kan worden.

 

Dat betekent dus alle kaartlezers van dat formaat end dus ook alle CI modules hieronder zouden vallen.

 

Bij de cleam gaat het er dus niet om of het nu wel of niet een CI module is zoals eerder werd gezegd

 

Van alle cleams uit de brief kan er mijns inzien mischien een blijven staat die makkelijk te omzeilen is.

 

Het gaat dan om de cleam die het ontwerp van de insteek opening en de geleiding van de kaart in de module betreft.

 

Henkie

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zo eenvoudig ligt dat niet hoor. Ikzelf heb jarenlang een electronica assemblage gehad, je zou ervan verwonderd staan in hoever een origineel gepatenteerd ontwerp moet afwijken om juridisch geen copij genoemd te kunnen worden. Zoals vb dikwijls gezegd wordt " verander 1 weerstand in het ontwerp" en het brevet valt, daar is absoluut geen sprake van. Zodra in grove lijnen de idee, vormgeving of nog maar gedeeltelijk het circuit overgenomen wordt is er al sprake van inbreuk op het patent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok..Ik werk in de ICT, en heb veel te maken met PCMCIA kaarten, deze voldoen aan de maten die die genoemd worden..Dit houdt dus in dat cisco en 3com en noem maar op moeten voldoen aan de eisen die de "bobo's" stellen. Voldoe je niet aan de regels van hun, dan ben je de pineut.

 

Ik snap het allemaal wel hoor, ik zeg het wel erg makkelijk hierboven, maar ik kan niet geloven dat 1 instantie cq bedrijf ervoor kan zorgen dat er never nooit een ander cq nieuwe vorm van CI modules komen. Dit heet dan nl machtspositie en daar zijn ook weer instanties voor. Dus ik vind het allemaal een beetje dubbel weer..Misschien wordt dit wel weer een voorbeeld, en blijkt straks na uitspraak van de rechter(s) dat dit wel weer mag..Zal me allemaal niks verbazen..

 

Goed was even mijn mening..Kon het niet laten..

Werkt in elk geval als een speer.

 

Grz

Link naar reactie
Delen op andere sites

het verbod op het magic module is in duitsland reeds ingevoerd want het gaat hier om een nieuwe wetgeving die zegt dat alle artikelen die het mogelijk maken om paytv te kijken of te manipulieren verboden zijn op strafe van......

dit staat overigens op meerdere duitse boards

groet chris

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

Ik heb het hele verhaal met interesse gevolgd en wil voor alle zekerheid toch maar zo'n moduultje

aanschaffen. De grote vraag is waar ???

Wil iemand er een PMetje aan wagen ? Bij voorbaat dank. Groetjes,Jan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@atalanta

 

Kun je niet beter wachten tot er meer duidelijkheid is?

 

Als hij van de markt gehaald wordt stopt de ontwikkeling van software.

 

Als hij veranderd wordt zit je met een oud model waar waar mischien ook geen software meer voor ontwikkeld wordt.

 

Als hij onveranderd blijft wordt hij alleen maar goedkoper.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar staat dat? Zover ik weet is er geen verbod op de MModule. Er is een brief van een advocaat die eist dat de verkoop wordt gestopt maar geen rechtelijke uitspraak.

 

De MModule is een vrij programmeerbare kaartinterface die oa als ci kan worden geprogrammeerd maar bv ook als programmer of beveiliging voor een PC.

 

We kunnen niet het staal gaan verbieden omdat er pistolen van worden gemaakt, zand omdat er chips van worden gemaakt of het bezit van hersens gaan verbieden omdat die de sleutels van de PayTv kunnen ontravelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik goed begrijp,als ik morgen een lege ci module wil maken,moet ik eerst de goedkeuring vragen aan scm en eventueel patent rechten betalen vooraleer ik een lege module op de markt mag brengen.Of heb ik het hier verkeerd voor? <img border="0" title="" alt="[Embarrassed]" src="images/icons/blush.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

SCM heeft nu eenmaal (of dat claimen ze) het patent op een PCMCIA module waarin een smartkaart kan worden gestoken.

Het gaat dus niet om de chipset, of de loader, maar puur om de behuizing.

Als SCM dit patent inderdaad heeft dan zal de fabrikant van de Magic modules dus inderdaad licentierechten verschuldigd zijn aan SCM.

De fabrikant van de Magic modules kan dus meerdere dingen doen.

1/behuizing dusdanig aanpassen dat dit buiten de bestaande patenten valt.

2/SCM per verkochte module betalen

3/activiteiten stoppen (niet te hopen)

 

Ook zal er natuurlijk wel een rechtzaak van komen, en een hoger beroep, en nog veel meer geouweneel en papierschuiverij.

Ik neem aan dat SCM niet echt zal meewerken aan een snelle en voor beide partijen acceptabele oplossing.

 

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak je niet zo druk .. in Nederland is er ook een firma die het er een genoegen in schept om dikke brieven te sturen.

SCM doet dit ook .. om hun eigen handeltje te beschermen.

Er worden gewoon licentie rechten betaald voor deze module door de producent.

Alleen wil SCM de naam van de producent graag weten en dat proberen ze op deze dreig wijze te achterhalen want als je weet wie de producent van deze modules is kan je die weer lastig vallen .. met dikke brieven in de hoop dat deze stopt met produceren zodat de toekomst van SCM weer veilig is gesteld om nog meer mensen een module die per software mode is uitgerust te kunnen verkopen want een universele experimeteer module met educatieve emulatie software voor diverse systemen tast het ''cashflow'' aan van SCM immers 1 MM module daar wordt bij SCM niets aan verdient.. maar door anderen wel.

1 MM module scheelt SCM al snel de verkoop van 4--tot 5 standaard euro cam modules en dat kost geld voor SCM dus vandaar dat ze hun heilige huisje met dikke brieven verdedigen laten we uit gaan van een produktie run van 12000- MM modules dat scheeld SCM aan omzet 4 x 12000 = 360000 standaard modules om over de achterliggende Royalties mbt tot de auteursrechtelijke eigenaren van het ''systeem'' nog maar te zwijgen.Deze laten SCM voor hun werken met het sturen van dikke brieven.. en kijken lijdzaam toe.

Maar even over het verlies van SCM dat loopt op bij 12000 MM modules al in de 600000 [ zeshonderd duizen euro winst !! ] dus als het er nu eens iets meer zijn dan 12000 laten we zeggen 36000 .. kan u rekenen ?? ik wel..

DUS MEN BESCHERMD ALLEEN HUN EIGEN FINANCIELE INTERESTS .. EN NU MAAR AFWACHTEN WIE DE KEUTEL INTREKT. wie de broek past trekke hem aan. Ik zou zeggen ; tot 2 Juni met veel [Paling] spektakel..

 

Groetjes SinterKLAAS ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Mr_unlocker.

Als de makers van de Magic module de licentierechten van de module netjes betalen is er dus geen reden dit soort dikke brieven te sturen.

 

Het lijkt mij sterk dat ze het dan zo spelen, ze loopen gegarandeerd tegen een leuke schadeclaim aan. de makers van de Magic module kunnen ook rekenen, en hun advocaten nog beter.

 

Ook weten de mannen van SCM dan precies hoe groot het aantal van de totaal geproduceerde batches Magic modules is geweest, over elke geproduceerde module zijn immers licentierechten betaald.

 

Er zal dus wel iets meer aan de hand zijn. Tuurlijk ziet SCM zijn markt opdrogen, wie wil er nog een niet om te programmeren SCM module als die van de conculega's ietsje meer kost, maar wel (bijna) alles kan.

 

Verder kan ik het absoluut niet eens zijn met jou rekensommetje dat elke verkochte MM 4 stuks SCM modules onverkocht in de winkel laat liggen.

Dit geldt alleen voor de die hard hobbyisten. als ik even ga tellen heb ik nu 6 modules, nl. conax, viaccess black en red, cryptoworks, astoncrypt, irdeto, en natuurlijk een Magic module.

Hmm, 7 dus.

Helaas ben ik niet representatief denk ik.

Ik ken verder (bijna) niemand die niet in de satbusiness zit, en er zo een handje heeft liggen.

 

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat mr Unlocker schrijft kan gewoon niet waar zijn en is meer om zijn eigen handel te beschermen denk ik.

 

De reden waarom ik dat denk wordt goed verwoord door Petertje en wordt nog maar eens aangewakkerd door het feit dat unlocker zegt dat SCM door de dreigbrieven probeert de producent te achterhalen. Als er namelijk netjes in overleg een afspraak met SCM gemaakt zou zijn inzake de licentierechten zou men in dat geval al weten wie maker en producent zijn. Verder zie ik dat een andere gebruiker op dit board, Gerdy, al spreekt over een alternatieve uitvoering die hij op proef heeft meegenomen van de IBC. Dat doe je niet als je netjes alle zaken heeft geregeld met de licentiehouder.

 

Lijkt me dat mensen die nu zat van die MM in voorraad hebben liggen bang worden dat de handel niet meer zo hard gaat en blijft liggen nu er sprake is van een vernieuwde uitvoering van de MM en de kansen daardoor gestegen zijn dat potentiele kopers door de berichtgeving rond de MM even wachten met de aankoop tot er duidelijk is rond deze CI module.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@flappi12

Je mag de mm niet gebruiken in duitsland wegens dat je met deze module pay tv kan manipuleren.

Kan je van een mm module niet gewoon een betacrypt module van maken (programeren) en een origineel betalend kaartje erin proppen met een ci ontvanger.Hier lijkt mij niks aan dat illigaal is,of mag je in duitsland niet naar premiere kijken via een ci module?

ik versta toch niet goed die duitse wetgeving.

t'is alsof je zou zeggen,ik verbied je om een koevoet te verkopen want je kan ermee inbreken,maar je doet eigenlijk heel wat andere zaken met dit gereedschap.Als je een mm module koopt,dan kan men nog niet bewijzen dat je hem zal gebruiken voor onjuiste praktijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...