Ga naar inhoud


DAB-portable kopen of wachten?


martwout

Aanbevolen berichten

Gezien dat ik als student nu aardig wat geld bijverdien, zou een DAB-portable in de buurt komen. Nu is de vraag: is het nu de moeite of kan je beter wachten?

 

Deze twijfel is mede gebaseerd op Frankrijk (Nederland (ik woon onder de rook van Utrecht), Belgie en Duitsland is al in orde qua dekking). Als ik de kaart zie, is de dekking daar minimaal. Weet iemand of dit gaat veranderen met de opkomst van TNT? Ik begrijp namelijk dat DAB en DVB-T gelijk zijn, dus zou een eventueel radio-pakket wat erbij zou zitten te ontvangen zijn. Mocht er geen radio bij zitten, weet iemand dan of DAB in Frankrijk snel gaat uitbreiden?

 

En waar moet je op letten qua band? Sommige ontvangers hebben alleen III en daarover zie ik dat het in Frankrijk niet voor handen is. Dus zou je III en L moeten hebben?

 

Kortom: deze leek wil eens even wat algemene antwoorden op bovenstaande om te kunnen overwegen of de stap nu handig is of dat het idee beter eerst de koelkast in kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


DAB heeft niets met DVB-T te maken, zie ook deze discussie

 

Op dit moment is er in Nederland amper iets interessants te ontvangen, alleen de publieke zenders. In Engeland hadden ze goed begrepen hoe DAB populair te maken: er zaten/zitten een groot aantal zenders op DAB die je niet op een andere manier via de ether kon ontvangen, gevolg: DAB radios waren niet aan te slepen met kerst 2003, vooral toen ze onder de £99 kwamen.

 

In veel Europese landen is de dekking nog warrig, in Belgie had ik in mijn vakantiehuisje niks. Het zou in Frankrijk ook wel eens zo kunnen zijn (beetje googelen en je kunt vast dekkingsplannen vinden).

 

Al met al zou ik nu een DAB radio/portable kopen als het je om de hobby gaat, als je alleen maar muziek wilt hebben kan je naar mijn mening je geld beter even vasthouden.

 

/Ben

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een goede DAB-receiver wil dan moet je er eentje met de L-Band komen, als in Nederland DAB ooit nog helemaal van de grond komt gaat men lokaal gezien namelijk op die band uitzenden.

 

Verder is het nu in zo'n beetje alle landen nog maar in een niet-totale fase. Alleen in Groot-Brittannië is het redelijk volwassen. In enkele deelstaten in Duitsland is men zelfs al gestopt met DAB.. Of het echt wat wordt is dus maar de vraag.

 

DAB heeft trouwens helemaal niets met DVB-T te maken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je kunt het geld beter in DAB (Dortmunder Aktien Bier) bier investeren. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


Eh ja, proost dan maar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />


Met Vriendelijke Groet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,


Wil Weten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het een leuke aanvulling op de hobby.

 

Gisteren was ik in Arnhem, Een bekende satelliet-zaak daar heeft nu een leuke aanbieding. Een ontvanger met de L-band erbij voor 159 Euro.

Ik ben nu dus de trotse eigenaar van zo'n DAB-ontvanger.

Hier in Zoetermeer zijn ze trouwens nog nergens te krijgen.

 

Het pakket is nog in opbouw, Ik ontvang nu 7 zenders.

Wel een prima geluidje trouwens.

De ontvangst is ook uitstekend, zelfs zonder de antenne uit te schuiven.

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (vrije zenders via DVB-T2 en DVB-S2X) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.