Jump to content

Noordzee

Members
 • Posts

  5,310
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Noordzee

 1. Wij kijken al jaren naar alleen de FTA-zenders. We zitten nu even een paar dagen in een hotel, maar die commerciële zenders zijn we binnen tien minuten weer zat. Dus ook in het hotel weer gauw terug naar de NPO of inderdaad de Duitse zenders. Phoenix is trouwens mijn favoriet….. Volgend jaar wellicht wel Digitenne erbij, maar dan alleen vanwege Eurosport en Discovery.
 2. Mooi hoor @Sverige ! Ik zit nu naar de HOJDPUNKTER te kijken. In de loop van de jaren hebben we ongeveer 15 Elanden in het wild gezien. Ik moet wel zeggen dat het de laatste jaren steeds moeilijker wordt om ze te spotten. Zie jij ze vaak ?
 3. Inmiddels is bekend geworden dat Digitenne dadelijk (in 2022) te ontvangen is via een CI+-moduul. Mijn oplossing is FTA-ontvangst via de satelliet en dadelijk dus Digitenne via het CI+-moduul. Op dit moment kijk ik al naar de NPO-zenders via mijn ontvanger. Digitenne heeft meerdere voordelen : Een uitstekende beeldkwaliteit en je kunt weer kijken naar zenders als Eurosport en Discovery. Ideal dus voor klanten van Canal Digitaal die zo graag naar die twee zenders keken.
 4. En toch zit ik er op te wachten. Ik kijk al een aantal jaar de NPO-zenders via DVB-T2 en de beeldkwaliteit is uitstekend. Ik kan die CI+-moduul dadelijk zo in mijn VU+-ontvanger schuiven en dan heb ik ook de commerciële zenders weer. Nu zit ik zeker niet te wachten op de RTL en SBS-zenders. Maar ik wil wel graag Eurosport (Wielrennen!) en Discovery weer kunnen zien. Via CanalDigitaal lukt dat niet. Via Digitenne dus wel.
 5. In een groot gedeelte van het land is al de hele avond geen ontvangst op de NPO-zenders via DVB-T2. In ieder geval liggen Zwolle, Apeldoorn en Eindhoven eruit. Waarschijnlijk ook Arnhem en nog wat zendmasten. Op de kanalen van de commerciële zenders is geen storing gemeld.
 6. De prijs van een jaarabonnement gaat flink omhoog van 69,99 naar 89,90. (Totaal TV vermeld 89,99, maar ik ga uit van de website Disneyplus.com) De nieuwe prijs wordt nu meteen vermeld op de homepage. (Disney +, De beste verhalen allemaal op één plek.)
 7. Kan ik mij goed voorstellen. Ik heb de zender nu al zo'n drie weken continu aanstaan. Echt zo'n fijne playlist en weinig gezeur tussendoor. En wel ieder uur die heerlijke scheepsbel....🔔
 8. Inmiddels staat op Totaal TV dat dit bericht verkeerd de wereld in is geschopt. Uiteindelijk gaat het basis-abonnement omhoog met één euro per maand en het premiumabonnement met twee euro per maand.
 9. Moet iemand nog een inentingsbewijs regelen voor mensen zonder DigiD? Ik had vorige week maandag gebeld naar 0800-1421. Zaterdag kregen mijn schoonouders de bewijzen in de bus. Gaat dus redelijk snel.....
 10. MEDEDELING - PERSBERICHT Radio Mi Amigo International krijgt er een broertje bij! Naast Europe's No.1 Oldies Station op 6085 kortegolf met de beste hits uit 5 decennia, lijkt het ons dat er ruimte is voor een tweede station, dat zich puur richt op de goeie oude Radio Mi Amigo met voornamelijk muziek uit díe periode. Onze nieuwe zender kreeg de naam : "Mi Amigo Radio, de échte" We zijn druk bezig met de opbouw van deze nieuwe radiozender en het kan dus zijn, dat u enkele van de vertrouwde stemmen even niet hoort. Zodra alles klaar is later deze maand kunt u nóg meer gaan genieten van uw radio vól muzikale herinneringen. Tot binnenkort!
 11. Dat wordt googlen, je mag hier sowieso geen link plaatsen. Wat betreft de DAB-antenne. Die ruitantennes werken veel minder goed dan een speciale DAB-antenne die bovenop je dak wordt geplaatst. Een wereld van verschil.
 12. @Gerard 76 Waarom niet gewoon dan een combinatie van DVB-T2 voor de NPO -zenders en verder de FTA-zenders via de satelliet? Die combinatie heb ik hier al een paar jaar. Je mist echt niets aan die RTL/SBS-zenders.
 13. Ik vind het absoluut geen probleem om volgend jaar weer twee inentingen te halen. Als dat helpt om de crisis onder controle te houden, dan zouden alle Nederlanders dat moeten doen. Gelukkig is inmiddels in Nederland ruim 80% van de bevolking dubbel gevaccineerd resp.dubbel beschermd.
 14. Na zo'n melding vergroot je de kans dat CanalDigitaal dit leest en dat ze de bug repareren. Dus je kunt dit soort dingen misschien maar beter niet in het openbaar plaatsen......
 15. @Old Satterhand Om antwoord te geven op jouw vraag: Nee, ik zie geen verschil en dat beweer ik ook nergens. Wel heb ik lang geleden al begrepen dat 1080P te prefereren valt boven 1080i. Ik vind het wel een interessant onderwerp, waarbij ik zeker niet alle kennis van heb. Ik kijk TV via DVB-t2 en de satelliet. Beide mogelijkheden geven een haarscherp beeld. En dan bedoel ik uiteraard wel de HD-zenders via de satelliet. Wel lees ik op het Kpn-forum recensies van klanten die ESPN kijken via Digitenne en Interactieve TV. En dan geeft Digitenne toch een scherper beeld. Ik heb de reden ooit hier gelezen ergens op dit (Sat4All-)forum. Het plaatje heb ik bewaard:
 16. @Psychosammie Ik had dus hetzelfde probleem voor het bewijs van mijn schoonouders. Maar het is nu opgelost zonder Digid. Je moet dus niet bellen maar 0800-1351 zoals ik eerder had begrepen, maar naar 0800-1421. Dan krijg je een computer aan de lijn waar je direct het bsn en de postcode (alleen vier cijfers) kunt intikken. Dat was zo geregeld, in tegenstelling tot het nummer 0800-1351 waar je na een half uur wachten er weer uitgegooid werd. Bellen dus naar 0800 - 1421. Hier kun je het teruglezen : https://coronacheck.nl/nl/faq/5-4-ik-heb-geen-digid-smartphone-of-computer-met-printer/
 17. Ja klopt. De TV is belangrijk. Maar nog belangrijker is hoe je de TV instelt. Daar mankeert het nogal eens aan.
 18. Helemaal eens. Ik heb deze zender nu zo'n vijf dagen op rij continu aanstaan. En de muziekkeus is een verademing. Heel anders dan de playlisten van Radio 2 , Radio 5, Radio 10 60&70 of welke Nederlandse zender dan ook. Een aanrader....
 19. @aanj Ik zie dat je Digitenne op plek vijf hebt geplaatst qua beeldkwaliteit. Dat is wat mij betreft niet juist. Sinds een aantal jaren wordt Digitenne uitgezonden met de resolutie 1080P. Dat is het hoogste in Nederland los van enkele losse UHD-zenders die sommige providers uitzenden. Heb je het nieuwe Digitenne wel eens gezien op een goede TV? Dan ga je de door jou genoemde volgorde snel aanpassen......
 20. Ik heb het uitgezocht en het valt mee. Op werkdagen kun je overdag bellen naar 0800-1351. Een bsn en de vier cijfers van de postcode zijn voldoende voor het toesturen van een inentingsbewijs. Morgen ga ik dat even regelen voor mijn schoonouders. Met een beetje geluk kan mijn schoonvader later deze week dan weer klaverjassen in het Dorpshuis.
 21. Een maat van mij en zijn vrouw werden gewoon toegelaten tot Noorwegen met hun scan in de Corona-check-app.
 22. Helemaal goed dat we voortaan bv in de horeca moeten aantonen dat we ingeënt zijn. (Of getest) Hopelijk gaat een bepaalde groep twijfelaars nu alsnog de inentingen halen. Voor mij is er nog wel wat extra werk aan de winkel voor mijn hoogbejaarde schoonouders die beiden 88 jaar zijn. Zij hebben geen mobiele telefoon en dat gaat het ook niet meer worden. Maar ze zijn wel ingeënt en willen zo af-en toe naar een restaurant in hun dorp. Nu moet ik waarschijnlijk voor hun een DigiD gaan regelen om aan een papieren uitdraai van een scan te komen. En die dan bij mij thuis uitprinten, want ze hebben uiteraard ook geen printer. Dat gaat nog wel wat voeten in aarde hebben.
 23. Ik moet wel wennen aan de internetbalk in het mobiele Safari. Die staat bij mij nu onderin in plaats van bovenin.
 24. Ik heb jaren terug wel eens afgestemd op die zender toen ik door Friesland reed. Maar het signaal was veel te zwak om tot in Drenthe te kunnen luisteren.
 25. Caroline via AM kan ik dus helaas niet ontvangen hier in Drenthe. Maar ik ben nu eenmaal fan van de zeezenders sinds het begin van de jaren 70. En het huidige Caroline is via internet best wel relaxed als achtergrond tijdens het werken. En van hele dagen luisteren naar 538, Veronica, Q-music of Radio 10 wordt ik ook niet blij. Heb je dat al eens geprobeerd? Mijn Nederlandse favorieten zijn trouwens de DAB+-zenders Arrow Classic Rock, Kink! en Radio 10 60-70 (Radio 10 Gold).
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.