Spring naar bijdragen

Noordzee

Leden
 • Aantal bijdragen

  5099
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Noordzee geplaatst

 1. Jij hebt het over een externe oorzaak. DVB-T is de uitzendtechniek en geen externe oorzaak. Als je de storingsbron waarvan jij last hebt, weet te traceren en uit te schakelen, ben je van het probleem af. Natuurlijk had je met het oude systeem minder last van storingen. Maar de tijd staat niet stil. We kijken ook niet meer naar alleen Zwart-Wit TV. En zoals CeesV al schrijft: een goede buitenantenne is een deel van de oplossing.
 2. Op het KPN-Forum zijn al de nodige van dit soort externe oorzaken opgelost. Gevonden storingsbronnen waren diverse modems, LED-Lampen en zelfs één keer een buitenthermometer. Probeer bij jou thuis ook een mogelijke storingsbron te vinden. Het kan natuurlijk ook van buiten jouw woning vandaan komen.
 3. Dan moet die TV niet ouder zijn dan twee jaar. Ander lukt het niet. En de ontvangst is ook niet in het hele land te doen met een simpele antenne.
 4. of klik gelijk op deze link: (Het laatste bericht)
 5. Heukelum heb ik even opgezocht en het blijkt het meest westelijke puntje van de Gelderse Betuwe. Voor de ontvangst van TV Gelderland daar heb je dan kennelijk wel een buitenantenne nodig. Heukelum ligt natuurlijk ook veel dichter bij steden als Gorinchem, Den Bosch en Utrecht. In Overijssel heb je ook zoiets dergelijks. Steenwijk hoort bij Overijssel, maar ligt een stuk noordelijker dan het Drentse Meppel. Het valt ook allemaal niet mee met die provincies....
 6. Wat betreft het mogelijk maken van meerdere regionale zenders in jouw zenderlijst. KPN heeft toegezegd dat dit mogelijk gaat worden na een toekomstige software-update. Dat zit nog in het vat. Maar of dit dan ook effect heeft op niet-KPN-ontvangers, is voor mij een vraag. Er zijn nu ook genoeg ontvangers op de markt die nu al meerdere regionale zenders tonen in de zenderlijst. (BV in mijn XORO-ontvanger) @Tonskidutch KPN heeft meerdere abonnementsvormen. Er is een variant van Interactieve TV met één ontvanger. Digiitenne kost dan vijf euro per maand als je dat dan wilt toevoegen. Er is ook een variant met interactieve TV waarbij twee ontvangers inbegrepen zijn. Digitenne kan dan die tweede ontvanger zijn. Maar dat laatste abonnement is wel duurder. Vestzak, broekzak dus.........
 7. De ontvangstmogelijkheid kan heel plaatselijk verschillen. Dat het bij Tonskidutch thuis in Maastricht niet ideaal is, geloof ik direct. Toch heeft de gemiddelde inwoner van Maastricht een grotere kans op ontvangst vanwege de aanwezigheid van een zendmast in/nabij de stad. In regio's als Zeeuws Vlaanderen, Zuid-Friesland, Zuid-Oost Drenthe en het oosten van de Achterhoek is de kans op goede ontvangst vrij gering tot nihil. Want is die regio's is geen zendmast in de directe omgeving.
 8. Maar het is wel een keuze. Je kunt ook een "vrije kijker" worden. DE NPO en de regionale omroep via DVB-T3 en de Engelse/Duitze zenders via de satelliet.
 9. Gelukkig voor jou vallen de bladeren binnenkort uit. Heb je de komende maanden kans op een betere ontvangst. Even wat anders. Ik vond onlangs het door KPN in 2008 uitgegeven dekkingskaartje terug :
 10. Noordzee

  Nieuw Updates beschikbaar

  Wie heeft er al ervaring opgedaan met Catalina? bron : Appletips.nl macOS Catalina nu beschikbaar NIEUWS We hebben er even op moeten wachten, maar macOS Catalina is dan nu eindelijk beschikbaar voor Mac. De software-update voegt weer een flink aantal vernieuwingen toe, zo kun je gebruikmaken van de Zoek mijn-app, is iTunes vervangen door nieuwe applicaties, kun je jouw iPad gebruiken als tweede scherm en spellen spelen via Apple Arcade.
 11. Noordzee

  Nieuw Updates beschikbaar

  iOS 13.1.2 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone. Deze update bevat: Oplossing voor een probleem waarbij de voortgangsbalk voor een iCloud-reservekopie zichtbaar bleef nadat het aanmaken van een reservekopie was voltooid Oplossing voor een probleem waarbij Camera niet functioneerde Oplossing voor een probleem waarbij de zaklamp niet kon worden geactiveerd Oplossing voor een probleem dat kon leiden tot het verlies van schermkalibratiegegevens Oplossing voor een probleem waarbij opdrachten niet via de HomePod konden worden uitgevoerd Oplossing voor een probleem waarbij voor bepaalde voertuigen de Bluetooth-verbinding werd verbroken Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222
 12. Dat laatste natuurlijk Tonski, In dit topic hebben we het over de commerciële zenders op 11C. Het gaat trouwens niet om die grote zendmast waar jij op doelt. Deze antennes staan bovenop een flat.
 13. De eerste extra zendmast is bekend: Alphen aan den Rijn
 14. Ik lees op TotaalTV dat er enkele nieuwe zendmasten bijkomen voor de commerciële zenders op 11C. Dat is ook wel nodig, want dit zegt de vergunning: 1. Vanaf 1 januari 2018 biedt de vergunninghouder de dienst, omschreven in artikel 2, aan met een geografische verzorging van 85% mobiele ontvangst en een demografische verzorging van 65% binnenontvangst.2. Vanaf 1 januari 2020 biedt de vergunninghouder de dienst, omschreven in artikel 2, aan met een geografische verzorging van 90% mobiele ontvangst en een demografische verzorging van 75% binnenontvangst. Maar wie weet waar deze extra zendmasten geplaatst worden?
 15. Jahaa, een prijsvraag. Maar @Penthe , Jij had toch helemaal niets met Facebook. Of vergis ik mij nou?
 16. bron: canaldigitaal.nl Natuurliefhebbers opgelet! Love Nature HD is zender van de maand oktober bij Canal Digitaal. Geniet heel de maand van de beste programma’s en series over de natuur. Love Nature HD uit het Familie HD-pakket is te zien op kanaal 100 en sinds kort ook via de Canal Digitaal TV App. Kijktips Love Nature HD Van de wonderen in de oceaan tot de prachtige dieren en planten in de jungle. Met Love Nature HD ontdek je alle schoonheden van de natuur, gewoon vanaf de bank! Op de zender vind je een schat aan programma’s en series waar de natuur centraal staat. Benieuwd naar wat je allemaal op Love Nature HD kan zien? Dit zijn de programma’s die je in oktober zeker niet wilt missen: Grote Blauwe Wildernis Ben jij ook benieuwd naar welke geheimen en mysteries onze natuur allemaal kent? Ontdek het in de Grote Blauwe Wildernis. In dit programma gaat een groep ecologen op ontdekkingsreis naar de meest afgelegen plekken van de planeet. Je ontdekt de geheimen van de oceaan en ziet hoe de ecologen te werk gaan om de bedreigde dieren te verdedigen. Van het zwemmen met walvishaaien tot het observeren van hun gedrag en leefstijl. In de Grote Blauwe Wildernis maak je kennis met de mysteries van de diepte. 12 oktober | Love Nature HD | 20:20 uur Land van de Gremlins Reis de wereld over naar Madagaskar in het programma Land van de Gremlins. Madagaskar is het op drie na grootste eiland ter wereld en is het unieke paradijs voor wilde dieren. Doordat het door honderden kilometers zee gescheiden is van Afrika leven er de meest exotische beesten en planten. Van bladerdaken tot bergkammen en verlaten kustlijnen, in dit programma nemen we een kijkje in het Land van de Gremlins. 19 oktober | Love Nature HD | 19:30 uur Nog meer Love Nature HD kijken? Krijg je geen genoeg van al die prachtige programma’s over de natuur? Ook na de maand oktober kan je gewoon naar Love Nature HD kijken met het Familie HD-pakket. Heb je dit pakket nog niet? Pas dan gemakkelijk je abonnement aan via Mijn Canal Digitaal. En is je favoriete programma op televisie, maar ben je niet thuis? Geen probleem! Via de Canal Digitaal TV App volg je alle Love Nature HD-programma’s gewoon onderweg via je telefoon, tablet of laptop. Binnen alle landen in de EU!
 17. Er is weer een update!
 18. Dan is het beleid van Amsterdam succesvol. Al die "verpretparkiseringstoeristen" ook..... https://nos.nl/artikel/2232087-amsterdam-neemt-forse-maatregelen-tegen-massatoerisme.html
 19. Knap! Jij hebt dan duidelijk een betere ontvanger dan ik. Voor mij is deze zender zo'n 10 km hier vandaan en ik heb geen ontvangst.
 20. Maar 2kW is niet zo veel. Dat signaal ga ik hier in het oosten van Drenthe niet ontvangen.
 21. Noordzee

  Nieuw Updates beschikbaar

  bron : Appletips.nl Overzicht lanceerdatums software-updates iOS 13: 19 september 2019 iOS 13.1: 30 september 2019 iPadOS 13: 30 september watchOS 6 voor Apple Watch Series 3 en nieuwer: 19 september watchOS 6 voor Apple Watch Series 1 en Series 2: najaar macOS Catalina: oktober 2019 tvOS 13: 30 september 2019 HomePodOS 13: 30 september 2019
 22. Toch leuk die eredivisie-belasting van 3 euro per maand. Kan je mooi kijken naar bijvoorbeeld VVV - FC Emmen en Fortuna Sittard - Heracles. Vind je het raar dat zoveel mensen afknappen op Betaal-TV?
 23. Noordzee

  Dvb dx.

  Heb je dit jaar al Engeland of Denemarken ontvangen?
 24. @on4aa Vanuit jouw situatie begrijp ik jouw standpunt. Jij woont over de grens en valt niet onder de doelgroep van Digitenne. Door deze oplossing is het voor jou makkelijker om toch de NPO te kunnen ontvangen. Maar OFDM heeft mij al eens uitgelegd dat hij een groot voorstander is van 64-QAM, maar dat het wel ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Nu is de beeldkwaliteit maximaal en aangezien wij ook in de huiskamer via DVB-T2 naar de NPO kijken, wil ik de huidige beeldkwaliteit graag zo houden. Ik begrijp jou dus wel, maar ik denk er anders over.
 25. Kijk, deze analyse is wel juist. Alleen gaat het om 12 verdwenen kanalen, namelijk 49 t/m 60. Overigens verwacht ik in de toekomst ook problemen met de hogere kanaalnummers, zeg boven de 40. Want de ruimte van kanaal 49 to 60 is dadelijk voor 5G internet. En dat gaat ongetwijfeld ook weer storingen opleveren. Gelukkig zit de NPO hier in Drenthe op kanaal 22. Dat is perfect.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid