Jump to content

Noordzee

Members
 • Content Count

  5,176
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Noordzee

 1. Al in december 2018 kreeg ik de DVB-S2X-tuner in mijn ontvanger geleverd.
 2. Nee, dat is niet mogelijk. Dat had je vroeger wel via analoog. Maar dat is al weer heel wat jaartjes geleden.
 3. Het HD-actiepakket wat ik vroeger had bestond aanvankelijk uit de belangrijkste (meest bekeken) 14 zenders. Later kwamen er 3 Vlaamse zenders bij omdat dat verplicht werd. Dat maakte 17 zenders. Tel daarbij de 13 Regionale zenders en je zit op 30 zenders. Daarmee voldoe je aan alle regels en kun je voor weinig geld een standaard-pakket aanbieden. Het probleem van de verhogingen kwam pas op het moment van het invoeren van de eredivisie-belasting. Later gingen ook andere zenders steeds meer geld vragen. Maar @Satwatcher heeft het mij een keertje uitgelegd. CanalDigitaal is niet geïnteresseerd in al die mensen met zo'n goedkoop pakketje. Ze verdienen veel meer aan de mensen die zo'n uitgebreid pakket afnemen. Ze hebben dus liever een kleine groep klanten waar ze winst op maken, dan de grote massa die alleen naar de standaard-zenders wil kijken.
 4. Volgens dat overzicht zou Luxemburg 69 Nationale TV-zenders hebben. Dat betekent dat waarschijnlijk zenders als RTL 4, RTL 5 , RTL 7 en RTL 8 meegeteld worden als Luxemburgse zenders en niet als Nederlandse zenders. Is feitelijk natuurlijk ook zo, maar het geeft wel een vertekend beeld.
 5. Als je gepensioneerd bent en in bv Spanje woont, dan kan ik mij voorstellen dat je 24,95 per maand over hebt om te kijken naar de Nederlandse TV-zenders. Maar als je wat jonger bent (en een volle werkweek hebt) en in Nederland woont, dan heb je minder tijd om TV te kijken en je hebt ook gratis alternatieven om te kijken naar Nederlandse (publieke) TV. En dan is 24,95 gewoon veel te duur voor een betaald TV-abonnement. Canal Digitaal heeft nu geen mogelijkheid meer om voor maximaal 10 euro per maand een abonnement af te sluiten. Heel lang is dit wel mogelijk geweest, toen hadden ze daardoor ook veel meer klanten dan tegenwoordig.
 6. Dat lijkt mij ook, het was wel te omzeilen door een ander rekeningnummer te gebruiken. Maar ik zag het destijds al niet zitten om mij eraan te binden. Er kwam geen goed verhaal vanuit Canal Digitaal en daarom vertrouwde ik het al niet. Helaas hebben ze mijn toenmalige HD-Extra-abonnement (toen 10 euro per maand, nu al 16 euro) inmiddels ook uit de markt geprijsd. Jammer dat het kijken naar commerciële Betaal-TV zo duur aan het worden is.
 7. Deze week non-stop het BBC Radio 6 festival op The Red Button. Op dit moment geniet ik van The Selecter.
 8. Sinds gisteren is versie 34 beschikbaar : bron: KPN-forum Vanaf vandaag, 19 mei, staat er een update voor de software van de ZTE Digitenne ontvanger klaar. Voor de Rebox volgt deze update met een paar weken. Deze update bevat voornamelijk verbeteringen onder water. Alles wat nog te maken had met de oude uitzendtechniek DVB-T hebben we verwijderd. Hierdoor hoeft de ontvanger alleen nog maar rekening te houden met DVB-T2 waardoor hij stabieler wordt. Deze nieuwe software kan verder verbetering geven bij klanten die moeite hebben om de zenders in te scannen. Ook zijn er bugfixes gedaan. De belangrijkste herstelde bugs zijn: De EPG ontbrak soms als je naar een andere zender zapte Speciale karakters werden niet altijd goed weergegeven De ontvanger bleef soms hangen in een software loop tijdens een upgrade De software is nu in eerste instantie alleen klaargezet. Hij wordt vanaf 3 juni actief uitgerold. Wil je hem al eerder, ga dan in het menu naar Abonnement status. Druk op de blauwe knop en ga op het laatste tabblad naar OTA Update. Kies voor Download New Software. We zenden de update mee in de NTS1 stream (voorheen bouquet 2). Dit is de stream waar de RTL zenders in zitten. Dus als je die goed ontvangt, zal de update ook geen probleem zijn.
 9. Nu dadelijk deze kaarten op zwart gaan, is er dan nog maar één groep kijker over die nu nog goedkoper naar satelliet-TV kijkt. We hebben het dan over de klanten die tot een paar jaar terug keken naar het Settopboxpakket wat later werd overgezet naar het HD-Light-pakket/HD-actiepakket. Deze groep kijkers was ooit een VASTE prijs beloofd van 10 euro per maand. Twee jaar geleden werd ineens de prijs verhoogd naar 13 euro en vorig jaar werd de prijs verder opgetrokken naar 16 euro. Ik voorzie dat binnen een jaar ook deze groep klanten het volle pond moet gaan betalen en daarmee jaagt Canal Digitaal dan weer een hele reeks klanten weg. Want niet iedereen wil 20 euro per maand (of meer) betalen voor een smak zenders die vol zitten met lange reclameblokken.
 10. Nee, versie 32 is nog steeds de laatste. De oplevering van de nieuwe versie wordt steeds maar uitgesteld. Eerst naar oktober 2019, toen naar begin 2020 en na reken ik maar op ergens dit jaar.
 11. Het is echt wel mogelijk om een pakket te maken met 30 zenders voor tien euro. Dat kan als Canal Digitaal geen deals afsluit met bv Fox-Sports voor het verplicht afdragen van een bedrag voor iedere abonnee. Mijn oude pakket (Was ooit Settopbox, daarna het HD-actiepakket en weer later Basispakket) kost nu 16 euro voor de desbetreffende klanten en daar zitten ongeveer 50 zenders in. Haal daar de de 20 duurste zenders uit, (b.v. de zenders van Eurosport en Discovery), en je hebt een pakket van 30 zenders. Denk dan aan de 10 belangrijkste Nederlandse zenders, de 3 Vlaamse zenders, 12 regionale zenders en nog vijf low-budget-zenders om het aan te vullen. Dat moet toch lukken voor 10 Euro? Die eredivisiebelasting brengen ze dan maar in rekening bij de klanten met Fox Sports in het pakket....
 12. @Satwatcher Digitenne gaat 18,00 Euro per maand kosten en niet 18,50. Dat had jij ook fout gezet in jouw artikel, maar ik kon daaronder niet reageren.
 13. Vier zenders erbij en zeven zenders die gaan verdwijnen. Zou dan nu ook de abonnementsprijs omlaag gaan?
 14. Met alleen een klein draadje gaat het niets worden. Bij de grootste radiowinkel in Nederland kun je kiezen uit een uitgebreid assortiment DAB-antennes. Voor achterop jouw midi-setje is de "KAT 2 DAB+ antenne voor binnen" misschien wel een oplossing. Kost maar 20 euro. Citaat: Deze antenne presteert zeer goed om uw binnenshuis DAB+ ontvangst te verbeteren. U heeft nog wel een goede coax kabel nodig om de antenne aan de radio te koppelen plus eventueel een koppelstuk F-op-F. Uw radio dient wel te beschikken over een afneembare antenne danwel een coax of F connector uitgang.
 15. En er waren al eerder zenders verdwenen. Dan zouden er andere zenders omgezet kunnen worden van SD naar HD. Of gaat er weer een transponder afgestoten worden? Want bij minder klanten moet er ook bezuinigd worden op de uitgaven....
 16. de vrije fries heeft vijf bollen, maar is nog wel Sat4all Freak. Zelf heb ik meer dan 5000 berichten en wel zes bollen, maar ik ben nog wel Sat4all Core Member. (Dat ben ik geloof ik al zo'n tien jaar.... ) Gaat die overgang in titels niet automatisch?
 17. Maar dit jaar weinig tromgeroffel bij KPN. Er verandert nauwelijks wat per 1 juli 2020.
 18. Jij noemt het onbetaalbaar. Ik vind de abonnementen bij Canal Digital al geruime tijd veels te duur. Al ruim een jaar geleden heb ik opgezegd en ik ben sindsdien FTA-kijker. En de klant wil niet steeds meer voor minder. Nee, deze klant wil een klein uitgekleed pakket voor maximaal 10 euro per maand. Zoiets als de vroegere Settopbox/HD-Light-pakketten.
 19. Als het goed is, ontvang je Omroep Flevoland. En heb je geen Duitse zenders?
 20. Nou @Jürgen , ik heb even gewacht. Maar afgelopen week heb ik dan toch maar eens de stap gewaagd. Tot nu toe geen problemen tegengekomen. De updates (Office 2011 -> Office 2019, Mojave --> Catalina en de beveiligingssoftware) nam alles bij elkaar drie (!) uur in beslag. Maar goed, ik ben nu helemaal up-to-date.
 21. Ik heb het als volgt gedaan met Vti : - Handmatig zenders gezocht op deze frequentie. (BVN TV en Vrt-Radio 1 kwamen toen te voorschijn.) - BVN TV opgezocht in de lijst met alle zenders. - BVN TV toegevoegd aan de zenderlijst die ik gebruik. - Daarmee kwam de zender helemaal achteraan die lijst. Met de verplaatsmodus de zender naar de gewenste positie voorin de zenderlijst verplaatst.
 22. Belgie is hier (te) ver vandaan, maar in Duitsland was het vandaag 1,209 voor ET10. En dat was voor mij lang geleden, dat de benzineprijs zo laag was.
 23. BRON: RADIO.NL : http://www.radio.nl/820355/duitsland-tweede-landelijke-dab-net-start-in-september Welke radiostations er uit gaan zenden op de tweede ‘Bundesmux’ is nog niet bekend. Er is ruimte voor ongeveer 16 radiostations. Ook is nog niet bekend hoe de uitrol er precies uit gaat zien en met welke dekking er gestart gaat worden. Begin 2019 waren er nog plannen om met 71 zenders te beginnen, wat goed is voor 80% indoor ontvangst, maar onduidelijk is of deze plannen nog van kracht zijn. Niet overal op hetzelfde kanaal Wat wel bekend is, is dat het tweede landelijke netwerk (nog) niet in het hele land op hetzelfde kanaal te ontvangen zal zijn. Dit in tegenstelling tot het eerste landelijke netwerk dat overal op kanaal 5C te ontvangen is. Zo zal in het westen en midden van Duitsland waarschijnlijk op kanaal 9B uitgezonden gaan worden, in het zuidwesten op kanaal 8C en de rest van het land op kanaal 5D. De wens is er om overal in het land op hetzelfde kanaal te gaan uitzenden, maar hiervoor moet nog flink onderhandeld worden met buurlanden, waaronder Nederland.
 24. Leuk nieuws ! Arrow Classic Rock is terug op DAB+ In een deel van het Noorden en Oosten op 6B en in het Zuiden op 7!. Zie verder het bericht hieronder. Luister via D Arrow Classic Rock is niet in geheel Nederland te ontvangen via DAB+, maar wel in een groot deel! Woon je in het geel omstippelde DAB+-gebied op het kaartje hieronder, dan ontvang je ons thuis, op de camping en in de auto! Als je beschikt over DAB+-ontvangst!
 25. @ceesv En zo proberen ze jou richting Royaal te bewegen....
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy