Ga naar inhoud


Levensduur Matrix Reloaded


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Kan mij iemand vertellen hoe vaak ik de Matrix kan beschrijven voordat het Flash de geest op geeft. Normaal heeft een Flash een levensduur van 1000 maal schrijven. Als ik nu met de CAS 2 eenmaal erase all en daarna write heb ik nog 500 cyclen te gaan. Als ik elke dag de Matrix met een nieuw Softkey beschrijf is mijn Matrix na 1 1/2 jaar dood.

 

Is dit correct of gelden hier andere levenscyclen

 

Wie weet hier meer?

 

mvg

Gerard

Link naar reactie
Delen op andere sites


De meeste fabrikanten geven een MTBF van minimaal 500000 schrijfcycly. Dat zegt natuurlijk weinig maar ga er dus maar van uit dat de flash van je matrix jou echt wel overleeft.

Ik programmeer bijna dagelijks roms en test deze doorgaans even met een flash. Deze flash gebruik ik al jaren (29F040B). Ik weet niet hoevaak ik deze flash heb beschreven en weer gewist. Misschien wel 100000 keer. Ondanks diverse mishandelingen doet 'ie het nog steeds.

 

Zou me hier dus niet al te druk over maken.

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo zilvester,

 

Is er een mogelijkheid dst je iets constructiefs kunt schrijven. Jou bijdragen brengen mij werkelijk geen millimeter verder. Waarschijnlijk ben je frsutreert omdat je sinds maanden niet verder gekommen bent met je hacks

 

Sorry, maar je antwoorden had je je sparen kunnnen

 

Gerard

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Gerard_Dirks,

 

Ik heb je hier een antwoord gegeven op je vraag, wat je er mee doet moet je zelf weten. Ik heb een leuke hobby en mag graag dingen uitzoeken en proberen te begrijpen. Als ik daarbij ook nog andere mensen kan helpen is dat leuk. Geloof me, ik stop tijd genoeg in deze hobby en heb weinig of geen tijd om TV te kijken. Het verschil is dat er mensen zijn die liever beeld hebben en voor de rest nergens moeite voor willen doen. Zo krijg ik wekelijks mensen bij mij die mij alleen maar vragen hoe ze kunnen kijken, wanneer je hun dan verteld dat de beste oplossing op dit moment het nemen van een ABBO is, dan kijken ze je dom aan. Jammer dat ik je niet verder heb kunnen helpen, maar ben met je eens dat ook jij een ABBO zou moeten kunnen nemen, gr.

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Gerard_Dirks.

Alle AMD flash-memory-chips worden gegarandeerd voor minimaal 1 miljoen schrijfcycli per sector en voor 20 jaar databehoud.

 

Flessen maar!

 

Gr HUNNY <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

 

HUNNY

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Gerard_Dirks

 

Citaat:
Waarschijnlijk ben je frsutreert omdat je sinds maanden niet verder gekommen bent

Wie is er nu dan gefrustreerd ??

De meesten hier zijn meer gefrustreerd over dit soort onzinnige berichten als de jouwe.

 

Ik lees dit trouwens in één van jou berichten.

Citaat:
Ik ben nog steeds zeer frusteerd
<img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Laat de heren onderzoekers maar rustig hun gang gaan, en zo als Avensis ook al zei:

Citaat:
als IT consultant zal je best wel op de hoogte zijn van decompilers/disassemblers.

Wat let je dan om zelf die emu´s eens aan te pakken?

en laat iedereen in zijn of haar waarde, zonder van die onzin uit te kramen.

Dat jij in Zwitserland woont hebben wij niet om gevraagd, en dat jij gratis kijken wil, zonder er ook maar enige moeite voor te doen, hebben wij ook geen boodschap aan.

Het stukje tekst van FUCK THE DUTCH snap ik niet helemaal, waarschijnlijk heb je dus een pest aan (de) Nederland(er), maar je vindt het wel gewoon dat je hier op een Nederlandstalig Sattelietforum komt ????

 

mr ed

"Je begrijpt het pas als je het snapt, al zijn er ook mensen die dat ook niet begrijpen".

Philips DSX 7072

Dreambox DM 500-S voor de caravan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry

 

Ik heb mij slecht verwoord. met dat FUCK THE DUTCH, bedoelde ik de shit politiek van de regering en ANAL PLUS, die het mij niet mogelijk maken om als nederlander legaal naar de nederlandse zenders te kijken.

 

Ik wil in zijn geheel geen film van ANAL PLUS zien, alleen de publieke en commerciele zenders. Dit wordt mij (en duizenden anderen onmogelijk gemaakt). Zelf de politiek neemt het niet serious, een brief aan de 2 grootste regeringspartijen word niet een beantwoord.

 

En dit is wat mij frustreerd. Elke zwitser kan met een copy van zijn paspoort een viacesskaart voor de SFR 60 bestellen en niemand doet moeilijk. Waarom kunnen die bureaucraten in Den Haag, Brussel en bij ANAL PLUS ophouden met het discrimineren van de nederlandse minderheden in het buitenland!

 

Tegen de leden in dit board het ik niets negatief te melden. Alleen vindt ik vaak antwoorden zeer global. Men kan toch iemand ook een PM sturen met wat meer details als het niet voor het grote publiek bestemd is

 

groeten aan alle leden en bedankt voor het werk dat ze in de verontwikkeling van hun hobby steken.

 

mvg

Gerard

 

ps sorry voor het slechte nederlands, ben reeds te veel jaren weg uit nederland

Link naar reactie
Delen op andere sites

LS,

 

de levensduur van apparaten wordt vaak uitgedrukt in Mean Time Between Failure, dit is een getal wat vaak terug te vinden is in technische handleidingen. Bij dit getal, uitgedrukt in jaren levensduur of aantal cycli, paar opmerkingen:

 

1) het is belangrijk om te weten hoe een dergelijk getal tot stand gekomen is daar er meerdere methodieken voor zijn (en samenhangen met de nauwkeurigheid);

2) het is een Mean, dus gemiddeld. Belangrijk om te weten is wat de spreiding is rondom het gemiddelde.

 

Verder is het zo dat electronica in principe een constante faalkans heeft waar door het dus geen "slijtpatroon" heeft, de kans van falen is altijd constant. Wat de levensduur van Electronica erg verkort is opereren buiten de Operating Window, bv hoge temperatuur bevordert snelle veroudering. Of een verhoogde spanning.

Overigens 1000 cycli komt overeen met 2.73 jaar levensduur als je deze bewerking elke dag zou uitvoeren. Is dat Reeel ? Waarschijnlijk niet, bovendien zal de module over 3 jaar technisch achterhaald zijn. Het is dus allemaal erg relatief.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Gerard_Dirks,

 

Ik denk dat jouw irritatie ook te maken heeft met het feit dat je jezelf hier ongelukkig uitdrukt in het Nederlands.

Daar kunnen natuurlijk verschillende oorzaken voor aan te wijzen zijn.

Citaat:
Als ik nu met de CAS 2 eenmaal erase all en daarna write heb ik nog 500 cyclen te gaan. Als ik elke dag de Matrix met een nieuw Softkey beschrijf is mijn Matrix na 1 1/2 jaar dood.

Bedoel je misschien: Als ik nu met de Cas 2 elke dag eenmaal "erase en daarna write" doe voor het schrijven van een Softkey, dan heb ik nog 500 dagen te gaan,

en is mijn Matrix na 1 1/2 jaar dood.

Het gaat mij er hierbij niet om, om je te verbeteren. Maar,als je het zo bedoelt, dan snap ik het.

Mijn actie hoort bij Jouw reactie.

Hart. gr. v/d realist

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.