Ga naar inhoud


Telenet kiest ADB voor levering settopboxen iDTV


EL PIÑO

Aanbevolen berichten

Ik zag het hier nog niet staan, dus vandaar:

 

Op http://www.digitale-televisie.be/modules/news/article.php?storyid=125 is te vinden dat Telenet voor haar iDTV receivers van Advanced Digital Broadcast gaat gebruiken.

 

Over de codering staat er niets vermeld.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


er staat inderdaad niks geschreven over de codering.

er staat wel NDS core in de uitleg,en dat versta ik nu niet goed,als het gaat over de codering nds of wat.verder staat er op 2 kaartlezers en al mogelijke cas systems.

in be.tv spreken ze over mediaguard in nagravision,maar ik dacht dat mediaguard het aplicatieysteem is van seca,of wordt dit ook al toegepast op nagra? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> .

er kan als retour kanaal pstn modem of utp gebruikt worden.

ik denk dat ze ethernet utp zullen gebruiken.maar ik vraag mij dan af als er opnieuw een utp kabel naar de tv komt vanaf het hoofdpunt van de aansluiting,of gaan ze een extra modem bij de tv plaatsen?

ik denk dat ze niet ervoor gaan gaan,om voor utp te gaan van de hoofdkabel naar de tv te gaan,omdat menigen met een mooi huis dit niet zullen zien zitten. het enige dat ik wel zie dat er kan gebeuren is dat ze het huidig stopcontact waar tv en radio uitgang aanwezig is zullen vervangen door een kleine modem die zal moeten worden voorzien van stroom waar een radio en tv uitgang aanhangt,en ook een utp uitgang,die je zal moeten verbinden met deze box.maar ik kan de bal er natuurlijk geheel ernaast slaan.maar ik denk een extra utp kabel trekken door geheel het huis,hun laatste optie zal zijn,daar menigen met een nieuw modern huis dat niet zullen doen.En hoe zullen ze het doen wie al een internetaansluiting heeft?zullen ze die box gewoon koppellen aan die docsis modem en toch een extra kabel trekken.de toekomst zal het ons wel laten zien.

er is ook voorziening van macrovision,waardoor het goed mogelijk zal zijn dat diverse programma' zonder meer niet meer zullen kunnen worden opgenomen.

als het dergelijke decoder wordt,vind ik hem niet mooi,maar in tegenspraak met vroeger,zouden ze dan toch een smartcard gebruiken? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Als het nds is,zullen ze wel gekoppeld zijn,en zullen we het misschien wel mogen vergeten dat er een module zal uitkomen.misschien hebben we ooit het geluk dat een aangepaste software versie en aangepaste softcam uitkomt voor de dm500c.Dan wel zonder interactiviteit,maar wel interesant voor 2de tv of vakantiehuis.dan moge het wel niet zo zijn,dat ze doen zoals in engeland,zodat als de kaart niet verbonden is met het origineel toestel deze na enige (korte) tijd uitvalt,of als men geheel de decoder meedoet,deze uitvalt,omdat er geen connectie is met de server.zoals dat een gesubsidieerde ontvanger moet hangen aan het telefoonnet in engeland.

ik zit hier misschien te kletsen,maar bovenstaand is misschien allemaal mogelijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> .

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Kan iemand bevestigen ontkennen dat ieder abonnee van mixct-ics tegen begin 2006 een digitale settop zal moeten kopen?er wordt gesproken dat mixct-ics begin 2006 (januari) alle analoge kanalen op de kabel zou wegnemen.de goedkoopste is 200€.Dit kunnen ze toch niet maken of wel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />?

ik had altijd gehoord dat ze het huidig analoog aanbod zo lang mogelijk gingen aanbieden zoals nu,en als er plaats te kort was,de minst interesantste (volgens hen)er eerst gingen afgaan,en allerlaatst de must carry statuut zenders.

lijkt mij eerder een verzinsel dat alle analoge kanalen in begin 2006 zullen verdwijnen dan pure waarheid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />, of moet ik het laatste toch ernstig nemen? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk niet dat Telenet in 2006 de analoge zenders MAG uitzetten, ik heb ergens gehoord dat ze zelfs verplicht zijn er te leveren tot Vlaanderen een regeling treft om de switch-over door te voeren ( normaal nog analoge uitzendingen tot 2010 op de kabel denk ik)

FM zelfs nog tot 2015

Het zou me wel niet verbazen als telenet het aantal zenders vermindert en zijn boxen kweetnieoe duur gaat maken en het abonnement zal opslaan.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Het zou me wel niet verbazen als telenet het aantal zenders vermindert en zijn boxen kweetnieoe duur gaat maken en het abonnement zal opslaan.

Er moeten wel nog genoeg kijkers zijn,want uiteraard zijn de kijkers de inkomsten van zowel de (commerciële) televisiestations als van het kabelbedrijf.
als een kabelabonnement nu 175€ plots zou 250€ kosten voor bvb 12 zenders,en als je meer wilt een box moet kopen van 450 € + maandelijks 15€ extra abonnementsgeld,dan denk ik dat je ze op een paar handen zal kunnen tellen.
want mocht ik televisieëigenaar zijn,dan zou ik zo goedkoop mogelijk willen geraken bij de kijker,want hoe meer kijkers hoe meer reclame inkomsten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...