Ga naar inhoud


Zwart beeld na flitsen en knetter op CTX VL700SL


Gast luciano9876

Aanbevolen berichten

De CTX monitor heeft zwart beeld. Het is begonnen dat hij steeds vaker begon te tikken/knetteren en flitsen en nu is het afgelopen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> Toen hij nog knetterde en flitste, heb ik hem opengemaakt en gezien of ik ergens iets zag vonken, maar dat was niet zo.

Ik heb een aantal soldeerverbindingen die ik verdacht vond, opnieuw gesoldeerd, maar helaas, geen verandering. Ik zie geen verbrande componenten. Het achterste gedeelte van de beeldbuis gloeit wel nog, als je hem aanzet en je hoort ook nog de bekende tik van een monitor die aanspringt (en meteen daarna beeld geeft), maar het beeld blijft zwart.

Kan iemand me helpen met tips om hem te repareren of kan ik hem beter aan de vuilnisbak voeren? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tja, als eerste maar een waarschuwing voor de hoge spanningen die zich binnenin een monitor bevinden: pas op!

 

Verder zou ik beginnen met de HV-transistoren en bijbehorende booster-condensatoren door te meten. Vervolgends met een oscilloscoop op de basis van de HV-transistoren (een voor een) meten of er wel een oscillerend signaal staat. Zo ja, dan is de kans op zich wel aanwezig dat de lijntransformator defect is. Aannemende dat je primair en secundaire voedingen reeds gemeten hebt en geen fouten hebt kunnen ontdekken.

 

Suc6!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

 

als ik je een goede raad mag geven, steek er niet te veel tijd in.

 

Als het voor jezelf is kan je wat proberen, maar uit ervaring weet ik dat je vaak een probleem kan oplossen, maar dat er dan nog wat anders mis is.

 

Trouwens de tik die je hoord, is ofwel het relais of de demagnetisatie.

 

mvg

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

Controleer eerst of de hoogspanning nog werkt. Als dat zo is zal er waarschijnlijk een hoogohmig weerstand doorgeslagen zijn en dit in de buurt van de HS-transfo. De verzorging van de G2-spanning controleren. Succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor alle tips. Ik ben erachter gekomen dat ik toch nog wel erg weinig verstand ervan heb. Ik zou bijvoorbeeld niet weten hoe je een condensator doormeet. Kan dat met een gewone multimeter (weerstand, gelijkstoom en -spanning, gelijk- en wisselstroom, transistortest) of heb je daar iets anders voor nodig? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Verder ben ik ook niet in het trotse bezit van een oscilloscoop.

Ik doe het voor mezelf overigens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan met een multimeter wel meten of een boostercondensator laagohmig is geworden. Soms is het optisch ook wel te zien (gescheurd/verbrand), maar meten = weten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Suc6! (ook ik ben van mening dat het waarschijnlijk niet lonend is om zoiets te repareren)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...