Ga naar inhoud


***** Fatsoenlijk gedrag in dit forum *******


Ron

Aanbevolen berichten

Fatsoenlijk gedrag in dit forum, maar eigenlijk geldt dat gewoon op het hele message board.

Tijdens mijn afwezigheid donderdagavond en vrijdag overdag heeft een erelid van sat4all een opmerking geplaatst over het negatieve gedrag van twee leden.

De aanleiding was een stukje Duitse tekst (changelog) in een topic dat ging over de nieuwe beta versie voor de DM7000. Droomdoos plaatste een reactie in de trend van "je mag geen Duitse teksten plaatsen op dit board" en henksat probeerde de boel opzettelijk nog even aan te wakkeren en deed er nog een schepje bovenop.

Michel plaatste daarop een reactie dat als mensen alleen maar negatief kunnen reageren op berichten hij de volgende keer het nieuws wel ergens anders plaatst waar het wel op prijs gesteld wordt en gaf daarnaast aan dat nergens in de regels staat dat er geen Duitse teksten op het board geplaatst mogen worden.

1. Leden zijn geen moderators en hebben zich dus met dergelijke zaken niet te bemoeien. De enige juiste methode is een moderator te waarschuwen via de daarvoor bedoelde knop onder het bericht van "overtreder".

2. Technisch heeft Michel gelijk. Het staat niet in de regels en deze ongeschreven regel was bedoeld tegen het plaatsen van nieuws in andere talen (nieuwsforum) en om buitenlandse mensen (niet Nederlands lezende /schrijvende) buiten het board te houden. Sat4all is een Nederlands forum en we willen geen discussies in andere talen op het board. Uitzonderingen daarop alleen na overleg met moderators.

Mijn reactie eerder deze week op een soortgelijke discussie waar Michel naderhand in zijn bezwaar naar verwees:

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...true#Post874198

Matchless wijst Henksat en Droomdoos op onze regels en geeft hen een openbare waarschuwing.

Kort daarna (de discussie was inmiddels on-topic) plaatst Appien (moderator) een bericht dat Michel fout zit en zet hem min of meer openbaar en feitelijk onterecht voor schut.

Wij als moderator team zijn overwegend van mening dat het bericht van appien onterecht was en de inmiddels on-topic discussie weer in de verkeerde richting leidde. Henksat kwam meteen met een opmerking waarmee hij Michel een trap na gaf.

Eveneens stuurde henksat beledigende teksten via PM.

Henksat is vanwege de eerdere 3 waarschuwingen aan zijn adres en deze beide gevallen dan ook definitief van het board verwijderd en zijn IP adres is geblokkeerd. Zulke mensen zullen dergelijk gedrag nooit afleren, vervallen na een waarschuwing vroeg of laat weer in hetzelfde gedrag en dus is hij gewoon niet meer welkom.

Michel duidelijk geïrriteerd door de posting van Appien en henksat heeft daarop openbaar bezwaar gemaakt op de uitspraak van Appien en heeft daarvoor eveneens een officiële waarschuwing gehad.

Al denk je nog zo gelijk te hebben, bezwaar maak je via PM of contact formulier!

Het gevolg is dat Michel zijn account verwijderd wil hebben en nu boos is op twee moderators en op mij vanwege de waarschuwing en dat de moderators onderling een hevige discussie voeren vanwege de duidelijk onjuiste en niet op 1 lijn liggende beslissing van een of twee van ons.

Wij vinden na evaluatie dat Michel op zich gelijk had. Hij heeft het voorval meteen aan de moderators gemeld via de juiste functie op het board, in eerste instantie werd er ook actie ondernomen (maar mogelijk niet afdoende) en daarna beslist een andere moderator weer helemaal anders. Dat is voor leden ook een vervelende situatie. Zeker als je jezelf door die moderator ook nog eens openbaar en onterecht voor schut gezet voelt. Evengoed dien je dan toch via PM of contactformulier bezwaar te maken en dan kan er altijd nog openbaar het een en ander gerectificeerd worden (indien nodig).

De volgende keer dat een lid opzettelijk andere leden of moderators aanvalt op het board of een ander lid duidelijk uit de tent probeert te lokken teneinde daarmee de sfeer op dit board te verzieken, of als iemand zelf voor moderator gaat spelen en andere leden terecht wijst, krijgt die persoon een definitieve IP, email en account blokkade op sat4all.

Wij houden het hier graag gezellig en de persoon die dat ondermijnd, is de volgende keer mijn "prooi".

 

Ron

 

Wat ik tot slot nog even kwijt wil: Hiermee hebben wij Michel, oprichter van sat4all, 5 jaar erelid van sat4all en zeer waardevolle bron van informatie voor de Dreambox en andere zaken verloren. Henksat + Droomdoos jullie worden bedankt! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hulde aan dit bericht..

Toch mooi om te lezen dat ook moderators geen beschermd wild zijn,

Natuurlijk is het niet mooi om te lezen dat er ergernis is tussen leden onderling, maar vind het wel netjes dat men geen onderscheid maakt tussen een ehhhh standaard lid en moderator. Dat is op sommige boarden toch wel anders.

Maar ik vraag me wel af waar een ip ban eigenlijk goed voor is.

met de huidige technologie van bv proxy servers is het natuurlijk altijd mogelijk om weer op het board te komen.. Is dan een POST verbod misschien niet handiger, dan zal men niet gauw een andere naam nemen en men kan nog wel berichten lezen..

Maar misschien zie ik dat ook te kort..

 

--== Freddy ==--

Dreambox DM500S==Triax 88cm dish==Geotrack H-120 rotor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />Jammer,Jammer,Jammer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

We kunnen met z'n allen zoveel leren van dit board (mijn ervaring).

Af en toe ontstaat er bij mij de indruk dat de ene persoon het beter weet of denkt te weten dan de ander.

Ik kom dit regelmatig tegen in topics.

Dan zie je vaak van die afgezaagde reacties.

Laten we elkaar in vredesnaam respecteren,om elkaars meningen en kennis .

Dan blijft het gezellig en leerzaam!!!!!!!!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Gr satpeer

[color:"red"] Ik wist het wel........, tot dat ik het ook niet meer zag zitten !!!!

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pli weg <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Michel weg <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Het gaat lekker hier, kunnen we met zijn allen niet wat respectvoller met elkaar omgaan??????

Receivers: VU+ DUO HD (1.5TB hdd & OpenPLi), Dreambox 7000-S

Schotel: Triax 110 4 LNB + draaibaar

Full HD: Samsung 63" 3D plasma / Mitsubishi HC3800 DLP

Harmony 555

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is spijtig dat er altijd mensen zijn die het voor een ander verpesten, van af het begin van sat4all kom ik hier al en elke paar maanden is er wel iets loos met leden die zich niet aan de regels houden, Sat4all is een weerspiegeling van de maatschappij, de meeste leden zijn gewoon bezig met hun hobby de andere willen politie spelen en anderen verbeteren of in de zeik zetten.

 

 

Michel komt wel weer terug al zal het wel een poosje duren. (dat hoop ik tenminste)

 

 

 

ps Toxic de laatste zin (Henksat + Droomdoos jullie worden bedankt) heeft geen nut ze kunnen het niet meer lezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Dreambox DM8000HD

 

AZBOX Premium +

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Michel komt wel weer terug al zal het wel een poosje duren. (dat hoop ik tenminste)

Wat? Dattie terugkomt of dat het even duurt? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Verder kan ik het alleen maar met jullie eens zijn!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja jammer is het altijd als je een goed sat4all lid verliest , maar wat een toestand zeg

 

Ik hoop dat et toch allemaal weer goedkomt zover en jongens blijf jullie werk doen zoals het moet !!

 

grt

 

1pm

Joa zo gaat dat alaaf !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ja het is jammer dat het zo moet lopen we zijn volwassen mensen allemaal met de hobby bezig,maar het lijk af en toe wel een kleuterklas..

Gr Rene



Helemaal mee eens.

gr. nvl

DM7000 Pli Jade2, DM7025 Openpli, DM7025+ Openpli 25-5, DM800 Gemini 5, Vu+ Duo Openpli.

Visiosat G4: 13, 19.2, 23.5, 28.2 - 3 Twin en 1 Quad lnb.

Selfsat + Rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ all,

 

Ik vind het een trieste zaak dat een medeoprichter van het board nu de wijk heeft genomen omdat hij zich in zijn hemd gezet voelde.

 

Ik gaf het in het bewuste topic al aan. "Ik voelde de bui al hangen". Ik hoop dat Michel, naar aanleiding van het bericht van ToxicQ en de daarop volgende "steunbetuigingen" aan zijn adres, alsnog besluit om terug te komen op zijn beslissing om zijn account bij Sat4all op te heffen.

 

Het lijkt mij, dat het gros van de leden van dit leerzame board, het als een gemis zien, als een man, die toch bij de bron van Dream Multimedia zit, voor zover mij bekend, dit board gaat verlaten.

 

Dit soort geneuzel, door wie dan ook, kan op termijn toch enkel tot gevolg hebben, dat er een leegloop gaat plaats vinden naar andere messageboards waar de relevante info direct te vinden is. Dit lijkt mij niet enkel te gelden voor autoriteiten op een bepaald gebied, maar ook voor imagebakkers en moderatoren. De lol gaat er zo snel af lijkt het mij. Laat het voor iedereen een hobby blijven.

 

Nogmaals ik vind het bijzonder jammer en ik hoop dat ik geen gelijk ga krijgen voor wat betreft de leegloop.

 

Tot zover deze "lezing" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Greetz en nog veel lees en schrijfplezier op sat4all.

 

John

Er is zoveel te vragen dat ik het tóch eerst zelf probeer uit te zoeken. Dat is ook verrekte leerzaam.

 

Mijn boxen zijn allemaal powered by PLi.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik hoop dat Michel, naar aanleiding van het bericht van ToxicQ en de daarop volgende "steunbetuigingen" aan zijn adres, alsnog besluit om terug te komen op zijn beslissing om zijn account bij Sat4all op te heffen.

 

Dit is natuurlijk te gek <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> een oprichter van het Sat4all board die vertrekt omdat hij het niet eens is met de gang van zaken (terecht overigens, zo bleek)

 

@ Michel,

 

Mooi laten lullen die lui, en verder gaan met de hobby <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

We moeten zuinig zijn met zulke mensen, deze brengen "belangrijk \ informatief"

Nieuws ...ZE KUNNEN NIET GEMIST WORDEN <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

ps Toxic de laatste zin (Henksat + Droomdoos jullie worden bedankt) heeft geen nut ze kunnen het niet meer lezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />



O jawel hoor. Een IP-ban stelt niet zoveel voor.
Als je echt wil kom je er wel weer op en kan niemand je herkennen als die ge-ban-de persoon.
Er zijn legio proxys beschikbaar op het internet of je zet er zelf een op.
Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden (IP-spoofing etc...)
pies of kak.
Bovendien is dit board ook leesbaar als je niet bent ingelogd, dus lezen is altijd wel mogelijk.
Link naar reactie
Delen op andere sites

1. De IP ban is gekoppeld aan Apache. Geef je iemand op het board een IP ban, zorgt een script ervoor dat ook apache hem blokkeerd en hij dus de site helemaal niet meer op kan.

2. Een anonieme proxy werkt alleen als hij echt 100% ip masked (veelal betaalde proxies). Voor de meeste open proxies hebben wij een script ingebouwd dat door de proxy heen kijkt. Natuurlijk hou je iemand nooit echt helemaal buiten. Je kunt het hem echter wel moeilijk maken.

3. Naast dat soort scripts hebben wij ook diverse beveiligingen ingebouwd waardoor boze ex-leden die daarna DOS attacks e.d. uitvoeren geen schijn van kans maken. Onze deticated server blokkeerd het IP adres van de aanvaller per direct zodra blijkt dat hij te veel connecties met de server maakt en de server admin (ronaldd) krijgt dan een mailtje en een sms'je met tekst en uitleg over de attack. Test het maar. Dat moet je daarna wel even wachten totdat ronaldd terug is van vakantie:-))

4. Alleen henksat is gebanned. Droomdoos heeft net als Michel een waarschuwing gekregen vanwege een overtreding van onze huisregels.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok bedankt voor de info.

Je noemt net een aantal zaken die je inderdaad toch wel op z'n minst verwacht van een beetje kwaliteits systeembeheer.

Zo te horen hebben jullie de server in eigen beheer en niet outsourced?

Net wat je zegt, helemaal vanaf komen van iemand lukt niet maar moeilijk maken wel.

In de praktijk geven de meesten het wel op.

Beveiligen tegen DOS attacks is al belangrijk voordat je verwacht aangevallen te worden, je ISP wordt er namelijk ook niet blij van.

 

Anyway, eerlijk is eerlijk, dit is eerlijk gezegd boven mijn verwachting vwb sat4all...... nu nog een forumpakket (vbb oid) en ik voel me helemaal thuis hier <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verder off-topic:

VBB is niet zo krachtig als UBB. Ik heb ze beide uitvoerig getest.

De kracht van UBB zit meer onder de motorkap. Ik ben met UBB ook niet helemaal gelukkig, maar andere board software die ik tot u toe geprobeerd heb, kunnen er gewoon niet aan tippen. Misschien dat board van Woltlabs, maar die heb ik nog niet getest.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...