Ga naar inhoud


telenet digibox vatbaar voor veel beteringen.


Gast

Aanbevolen berichten

omdat ik in be.tv niet serieus wordt genomen, <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> ,schrijf ik het hier onder dvb-c en er zullen wel nog belgen zijn die hier wel een kijkje komen nemen.

de digibox van telenet,heb ik eventjes mogen lenen,en ik kan erbij vermelden dat deze nog voor veel beteringen vatbaar is.

Het zappen gaat tergend traag <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.

het verkrijgen van de tv gids duurt nogal lang <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> .

Als men op het menu knopje drukt (soort huisje) kan het wel erg lang duren vooraleer men de menu verkrijgt. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Met andere woorden is de box op alle gebied zeer traag en een standby en heropstart is regelmatig nodig. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

het beeld is zeker niet beter dan satelliet.

Het digitaal geluid is goed,maar de gewone zenders gaan luider dan de tvtheek.Geprobeerd met gratise films en stukjes.

en het ontvangertje heeft enorm veel en ruisvrij signaal nodig,waar vroeger een canal digitaal decoder goed werkte,is het zeer waarschijnlijk dat de digibox niet zal werken of op diverse zenders zal blokken.

hier staat een telenet versterker,die de originel kabel 10 meter naar de aftakdoos lijdt.daar wordt een dubbel afgeschermde volgens hen 15 meter gekeurde coax kabel gelegd naar de digibox en had last van diverse blokvorming waar de canal digitaal decoder geen last van heeft/had.

ik had van iemand een recente telenet verdeel versterker gehad en gestoken tussen die 15 meter en bij de eerste testen was die al veel beter <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> . 10% meer kwaliteit.

Wie ooit een digibox installeert,kan rekenen als er redelijk wat korreling of interferentie zit op zijn gewone kanalen serieus last zal kunnen hebben voor een perfecte digitaal ontvangst.

Wie dus bij de hoofdcontactdoos bvb splitters gebruikt en geen telenet internet/telefonie heeft,zal het niet lukken,een digibox zomaar achter een T-stukje te plaatsen,bvb bij 2,3 tv.

Het zal wenselijk zijn wie halverwege splits,alle kabels (goedgekeurd) naar de verdeler van telenet te leggen en te werken met verschillende aftakdozen.

zelf bij mij is een apparte aftakdoos en een dubbel afgeschermde kabel van 15 meter te lang voor de digibox.

ongevoelige tuner? <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

wie heeft er nog last van,of wie heeft er simpelere oplossingen.hier zijn 2 verstekers nodig.

1 bij de hoofdkabel voor tv en kabelmodem en één boven om tv signaal te verhogen.

Ps,getest met 3 versterkers regelbaar van een doe het zelf zaak en een geleende van een gespecialiseerde zaak,was de uitkomst slechter.echter deed de telenet versterker de kwaliteit omhoog gaan <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />.ik weet ook niet hoe het komt? <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


uit reacties van bekenden die reeds over een digibox beschikken bleek reeds dat de box enige tekortkomingen had zoals het trage zappen en de trage EPG. Ben dus zelf de kat uit de boom aan het zien vooraleer tot aanschaf van een dergelijk toestel over te gaan daar de aansluitingen m.i. ook niet voldoende op het digitale gericht zijn (ontbreken component uitgang bv.). Ben dus MEER DAN BENIEUWD naar andere reacties van gebruikers van deze digiboxen (zoals vele anderen op andere forums). Zou eigenlijk liever zelf een digicorder kunnen kiezen maar gezien dit niet kan neem ik een afwachtende houding aan, zonodig zal ik me tot het grijze circuit richten en me "terug" een buitenlands SATELLIETKAARTJE verschaffen via via <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />, zodat ik toch over een zekere kwaliteit kan beschikken, had eigenlijk meer verwacht van het hele TELENET DIGITAAL TV GEDOE. Dank voor het bericht waarde landgenoot.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een vreselijk trage strontbox.

Duurt soms wel 15-20 seconden om de TV-gids (epg) op te vragen en het MENU wilt soms wel eens bijna een halve minuut op zich laten wachten.

 

Dit is toch totaal onacceptabel? Snap werkelijk niet dat dit product gelanceerd word. Maargoed.

 

Soms is het al wel sneller, vooral het menu, als je al enige tijd op de zender staat.

 

Vandaag komt monteur het interactieve gedeelte pas aansluiten dus daar weet ik nog niet veel over.

 

Verder al ongeveer 6 bezoekjes gehad van allerlei monteurs/inspecteurs omdat het signaal veel te slecht van sterkte is. Een ongelooflijk burocratische zooi is het daar, moet echt 10 verschillende diensten hebben die allemaal precies dezelfde metingen komen doen en intussen is het signaal NOG STEEDS NIET opgeschroeft.

 

Gr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Heb zelf ook gemerkt dat de box wat traag is.

Ik ben zelf sinds kort monteur voor telenet. (onderaanneming)

Of het signaal goed is dat moet toch simpel te meten zijn met de analyzer.

Op de telenet splitters zitten meestal 2 onversterkte uitgangen en 2 versterkte uitgangen. Probeer een keer de versterkte uitgangen.

Kijk ook of de weerstanden op de overbodige aansluitingen zijn aangebracht ivm instraling.

Ik heb gemerkt dat in 8 op 10 gevallen de slechte beeldkwaliteit vaak te verklaren is door slechte binnenaansluitingen.

 

Oké ik hoop dat je aan deze tips iets hebt.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

MVG Bartje

Link naar reactie
Delen op andere sites

dit is mijn vraag aan telenet.

 

is het mogelijk om de digibox te huren?

ik twijfel eigenlijk nog tussen de digibox en de digicorder, ook hoor ik veel negatiefs over de digibox, traag zappen, zeer traag menu, en nog wel enkele tekortkomingen.

het gaat mij eigenlijk alleen om discovery.

dus moest ik tijdelijk de digibox kunnen huren zou dat mij plezieren.

waarom is eigenlijk de kaart alleen niet verkrijgbaar?

een dreambox 500c is bijvoorbeeld een veel beter toestel dan de digibox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gisteren telefoon gehad van Telenet en hun dezelfde vragen gesteld,

de digicorder (en waarschijnlijk ook de digibox) komen zeker en vast te huur,

alleen weet men nog niet wanneer, da's toch positief nieuws hé....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
... da's toch positief nieuws hé....

Ik vind aan heel het Telenet gedoe NIETS positief, de ene leugen achter de andere wordt door de strot geduwd, iedereen aanvaard en haalt gul zijn geldbeugel boven. Er zijn hier al heren in België die met een brede glimlach rondlopen en een tweede dikke villa in 't zuiden plannen. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Dreambox DM920UHD - Echostar 120cm draaibaar - Tooway Internet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn slechte kwaliteit signaal is eindelijk opgelost na maanden van bellen en VELE monteurs en inspecteurs later.

 

Er bleek een paar kilometer van mijn huis ergens water in een node te zitten. Ze hebben een en ander vervangen en de 'tap' vervangen voor een model dat 'meer doorlaat' omdat ik nogal ver van de node zit, en nu 100% kwaliteit en tussen de 45% en 50% sterkte (digibox telenet).

 

Dat is al beter dan de 29% die het eerst was.

 

Nu moet de nagravision-kaart nog werkend te krijgen zijn met een EMU op Dreambox500C zodat die stomme kabelbox de vuilbak in kan en ik met eigen gekozen hardware kijk.

 

Waar haalt telenet het LEF vandaan mij te vertellen met wat voor hardware ik moet kijken. Met internet of telefonie kan ik toch ook eender welke PC of telefoontoestel aansluiten, ik betaal voor de dienst, en wil niets hebben van die koppelverkoop van hun met die koreaanse bocht ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal lekker worden als de staat alleen autos toestaat die max 120 km/pu kunnen rijden. Wie zegt dat als mijn auto 200 kan ik er ook 200 mee ga rijden? Misschien rijd hij wel veel lekkerder bij 120 km/pu, dan die standaard-bocht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...