Ga naar inhoud


Nieuw Ontvanger op komst --- Sharen via Satelliet---


Gast

Aanbevolen berichten

---info---

De fabrikanten uit het verre oosten hebben iets nieuws bedacht, voor zover ik het weet, ze zijn nu bezig met een ontvanger met dubbel tuner, waarvan tuner A gebruikt wordt om data in te lezen van satelliet A. De tuner B is vrij voor de gebruiker. Ik heb van het weekend een werkende exemplaar mogen zien.. de naam hiervan was weggekrast maar het werkte behoorlijk goed. Het grootste voordeel is dat de fabrikant zelf de "data" zal ondersteunen en je bent niet meer afhankelijk van internet. Het enige wat je moet hebben is een vaste schotel om data binnen te halen en met het ander kun je gewoon afstemmen op de te kijken kanalen.

 

Deze wordt nu nog getest en als het goed is wordt het binnenkort leverbaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Iets zegt me dat er hier iets niet klopt. Een fabrikant die zelf het illegaal sharen van zenders gaat ondersteunen door data te gaan versturen via de satelliet. Hij moet dus op elke satelliet welke op de Clark Belt staat een datatransponder moeten afhuren (quanta costa) en zal dan ook illegaal alle keytjes gaan sturen..... lijkt me niet echt iets wat waar zou kunnen zijn en ten tweede als het waar zou zijn dan is het zeker geen lang levend project.

 

Ik weet dat er wel eens over nagedacht met een twin tuner iets te gaan doen met internet via de satelliet en dat te gebruiken om via internet gebruik te maken met een server. Nadelen daarvan is dat het eigenlijk maar op 1 satelliet gebruikt kan worden en dat men dan ook nog eens een abonnement bij een satellietinternetprovider moet nemen. En dus was dat plan heel snel afgeserveerd.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

zijn wij soms te naief???

als een duitse fabrikant een ontvanger op de markt kan brengen die uiteraard geschikt is voor Sharen en toevallig een netwerk aansluiting heeft, en toevallig is overal software te vinden voor die ene ontvanger.. wel heeel erg toevallig....... maar de ontvanger is wel heeeel populair.

 

waarom zou dan een ander fabrikant dit niet doen om ook zijn product te kunnen verkopen ???

 

Net als de hierboven genoemde fabrikant zal deze dit officieel ontkennen en een ontvanger op de markt brengen zonder "geschikte" software, wat men daarna met de ontvanger kan doen laat zich raden en het zal heel toevallig zijn dat iemand hiervoor de "geschikte" software beschikbaar komt..

 

Wat ik wel heb gezien is dat een tuner al geprogrammeerd is op een satelliet die heel europa dekt, dus ze hoeven helemaal niet op alle satellieten hun data te zenden.

1 satellliet voor datat en een ander voor zenders....

 

ik denk dat binnen 2 weken... deze leverbaar zal zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat begrijp ik allemaal wat je zegt maar hoe je het in je eerste bericht uitlegt gaan we sharen via de satelliet. Dat betekend dus dat men via de satelliet keys zou moeten gaan versturen om mee te kunnen sharen. En daar geloof ik nu niet in. Sharen gebeurd namelijk met andere ontvangers altijd in een vorm van anonimiteit welke via het internet mogelijk is. Waarneer men dus via de satelliet de keys zouden gaan versturen dan moet je met een provider afspraken maken voor het versturen van een datastream. Nu hoef je natuurlijk niet aan die provider te vertellen wat voor data je verstuurt maar als later blijkt dat de verstuurde data gebruikt wordt om illegaal naar zenders te kijken dan ben je dus zo achterhaalt.

 

En ik geloof dus niet dat iemand zo stom kan wezen om zich op deze manier te laten pakken met sharing.

 

Ook de beperking die je zelf al aangeeft van de satellietkeus is een groot struikelblok. Niet alle veel gevraagde betaal televisiepakketten zitten namelijk op één satelliet. Dus is er een hele grote beperking aan deze satellietontvanger. Je kan hem dus met sharen alleen gebruiken of op waarschijnlijk de Astra satelliet of op waarschijnlijk de Hotbird satelliet. Daar zitten inderdaad satellietinternetproviders. Dus als er al enige waarheid in dit alles zit zal het dan waarschijnlijk gaan om het binnenhalen van keys via satellietinternet. En om daar dan weer gebruik van te maken moet je een abonnement afsluiten met een provider. Je moet dus gaan betalen om illegaal te gaan sharen. Dus lijkt me dit hele concept als er al iets van klopt totaal op mislukken gedoemd.

 

Ook zoiets. Waarom zouden ze jou de naam niet willen laten zien van de ontvanger als hij al over twee weken in de winkels gaat staan. Juist dan zou ik iedereen de naam van de ontvanger laten weten om gratis reclame te krijgen op het internet.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...